6 May 2009

,

Chelsea 1-1 Barcelona


İnanılmaz.. Iniesta'nın golü için kullanılabilecek tek kelime bu.. Skoru herkesin kabullendiği, Pep'in Hiddink'le omuz omuza geyik yaptığı, seyircinin bir tuhaflaştığı, oyuncuların tamam artık geçtik/bittik dediği anda gelen akıl almaz bir gol ve Barca finalde.. Tekrar aynı finali benim gönlüm kaldırmazdı.. Bu sene tarihe geçecek bir performans gösteren Barca'nın da finalle ödüllenmesi gerekiyordu.. Premier League karşısında dünyanın tek umudu haline gelen Barca bu 180 dakikayla değil belki ama geneliyle hak ediyordu Roma'yı.. Öyle de oldu..

Hemen toplam pas sayıları üzerinden birkaç çift laf söylemek gerekiyor.. İlk maçta ekrana yansıyan Barca lehine 3 kat fazla pas, bu maçta da benzer şekilde göründü televizyonlardan izleyenler tarafından.. İlk yarıda bir ara Chelsea 90 küsurdayken, Barca 260 civarındaydı.. Bu üstünlükten 180 dakikada çıkan şey nedir peki? Hiç.. Turu geçen taraf Barca evet ama böyle bir dominasyon normalde turda çok rahat bir karşılık almalıdır.. Ama her zaman böyle olmuyor işte.. İlk maç sonunda 3 kat az pasla istediğini alan Chelsea, bu maçta da yine benzer bir oyun içi ezilmişlikle istediğini alıyordu.. Iniesta çıkıp son dakikada izin vermedi ama Chelsea'nin 3 kat az pasla yaptıkları futbolu çirkinleştiriyorsunuz şeklinde özetlenmemelidir..


Hemen 6 ay öncesine dönelim.. Tarih 27 Kasım 2008.. Galatasaray, Metalist karşısında inanılmaz bir maç çıkarıyor.. Sahada full bir dominasyon sunuyor.. Bariz bir üstünlük, oyuna hakimiyet, koordinasyon.. Sonuç? Galatasaray 0-1 Metalist.. O maçtan sonra Skibbe'nin canına okuyor Türk futbolseverler.. Skibbe'nin kellesi alınıyor çeşitli mecralarda.. Ama oraya gelene kadar Olympiakos ve Benfica maçlarıyla klasını ortaya koyan adam o 6 puan sayesinde kurtuluyor.. Büyük eleştirilerden nasibini almış bir şekilde yoluna devam etmek zorunda kalıyor.. O maçın özeline geçelim.. Galatasaray ve Metalist'in yaptığı pas sayıları kaçtır hatırlayan var mıdır? Toplam paslarda 581-201'lik bir Galatasaray üstünlüğü.. Bugün ve bir hafta öncesine benzer şekilde rakibinden 3 kat fazla pas yapmış bir Galatasaray.. O maçtaki Galatasaray'ın olumlu pas sayısı 441'di.. Bu da rakibin toplam pasından 2.5 kat fazlaydı.. Nedir Galatasaray'ın o maçta kazandığı? 0 puan.. Çünkü o dominasyondan gerekli pozisyon zenginliğini sağlayamadı.. Metalist kısıtlı kadrosuyla bütün takımlara yaptığını Galatasaray'a da yaptı.. Fizikli oyuncularla alanı daralttı, bütünleşik yapıyı 90 dakika boyunca bozmadı ve bulduğu fırsatta da golünü çakarak ülkesine döndü.. Metalist'i eleştirebilir misiniz bu yaptığından dolayı? UEFA gruplarında futbolun doğrusunu yaparak tarih yazdılar.. Galatasaray eleştirilebilir mi? Elbet eleştirilebilir.. Ama o gün Skibbe'nin canına okuyanlar bugün Barca'nın muhteşem oynadığını, rakiplerin onun karşısında ezildiğini, futbolun çirkinleştiğini söylediler.. O gün istatistiklere bakma ihtiyacı hissetmeyenler bugün pas sayıları üzerinden demogoji yapıyorlar.. Türkiye'de Barca'nın oynadığı tek pas futbolu oynatmaya çalışan, bunun temellerini atan adam kıçına teneke bağlanarak gönderildi.. Eğer rakipten 3 kat az pas yaparak istediğinize ulaşıyorsanız bundan alacağınız sadece ama sadece takdir olmalıdır.. Peki rakibin üstünde dominasyon sağlayan takıma ne denmelidir.. Bundan pozisyon zenginliği çıkaramıyorsa haklı olarak eleştirilir.. Fakat ortaya koyduğu farkla da benzer övgüleri alır.. Barca Rijkaard döneminde tekrar başlayan ve Pep'le doruklara çıkan futbolunun karşılığını aldı.. Pas sayıları üzerinden kurulan üstünlüğün Türk izleyiciler tarafından fark edilip hak ettiğini alması güzel, ama keşke bu işin başında benzerlerini yapan da hak ettiğinin karşılığını görseydi, üzüntüm budur bu geceyle ilgili..


