7 May 2009

Drogba


UEFA'dan yapılan açıklama hakemden gelen raporun beklendiği şeklinde ama ben ceza ver(e)meyeceklerini düşünüyorum.. Büyük ceza zaten söz konusu değil ama dün öyle boğa gibi Drogba'nın fotoğraflarını görünce birkaç kere sandalyeden düşme tehlikesi geçirdim.. O kadar kuduracağına gelenleri değerlendirseydi şimdi Londra'da tur atıyorlardı..

Bu arada Norveçli hakem Tom Henning Ovrebo'nun CL'de yönettiği ilk maç Lucescu'nun ikinci yılında Nantes deplasmanında Galatasaray'ın 1-0 kazandığı maçmış.. Aklımda o yönüyle kalmamış tabii maç.. Nantes ve 0-1 denince aklıma sadece Lucescu balı ve ilk yarı 3-4 olacak maçı ikinci yarı atamayana atarlar şeklinde kazanmamız gelir zira..

15 YORUM:

L dedi ki...

"O kadar kuduracağına gelenleri değerlendirseydi şimdi Londra'da tur atıyorlardı.."

üstüne ne söylenebilir ki daha. sonra git "56 tane penaltımız vardı!" diye itiraz et.

Onur Erdem dedi ki...

Acaip "Barca gozluklu" bir degerlendirme olmus...

Varsaylim ki tembel bir adam var, calistigi iste basarili olamamis ve duzgun para da kazanamamis. Gunun birinde bu adamin evine hirsiz girse ve butun esyalarini calsa, adam da bu durum karsisinda isyan etse ne diyecegiz "dogru duzgun calissaydi, calinanlarin yerine simdiye fazlasini koymustu" mu diyecegiz?

hirsizin hic mi sucu yok?

Parma Maniac dedi ki...

Gelenleri değerlendirseydi dedim diye mi Onur? Barca gözlüklü olması için yazının başka bir şey yok çünkü yazdıklarımda.. Ben sahada oynanan oyunu bir bütün olarak görürüm.. 22 topçu, 2 teknik adam, hakemler ve hatta seyirci.. Bu oyunculardan biri nasıl kötü oynuyorsa, hakem de kötü maç yönetir.. Oyuncunun, hocanın kötü işler yapma hakkı nasıl oluyorsa, hakemde de geçerlidir bu.. Nedir yani, oyuncular sahada her haltı yesinler, hocalar kenarda paspas olsunlar ama hakemler her maç süper yönetsin.. Kötü oynayan, görevini yapamayan oyuncunun, görevini yapamayan başka birini eleştirme hakkı bence yoktur.. Kendi takım arkadaşı da olabilir bu, hakem de.. Mesela Drogba kötü oynadığı bir maçtan sonra, yine mesela kötü oynayan Lampard'a soyunma odasında saydırırsa ne cevap alır? Sen önce kendine bak der Lampard.. Söylediğim şey de tamamen bununla alakalıdır, Barca'yla en ufak bir alakası yok yani..

alperensaylar dedi ki...

cidden en son konuşacak adamdı dün kendisi. hele hele o pique'yi yatırdıktan sonra atamadığı pozisyonda çok sövdüm kendisine.

Onur Erdem dedi ki...

Emre, olaya "hata" gozuyle bakarsan, dediklerinde haklisin, futbolcular gibi hakem de hata yapabilir.

Ben o kadar iyi niyetli dusunemiyorum artik futbol hakkinda, uefa manu-barca finalinin piyasa degerinin, manu-chelsea macinin piyasa degerine oranla daha buyuk olacagini tahmin ettigi icin bir senaryo kurguladi, hakem de o senaryonun gerceklesmesi icin elinden geleni yapti sonucta.

Marx bosuna dememis "kapitalist uretim toplumlarinda temeli ekonomik iliskiler olusturur ve bu temel, sosyal iliskilerin bulundugu ustyapiyi belirler" diye...

futbolun girtlagina kadar kapitalizme battigi bir ortamda normal aslinda...

legolas dedi ki...

İlk maçta yapılanlar hangi piyasa değeri ve Marx'ın hangi sözüyle açıklanabilir? Yoksa onlara Barça'nın aleyhine olduğu için sadece "hata" gözüyle mi bakmalıyız?

Parma Maniac dedi ki...

Bilmiyorum Onur, yani çok yüzeysel bir şekilde öyle düşünceler içinde olan bir hoca Barca 1-0 mağlupken, olmayan bir pozisyonda 10 kişi bırakır mıydı Barca'yı? Fazla bir anlamı yok sanki.. Benim düşünceme göre ilk yarıdaki Alves'in penaltıyı dışarıya taşıyıp aklına kurt düşen ve daha sonra hep onun uzantısıyla önce Barca'yı eksik bırakan, sonra Chelsea'nin bir penaltıyı daha vermeyen bir hoca vardı sahada.. Yani kendiliğinden etti bana kalırsa maçın içine ama Barca-United finalinin istenmesi de bir görüştür tabii..

Seradimo dedi ki...

"O kadar kuduracağına gelenleri değerlendirseydi şimdi Londra'da tur atıyorlardı" görüşüne katılıyorum.

Chelsea finale çıkamamasının sebebi hakemin vermediği penaltılar değil, atamadığı gollerdir.

Bu arada hakem sadece mavilerin hakkını yemiş gibi bi izlenim varki, çok yanlış.

Drogba'nın tepkisini vermesi gereken asıl kişi Abidal'dır. Tüm sene emek vermişsin takımın parçası olmuşsun. O işin en büyük vitrini olan yerde hakem(ler)in hatası nedeni ile oynayamayacaksın. Esas haksızlık budur.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
it was not normal his attitude.
the culprit of the defeat is the own Chelsea
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

kenzavey dedi ki...

Nantes - Galatasaray maçında 7 dakka uzatma gösterilmişti bu arada.

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Yahu kusura bakmayin da, ben her hakem hatasindan sonra komplo teorisi okumaktan biktim. Su evrende hicbir seyin tesadufi olmayacagina, herseyin bir ust kuvvetin isi olduguna inanan, komplo ile beslenen insanlarin Marx'i quote etmesi de bana batiyor.

gica dedi ki...

tardini galatasaray'ın içinde bulunduğu durum,schuster,saviola ve gelecek sezonla ilgili genel bi yazı yazmayı düşünüyor musun acaba?

levent dedi ki...

Schuster hakkında bi yazı bekliyorum ben tardinicim :)

Parma Maniac dedi ki...

Yazacağım arkadaşlar..

CaRtMaNtR dedi ki...

Nantes - Galatasaray maçı denince birde akla Turgay Şeren'in yorumları gelir :D

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.