24 May 2009

,

Beşiktaş 2-1 Galatasaray


Bugün Lincoln'ün yokluğunda Nonda'lı kadronun oynadığı top, sahaya diziliş ve alınan verim Bülent Korkmaz'ın Beşiktaş-Fenerbahçe maçını iyi analiz ettiğine dair bir göstergeydi ama geçmiş haftalar Nonda'nın bu geceki performansının özelinde bunun bir şans olabileceği gerçeğini de getiriyor insanın önüne.. Nonda'nın bu sezon hiç olmadığı kadar iyi performans göstermesi, devamlı Baros'un bir kademe arkasında yer alıp Ayhan ve Barış'a yaklaşarak ortaya kalabalıklaştırması, Fenerbahçe maçında Güiza ve Semih'in dönüşümlü yaptığı işi tek başına becermesiyle Ernst ve Cisse gibi Beşiktaş'ın bu bölgedeki en nitelikli iki oyuncusunun oynadığı bir maçta Galatasaray'ı İnönü'de orta sahanın etkin konumuna getirdi..

Beşiktaş pas yapan takımlara karşı zorlanıyor.. Ankaragücü maçının bir bölümü dışında, tam bir Skibbe ardılı olan Bordeaux maçını saymazsak, Bülent Korkmaz'ın açık ara en iyi maçıydı Beşiktaş maçı.. Bu etkili futbolun Skibbe dönemindeki pas trafiğini hatırlatan sekanslarla gelmesi Bülent Korkmaz için "ben bu sene neyi yanlış yaptım?" sorusunun tek ve net yeterli cevabıdır.. Tarumar ettiği yapının şampiyonluğu isteyen bir takımın kendi sahasında ne sonuçlara yol açtığını iyi analiz etsin, bundan sonraki teknik direktörlük kariyerinde düstur edinsin kendine.. Bu büyük egoyla pek mümkün olduğunu sanmıyorum gerçi..

Beşiktaş'ın Denizli'yle iki önemli iç saha derbisinde oynadığı oyun bir sinyal.. Beşiktaşlı olsam, böyle hedef maçlarda oynanan bu mahkum oyun bu maçta alınan sonuca rağmen beni mutlu etmezdi.. Vurup geçilmesi gereken rakiplere karşı hiçbir üstünlük sağlayamayıp, 90 dakika boyunca mahkum top oynamak Beşiktaş'ın sezon serüveni için de bir haritadır aslında.. Bugün Milan Baros ve Mehmet Topal kendilerine yardım etti.. Yenilgiyle kapatılacak bir maçtan 3 puanı çıkardılar ki 33. haftada büyük bir piyangodur bu.. Bir şekilde buraya kadar geldiler.. Son yakın.. Denizlispor deplasmanında beraberlik şampiyonluk için yeterli olacak zira Sivas'ın Galatasaray'ı yenme ihtimali olsa da Sami Yen'de 3 fark atma gibi bir olasılığa sahip değiller.. Denizlispor deplasmanı hem birkaç sene öncesinin etkisi, hem de Denizli'nin gayet iyi bir kadro olması nedeniyle çok zor olabilecek bir maçtı ama küme düşme şansları kalmadı Konya'ya olan üstünlükleri nedeniyle.. Yine de laubaliliği kaldırmayacak bir maç.. Denizli'nin topçuları sezona imza atmak isteyebilirler bir şekilde.. Hem Beşiktaş'ın Denizli'ye kaybetmesi, hem de Sivas'ın Galatasaray'ı yenmesi oldukça düşük bir ihtimal olduğu için bence bitirdi Beşiktaş bu işi.. Yusuf kaleye doğru akarken kendisinden kaçan Mehmet Topal'a ciddi anlamda teşekkür etmeliler bence.. 3. Ligde yapılmayacak bir defans hatasıydı bugün Topal'ın yaptığı..