Guardiola'nın tandemdeki eksiği Caceres'le doldurması bekleniyordu.. Orta sahanın etkili Xavi-Iniesta tamamlayıcısı Yaya Toure'yi buraya kaydırıp orta sahayı Henry'nin yokluğunda Keita ve belki de mecburiyetten BusQuets yeteneksiziyle doldurması hataydı bence.. Bir eksik yüzünden taşları yerinden oynatıp, işleyen 11'deki eksikleri fazlalaştırmayı ben anlamıyorum.. Yine ilk 15 dakikada Eto'o'yu sol kenara atıp, Iniesta'yı ileri çıkarmakla da ne yapmak istediğini anlayamadım ama Hiddink karşısında ilk maç çok etkisiz kalıp en azından bir şeyler denemek istemesiyle de hak verdim.. Guardiola'nın 180 dakikalık performansı benden zayıf alır.. İşler krize girmeye başladığında oyuna müdahale etmekten uzak.. Genel sistemi müthiş kurup o sistemle gitmesinde bir sakınca yoktur hocanın.. Barca bu sezon ziyadesiyle maçları ilk 30 dakikada bitirerek Guardiola'yı kenarda da çürütmüştür zaten.. Kenardaki satranç oyuncusu niteliğini kazanmak için de önünde uzun seneler var Guardiola'nın.. Şu anda sadece kurduğu yapıyla takdir edilir.. Hiddink, Sir, Benitez gibi adamlar önünde eksik kalmasını da bu bağlamda normal görürürüm.. Ama forma numaraları bile aynı olan, bu Bülent Akın kılıklı BusQuets'i şu takımın içine koymasını da kabul etmem..

Hiddink'in sola tekrar gelen Ashley Cole'la birlikte sağ bekte stoper Ivanovic'i değil de ilk maçın yıldızlarından hücum yönü daha gelişmiş Bosingwa'yı tercih etmesi hücum adına yapılmış bir tercih değil.. Bosingwa'nın hızını Barca'nın hızlı bücürleri ve özellikle Iniesta'nın dalışlarını püskürtme amaçlı kullandığını düşünüyorum ki bence doğruydu.. Onun dışında ilk maçın benzeri bir futbolun gelmesi de finali isteyen bir takım için normaldi.. Barcelona'nın taşıdığı standartlar üstü futbolun karşısında durmak isteyen bir takımın bundan başkasını oynama şansı yoktur.. 180 dakika boyunca başarılı görünen ama uzatmalarda düşen bir takım sonuç odaklı doğru yaptığını da göstermiştir.. Çık açık oyna, 5 taneyi alıp evine dön düşüncesi bu seviye için fazla saflık taşıyor.. Karşında böyle bir teknik koordinasyon varsa, kendi liginden aldığın fizik güçle başka silahlarla rakibine karşı koyarsın.. Chelsea'nin 180 dakika boyunca başarıyla yaptığı budur ve benden büyük övgüyü alır Hiddink.. Herkesin net bir şekilde bildiği Guus hocanın bir hücum futbolu sistemcisi olması üzerinden Barca'ya karşı 180 dakika boyunca kurduğu sistem bu takıma karşı başka türlü oynanmazı da çok net açıklar.. Hala başka gerçeklerde yaşayanlar erkek gibi oynasınlar komedisiyle yaklaşmakta serbesttir hadiseye..


