22 Şub 2009

,

Yatacak yeriniz yok


Bugüne kadar ligde alınan 5 mağlubiyette de Skibbe'ye fazla suç bulmadım ama bu geceki yenilginin tamamını kendisine yükleyebilirim.. Galatasaray son 2-3 yılda takımın anlamsız bir rutini haline gelen sakatlıklar nedeniyle bu sene de çok sıkıntı çekiyor.. Takımın sağ beki yok, Sabri açıktan devşirme bekte oynayıp büyük eleştiri alıyor.. Sol beki bir tane var, yedeği Antalya'nın sol açığında parlayıp Terim tarafından milli takımda beke çekilip başka bir açıktan devşirme profili sunan Volkan Yaman.. Var olan tek bekin sakatlığında üçlüye dönülmesi büyük eleştiri alacak bir konu değil.. Bugünkü rezaletin nedeni de bu değil zaten.. Üçlü takımın yaşadığı sıkıntıları azaltacak olan, takım içi üretilen bir problem çözücüydü sadece, fazlası değil.. Galatasaray bugüne kadar 5 mağlubiyet almış, şampiyonluk şansını azaltmış, ligde içeride ve deplasmanda tek puan kaybına tahammülü kalmamış bir ekip haline gelmişti.. Ligin en vasat takımlarını bile ciddiye alıp bu nedenle eleştirilen bir adamın artık bu kadar kritik haftaların geldiği bir dönemde zaten sakatlıklar diz boyuyken böyle anlamsız bir rotasyon içine girmesi hiçbir şekilde açıklanamayacak, savunulamayacak hamlelerden biri.. İlk lig maçında oyuncu değiştirirken yuhlanması nedeniyle bu ortamda nasıl rahat düşünecek, stressiz kadro yapacak diye savunmaya çalıştığım bir adamın böyle önemli bir maçta bu adamları yedek bırakması, onu geçtim hiçbir yorgunluğu olmayan, zaten asıl sistemin de değişmez bir oyuncusu olmayan Barış Özbek'i kenara alıp, Mehmet Güven'i sahaya koymasını açıklayamam..

3'lü defans kanadı savunmaya çalışan oyuncularla oynanır.. Harry Kewell'la değil.. Barış Özbek'in Bordeaux maçında önünde Harry Kewell varken yaşadığı sıkıntıları gördük 3 gün önce.. Bunlar normal şeyler, futbolun genel geçer kuralları.. Mecburiyetten yaptığın bazı değişimlerin sancısını çekersin.. Bordeaux maçında bunu kısmen yaşadı Galatasaray ama toplamda son derece iyi bir 90 dakika çıkardı.. O maçta açık olan Barış'ın önünde oynayıp sağ kanadı problemli bir yapıdan çıkaramayan Harry Kewell'ın 3-5-2'nin açığı haline getirilmesini açıklayacak bir futbol yorumu yok.. Keza Sabri ve Kewell'ın maç içinde 1 dakikalığına da olsa yer değiştirmesini açıklamak da mümkün değil.. Bu maçın kaybedilmesinin nedeni 3-5-2 değil, 3 gün sonra Bordeaux karşısında bu sistemle çıkıldığında da böyle bir rezalet yaşanmayacak.. Sorun Galatasaray teknik kadrosunun ve futbolcularının maçlara yaklaşım şeklinde.. Skibbe Bordeaux maçından sonra Balta'nın dönmesini merakla beklediğini ve eski sisteme dönerek rahatlayacaklarını söyledi.. Balta bugün yedekteydi.. Sakatlığı geçmedi mi? Geçmediyse yedek kadroya alınan her oyuncuya yapılan yorumu tekrarlamak zorunda kalırım.. O zaman o kulübede işi ne? Barış-Güven, Arda-forvetlerden biri ve stoper-Baros değişiklikleri bugün zorunlu olan ilk 3 değişiklikti.. Ama 4. bir değişiklik hakkı olsa Balta'nın da sahaya gireceğinden adım gibi eminim ben.. Madem öyle, Bordeaux maçına da normal düzenle çıkma şansını ve o maçın provasını burda yapmamanın nedeni nedir?

