17 May 2009

Los Angeles Lakers 89-70 Houston Rockets


7. maç bu akşam oynanıyor.. Bir tarafta Yao'yu kaybettikten sonra bitti denen sezonda Lakers'a soğuk terler döktüren Houston, diğer tarafta bütün taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan, Derek Fisher ve Andrew Bynum'un paspaslığında bir şampiyon adayının yanından geçemeyen bir play-off başlangıcı yapan Lakers.. Staples Center'daki son maç 40 olmuştu ama bu gece aynısı olur mu? Çok daha gerilimli bir maç olacağı kesin.. İddaa'da 13.5'luk handikap açılmış Lakers'ın aleyhine.. Bir şey öneremiyorum şu pis durum içinde.. Batı'nın geleceği bu gece şekillenecek olabilir.. 22.30'da NTVSPOR'dayız.. Ters bir sonuçta P-Jax ve Kobe'nin kellelerini alırım, haberleri olsun..

-----------------------------

Yazacak fazla şey yok aslında.. Bu kalite farkınının 40'lık ve bu maçtaki gibi sahaya yansımasını görmek istiyor Lakers camiası.. Seri boyunca yaşanan hayal kırıklıklarının nedeni budur.. Lakers maça girdiğinde ve ilk seriyi yakaladığında Houston'un ilk saha içi basketi 8. dakikanın içinde geldi ve yanlıl saymadıysam o ana kadar 0/14'le oynuyordu Rockets.. Bu 14 şutun 4'ü de bloklanmış Lakers savunması tarafından.. Lakers bu maçtaki ilk 5'iyle, Fisher deliğine rağmen istikrarlı bir şekilde her maçta aynı direnci ve isteği sahaya yansıtabilecek bir takım.. Sadece iyi hücum organizasyonlarıyla istediğine erişen takım NBA'de çok az.. Phil Jackson'un köklerine ihanet etmemesi gerekiyor.. Bu seri geçildi, bundan sonra 7 maçtan alınması gereken tek şey ders.. Ki Lakers takımı bir süredir uzaktır bu konuya.. Bynum ve özellikle Fisher'ın aklını başına devşirmeleri şart.. Denver mücadeleleri müthiş geçecek şimdiden söyleyebilirim onu.. Boston - Orlando da belli olduktan sonra bir finaller değerlendirmesi de gelir yarın.. Şimdi gözlerimiz 2 saat sonrasında, NTV'de.. Boston vs. Orlando da yeteri kadar ağız sulandırıcı bir maç.. Son çeyreğe kadar başabaş gideceğini düşünüyorum.. Hedo'ya yakışır LeBron James..

7 YORUM:

papaz dedi ki...

Billups & Denver bunları dağıtır finale çıksalar bile.

Alper Öcal dedi ki...

Houston'un gösterdiği karakterin karşılıksız kalmaması lazım.

Nasılsa Cavs olacak bu sene şampiyon, hiç değilse hatırlanacak bir takım kalır aklımızda Cavs dışında.

Aaron Brooks adamımsın :)

L dedi ki...

abi elbet birileri sormuş, sen de cevaplamışsındır veya yazmışsındır ama, hemen soruvereyim aklıma gelmişken:denver karşısında şansınız ne? çünkü hakikaten sizinkieri kastıracak gibi billups ve tayfası.

Parma Maniac dedi ki...

Alper, ayıp oluyor :)

Hilmi, burada sene başından beri yazıyorum, her zaman söylediğim bir şeydi Denver Nuggets'ın bu sene çok sağlam olduğu.. Bariz bir şekilde konferansın Lakers'tan sonraki en sağlam takımıydı.. Dolayısıyla iş çok zor olacak.. Tamamen ortada görürüm ama Denver Billups sonrası çok daha sertleşti ve iyi savunma yaptı ama Houston kadar rahatsız edici olmayacaktır savunmaları.. Ki Kobe'ye karşı Battier-Artest gibi cevapları da olmayacak.. Lakers'ı savunma anlamında daha az rahatsız ederler ama hücumda da çok farklı cevapları var.. Zaten eğer öyle bir eşleşme olursa değerlendirmesini yapacağım burada..

Facchetti dedi ki...

Rahat ol emre abi fark 20 -3rd 59/39-


Seni duymuş P-Jax :)

montaellis dedi ki...

lakers savunma yaparsa, bırakın denver'ı, cavs bile çaresiz kalabilir. lebron'un hayvani oyununu durdurabilir lakers. normal sezonda bunu görmüştük. sorun lakers'ın iyi savunma yapabilecek ortamı hazırlama konusunda bence. sıkışınca başvuruyorlar savunmalarına. genele yaymaları gerek. ne olursa olsun, her seride en az %50 şansı vardır bence laker'ların.

Alper Öcal dedi ki...

Normalde çok severim, renkler çekiyor bir kere ama bana en antipatik gelen Lakers takımı bu.

Kobe'den Bynum'a, Gasol'dan Fisher'a ne kadar sevmediğim adam varsa bu takımda.

Darılmaca gücenmece yok :)

Orlando temennine katılıyorum. 1995'te final oynayan Nick Andersonlu, Penny Hardawayli, 3-D'li, Shaqlı kadroyu çok severdim. NBA 96'da da takımımdı :)

Mevcut kadro bu kadrodan sonra yakalanan en iyi ve dengeli takım ve finalde olması çok çok güzel olacaktır.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.