Hakem kötüydü.. Barca'yı haksız bir şekilde 10 kişi bıraktıktan sonra tamamen ipin ucunu kaçırıp maçın içine etti.. Erman Toroğlu bu maçı yorumlasa, hakem psikolojisinden girip UEFA'nın adam olmadığına kadar giderdi.. İlk yarıda Alves'in pozisyon içerde.. Kırmızının alakası yok.. Ve PiQue'nin pozisyon net penaltı.. CL yarı finalinde de olabiliyor yani facialar.. Sadece yaklaşım farklı..

Son olarak Iniesta'ya geleyim.. Bence yine bu gece Barca'nın en iyi topçusuydu.. Barcelona'daki birinci adamım Iniesta'dır.. Böyle takımını ipten alan bir gol de kendisine yakışırdı.. Gerrard, Lampard bahane.. Iniesta şahane.. Messi'den rol çalacak bu oğlan ilerleyen dönemde..

Barcelona dünya futbolunun Premier League hükümranlığı karşısındaki tek umududur.. Artık giderek işi tek düzeliğe götürmeye çalışan bu adamlara karşı durarak da insanların umutlarını ayakta tutuyor.. Bu sene yeşerttikleri bazı umutların devam etmesi için Roma'da United'ı yenmeleri gerekiyor.. En az bu 180 dakika kadar zorlayıcı bir 90 dakika daha var önlerinde.. Arsenal yarı finalde hacamat olmasaydı Chelsea'nin çıkmasını isterdim Gunners'ın karşısına ama United finaldeyken durum farklı.. Kırmızılar'ın fanatikleri dışında kimsenin United tarafında olacağını sanmıyorum..

28 YORUM:

Unknown dedi ki...

:) Koçum Iniesta ne vurdu :) Bu yıla da böyle bir final yakışırdı :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bir haftada bu kadarı bana ağır geliyor.

INIESTAAAAAAAAAAAAAAAAĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞ!!!

Evet...

alex semih dedi ki...

manchester yamultur bunları finalde..

Adsız dedi ki...

güzel bir chelsea'ye yağlama yıkama yalama yazısı yazıyordun ama elinde patladı dimi tardini efendi.umarım barcelona 2007'de milanımızın yaptığını yapacak ve ingilizler 3 kişi bi şeyi doğrultamayacaklar.

legolas dedi ki...

1- Sabri'nin Bordeaux'ya attığı gol.
2- Iniesta'nın Chelsea'ye attığı gol.

Seviyorum bu takımı.

Hakem diyecek olan arkadaşlara ilk maçta Henry'e verilmeyen penaltıyı, Puyol'u boş yere cezalı duruma düşüren sarı kartı ve Ballack'a gösterilmeyen ikinci sarı kartı hatırlatır saygılar sunarım.

Sempre Barça

alex semih dedi ki...

şimdi şöyle birşey var tardini. en iyi futbol ingilteree oynanıyor . o zaman neden bu adamların en başarılı olmasına şaşırıyorsunuz daha beteri istemiyorsunuz ?..

75-85 arasına bir bak. her kupayı ingilizler aalmış her finalde uefa kupa galipleri şampiyon kulüpler hep ingilizler var. o dönemde yaşasaydın falanca takım ingilizlere karşı tek umut dermiydin. ?

