8 Şub 2009

Radmanovic for Morrison + Brown


Mitch Kupchak bir sabah uyandı... Kahvaltısını edip kulüpteki sıkıcı işine gitmek için giyindi.. Giyinirken her zaman söylediği şarkıyı söylüyordu.. Çıkmadan önce bir fincan kahve eşliğinde masanın üzerindeki gazetelere göz atıyordu ki geç kaldığını fark etti.. Lakers önemli organizasyondu, çabucak çıktı evden.. Aceleyle arabasına doğru koşarken komşusu Bridget Hanım'ın balkonunda yetiştirdiği kaletya cinsi saksı çiçeği şiddetli fırtınayla sallanmaya başlamıştı.. Mitch Kupchak tam apartmanın oradan geçerken yerinden çıkan küçük saksı hızla aşağıya indi ve Mitch'in başına isabet etti.. Kupchak sersemledi, ne olduğunu anlayamadı.. Yukarı baktı ve kendisine doğru üzgün ve utangaç bir ifadeyle bakan Bridget Hanım'la göz göze geldi.. Eh be bu kadar da olur mu bakışıyla küçük bir gülümseme gönderdi ve arabasına doğru yürümeye devam etti..

İşte Los Angeles Lakers'ın makus talihini değiştiren gündür o gün.. Kafasına saksıyı yediği günden beri yapılamayan tradeler ve seçilemeyen oyuncular eşliğinde NBA'in en paspas yöneticilik örneklerinden birini ortaya koyan Mitch Kupchak o günden beri Pau Gasol'ü biten kontratlar karşılığında alan, Trevor Ariza'yi Brian Cook gibi bir kifayetsiz muhteris karşılığında takıma katan ve en sonunda sahada top oynama ve düşünme işini bir arada yapamayan Vladimir Radmanovic'i Adam Morrison karşılında takımdan sepetleyen bir yönetici konumuna geldi.. Morrison for Radman takıma çağ atlatacak, büyük bir girişim mi? Alakası yok.. Ama her türlü şu ankinden daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.. Radmanovic %44 gibi muazzam bir yüzdeyle üçlük atıyordu fakat bunun dışında hücum ve savunma anlamında sahaya hiçbir şey koyamıyordu.. %44'ü de maç başına sadece 1.3 isabetle tutturmuştu.. Ki o yüzdenin değerini biraz düşürüyor bu.. Adam Morrison iyi kolej kariyerinden sonra Charlotte tarafından 3. sıradan seçilmiş ama NBA'de parkeye çakılarak büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.. Morrison her şeye rağmen iyi bir şutör ve Radmanovic'in rolünde ondan çok daha kötü atacağını sanmıyorum ben.. Bunun yanında Radmanovic'in aksine bu adam düşünüp bazı şeyleri uygulayabiliyor sahada.. 3 numara savunması yine atıl kalacak belki ama en kötü senaryoda bile bir kayıp yaşayacağını düşünmüyorum Lakers'ın.. Morrison'ın şampiyonluk kovalayan bir takıma gelmesiyle kazanacağı güven duygusuyla içinde bulunduğu psikozdan çıkıp potansiyelini biraz değerlendirmesiyse Lakers'ın hanesine yazılacak artılardan olacak ki taraftar artık onu bekler Morrison'dan.. Finansal yönden de Radmanovic'tek erken biten kontratıyla cap'te erken bir rahatlama sağlayacak Morrison ama bizim Jerry müdürün onu dert ettiğini sanmıyorum fazla..

Shannon Brown'u sahada oynarken fazla görmedim.. Kolej kariyerini de bilmiyorum fazla.. Muhtemelen garbage time oyuncusu olacak ama 3. guard iyidir her türlü.. Farmar gittiğinde aklımız çıkmıştı, en azından güvence olur..

Brian Cook + Mo Evans for Ariza takasından sonra pota altı savunmamızı güçlendirdik şeklinde açıklama yapan Orlando GM'i Otis Smith'ten sonra Rod Higgins'ten de back court için sertlik sağlayacak önemli bir oyuncu eklemesini yaptık Radmanovic'le açıklamasını bekliyorum ben şiddetle.. Duyamazsam fazlasıyla üzüleceğim Rod, lütfen söyle bunu..

3 YORUM:

alt + 168 dedi ki...

takası görür görmez noluyor dedim

gasol, ariza ve şimdi de bu...

yahu biz değil miydik kwame için caron butler'ı veren?

Olympian dedi ki...

morrison kesinlikle sınıf atlayacak. cok basarili bi takas kanimca.

erbo dedi ki...

bu takas yine Larry Brown'ın gençlerle anlaşamayan; miladı dolmuş bir coach olduğunu ortaya koymuştur. Lakers için çok başarılı bir hamledir.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.