4 May 2009

Konferans Yarı Finalleri


İlk turda 7/8 var ama zaten 4 turun sonucu başından belli olunca öyle büyük başarı değil.. Skor olarak Lakers ve Orlando'nun seriler tam isabet.. Geri kalan 5 seride 1 galibiyet farklar var.. Yarı finaller daha zorlayıcı olacak..

Cleveland Cavaliers - Atlanta Hawks


Tahmin: 4-1

Cleveland Cavaliers eski şampiyon Detroit önünde kolaydan da öte rahatlıkta bir seri geçirdi.. Dalga geçerek süpürdüler Detroit'i.. Atlanta'nın Miami'yle zorlu bir seri yaşaması bekleniyordu, 7. maçta kazansalar da oynadıkları oyun umut vermedi.. Miami deplasmanında 3 maç yapıp 2 mağlubiyet aldılar ve bu iki maçta ortalama 27.5 sayı fark yediler.. Takımın en önemli iki yıldızı formsuz.. Joe Johnson ve Josh Smith %40'ın altında oynadılar 7 maç boyunca.. Al Horford son iki maçta fazla süre almadı ve yine beklenenin altında.. 25 yaşında görünse de 30'u deviren Zaza Pachulia'dan gelen front court sertliği ve 7.5 reboluk katkı güzel ama Cleveland'da nereye kadar.. Atlanta'nın bu Cleveland'ı deplasmanda yenmesi bence imkansıza yakın.. 2-0'la Atlanta'ya gidip orada da 1 maç çalarak 5. maçta bu işi bitirirler bence.. Süpürgeler yine çıkarsa da fazla şaşırmam.. Cleveland'ın işi erken bitirip dinlenmeye geçmesi, Atlanta'nın da yorucu bir mücadeleden çıkması ilk aşamada Cleveland için avantah olarak görünebilir ama özellikle Cleveland'daki ilk maçlarda avantaj Atlanta'nın olur bence.. 10 günlük aranın iyi geleceğini sanmıyorum.. Seri uzarsa Atlanta'nın ilk turda yaşadığı tahribat 4.-5. maçtan itibaren parkeye yansımaya başlar.. LeBron'la sık sık karşıya gelecek olan Josh Smith de ilginç manzaraların ortaya çıkmasına neden olabilir.. J-Smoove kalitesini göstermek istiyorsa işte Cleveland, işte LeBron.. Bir türlü atlayamadığı eşik için yeniden başlangıç şansı.. Allah kolaylık versin..

Boston Celtics - Orlando Magic

Tahmin:
2-4

Boston Celtics'in Chicago Bulls'la oynadığı 7 maçlık seri şimdiden play-off tarihinin unutulmazları arasına girdi.. 4 maçta toplam 7 uzatma olan müthiş bir seri oynandı.. Chicago'daki 3. maç dışında bütün maçlar büyük çekişme içinde geçti.. Boston Celtics KG'nin kaybıyla oldukça defolu bir takım.. Chicago'nun ilk turda dinamizmiyle gösterdiği başkaldırı müthişti ama kenardaki hocası Del Negro olan bir takıma karşı yine de beklenenden fazla zorlandı Boston.. 2. maçta sakatlanan Leon Powe kaybı da Orlando Magic önünde daha çok sırıtacak.. KG'nin yokluğunda pota altından üretim yapabilecek tek oyuncuydu Powe.. Artık ondan da yoksunlar.. Seriyi triple-double ortalamalarla kapatan Rajon Rondo tartışmasız takımın yıldızı.. Gösterdiği gelişim, hızıyla akla sığmıyor.. Paul Pierce'ın daha baskın olmasını bekliyordum ilk turda, iyi iş çıkardı Chicago savunması.. Rajon Rondo'nun müthiş istatistiklerinde uzun zamandır gördüğüm en kötü PG savunmacılarından biri olan Derrick Rose büyük etkendir.. Onu da eklemeden geçmek istemem.. Smush Parker'dan beri bu kadar gel geç buyur abici bir arka alan savunması görmemiştim.. Büyük bir deparla Scalabrine'ye vurulan blokla olmuyor savunma.. Rose'un kendisine büyük bir lütuf olan atletizminden faydalanıp oturtması gerekiyor savunmasını..