90 ların başında italyanlar aynıydı kimse x tek umudumuz demiyordu.

hakeden alsın. olayın ingilizi şusu busu yok. mancester çok daha iyi takım finale de daha temiz daha sağlam geliyor alacakta. alves abidal yok.
fletcher yoksa scholes var. favori manchester. manchester kazanırsa da futbola bişey olmayacak..

Adsız dedi ki...

Henry'nin yerine neden Hleb oynatılmıyor ki?

Adsız dedi ki...

Bi de bu maç stoperler yoktu gelecek maç bekler yok. O maçta da klasik Barça dominasyonunu göremeyeceğiz gibi...

alessandro del piero dedi ki...

çok yanlış düşünüyorsun bence tardini, united-barça maçında herkesin barça'yı destekleyeceği ve utd'ın klasik ingiliz sert ve savunma futbolunun temsilcisi olduğu konusunda.. o bahsettiğin kesinlikle liverpool ve chelsea gibi ekipler için geçerli ama utd'ın hücum hattı o olağanüstü savunma hattından bile daha güçlü belki de.. zaten böyle olmasa paslı futbolun yıllardır en az barça kadar temsilcisi olan arsenal'in utd karşısında düştüğü aciz durumları ve hücum anlamında iki maçta da utd'ın kurduğu müthiş hakimiyeti düşünürsek senin hükmün geçersizleşir bence.. bence dünyada hücum anlamında tartışmasız en güçlü iki ekip karşı karşıya gelicek roma'da ve savunma hattı ve kalecesinin daha iyi olması sonucu utd daha şanslı görünüyor, yine de hiçbir şey belli olmaz elbette.

Parma Maniac dedi ki...

Alex Semih benim öyle bir yargıda bulunduğum yok.. Bak bu blogda en az 5-6 tane çok uzun ve övgü dolu Barca yazısı vardır, bu sene adamları çok sevdiğim için en çok Barca'yı izlediğimi yazmışımdır burada.. Ama Nou Camp'taki maçta Chelsea'ye hakkını verdim diye Chelsea övgüsü yazacaktın değil mi diyenler var.. Ne görürsem onu yazarım ben.. İngilizlerin karşısında değilim.. EPL bu gezegenin en aşmış ligi.. Bunu da yazdım daha önce.. Barca ise koca dünyanın EPL'ye karşı sunabildiği tek cevap.. Barca maçlarını bu sene her şeye tercih ederim ama EPL de kendi başına tektir, her zaman söylenir burada..

Ben Arsenal taraftarıyım orada.. Böyleyken de Chelsea ve Manu'yu tutmam Barca karşısında kusura bakma.. Ama haklarını da veririm, bu 2 maç için gördüğün gibi.. United'ın Barca kadar şansı var ama böyle bir final için kesin konuşmanın mantığı yok.. Her şey olur o maçta.. İzleyip keyif almak gerek..

Tek umut olayına gelince.. La Liga'nın, Serie A'nın durumları ortada.. EPL devamlı yükselirken bu ligler devamlı düşüyor.. Kendi evinde Barca'ya 6'lık olan Real La Liga'da 15-16 maçlık seri yapacak neredeyse.. Sadece Inter'i kalmış, onu da United karşısında gördüğümüz Serie A benzer durumda.. Eskiden böyle bir tehlike yoktu ama artık var.. Diğerleri aşağı inerken, EPL inanılmaz yükseliyor.. Son 2-3 yılda müthiş yükselen Bundesliga'yı ayrı tutuyorum tabii, onları bu 3 ligle güç bazında aynı kefeye koymak için daha zaman var zira..

alex semih dedi ki...

tardini demek istediğim. dönem dönem futbolda böyle bir ülke yükseliyor. daha önce hollanda ajax sonra ingilziler bir ara italyanlar şimdi tekrar ingiltere. ilk başlarda real madrid benfica.

bunu tehlike olarak görmeni anlamıyorum.. fifa bir önlem alacaktır. hele şu yabancı kısıtlaması gelsin zaten denge kendiliğinden oluşacaktır zamanla..

not: ingiliz futbolu hayranıyım ama orda tuttupğum bir takım yok :)
ronaldoya sempatim var sadece

jose dedi ki...

