2 Şub 2009

Yılın sakatı: Andrew Bynum


1 hafta geçmedi yahu yazdığımın üzerinden, böyle bir şanssızlık, böyle bir uğursuzluk olur mu? Memphis maçından beri süregelen endişeli ve umutsuz bekleyişimiz bu akşam itibarıyla son buldu.. Karar: Ameliyat.. Geri dönüş süresi: Tahmini 2-3 ay.. Bıçak altına giren bir uzunun dizini 3 ay içinde toparlama şansı bence yok.. Doktor değilim ama gördüğüm örnekler hep bu yönde.. (Edit: İlk açıklamada ameliyat okumuştum ve geçen seneki sakatlığın benzeri olması nedeniyle garanti ameliyat demiştim ama zannediyorum ameliyatsız, ağırlık çalışarak geçebilecek bir yırtıkmış.. Avantaj olabilir bu..) Yani ne demek oluyor? Bynum'dan play-off'larda yararlanma şansı çok düşük takımın.. Bu da şampiyonluğun yine başka bir bahara kalması demek olabilir.. Andrew Bynum'un yokluğunun üç yansıması olacak Lakers'ta.. Birincisi, Bynum'suz şu anda doğudaki 3 takımla lig birinciliği için büyük bir çekişme içinde olan takım zirve şansını bu sakatlıkla kaybetti.. Bynum varken bile şampiyonluk için çok önemli bir şart olarak koştuğum saha avantajını büyük ihtimalle kaybedecek Lakers.. İkincisi, Bynum'suz sert takımlara karşı yaşadığımız sıkıntı devam edecek.. Batıyı bir şekilde rahat geçer yine Lakers fakat finalde Bynum'suz tokat yemeye büyük aday.. Finale yetişebilir mi? Şu anda yetişir görünüyor ama benim hiçbir inancım yok bu konuda.. Üçüncüsü, bu kadar genç bir uzun, bu kadar parlak bir performans gösterdiği genç yaşında iki dizini de yalan etti.. Gelişimi için büyük sekteler olmasını geçiyorum, bu problemlerin ucu da açık kalabilir uzun kariyerinde.. Bu boy ve bu fizikte, bu kadar çok hoplayıp zıplayan bir çocuğun iki dizinde yaşadığı bu anlamsız sakatlıklar büyük şanssızlık.. İkisine de kendi takım arkadaşlarının neden olmasınaysa (Lamar ve Kobe) diyecek hiçbir şey bulamıyorum..

Bynum'un dönememesine göre yapılacak bundan sonra planlar Lakers'ta, öyle de olmak zorunda.. Bundan sonrası Kobe Bryant için büyük sınavdır.. Ya çıkıp alacak ve gelecek şampiyonluğu, ya da diğerleriyle kıyaslanıp daha büyük balıkların havuzuna girememeye devam edecek.. Seçim kendisinin, beklentiler Laker'larındır..

6 YORUM:

Adsız dedi ki...

lamar ı verelim al jefferson o alalım :D

Kcan dedi ki...

MCL yırtığı var çok kötü bir sakatlık dönerse de bu sezon için anca jeramine gibi %40 la filan dönebilir. tam bahtsız bedevi oldu çocuk

alperensaylar dedi ki...

hakikaten tek çare odom'u elden çıkarıp bynum'un işini görebilecek bi 5 numara almak olabilir. zaten odom'un yerini dolduracak bench var lakers'da da bynum'un zor...

Adsız dedi ki...

lakers yatıcak kalkıcak cleveland ın finale çıkmasını bekleyecek.şansının o zaman yüksek olduğunu düşünüyorum.ama boston'u -hele bynumsız- geçebileceğini hiç sanmıyorum.james yapar bi güzellik inşallah..

zachpaulsen dedi ki...

çözüm belli. lamarı verip iyi bir uzun alacak lakers. yoksa orlando ve boston rahat tokatlar. hatta ben miller'lı, varajaho'lu cleveland bile pota altında ezer.

şampiyon olmanın formülü 1 süper uzun 1 süper kısa. bu kuralı bozan adam jordan. o da jordan zaten.

alt + 168 dedi ki...

"bundan sonrası kobe için büyük sınavdır"

al sana 61 =)

gece gece keyiften kudurttu adam

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.