Arda Turan ilk yarı sağ açıkta iyiydi.. İkinci yarı yine maç kurtarma hevesiyle 4 kişinin arasına girmeye heves edince birçok pozisyonu öldürdü.. Maç bitmiş Bülent Korkmaz'la ilgili oldukça gereksiz, boş, anlamsız açıklamalar yapıyor.. Bir Galatasaraylı olarak Arda Turan Bülent Korkmaz'ın hala Galatasaray'a yakışır hoca olduğunu düşünüyorsa iyi Galatasaraylı değilmiş demek ki derim ben kendisine.. Arda'ya ligin en iyi yabancılarını soruyorlar, verilen cevaplara Nonda girdiği halde Lincoln orada yer almıyorsa, Lincoln'un oynamaması sizi etkiledi mi sorusuna verdiği biz sahaya 11 kişiyle çıkarız cevabı nazarımda zerre etki yaratmıyor.. Bu kafada devam ettiği sürece mükemmel bir oyuncu, Galatasaray'ın yıllarca vazgeçemediği harika bir kaptan olacak kendisi.. Ne Metin Oktay, ne Hakan Sukur, ne de çok sevdiği Bülent Korkmaz 21 yaşında adam yemeye çalışmadı fakat.. Bu dünyada yapılanlar elbet karşılığını bulur.. Gösterilemeyen gelişim ve hakkında çıkan haberlerle ilgili de medyayı suçlayıp oyuncuyu tamamen bu işlerden ayrı tutmak bu gençler için yapılmış en büyük kötülük olarak futbolumuzdaki yerini korumaya devam ediyor.. 66'ya özel bir yazı gerek ama şimdi değil.. Galatasaray Yönetimi'nin vizyonunun ne olduğunu lig bitince görelim, ondan sonra oyunculara mutlaka ki sıra gelecek.. Barış Özbek'in bile maçtan sonra Kewell ve Baros'a sallamaya çalıştığı bir futbol takımında kimse başka şeyleri ön plana çıkarmasın, takıma daha büyük kötülük yapmasın.. Galatasaray'ın içine yayılmış bir kanser var.. İlaçla atlatılacak devreyi çoktan geçti hastalık.. Neşter gerek ama onun için de yüreği olması gerekiyor baştakilerin.. Michael Skibbe'nin her maçından sonra çok kötü oynuyoruz diyenlerin Bülent Korkmaz takımın içine ederken sus pus olduğu ortamda da o yüreklerin kaç gram çektiği konusunda büyük şüpheler oluşuyor bende..

35 YORUM:

guiza semih dedi ki...

ya yazık oldu gs ye be. ben fenerliyim gs yi tuttum şu oyunun hakkı gs galibiyetiydi kesin. yahu biz bu bjk yi, ligde inönüde evire çevire yendik. haftaya da sivasa yenilirsiniz sonra nolur bilmem..

not: 4. fenerbahçe 5. gs şu an

aşkın dedi ki...

Zamanında kaz gelmiş yere tavuk esirgenmedi.
En çok da Allahın ecnebileri Baros ve Kewell'a maçtan önce ne söylendiğini merak ediyorum:
- Baros, no goal, no goal
-Kewell, act like stupid!

Liverbird dedi ki...

Barış'ı şu açıklamadan sonra bu gece gönderirim. Takımda bir şeyler feci halde değişti, herkes basına suçlu verme derdinde.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yaza çok kelleler gidecek zatende tüm yerlileri gönderemeyeceğimize göre çok kulaklarda çekilmeli.barış,ayhan adam olacak,arda kewell a pas atacak bir zahmet.ayrıca iyi bir teklif gelirse arda'yıda satalım,parasıyla topuz'u alalı.bu maçta daha iyi oynayan bizdik,ama topal'ın 1 gol 1 asistlik performansının önüne geçemedik,yazık oldu.kızmıyorumda,naapsın tüm iyi niyetiyle oynuyor işte,mevkisi ora değilki...

yazın yapılacak temizliğe sabride dahil edilmesse artık kendimi keserim...

aslan dedi ki...

galatasarayın 6. olma ihtimali var mı birde artık ikili averaj mı önce genel averaj mı iyi bilen yazsın lütfen

şampiyon sivas olsun.