United'ın işi zor.Porto önündeki gibi oynarlarsa hele paramparça olurlar.

alessandro del piero dedi ki...

mourinho ne güzel bakış açın var öyle :) her büyük takımın kötü bir performansını cımbızla seçip sahaya çıkartsak elbette iyi şeyler beklemek saçma olur da istersen bir de bugünkü barcelona'yı dünkü utd karşısına çıkartalım, bakalım ne oluyor o zaman? :)

lionel dedi ki...

hleb bu sene baya bir kötü performans sergiliyor.seneye kalırsa inş ne diyelim.

Adsız dedi ki...

Tardini sen baya uzulmussundur abi malum hucum futbolunun krali, defansif futbolun kralini gene ayikladi.

Siz 2 on liberoyla oynamanin cagdas futbol dusuncesi oldugundan dem vuradurun, adam gibi forvetle, tirsmadan,korkmadan,kora kor oynayan takimlar butun pisiriklarin ifadesini aliyor. Ayagina saglik Barcelona.

Unknown dedi ki...

Parma bir de senden Alves yorumu almak istiyorum. Her yerde insanlar saydırıyor ortaları isabetsiz diye. Sanıyorum 20 kere gidip geldi o kanattan ve en sonunda düzgün ortayı yapabildi, karşısındaki Abidal'in ortası bile yokken bu kadar eleştiri normal değil bence.

zachpaulsen dedi ki...

benim anlamadığım 400 milyon euroluk kadro kurup sivaspor taktiği ile oynamanın nesi taktiksel başarı. bunun için bu kadar para harcamanın ne gereği var.

Bu basbayağı istanbul'a puan almaya gelen eğer denk gelirse galip gelme umudu taşıyan anodolu takımı taktiği.

birbirimiz kandırmayalım lütfen. 2 maç sonunda sahada futbola benzer birşey varsa o da barça'nın oynamaya çalıştığıdır. inatla 90+3 de bile 10 kişi olmasına rağmen ayağa yerden kısa paslarla kaleye gitmeye çalıştılar.

chelsea ise maç boyu topu ileriye drogba'ya şişirdi. futbol barça'nın oynadığı. İngilizler'in oynadığının ne olduğunu çözemedim. Hiddink biraz da o muhteşem taktik dehasını futbol oynamaya çalıştırsa bence çok daha farklı 2 maç izlerdik.

barça ve ispanya milli takımı önemli bir misyon üstlendi bence. 2004 avrupa şampiyonası ile başlayan sonrasında premier lig ile devam eden baskın bir anlayış maalesef teknik adamlrın zihninde defansif, daha çok mücadeleye dayalı, fiziksel oyunun sonuca gitmede en kestirme yol olduğu.

barça bunu joga bonito ile yıkıyor. umarım finali de alır da birşeylerin değişmesine vesile olur.

cisco dedi ki...

bence pep, devrede keitayi cikarip iniestayi yerine cekseydi mac daha once bitebilirdi. keita donen toplari ne kadar toplasa da, iniesta gibi tekraroyuna sokamadigi gibi 1-2 guzel pozisyonu da harcadi.

diger tarafta ise drogba karsi karsiya atsa mac orda biterdi. (anlamiyorum vur iste valdesle beraber girsin iceri, bi saat durdur duzelt cek sonra yerden yuvarla....)

genel olarak barca finali haketmis olsa da, chelsea bu eslesme de turu gecmeyi haketmisti bence.


finalde cok guzel bi mac izleriz umarim. bana %51 manu gibi geliyor. mac oncesi bunun muhabbeti doner zaten.

scugnizzi dedi ki...

http://www.scugnizzi.org/2009/05/yazk-oldu.html

hakikaten yazık oldu :(

Adsız dedi ki...