Michael Skibbe'yle ilgili burada iki kere yazarken ısrarla belirttiğim bir şey vardı.. Bu sene şampiyonluğun kaçması, Avrupa'dan eleniş umrumda değil.. Geçen senenin Helsingborg'a, Wien'e boyun eğen ama ligde şampiyon olan Galatasaray'ındansa bu senenin Avrupa'nın kalite ekiplerini yenen ve yenilmeyen Galatasaray'ı, ligde şampiyonluğa gidemese de tercihimdir.. Ama bir şampiyonluk bu şekilde umursamazlıkla kaybedilmemeli.. Galatasaray gibi büyük takımlar şampiyon olamayınca, karakterli top oynayarak Avrupa'dan elenince karizmalarından bir şey kaybetmezler.. Ama ligdeki kredinin tamamının bittiği bir ortamda kendi evinde 5 gol yerlerse yarım yılın üzeri çizip atılabilir.. Bunun sonuçları olacaktır ilerleyen zamanlarda, ne zaman gerçekleşir, gerçekleştikten sonra ne olur onun için bir şey demek zor şu anda.. Bu söylediğimi de sadece teknik adamı baz alarak söylemiyorum..

Kocaelispor böyle bir maçta az daha 3 puanı alamıyordu.. Net bir şey söyleyeyim bir taraftar olarak bu maç 3-3 bitse üzülürdüm.. Galatasaray'ın Fenerbahçe'den sonra şampiyonluğu kaybedişiyle birlikte aldığı bu ağır mağlubiyetin ilerisi için bir artısı olabilir takıma.. Bundan sonra Avrupa'ya bakılacak.. Bordeaux elendiği takdirde orada da gidilecek en son yer çeyrek finaldir.. Ondan sonrası için de şimdilik konuşmak erken..

Beşiktaş büyük bir sürpriz yaratmadığı takdirde Anadolu'nun bu seneki şampiyonluğu kutlu olsun diyorum.. Belki lig tarihi için önemli bir yıl olacak 2009..

28 YORUM:

L dedi ki...

evet gerçekten, futboldan başka her şeyle alakası olan sivasspor veya forveti umut bulut olan trabzonspor'un şampiyonluğu türk futbolunu 15 yıl ileri götürecektir.

apaç dedi ki...

mehmet bölükbaşı'nı gazi verdiğimiz chelsea maçından sonra en acz içerisinde izlediğim iç saha maçı oldu bu.

şüphesiz ki geçen sene kadıköy'deki 0-0 lık maçın kadrosunu ''bunun yıldızı eksik'' diye beğenmeyerek önüne gelen herkesi alan transfer komitesi ve buna ses çıkarmayan çaylak skibbe bunun tek sorumlusu.

bugün gördük işte 15 milyarlık agbetu'nun halden hale soktuğu portekiz milli takımı stoperi meira ile bizim emrah kiraz'ı.

galatasaray'da yıldız futbolcu yok. sadece maç başına 50-60 bin avro alan adamlar var.

soruyorum bugün geldiğinden beri 1 tane maç alamayan morgan'in yerine orkun, defansta bundesliga stoperi meira'nın yerine emrah kiraz, stajyer alman'ın yerine cevat hoca olsa ne olurdu? ben söyliyeyim, bundan daha kötüsü olmazdı.

kendi içimizdeki dinamitleri ateşlemek yerine; kewell'ların, meira'ların, stajyer almanların peşinden koşuyoruz. önümüzde 10 numara bir sivasspor örneği var halbuki.

geçen pclion'da verdiğim reçeteyi burada da vermekte beis görmüyorum. işte kurtuluş reçetesi:

-stajyer alman'la yollar ayrılacak.
-yerine sene sonuna kadar hakan şükür getirilecek.
-sezon sonu için hocaların hocası bülent uygun ile söz kesilecek. böylelikle saha dışında çok yakın olan bu ikilinin dostluğu saha içine de taşınılmış olacak.
-kewell, meira, morgan gibi sözde yıldızlarla yollar ivedilikle ayrılacak.
-kimseye yaşından mütevellit sebat edilmeyecek. bir futbolcu kötüyse yaşı 17 de olsa gözünün yaşına bakılmayıp, direk yol verilecek. henüz korner çizgisini sınırlayan çizgilerin içerisinde görülmeyen çakma sertan eser aydın yılmaz ile 91 olan doğum tarihinden başka bir numarası olmayan serkan kurtuluş da bu güruha dahil edilecek.
-gerçek bir sol bek alınacak.
-pazuband hakiki galatasaraylıların, yani sabri ile arda'nın kollarında dolaşacak.