Adsız dedi ki...

barış özbek ne dediki?

neverLander ® dedi ki...

maçtan sonra verilen demeçleri izleyemedim, barış'ın açıklamasını söyleyebilir misin?

apaç dedi ki...

lincoln'e lincoln dediği için arda'yı kutluyorum.

adammışsın sipsi.

aslan dedi ki...

@apaç

arda sağa sola laf yetiştirip olaydan olaya skandaldan skandala bulaşacağına kaptanlık için laf edeceğine top oynasa nasıl olur sence..

para ederken satılmalı...

Parma Maniac dedi ki...

aslan ikili averaj var.. Bir şey olduğu falan yok bu arada, cevabı yazdığımı sanmıştım göndermeden kalmış yorum bölümünde..

adsız ve neverlander, ben de kendim izlemedim ama birinden duyduğum Kewell ve Baros'u kaçan goller yüzünden üstü kapalı eleştirdiği yönünde..

aslan dedi ki...

tşk ederim.

arda turan yazını da çabuk yazman dileğiyle. önümüzdeki sezona sarkmasın lütfen :))

Doga dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Doga dedi ki...

Ekrem Dağ'ı sağ içe koyması düşürdü orta sahayı. Baştan yine sol forvet Yusuf, sol iç Tello çıkacaktı. Yanlışından da dönmedi ikisini değiştirdi. Her an böyle abukluklar yapma kapasitesi var doğruyu bulsa bile. Allah'tan düşmemeyi garantiledi Denizli.

sembolist dedi ki...

Merhaba.. Kayseride yaşyorurm..
Galtasaraymızın en büyük sorunu herşeyden evvel,abilerinden(jardeli yedikleri gibi) kalmış olan,futbolcu yeme atmosferidir..Son 10 maçta saha içinde Lincoln'e verilmeyen(kayserideki anakaragücü maçında statda özellikel izledim)paslar,dikkate almamalar felan.. Arda ve Ayhan odaklı bu oluşum ileride çok zarar vercektir takıma..
Çok iyi stoper ve bir sağbekle bu takım,açık ara şampiyon olur..
saygılar.

apaç dedi ki...

@aslan

dünkü maçın en iyi adamıydı arda.

sadece dünkü maçın da değil, geçen haftaki maçın da en iyi adamıydı.

hatta sadece dünkü ve geçen haftaki maçların değil, sezonun da en iyi adamıydı.

dün maçtan sonra da ''bunca yıl kulübe emek vermiş bir adamı 6 haftada silmek yanlış olur'' dedi ve haklı olarak ekledi: ''lincoln'ün eksikliği çok önemli değil''

gözünüzü no look pass bürümüş dostlar.

hata filan yok burda.

Ethem dedi ki...

Akıl futbolunun mucidi Skibbe, almanya'nın alt sıra takımlarından Eintracht Frankfurt'u çalıştırcak seneye. Kimse kıymetini bilemedi bu futbol devrimcisinin. Tüh...

Mario Jardel dedi ki...

