23 Şub 2009

Yeni Hoca Bülent Korkmaz


Dün fazlasıyla sinirlendirdi Michael Skibbe ama toplamdaki düşüncelerimi değiştirmemişti.. Fakat sonun böyle olacağı da belliydi.. Tek kupası papaz olan elle rıfkı oynuyordu Skibbe.. Dün gece el kendisine geçtiği anda çekti vurdu masaya papazı.. 1 puan kaybetmeye tenezzülü olmayan takımda sene boyunca yapmadığı işleri yapıp evinde lig sonuncusundan 5 yiyorsan başına gelenlere üzülmeyeceksin.. Ama faturanın bir maçla, böylesi bir maçla çıkması üzücü oldu..

Çıkan haberler ilk gidilen ismin Hagi olduğu yönünde.. Daha önce de yazmıştım, Terim ve Lucescu sonrası dönemde bu takıma düzgün bir sistemle düzgün top oynatmaya çalışan tek adamdı Hagi.. Gelse bu yapıyla 1-1.5 yıl içinde gideceğini bildiğim halde sevinirdim.. Reddetmiş Hagi.. Galatasaray tarihinin gördüğü en akıllı adamlardan biriydi, onu göstermiş tekrar.. Onun yerine gidilen isim ise Bülent Korkmaz.. Tebrik ediyorum Galatasaray yönetimini kulübü iyice başkalarına benzettiği için.. Kendi evladını başa getireceksen bunu zamanında, o isim başka takımlarda ismini yıpratmadan yapacaksın.. Reçete Barcelona'da.. Ama 3 takımda kısa kısa çalışıp hiçbirinde dertlere derman olamamış biri Galatasaray'ın başında.. Fena bir yol değil bu.. Taraftarın sevdiği isim.. Gazı verir ilk aşamada.. Üst üste iki maç kaybedince de hocalığı sorgulanmaya başlanır, Bursaspor ve Gençlerbirliği defterleri açılır.. Ankara'daki Galatasaray maçında yapılan hareketlere kadar gelir iş.. Sonrasında da "Hırsız Hagi" benzeri tezahüratlar yükselir.. Keşke Adnan Polat da Özhan Canaydın'laşmasaydı..

2 yıl sonra Hakan Sukur hakkınızı da kullandığınız zaman elinizde kalan ne olacak acaba?

20 YORUM:

FASLI dedi ki...

Başarısızlığın faturası yine bir teknik adama kesildi.En kolay yoldu bu.Kulübün isteklerine(hedeflerine) cevap veremeyen her Teknik adamın sonudur kovulmak.Ne kadar acı bir şey dir; işyerinden kovulmak,beğenilmemek.

Başarı için bir çok unsurun bir araya gelmesi gerekir de,bir araya gelen yöneticilerin yaptı tek şey teknik ekibin işine son vermektir.Şimdiye kadar başarısızlıktan istifa eden hiç başkan görmedim.Etseydi Aziz Yıldırım,Yıldırım Demirören ederdi.İstifa kavramı da bizde farklıdır.Onuruyla,yenilgiyi hazmedemeyip de istifa eden sayısı çok azdır.

Ortada yanlış giden bir çok şey vardır.Futbolcular bunun baş sorumlusudur.Şimdi Gs den giden futbolcu sayısı kaç olacak göreceğiz.Futbolcu da biliyor ki işler ters gidince ihale hocaya kesilecek.Hatta o kadar ileri giderler ki topluca hareket ederek hocayı oyun dışı bırakabilirler.

Bu söylediklerim herkesin ağzında pelesenk olmuş kelimeler.Malesef futbolun kanunu bu.Birileri gider birileri gelir.En güzel cümleyi Skibbe söylemiş.İşin aslı bu galiba.

apaç dedi ki...

işte tipik bir 1.5 yıllık sözleşme hocası daha.

senaryo o kadar belli ki..

bu sene bir şekilde geçirilecek. önümüzdeki sezona inançlı bir şekilde başlanacak, transferde sınırsız yetki verilecek, sözde bülent korkmaz takımı kurulacak ve devre arası gelmeden paketlenecek.

tıpkı rıza çalımbay, ertuğrul sağlam ya da oğuz çetin gibi.

neyse açılmaz artık şemsiye.

hepimize geçmiş olsun.

apaç dedi ki...

bu arada bu transferin tek sevindirici yanı 4-3-3 oynayacak oluşumuz.

mustafa sarp da şimdiden hazırlıklara başlasın.

yalnız hala içim acıyor. ah bülent uygun ah.

kaçırdık tarihi fırsatı.

bir de şampiyonlar ligi kupamız olsa fena mı olurdu?

Adsız dedi ki...

2 haftaya ne hacet tardini. sezonun en önemli maçına kaldı 2 gün. bordoya elenince ne olacak. zaten ligden koptu kopacak.. bence bordo maçına skibbe çıkmalıydı. hani avrupada iyi oynatıyordu. benfica yı hetha yı yenmiş..

çok cins bir vaziyet olmadıkça sezon ortasında teknik adam göndermeye karşıyım. aragones için birşey diyeyim. ilk devre çok kötüymüşüz. normalde fenerbahçe sezon ortasında bir sürü abur cunur transfer yapardı böyle durumda. ama yapmadı.. bu bile bence önemli bir zihniyettir..bordo maçına kadar beklenemezmiydi ?. zaten orda bir terslik olsaydı adam kendi istifa ederdi..

bülent korkmaz efsan kaptan tamam da.. hedefleriniz büyükse daha realist şeylere ihtiyacınız var.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık. düşüncelerime tercüman olmuşsun inan.