Galatasaray ve Skibbe ile ilgili söyledikleriniz gerçekten doğru. Bu maçı izledikten sonra onun gitmesine birkez daha üzüldüm bilmem hak verirmisiniz bana ?

Parma Maniac dedi ki...

Adsız komik olma yahu.. Hadi sol açık oynayan Iniesta ve Xavi'yi eşsiz yetenekleri yüzünden çıkartıyorum dün gece için ki normalde çıkarmam, Keita ve BusQuets neydi? Supporter mı? Hücum futbolunu önlibero sayısıyla ölçen zihniyet hala varsa komik ötesi.. Onlara kötü haber, Barca 3 içle oynuyor.. 2'ye tahammül edemeyenler ders alsın Barca'dan..

Ata Alves'in dün yaşadığı bence Sabri sendromuydu.. Deneyen, çabalayan sağ bekle ilgili fikrim Sabri örneğinde olduğu gibi bellidir.. Saydıranların finalde Barca onsuz ne yapacak diye düşünmesi gerek bence..

Hücum Futbol, yazdığım anlaşılmıyor sanırım.. Barcelona'ya karşı farklı oynayamazsın.. Oynarsan 5 yersin.. Bunu bilen bir teknik adam da 1 haftalık periyottaki Chelsea'yi çıkartır ortaya, ki Hiddink'tir adı.. Hiddink senin nickinin dünyadaki en büyük temsilcisidir.. O adamı 400 milyon dolarla böyle mi oynanır diye suçlayacağına, neden böyle oynadı diye düşünmen gerekir bence.. Cevap Barca'dır.. Chelsea'de ligde böyle oynamaz.. Mourinho da benzer paraları harcatıp aynı bu futbolla şampiyonluklar kazandı.. Aptal mı? Roman gel bırak bu paraları.. 30 milyon dolara ben böyle oynayan takım kurabilirim dedi mi? Demedi.. Demek ki harcanan parayla oynanan savunma futbolu arasında da bir korelasyon yokmuş..

Adsız dedi ki...

madem bu kadar muhteşem bi takımdı barcelona vermeseydi 10 tane pozisyon . iki maçta pozisyonu yok barcelonanın . chelseanin orda burda çok net pozisyonları var drogba maçtan sonra küfür etmeyi biliyo. ümit karanın atıcağı golleri kaçırmıcaktın önce drogba. valla futbol kazandı demek çok yanlış dediğim gibi barcelonanın pozisyonu yok iki maçta

dreamian dedi ki...

Şu an dünyada barçanın orta saha-hücum arasındaki anahtar-kilit uyumunu bozabilecek 2 takım bulunmakta bunlar da pool ve dünkü blues,bunların dışında kendi oyununu rakibini bozma üzerinden oynayabilecek mantalitede olsa da bunu başarabilcek çapta bi takım görünmüyor.

Maçla ilgili söyleyebileceğim barçanın inanılmaz şanslı olduğuydu,öyle ki drogba'nın hiç bu kadar hovarda oynadığı bi maçını hatırlamıyorum,belletti daha uygun durumdaki anelka'yı görebilse yine Hiddink şarkıları söylenecekti ama olmadı,futbol tanrıları barçanın yanındaydı.Oyuna baktığımızda ise Hiddink'in taktiksel oyun planının tıkır tıkır işlediğini görürken bunun yanında pozisyonları bulan takımında yine chelsea olması kenar yönetiminin farkını ortaya koyan belgelerdi,tabi bu belgeleri attığı golle ateşe veren iniesta herşeyi değiştirdiği gibi malesef bu maçın çokça kişi tarafından da yüzeysel okumalarına neden olacak gibi görünüyor.