Ya lütfen biri şu sabri gerçeğini artık görsün.. O adamın ilk 11'de olduğu maçları izlemek istemiyorum.. Bu adamı koskoca galatasaray'ın sağ bekinde oynayacak kalitede olduğunu kabul eden bir allahın kulu yokken nasıl olur ki ''teknik'' adamlar bundan vazgeçemiyor.. Ayrıca bu ''derin'' galatasaray'ın kolayca vazgeçilecek sinsi adamlarından.. Arda'dan kolay kolay vazgeçemezsin ama türkiye liginde yüzlerce sabri var.. En basitisinden serkan kurtuluş ve iyi bir uğur uçar sabri'den çok daha iyi işler yapar bu takımda.. Derin galatasaray'ın arda ile beraber hasan ve ümit abilerinden sonra genç neferlerinden.. Bu zinciri kırmak için gönderin bari şu sabri denen adamı.. Yeter artık ya !!

cisco dedi ki...

arda kesinlikle satilmali. 1-skibbenin gidisinden sonra futbol zekasi olarak bariz bir gerileme icinde. 2-kesinlikle takim ici gruplasmanin lideri durumunda. taraftarlar ne yapsam arkamdanin gaziylada iyice havaya girmis.

taraftarin tepkisinden cekinilmemeli. zaten bu takimin basina ne geldiyse taraftara yaranilmaya calisilmaktan geldi. skibbenin gonderilmesi de taraftarin tepkisini azaltmak icindi.

Liverbird dedi ki...

Valla Arda benden iyi Galatasaraylı olduğunu düşünen varsa oturup konuşalım diyor ama son maçta takımın şampiyonluğunu satan Emre Belözoğlu ile bu kadar can ciğer olan başka bir Galatasaraylı olduğunu sanmıyorum ve bu arkadaşlık büyük tehlike bence.

gltsry dedi ki...

Barış konusunda bir yanlış anlaşılma var sanırım yorumlarda.Barış'ın açıklamalarını dinledim maalesef Bahri Havadır'ın saçma sorularının kurbanı oldu.Türkçe'yi de iyi konuşamamasının etkisiyle saçma bir diyAlog gelişti;

Bahri Havadır 'Baros o kadar gol kaçırdı maç sonunda birşey dedin mi?' diye absürd bir soru sorunca Barış ta Baros'a birşey demek bana düşmez manasında 'ben Baros'a ne diyebilirim ki o golleri atması gerektiğini o da biliyor zaten' dedi.Kesinlikle iyi konuşamadığı Türkçe'sinin ve Bahri havadır'ın provoke edici sorusunun azizliğini yaşadı.Kesinlikle kötü niyetli bir açıklama değildi.

aek dedi ki...

Lincoln için Arda'yı da harcadık ya apaçın dediği gibi no look bürümüş gözünü dostum.

Arda çünkü sezon açılışına 15 gün geç geldi,Arda çünkü ocakta çekti gitti brezilya ya 10 gün geç geldi,Arda çünkü milli maç arası çekti gitti 1 hafta geç geldi.2 senedir 10 derbi maçın 9'unu Lincoln kazandırdı çünkü anasını satiyim.denirmi öyle aramadık Lincoln'u diye.

yüce Lincoln,paşa Lincoln.2 no look atarsın büyülersin yine gözleri.yürü be bu taraftar arkanda olduktan sonra 1 ay geç gel ne farkeder.sende sus Arda kapat çeneni.

mikrofona seninde Lincooooolnn Lincoooooln demen gerekirdi nasılsa.

aslan dedi ki...

@apaç

tavsiye benden sana. alisamiyen.nete bir uğra arda hakkındaki tartışmaları oku..
mesela lincolün pasları değil bana kalsa lincolnü de şutlarım..

franco
abdurrahman-servet-emre g.-balta
hleb-topal-ayhan-kewell
baros- yabancı forvet..

Parma Maniac dedi ki...

Hala Arda'nın sorununun Lincoln olduğunu sanmaya devam edin siz.. O sadece puzzle'ın bir parçası.. Dün Bülent Korkmaz hakkındaki açıklamalarını bir dinleyin, sanki Bülent'in Arda'nın savunmasına ihtiyacı varmış gibi.. Kendisini her şeyin üstünde gören biri tabii ki Lincoln'ün de üstünde görecek.. Yoksa 21 yaşında çıkıp kaptanlık muhabbeti yapmaz ki bir insan kameralara.. No look bürümüşmüş.. Lincoln gider, başkası gelir değişen ne olacak? O zaman da başka bir şey bürür ama Allah Arda'ya ve takım içindeki diğerlerini korusun, önemli olan o tabii Galatasaray'da..

aek dedi ki...