Orlando normal sezonda contender performansı gösterdi ama play-off'lar farklı tabii.. Philly önünde yaşayacaklarını az çok yazmıştım zaten.. Beklediğim maçları kazandı Philly.. İşler sıkışınca sazı eline alacak oyuncu yok Orlando'da.. Dwight Howard 24 sayı, 16 rebo ve %69 FG'lik süper bir 5 maç geçirdi ama kötü pasörlüğü üstündeki savunma sıkılaştığı zaman çok göze batıyor.. Rashard Lewis ve Hedo'nun yaşadığı sakatlıklar takımı çok etkiledi.. Hedo'nun yaratıcılığı özellikle lazım play-off'larda.. Rafer Alston da beklediğim gibi, fena iş çıkarmıyor şu aşamada.. Rajon Rondo önünde Rucker Park'tan gelen el çabukluğunu ve savunmasını göstermesi gerekiyor elemanın.. Perkins zaman zaman iyi işler çıkarıyor Dwight savunmasında ama tek başına hiçbir şansı yok.. Dwight yine takımının en büyük kozu.. Hedo'nun da hücumun dışında zaman zaman PP savunmasında iyi durması gerekiyor.. Orlando'nun çok iyi bir play-off takımı olduğunu söylemek çok zor ama pota altı yıkılmış Boston önünde çok daha fazla silahı olduğunu kabul etmek gerek.. Courtney Lee'nin kırık burnunun onu ne kadar etkileyeceği de serinin kaderini çizebilir.. Dışarıda 1 maçı kapattıktan sonra evlerinde 6. maçta bu işi bitirirler bence.. Tersi olursa şaşırır mıyım? Son şampiyon der geçerim.. O kadar sağlam bir takım değil Orlando..

Los Angeles Lakers - Houston Rockets

Tahmin: 4-1

Lakers Utah'ı çok kolay geçti ama maçlar Lakers taraftarını rahatsız etmeye yetti.. Yine maç içinde büyük kopuşlar, berbat 2. yarı performansları, Derek Fisher'ın korkunç oyunları derken o kadar da temiz maçlar geçirmedi Lakers.. Andrew Bynum'un hal ve gidişatından memnun değil Phil Jackson ve son maçlarda kendisini benche alıp Lamar Odom'u sürdü ilk 5'e.. Kontrat yılındaki Lamar'ın da beynine vurmuş en sonunda, beklediğimden iyi oynuyor.. Bynum'un gidişat endişelendiriyor.. Zira Lamar-Gasol front court'unun sert rakiplere karşı yetmeyeceği çok bariz ama formda olmasa da kenarda Bynum'un olduğunu bilmek yetiyor şu anda.. Sakatlıktan çıkışına verip geçiyoruz.. P-Jax bir diğer genç Jordan Farmar'a da taktı.. Farmar artık bir garbage time topçusu.. Rotasyondaki yerine Charlotte'tan sezon ortası takasında gelen Shannon Brown aldı.. İyi de oldu.. Savunmada sağlam, hücumda saçmalamadan gereken cezaları kesen, gayet iyi bir görüntü veriyor Shannon.. Mutluyuz performansından..

Houston Rockets ilk turda yanıltan tek takımdı.. Portland'la mücadelesinde deneyimin play-off'ta ne kadar baskın olduğunu bir daha gösterdiler.. Lakers için ters bir rakipler.. Birçok takım gibi Yao Ming'e verebileceğimiz bir cevap yok.. Üstüne Kobe Bryant'ı değişe değişe savunabilecek 2 tane müthiş dış savunmacıya sahipler.. Artest'tense Battier'nin geçen seneki Kobe performanslarından sonra kendisinden daha çok korkuyorum.. Artest'le Kobe'nin trash talk hadisesine girme ihtimalleri de mevcut.. Bizim 24 sağlam sapıtıyor böyle şeylerde.. Şalteri indirmeden kendisini geri çekmesi gerek bu muhabbetlerde.. Ki artık çok daha olgun.. Scola da Lamar'ın 5 başlaması durumunda Lamar'ı çok sağlam oyacaktır.. Yao nedeniyle Bynum'un çok daha fazla süre alacağını düşündüğümden bundan fazla korkmuyorum.. İlk 2 maç çok önemli.. Staples Center'da kazanılan ilk 2 maç turu getirir Lakers'a.. Ama buradan gelecek bir kayıp baş da ağrıtabilir.. Ben ilk turdaki gibi 2-0, 3-1 ve 4-1 şeklinde gelişen bir seri bekliyorum ama 2-0, 2-2 ve sonrası da gayet olası.. İlk 2 maçtan çok daha fazla korkuyorum Houston karşısında.. Artest'ten fazla ektra yemez, Brooks'u da iyi savunursak (ki Fisher'la nereye kadar?) fazla yıpranmayız..