Final için tahminimse tıpkı barça gibi topa sahip olma temelli futbol oynayan United'in pool ve blues gibi rakiplerini tek haneli m2lerde top oynatan bir takım olmamasından ötürü kendi silahıyla kendini vuracağını düşünüyorum yani kendi gibi oynamaya çalışırsa attığından fazlasını yiyecektir,tabi sir hiddink'den işe yarar kopyalar çekmezse.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Şimdi şu 2 maçı incelediğimizde bencede turu Chelsea haketti.Barcelona ile korakor oynanmayacağını biliyorlardı,tur için gerekeni yaptılar.Şahsen "Futbolu çirkinleştiriyorlar." denmesini anlıyorum çünkü doğru,ama bunun eleştiri ve haketmeme sebebi olmasını anlamıyorum,kimse futbol güzel olsun diye adamlardan turdan caymalarını bekleyemez,bizim keyfimizi değil,kendi başarılarını düşündüler.

Öte taraftan Chelsea futbolu çirkinleştirdi iddiasına katılmayanlara gelelim.Kullanılan argüman,"Barça pozisyona giremedi,Chelsea girdi." İyide böyle düz mantık olmaz.Barcelona 2 maçtada üretmeye çalışırken,Chelsea'nin tek amacı rakibi durdurup açık verdiğinde bunlardan yararlanmaktı.Ayrıca 1. ve 2. maçı bir tutmamak lazım,1. maçta Barça'nın Eto'o,Hleb ve Bojan'la 3 net pozisyonu,verilmeyen 1 penaltısı ve rakibe çıkmayan net bir 2. sarı kart vardı.2. maç öncesi ise eksikler Barça'nın ciddi şekilde oyun sisteminin içine etti.Stoper Yaya,sol açık Iniesta herşeyi bir kat daha zorlaştırdı,üstüne erken golde gelince tüm ibreler Chelsea'ye döndü.Oynatmadılar,ve kontralarla etkili oldular.2 penaltıları verilmedi(4 değil,6 hiç değil).Neticede Essien'in golünden daha şans golü olmayan bir golle Iniesta hesabı kesti.

10 kişi rakibine karşı forvet çıkarıp geriye adam sokan Hiddink'in Chelsea'sinin elenmesine,rakibi Real Madrid olsaydıda sevinirdim açıkçası.Final için ise Barça orta sahası ve forveti muhtemelen tam kadro olacak,bunu unutmamak lazım.Sol bekte oynayacak oyuncunun Abidal'den daha fazla aksayacağına pek ihtimal vermiyorum ama sağ bekte kim oynar soru işareti,bekleyip göreceğiz.

dreamilan dedi ki...

Hiddink forvet çıkarıp geriye adam aldı demek biraz haksızlık olur çünkü belletti anelka'nın oynadığı pozisyona geçerken anelka da drogba'nın yerini almıştır.

el toro dedi ki...

bir yerde bu maçla ilgili barcanın şöyle tarif edildiğini gördüm.
'90 dakika tek kale mac oynayan barcelona'
hani tek saha oynadı denir ama tek kale biraz ayıp kaçıyor. 90 dakika kaleyi bulan şutları yok adamların...
liverpoola yazık oldu diyebiliyorum geçen iki maçın ardından. real madride(barca 6 attı), chealseaye(barca iki maçta yalnızca '1' gol atAbildi), manuya(artık finalde göreceğiz barcanın yapacaklarını) 4 gol atabilecek seviyedeyken CL den çok erken elendiler.

jose dedi ki...

@delpiero

içimden geçeni söyledim bakış açısı değil.bir liverpollu olarak o yönde olması temennım:)

Thermo Rheumon dedi ki...

O 180 dakika ile değil de geneliyle hak ediyordu doğru bir yorumlama şekli olmuş.

Gerçi futbol o andan ibarettir ama, Barça şansı ve de hakem piyangosu :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.