tüm bunlar yapıldığı vakit, çok değil 3 yıl içerisinde ikinci bir avrupa kupası sabri sarıoğlu'nun ellerinde yükselir.

taahhüt ediyorum, ettim.

apaç dedi ki...

ayrıca kimse çıkıp vaay efendim sabri böyle, vay sabri efendim şöyle demesin. dese de bunun tek sorumlusunun skibbe olduğunu bilsin.

bu aralar formsuz, kabul ediyorum; ama şu sıralar takımdaki herkes formsuz. ve tüm bunların bir tek sebebi var: o da adnan paşa'nın alman hayranlığı üzerine göreve getirilen, elindeki futbolcu kadrosundan bir türlü nimetlenemeyen vasıfsz alman skibbe.

2-5 diye bir skor mu olurmuş allah aşkına!!. eskiden real madrid alamazdı bunun yarısını. şimdi kocaeli alıyor.

üstelik kadro açısından son yıllarrın en iyi(!) galatasaray'ına karşı yapıyor bunu.

ama yanıltmasın bu skor kocaeli'li futbolseverleri. bi kere dikkat ettim, bi tane yıldızları yok. sonra orta sahada 10 numara diye tabir ettiğimiz türden bir adama da şiddetle ihtiyaçları var. buraya katar'dan dönme lincoln tarzı bir adam alabilirler. bir de emrah kiraz çok saf duruyor sahada. karizması, aurası yok. oraya da meira tarzı birini bulurlarsa çok can yakarlar seneye.

söylediydi dersiniz.

Özgür Şeker dedi ki...

HERKES GİDER BİZ KALIRIZ!

Adsız dedi ki...

bir fenerbahçeli olarak bu skora sevinmem gerekir ama pek sevinemiyorum. çünkü bizimkiler de aynı. al birini vur ötekine..galatasarayın fenerbahçeden hiç ama hiç farkı yok..

cisco dedi ki...

skibbe bence bordo macındaki kanatlarda fazla defans yapmaya gerek yok diye dusundu. oladabilirdi belki, eger m.guvenin yerinde ayhan ya da baska biri olsaydı.

bir de macın basında hagi'yi gorunce kıllanmadım desem yalan olur.

skibbeden baska suclular da var. nonda attı imzasını, parasını aldı yatıyor. skibbe mi attırdı imzayı.

jose dedi ki...

Futbolcumsu sabri bu takımdan gönderilmeli.dahada dıyeceklerımı parma yayınlamaz burada onlar bende kalsın.

Adsız dedi ki...

nerde bülent korkmaz'ın ruhu, nerde hagi'nin liderliği. takım makım değil bu sezonki galatasaray. tez elden bir şeyler yapılmalı artık. zira ne lig ne kupa var elde ve böyle giderse uefa da olmayacak. yazıklar olsun diyor başka da bir şey demiyorum.

Adsız dedi ki...

bu skibbe bugün gönderilmezse bordo maçına biletim olduğu halde gitmeyecem.ne lan bu böyle.

TrueBlue dedi ki...

@tobias
ne güzel usta.oraya zaten taraftar lazım.Skibbe istifa,sabri futbolu bırak,.. öl gibi bağaran kişi değil.
Bordo'yu eleyelim,ondan sonra ligi düşünürz.

kapalıüst dedi ki...

az önce rıdvanda söyledi.%100 doğru denilecek bir transfer yapmadı bu sezon galatasaray dedi. sezon başı olsa bu sava katılmazdım ama bugün katılmak zorunda kalıyorum malesef.

Adsız dedi ki...

servet 2 ay yok. tamam. uefayı da unutun artık......zaten sivas - eskişehispor maçında mhk nın hangi takıma el verdiğini gördük.. servetsiz bordo ya karşı koyamaz

Adsız dedi ki...

ifrit etme istifa et skibbe,istifa et.yeter yahu.