Arda'nın sorunu neden peki Kewell veya Baros olmadı ? daha mı iyi bunlardan? hayır değil.ee demekki sorunu ondan yetenekli yabancılarla değil.sorun acaba Lincoln'un disiplinsiz tavırlarından olmasın.Lincoln gider,başkası gelsin evet o gelende Kewell karakterin de olup,herkez idmana çıkarken o ülkesinde tatile gitmesse hiçbirşey olmaz.

legolas dedi ki...

yarın bi gün kewell ve baros da kaptan olursa o zaman onlarla da sorunu olur merak etmeyin.

Parma Maniac dedi ki...

Ya aek Allahaşkına ne Kewell, Baros'undan bahsediyorsun sen hala? Sivas deplasmanına gitmeyen Baros için isim vermeden söylediklerine de bir bak sen bence..

Takılmış kalmışsın Lincoln'e, adam yönetime ayar veriyor kameralar karşısında 21 yaşında, koskoca Bülent Korkmaz'a kendi kafasına göre kredi veriyor şu kadar süre daha verilmeli diye, hala Lincoln'desin sen.. Sonra no look pas.. Ben tam olayın içine bakıyorum, kafasını çevirip başka tarafa bakanlar başkaları.. Lincoln disiplinsinsiz, cezası da Arda ve arkadaşları tarafından kesilir.. Giden 1 sene olur, ama suçlu Lincoln.. Cezasını saha içinde ve dışında kesen futbolcu grubu puripak..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Toz kondurmuyoruz,genç ve yetenekli olduğu için,potansiyeli büyük olduğu için,altyapıdan yetişmiş bir yıldız olduğu,henüz şaşalı günlerinde olduğu için.Lakin şöyle bir gerçek var;

Arda Turan,şu anki zihniyetiyle,hal ve hareketleri,tavırlarıyla,en az Ümit Karan,Hasan Şaş,Sabri kadar YENİÇERİ'dir.Ya aklını başına devşirecek-ki bunun olacağına pek ihtimal vermiyorum-,yada herkes için en hayırlısı olacak ve bu sene avrupaya satılacak.Ocak dağılıp bir tek kendisi kalınca belki biraz düzelir diyede umut etmiyor değilim ama,bu şımarıklıkla zor...

Adsız dedi ki...

Seneye takımı şu adam çalıştırsın, daha aşağısı kesmez...

http://tinyurl.com/pbq8cz

Liverbird dedi ki...

Kimse Arda'yı anında harcamıyor. Parma da demiş, Arda çıktı önce Galatasaray'da kaptanlık yapmış isimler Cüneyt, Hakan Şükür dedi, sonra çıktı bu saatten sonra ikinci kaptanlık yapmam dedi, sonra çıktı hoca şu olsun bu olsun o kalsın bu gitsin dedi, sonra gitti haklı veya haksız Lincoln'ü basının önüne attı.

Bir oldu gençtir dedik, iki oldu gençtir dedik, üç oldu basın üstüne gidiyor dedik ama Arda da susması gerektiğini hala anlayamadı.

Madem bu kadar iyi Galatasaraylı ne demek bu saatten sonra ikinci kaptan olmam. Futbolcuya hele ki 21 yaşında bir futbolcuya düşmez kaptanın kim olması gerektiği veya hocanın kim olması gerektiği hakkında yorum yapmak.

Ha o yorumların içeriğine bakalım o zaman iş daha da ilginçleşiyor. Şu anda Galatasaraylı olup da Bülent'in kalmasını isteyen kaç tane insan var? Bu kadar insan kör, futboldan anlamıyor, bir tek Arda mı anlıyor futboldan veya Bülent'deki cevheri bir tek o mu görüyor?