Denver Nuggets - Dallas Mavericks

Tahmin: 4-3

En çekişmeli geçmesini beklediğim seri bu yarı finaller içinde.. Bu geceki maçı çok rahat kazandı Denver ve çok formdalar.. Sezon boyunca istikrarlı oynayıp ilk turda da son zamanlarda anormal zayıflayan New Orleans'ı darmadağın ettiler.. Play-off tarihine geçtiler.. Dallas da normal sezonun sonlarında çıkışa geçip bir tarihin bitişine neden oldu ilk turda.. San Antonio Spurs'u dağıtıp artık bu devrin kapandığını gösterdiler.. İki formda takımın güzel mücadelesi olacak bu eşleşme.. Denver bu gece ağırlığını koyup maçı aldı ama özellikle deplasmanda zorlanacaklar bence.. Nuggets Lakers için ciddi ciddi alarm veriyor.. Sezon ortasında korkutmaya başlatmışlardı beni, artarak sürüyor bu.. Çok kompakt bir görünümleri var.. Kadroları geniş ve bench desteği çok iyi.. J.R. Smith hücumda, Chris Andersen savunmada çok önemli iş yapıyor kenardan gelerek.. Linas Kleiza ve Billups dinlendiricisi veteran Carter da sorumluluk alabiliyor.. Dirk'le eşleşmeleri mevcut, Kidd'in Billups karşısında işi zor.. Mantık 6 maç da diyor ama Dallas da Josh ve Terry'yle çok silahlı bir hal alabiliyor.. Takımların içeride fazla kaybetmediği uzun bir seri olacağını düşünüyorum..

9 YORUM:

NYG dedi ki...

clevelan (4-2)
boston (4-3)
LA (4-0)
Denver (4-2)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Çatla LA!Boston final göremeyecek,öcünü alamayacaksın... :):):)

apaç dedi ki...

miami heat almıştım.

çok fena patladım ve moralim çok bozuk :(

Cenky dedi ki...

Orlando serisinin 4-2 biteceğini hissettiğimi yazmıştım ben de NBAKolik'teki yazımda ve blogta. Umarım yaklaşımlarımız doğrudur ama Redick savunmada tam anlamıyla bir kara delik olacak Magic adına, oraya, yani Ray Allen'a bir çare üretilirse Finali Orlando görür.

Adsız dedi ki...

4-1 demişsin lal-hou için ama bizimkilerin o kadar kısa sürede teslim olacağını sanmıyorum parma.ligin yıldız oyuncular dışındaki en iyi rotasyonu belki houstonda ayrıca nasıl oluyorsa son dönemde her gelen genç verim veriyor bizde.landry-hayes-lowry-wafer-brooks gibi gençler "ulan lakers ile oynuyoruz" psikozuna girmezse ilk 2 maçın birini çalabiliriz bence.gerçi sen de sıkıntılı olacağını yazmışsın ama o tespitler sonrası 4-1 biraz garip geldi.bunu da taraf olduğun için subjektif olmana vermek lazım sanırım:)

Parma Maniac dedi ki...

Evet aynen öyle finrod :) 6-7 maçlık bir seri olmasını da gayet olası görüyorum..

Haketo Zaman dedi ki...

parma,
senin lakers ilk maçı verdi, senin tek maçlık kontenjan da uçtu. ne diyorsun, 4 maç arka arkaya alabilir mi lakers?

Parma Maniac dedi ki...

Evet artık imkansız 5 maç.. Seriden korkar hale geldim ben ilk maçı izledikten sonra..

Thermo Rheumon dedi ki...

Denver'ın Kompakt görünümü derken ? :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.