Adsız dedi ki...

5 maçtır kazanamıyorduk zaten, bu da tüy dikti. Skibbe'nin çıkardığı kadro rakibin ciddiye alınmamasıdır bence.Belli ki izlenmemiş. 3-5-2 de bu kadar ısrar edilmesi bir şey kazandırmadı, bugünde patladı. Biraz hücum gücü olan takımın rahat gol attığı bir defansımız var. Alman takımlarına döndük nerde, ne yapacağımız belli değil. Bordeaux maçıda kayıptır bu kafayla. Nonda, Karan, M.güven sezon başından beri 1-2 maç düzgün oynadılar. Genel olarak takımda ruhsuzluk var zaten. Servet'in sakatlığı ciddi. Skibbe bu haftayı atlatabilirse, sezon sonuna kadar başı çok ağrıyacak. Seneye avrupada oynayabilecek miyiz acaba?
Baroş abanmak serbest...

Mario Jardel dedi ki...

Parma devşirme sağ bek sabri'nin devşirme olmayan orta saha versiyonu ne ki ? Yine aynı hamam yine aynı tas.. Bir adamın koşması, didinmesi, forma için oynaması güzel bir şey ama o adam bütün bu iyi niyetine ve güzel vasıflarına rağmen futboluyla takıma zarar veriyorsa artık ciddi bir şekilde uzaklaştırılması gerekir.. 20 senedir bu takımı takip ediyorum sırf galatasaraylı ya da başka bir özelliğe haiz diye bu kadar kapasitesiz bir oyuncunun hala ve hala koskoca galatasaray'da barındırıldığını hatırlamam..

Adsız dedi ki...

''Keza Sabri ve Kewell'ın maç içinde 1 dakikalığına da olsa yer değiştirmesini açıklamak da mümkün değil..''

her şeyi özetlemişsin zaten sevili parma maniac. bunun üstüne konuşmak yersiz olur.

wax dedi ki...

bu maçtan sonra bile sabri'yi savunup,onu kaptan falan yapmaya çalışan bazı kişilerin gs'li olmadığına siz de benim gibi inanıyorsunuz heralde.böyle saçma bir düşüncenin bu maçtan sonra dillendirilmesi de ayrı konu . bugünkü maçta bile yaptığı saçmalıkların haddi hesabı yokken üstelik.hangi maçta ne oynadı da böyle konuşuluyor çok merak ediyorum.sabri gs de oynayamaz, bu kadar basit kardeşim neyini anlamıyorsunuz.kafadan kaybediyor işte.kafadan yani organ olandan. gelişmez, gelişemez. kimse kusura bakmasın beyniyle alakalı.zaten geliştirebilse şu an dünyanın en iyi kuluplerinden birindeydi.diğer özelliklerine kimse birşey diyemez .atamadığı paslar, ortalar bile onla alakalı emin olun.siz ondan hala bişeyler bekleyip ilk onbirde oynatmaya ,kaptan yapmaya kalkarsanız affedersiniz bişey malzemesi olmasına da kızmayın lütfen..
eleştirilecek bu kadar kişi varken sabriyle uğraşıyoruz ya ben ona yanıyorum..

Adsız dedi ki...

sabri hakkındaki tasarrufları dışında katılıyorum ben apaç'a. sene başında eksiklerin yeterince teşhis edilip, müdahele edilmediğini düşünüyorum. evet elimizde kaliteli bir kadro var, katılıyorum. lakin kaliteli olduğu kadar da migren bir kadro eldeki.

bu peformansı hangi büyük takımda gösterse yol verirler skibbe'ye. istikrardan yana bir adam olmama rağmen ben de aynı kanıdayım maalesef. acilen yollar ayrılmalı ve cevat hoca'ya devredilmelidir takım.

saygılar

furkan müderris

Adsız dedi ki...

salt siyah da olsa bir foto koy be parma. çok garip oluyor böyle:)

kapalıüst dedi ki...

her şeyden ötesi iyi çalıştırılmıyor bu takım. geçen gün raşit altunda yazdı. 2 tur koşu, bir 5'e-2, bir de yarı sahada çift kale maç. gittiğim her idman aynı. bir günde farklı bir anreman tekniğiyle karşılaşmadım. sonra futbolcular tarafından seviliy deniyor.böyle patronu kim sevmez ki..