Hala no look pass falan diyorsunuz, azıcık geri çekilin ve olaya geniş açıdan bakın, yoksa Lincoln ile zerre kadar alakası yok bu olayın.

Liverbird dedi ki...

Ha şu da var, Hasan veya Ümit Karan bile bu kadar konuşmuyor.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Öncelikle son paragraf en başta yazılması gerekenlerle dolu ve harfi harfine katılıyorum... Özellikle Arda'nın gün geçtikçe Hasan Şaş'laşması durumu doğru bakan adam için çok net...

Ve fakat maç yazısını da aynı oranda beğenmediğimi söylemek istiyorum.
Bülent Korkmaz'ın etüt falan ettiğini söylemişsin bana komik geldi.
Etüt'ten ziyade zorunluluktu.
Ve işbilmezlikti.
Klasik 4-4-2 ve mesela yazımda da yazdım, tekrar söylemekte yarar var...
Arda alıyor 30 metre dribling yapıyor, Nonda inanılmaz oynuyor, top saklıyor, rakip savunmayı bozuyor... Baroş sürekli koşular deniyor, çalışıyor, yıpratıyor.
Kewell Toramanı bir sağa götürüyor bir sola, fark yaratıyor...

Ve fakat olgun bir gol pozisyonu bulamıyor Galatasaray...
Neden?
Çünkü 4-4-2 Savunma görevleriyle Arda'yı zincirliyorsun sağa, Kewell'ı zincirliyorsun sola...

Ve yakınlaşamıyorlar bu sebeble...
Halbuki Skibbe'den biliyoruz bu hucüm futbol fikri zengin olan 4 oyuncu birbirine yakın olabildiklerinde inanılmaz işler yapıyorlar 3 pasta gol atıyorlar...

Eee Korkmaz'ın sisteminde durum ne?
Kewell Toraman'a bağlanmış... Nonda ile ileri uçta arada var 50 metre, Arda ters kanatta arada var 50 metre
Nasıl kullanacak bu hücum futbol aklını bu adam?

Kiminle verkaç'a girecek kimi kaçıracak tek pasla?
Yada tek feyk artı şutu kaleye 50 metre uzaklıktan mı atacak?

Keza Arda driblinten sonra kiminle yapacak verkacı? Nonda top alabilmek için kafaya mı çıkacak, pres mi yapacak bu fikizi yeterliliğiyle...

Skibbe olsa
4-2-3-1
Yani
Kewel--Lincoln--Arda
-------Baroş
yapardı ve oyunculurının yeterliliklerine göre oynardı.

Ve sonra mesela iki rakip arasında kalmış Mehmet Topal'ı suçluyorsun...
Mehmet geri geri koşup Yusuf'u oyalamaya çalışırken sahanın neresinde olduğuna bakamamış olabilir... Dert değil.
Sabri nerede o dakika da?
En çok Sabri kadar suçludur Topal'da daha fazlası değil...

Ve bunları yazarken esas çok çok büyük hatayı yapan Emre Aşık... Topu taça atmak yerine rakibinin üzerine vuruyor...
Önce bunu söylemelisiniz, diğerleri gelir efendim...

Hayatında 10 kez stoper oynamamış Topal'ın yapması gereken müdehaleyi laikıyla yapamamış olması çok dert değil...

Dert Emre Aşık'ın 2. yarından beri belki 50 kez bu ve bunun gibi hatalar yapması...
Ama Emre savaşır, başı kırılır, kanar vs dimi... Arada rakiple kavga eder...

