5 May 2009

,

Arsenal 1-3 United


İddialı konuşmalarla ilgili sorunum var.. Başarıya ulaşmıyor bu tip açıklamalar.. Bu maçtan önce de Arsene Wenger'den süper top oynama ve turu geçme üzerine fazla iddialı açıklamalar geldi.. Cezalandırması uzun sürmedi United'ın.. Gibbs'in hatasıyla gelen gole bir Wenger takımında bir şey söylenemez.. Genç takım kurmanın, genç oyunculara düzenli şans veren bir takımın yaşaması gereken şeylerdir bunlar.. Bugün maalesef bir hafta boyunca beklenen, hatta bugün sabahtan itibaren heyecanla maçı bekleyenlerin hayallerini yıktı Gibbs.. Takım golün şokunu atlatamamışken Ronaldo'nun abuk frikik golünden sonra da her şey bitti.. Böyle bir maçı konuşmanın da anlamı yoktur fazla.. Ne Arsenal'in kurguladığı taktik, ne de Sir'ün aldığı önlemler önemini taşır 15 dakikada biten maçlarda.. 2. golde Almunia gelen topu çıkartabilirdi ama Ronaldo'nun frikiklerinde topun ayaktan çok garip çıktığını, barajı geçip kalecinin görüş alanına girdikten sonra da çok çabuk aşağıya inerek herkesi yanılttığını kabul etmek gerek.. Sir 4-6-0'la sene içinde çokça kurguladığı herkesin ütopyasıyla çıktı ortaya.. Sık sık Evra'nın önüne gelen Rooney, sağda savunma yapan Ronaldo'yla rahat maçta yine işlerlik kazandırdılar yapıya.. Erken gol gelmeseydi de sahaya çıkan anlayışta United'ın daha üstün göründüğü ortadaydı..

15 dakikada finalisti belli eden, 75 dakikası formalite olan anlamsız bir maç izledik bugün.. Futbolda olan şeyler bunlar.. Fletcher'ın yediği kırmızı kartta Sir'ün delirdiğini hissettim.. Göbekte belli sıkıntıları olabiliyor United'ın, özellikle Hargreaves'in sezonu kapatmasının ardından.. Yaşayacakları bir sakatlıkla finali tehlikeye atmış olabilir Fletcher.. Yine de yeterli kurguyu yapabilecek malzeme Sir'ün elinde var ama anormal gereksizdi.. Asıl maç yarın.. Barca yarın ilk 10 dakikada golü atıp işi bitirirse yarı finallerin ikinci ayağı tamamen fos çıkmış olacak.. Tersi olması durumunda geçen senenin finali tekrarlanacak.. Çoğu insan karşı çıkacaktır buna.. Bahisçiler yarın uzak dursun bayilerden.. Ne under/over'ı belli, ne side bahsi kestirilebilir çok garip bir eşleşme var yarın.. Bu gece patlayan umutlarımızdan sonra heyecanı Stamford Bridge'de arayacağız..

6 YORUM:

Unknown dedi ki...

Futbolda böyle şeyler çok oluyor :) Daha önceki postunu okuduğumda biraz şaşırmıştım açıkçası, sanıyorum biraz da Arsenal fanı olduğun için böyle iddialı yazmıştın. Evet Arsenal ilk maçta fena durdurmamıştı Manchester'ı ama bu maçta gol bulmak zorundaydı ve hatırlarsan FB'ye karşı bile oldukça zorlanmışlardı. Genç takım olunca ne yapacakları hiç belli olmuyor gün geliyor Porto'ya 4 çekiyorlar ama bazen de abuk sabuk puan kaybı yapıyorlar. Bugün de o gol gelince üstüne de frikik gelince maç bitti zaten. Herkesin beklediği finale çok az kaldı.

Parma Maniac dedi ki...

Yok aslında iddialı yazmadım.. 2 maç öncesinde daha iddialıydım ben.. 1-0'ın şansı azalttığını söylemiştim, sadece bu gece etkili bir oyun beklediğimi belirtmiştim.. Bunu görme şansımız olmadı Gibbs'in hatasından sonra.. Ama sahaya çıkan kurguları görünce dediğim gibi United çok daha yakın olurdu bence tura o goller gelmese de..

sunshine dedi ki...

Gibbsin yaptığı yaptığı hatayı genç takım olmalarıyla bağdaştırman garip geldi.Tamamiyle katılmıyorum söylediğine.

FASLI dedi ki...

''Ne under/over'ı belli, ne side bahsi kestirilebilir çok garip bir eşleşme var yarın..'' Kullandığın Türkçe'ye hayranım. Ne mezunusun ??

Spicoli dedi ki...

Valla bastık 20 kaadı Barçaya. Heyecanla bekliyoruz.

Adsız dedi ki...

alın buna futbol diyorsanız mabadınıza sokun.Tardini bunu yayınlamazsan adam değilsin

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.