Unknown dedi ki...

Parma Bülent Korkmaz'ın başarılı olacağını hiç sanmıyorum. 1.5 yılı dolduramayacağına da eminim.

Adsız dedi ki...

hakan dan sonrası hasan şaş. bizde harcayacak adam bitmiyor

morientes dedi ki...

Mağlubiyet, ligde geride kalmak, avrupadan elenmek hiç mesele değil. Umrumda da değil doğrusu. Tek üzüntüm yıllardır dalga geçerek, aşağılayarak baktığımız rakiplerimizin teknik direktör konusundaki istikrarsızlığına son yıllarda bizim maruz kalıyor olmamız. Galatasarayın şu son 4-5 seneli zamanın başındaki ve sonundaki durumuna bakıyorum da içim acıyor hakikaten...

Adsız dedi ki...

ya bu apaç aynı ali şen gibi. geçenlerde ali şen de bülent uygun gelirse fb avrupa şampiyonu olur diyordu. aynen böle dedi...

yahu ne bülent uygun muş arkadaş.

korkmaza gelince hayırlı olsun diyeyim hiç inanmasam da..

orhun

cisco dedi ki...

@apac:

nerde sevmedigim adam var, senin en favori adamin. nerde bir topcuyu seviyorum itin bi tarafina sokuyosun. batman ile joker gibiyiz. "you complete me apac, you complete me".

burdan heath ledger'i da saygi ve rahmetle aniyoruz.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ya sevilen hoca olur,ligde süper performans ortaya koyar,avrupada dökülür.Yada oda birşeyleri değiştirmeye uğraşır,avrupai bir takım yaratmaya uğraşır,geleceği planlar,içimizdeki İrlanda'lılar onuda yer.İrlanda'lıları temizlemeden Hiddink gelse ne yazar?

"then since the colour we must wear is england's cruel red,
sure ireland's sons will never forget the blood that they have shed"

buda içimden geldi...

jose dedi ki...

Haziran 2009da Lucescu ile sözleşme imzalanır.

arnawut dedi ki...

Vallahi oturup ağlayasım geldi ya.. Skibbe'yi göndermekle bu yönetim de gözümden düştü.. Ne zaman ileriyi gören, Atatürk'ün tırnağı olabilecek bi adam gelir Galatasaray'ın başına, o zaman acısı diner bu büyük taraftarın...

Bu arada, Büyük Kaptan ile başarı gelmeyeceği konusunda Ataç ile aynı fikirde olduğum için üzüntü duyuyorum..

Adsız dedi ki...

hoşgeldin büyük kaptan , iyiki geldin..

kendisine tecrübesiz diyenlere yada kariyerini soranlara büyük kaptanın cevabıyla yazımı bitiriyim..

"Tecrubeyi bana bi anlatsinlar da ben de ogreneyim.".

Adsız dedi ki...

o hirsiz hagi muhabbetlerinde iyice basitlesmistik, umarim bir efsaneye daha bole gider yapmazlar sene sonunda, hani bilmesek neyse aynisini cevat hocayada yaptilar hagiyede kral sukurede. hani o elestirdiginiz kucuk hakan (bir zamanlar avrupadaki en iyi beklerden biri sayilan) neden bu hallere dustu kendinide kucuk dusurdu? yonetime ve vefasizliga olan nefretinden. hagi nin dogum gununu kutladiklarinda cok sasirmistim sonunda ogrendiler bole seyleri internettede olsa yapmayi diye.

Adsız dedi ki...

Skibbenin kalması taraftarıydım ama pazar gecesi bardağı taşırdı ne yazık ki.
hazır olamayan kadro, bol defanslı tercih, aykutun asisti derken cl yi kaçırdı Skibbe. zaten kredisi yoktu eksiye düştü.
sakatlara, baskılara rağmen ligin ilk yarısı fena değildi ama ikinci yarı tökezledi. Şampiyonluğun kaçmasına eyvallah ama avrupa kupaları bile zora girince baroş hayatının golünü kaçırmış oldu.
umarım 5 sene sonra cl de yarı final kastırırken görmeyiz bu adamı.
Bülent korkmaz ise soru işareti, Pek umutlu değilim, uefa da ne yapacak acaba?

apaç dedi ki...

@cisco

futbolun güzelliği de bu işte. düşünsene herkesin tek bir doğru etrafında üşüşegeldiğini demek isterdim ama yok böyle bir şey cisco.

çok fazla çeşitliliklere/ayrıksılıklara yer olmadığını düşünüyorum futbolda.

mesela hakan kadir balta'ya hangi açıdan bakarsan bak, sınırlı bir futbolcudur.

eksik tarafların olduğunu düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

@apac

abi yapma gozunu seveyim, neye vuruyosun da yaziyosun bu yorumlari sole bizde bilelim bizde guzelleselim, hapsa hap de alkolse alkol de ama hangi madde yazdiriyor sana bole ilginc yorumlari bi tardiniye solesen o bir baslik acsada yazsa be abicim.

brk dedi ki...

@ apaç

ligde son 3 maçta halan balta yoktu ama süper!! oyuncumuz sabri vardı bi düşünün acaba bu 3 maçta 1 puan ı acaba? neden aldık ?

Adsız dedi ki...

hazır iddaa tek maç olmuş, oranlar iyileşmişken bari biraz kopya ver be tardini. bahis dosyasını filan çoktan geçtik. hem illa tutucak sen de bizleri paraya boğacaksın diye bir şey yok. istersen verdiğin maçların hiçbiri gelmesin. görüşlerini bildir, nasiplenelim yeter.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.