Ben Emre'ye suç bulmuyorum... 37 yaşında hamle yapamayan, beli dönmeyen Emre'ye Galatasaray'ı muhtaç kılanlara kızıyorum.

nuri dedi ki...

keske senin yazdigin kadar mantikli, analitik bilgilendirici yazilari su ulkedeki futbol bilginlerinin yuzde 95 i toplanip yazabiliyor olsa, olaganustu bir blog, umarim uzun soluklu olur.

Parma Maniac dedi ki...

Extensor isimlere bakıp bu 4-4-2, bu 4-4-1-1 denmez.. Galatasaray klasik 4-4-2 falan oynamadı Beşiktaş maçında.. Nonda tam anlamıyla Lincoln rolünde, Baros'un bir kademe gerisinde, gerektiği zamanlarda ön liberolara yardım eden ve pas bağlantılarını sağlayan bir konumdaydı.. Forvet oyuncusudur, o zaman ileri uç 2 olur yanlış bir bakış, öncelikle bunu söyleyeyim..

Skibbe ve Bülent üzerine söylediklerinin 10 katı vardır bu blogda.. Skibbe'yle ilgili de gerekenleri yazdım geçmişte.. Ama Skibbe'yi koruyup Bülent'i daha da çok yok etmek uğruna işler başkalaştırılmasın.. Galatasaray çiçek gibi top oynamıştır Beşiktaş maçında.. Arda ve Kewell da yeteri kadar ileri çıkmış, bek kontrolcüsü falan olmamış, bu çıkışlarda Kewell bi tane atmış, bi tane kaçırmış, Arda ilk yarı bu sezonun en iyi sağ açık performansını koymuştur kendi adına.. Bülent Korkmaz berbat bir hoca, haftaya da son maçına çıkacak.. Skibbe'nin ne kadar değerli olduğunu da daha kimse yazmıyorken, en büyük eleştirileri aldığı zamanlarda yaptım ama abartmaya gerek yok bence..

Topal'ı iki rakip arasında kaldığı için suçlamıyorum.. Savunma kademe işidir.. Bekin futbol gereği ileri çıkıp yerini boşalttığı zaman onun kademesini sağ stoper yapar.. Rakip forvet o oyuncuyu ekarte ederse sıra sol stopere gelir ve o girer kademeye.. Yusuf Emre'den topu aldığı anda soldan kaleye akmaya başladı ve Topal resmen geri kaçıp kaleciyle karşı karşıya bıraktı.. İleri çıkan Sabri ya da topu kaptıran Emre'den farklı bakarım ben bu hadiseye, çok daha büyük bir futbol yanlışıdır.. Temel hatasıdır.. Kaldı ki Hakan Balta müthiş bir şekilde yetişmiş ve doldurmuştu Topal'ın arkasını ama o kaçıp Yusuf'u Orkun'la karşı karşıya bırakmayı başardı.. Topal'ın orada oynaması da Bülent Korkmaz'ın hatasıdır.. Benzerini Pep yapacak Çarşamba günü.. Barca'da çıkması muhtemel arızalara bakacağız 2 gün sonra.. Son olarak şunu da söyleyeyim, Emre Aşık'ın 50 defa bu hataları yaptığı da fazlasıyla mübalağalı bir yaklaşımdır.. Şu sakatlıkların yaşandığı, şu tercih yanlışlarının yapıldığı Galatasaray kadrosunun en müthiş performansçılarından biridir Emre Aşık bu sene.. Bu halde olmamız, yaşanan sakatlıklara rağmen eldeki tecrübeli defans oyuncusunu sezon ortasında satan ve deliği büyüten yönetim kurulu konusundaysa elbette haklısın.. Fakat Emre Aşık'tan çok, Topal, Balta, Kewell, Semih Kaya gibi oyuncuların tandemde sene boyunca görev yapması nedeniyle haklısın.. Zaten görevi yaşanan sakatlıklarda oraya geçmek olan 4. stoper Emre Aşık bu bağlamda eleştiriyi hak eden bir oyuncu değildir kanımca..

theotheo dedi ki...