Adsız dedi ki...

Penaltıyı damı scibbe kaçırdı arkadaşlar... herşeyi scibbenin üstüne atmak anlamsız.

apaç dedi ki...

teknikten taktikten bağımsız olarak söylüyorum. bir kere lider özellliği yok bu adamın.

futbolcu olsam kenardaki bir skibbe güç vermezdi bana. mesela bir hata yaptığım vakit kulübeye baktığımda skibbe'yi görsem pek iplemezdim ya da bir idmana geç geldiğimde rahatlıkla hocam saat çalmadı diyebilirdim. giderdi çünkü.

ama başımda fatih terim ya da bülent uygun gibi karizmanın doruklarında olan kimseler olsaydı yapamazdım bunu. idmanlarda her koşuyu önde bitirir, taca çıkacağını bilsem bile o topun peşinden koşar, kayardım.

sabri'nin, emre aşık'In, servet'İn, arda turan'ın fatih terim komutasında nasıl oynadığını hepimiz biliyoruz.

şu şartlarda tekrardan fatih terim olamayacağına göre geriye tek bir alternatif kalıyor: o da hocaların hocası bülent uygun.

kimse galatasaray kültürü de gelenekleri de bla da bla demesin.

güce boyun eğsin, otursun televiyonunun karşısına takımının şampiyonlar ligi finalini izlesin.

Adsız dedi ki...

@apaç

o finalde sabri olamayacak ama. kadrı dışı çünkü.. sen onun yerine cm de kaldırtırsın sabriye kıtalararasıı kupayı..

ayrıca bülent uygun fenerbahçeli. gs yi kabul edeceği çok şüpheli

orhun

Mario Jardel dedi ki...

@apaç

şampiyonluğa oynayan bir takımın hele hele anadolu takımının hocasını ne kulübü bırakır, ne de koskoca galatasaray bülent uygun'a teklif götürür. Şaka yapıyorsun sanırım.. Eğer kalli de giderse gs'nin yeni teknik direktörü hagi'dir. Gitmezse muamma.. Bildiğimiz hagi kalli'nin teknik danışmanlığında çalışmaz..

apaç dedi ki...

her taraftarı idmana açardı, üstelik eşi de türktü, yazık oldu demiyeceğim tabii.

diyeceğim tek şey iyi oldu, oh oldu, canıma değdi.

şimdi tez elden 24 saatinin 20'sini futbolla geçiren, amatör takımların bile idmanını izleyen, türkiye'deki her futbolcuyu avucunun içi gibi tanıyan, futbol sevdalısı, elinde sihirli değnek olan hocaların hocası bülent uygun'u göreve getirmek.

adnan polat'ın böylesi cesur bir kararı alabileceğine inanıyorum.

****

@orhun

sabri galatasaray'ın kalbidir. kadro dışı bırakılacağına ihtimal vermiyorum.

@benikoyupgitme

ben de onu diyorum işte. koskoca galatasaray'ıma koskocaman teknik direktör: bülent uygun.

Adsız dedi ki...

@apaç

seni anlıyorum arkadaşım yasın büyük ama durum bu. sabri gs nin kalbiyse arda nesi. yada şunu mu demem lazım. galatasaray yıllardık kronik kalp yetmezliğinden muzdaripmiş..

bu arada b uygun dedin. bülent korkmaz geldi. eh o da bülent. artık kulüpçe ihya olur galatasaray.

orhun

Othello dedi ki...

@apac:
Hocalarin hocasi Uygun degildir. Hocalarin hocasi Yilmaz Vuraldir. O olmazsa Huseyin Kalpar'dir. Hic bilemedin Sakip Ozberk'tir. Bu isimler Galatasaray'i karizmalari ile oyle bir sahlandirir ki kitalar arasi kupayi 12 sene ust uste kazanir.

Adsız dedi ki...

Galatasaray'in kalbi Sabri ise, birakin olsun Galatasaray.

Orhun

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.