çok ciddi bir şımarıklık sorunu var ardada. bu biraz yönetimsel biraz da kişisel bir problem.

bir avrupa gidip görse belki, emre örneği de ortada gerçi.

çok çok yetenekli, ama bir o kadarda egoist bir adam, 4 kişinin arasına girmeler, pas atmamalar vs vs.

arda'yı geçen gün boğazda bir balıkçıya girerken gördüm, yanında bir kız vardı, siyah bir minibüsle gelmişler, bende bakıyodum buralara kim geliyor falan diye, yani tavırları 40-45 yaşında bir adam, giyimi kuşamı 50-55. yanındaki küçük kız büyük ihtimalle 20 yaşında, o da 40 yaşında gibi. inanılmaz bir hava, koruma gibi bir takım adamlar arabanın etrafını sarmışlar böyle bir şey.

yani arda'nın en büyük problemi budur. şu anda galatasarayı sırtlayıp götüremiyorsa, sorun budur.

Sinan Yılmaz dedi ki...

"Extensor isimlere bakıp bu 4-4-2, bu 4-4-1-1 denmez.. Galatasaray klasik 4-4-2 falan oynamadı Beşiktaş maçında.. Nonda tam anlamıyla Lincoln rolünde, Baros'un bir kademe gerisinde, gerektiği zamanlarda ön liberolara yardım eden ve pas bağlantılarını sağlayan bir konumdaydı.. Forvet oyuncusudur, o zaman ileri uç 2 olur yanlış bir bakış, öncelikle bunu söyleyeyim.."

Evet ilk cümleyi bende biliyorum Tardini...
Ve ben senin gibi düşünmüyorum.

Sen diyorsun ki dersini çok iyi çalışan Bülent Korkmaz, M.Denizli'yi köşeye sıkıştırdı...

Bende diyorum ki Mustafa Denizli rakibine göre bir futbol fikri üreterek kendisini baştan Bülent Korkmaz'a karşı mahküm kıldı.

Tam 4 adam adama markaj vardı sahada... Bunu İbrahim Toraman'ın sol beklere kadar sürüklenmesinden anlarsın mesela...

Kewell - Toraman
Arda - Üzülmez
Cisse - Nonda
Ve Zan - Baroş...
Arkada da süpürücü Sivok.

Bu bence yanlış bir seçimdi.
Önce rakibi oynatmamayı düşünmek, aynı zamanda Beşiktaş'ı da oynatmamak demekti.
Ve oynamak üzerine değil, oynatmamak üzerine futbol seriledi Beşiktaş...
Ribound toplar genellikle Galatasaray'da kaldı çünkü bu tip markaj sizi her zaman bir adım geri atıyor.

Rakibiniz topa göre pozisyon olırken siz Rakibinize göre pozisyon alıyorsunuz...

Buradan hareketle ben diyorum ki Bülent Korkmaz'ın kimseyi çözdüğü falan yok.
Aksine Bülent Korkmaz'ın tecrübesizliğiyle bu yanlışı değerlendiremeyişi var ortada.

Zengin bir futbol fikri olan adam. 4 hücum fikri çok ileride olan oyuncusunu yakın oynatır ve kapanan savunmayı, markajı öyle yok edebilirdi.
Kewell golde sağ tarafa koşu yapmış ve Toraman'ın markajından kurtulmuştu mesela...

İşte Bülent Korkmaz - Denizli'nin hatasını 90 dakika izledi izledi ve çözemedi...

Denizli ise skora göre nispeten oyunu devam ettirdi ve galibiyeti kazandı.

Skibbe ve Zico için stajyer diyor bazı insanlar... Ben görüyorum ki Bülent staj dahi yapmamış...
Ve hakikatten futbol fikri çok fakir bir adam...

(Yanlış anlaşılma olmasın farklı düşündüğüm için yazdım bu yazıyı, senin futbol bilgine saygım var...)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.