1 Şub 2009

TSL hiç bitmesin?


Sanırım bu sezon bir ilk yaşandı bugün.. Fikstüre göre ikinci yarının ilk haftası olan 18. hafta cumartesi günü büyük maçlar gününe çevrilip bir futbol ziyafeti düşünülmüş.. Düşünce güzel ama ligin yapısı gereği EPL'deki o futbol günlerinin tadını vermiyor.. Yine de iyi deneme, devamı gelmeli..

Kayseri-Sivas beklendiği gibi tipik bir under maçıydı, çok sıkıldım izlerken.. Sivas adına önemli bir maçtı, buradan çıkacak galibiyet kupa rövanşı öncesinde lig adına büyük sükse olurdu, ama maçın sonlarında bayılmak üzereyken gördüğüm Sivas pek de mutsuz değildi gibi 1 puandan.. Bülent Uygun buradan kim çıkabiliyor ki ben galibiyet çıkaracağım diye düşünmüş olabilir, haklıdır da belki kendine göre ama hedeflenen şampiyonluk burada yaratılan farklarla gelir.. Bugün üzerine fazla gelmeyeceği belli olan bir Kayseri'ye karşı Tum'u kenarda oturtmuş ve Kamanan'la çıkmış Yıldız'ın yanında.. Kupa maçında kısa sürede belli etmişti, bugün de net ortaya koydu.. İyi ekleme Kamanan.. Lig için gereksiz hızlı, hızının yanında toplu oyunda da fena değil.. Herve Tum, Mehmet Yıldız, Pini Balili ve Yannic Kamanan'dan oluşan forvet 4'lüsü Türkiye için gayet fazla, bazı büyük takımlarda da olmayan bir rotasyon.. 2 hafta sonra Bursa, 4 hafta sonra Fenerbahçe deplasmanları Sivas'ın bu sene şampiyonluğu konuşup konuşamayacağını açık şekilde koyar ortaya..

Ankara-Trabzon maçında dışarıda yakalandım ve sadece 2. yarıyı aralıklarla takip etme şansım oldu.. Görebildiğim tek şey Kayseri'de olmayan temponun Ankara'da yaşandığı ve çok daha zevkli bir maçın sahada olduğuydu.. Tercih ederdim ilk maça ama kısmet.. Gökhan Ünal ilk golde uzaya vurmuş topu.. Alanzinho oyuna girdikten sonra maçın sonuna kadar dikkatle takip etmeye çalıştım.. İlk uyarıyı yapayım ben kendisine, 2-0 öndeyken o şov yapan ayakları adamın bir yerine monte ederler sevgili Alanzinho.. Burası Türkiye, benzemez başka yere.. Televizyonda çıkar biri hedef gösterir, sonra ayıkla pirincin taşını.. Ersun Yanal maçtan sonra gereken uyarıyı yapacaktır tahminim.. Biraz terbiyesiz bir futbolcuymuş.. Norveç'ten gelen Brezilyalı ancak bu kadar olur zaten.. Kınadık ve laflar hazırladık kendisine.. Bir galibiyette daha şov yapmaya kalkarsa kusacağız hepsini..

Galatasaray Denizli'den kolay çıktı ki ilk 10 dakikada gelen gol işleri kolaylaştırdı.. 5. dakikadan itibaren başladım izlemeye, ilk başta klasik bir 4-4-2 takımı varken sahada, golden ve özellikle 15. dakikadan sonra yine 3'lü ve 4'lü arasındaki geçişler sıklıkla yaşanmaya başladı.. Skibbe ikinci forveti sahaya koyduğu anda sistemi 3'lüye yakın bir düzene çevirmekte ısrarcı.. Sistemler arası geçişi sağlayan oyuncu Barış'ken çok daha fazla sırıtıyordu sahada.. Sabri'nin olduğu yerden de bugün Denizli 2-3 kere tehlikeli gelme fırsatını buldu ama Sabri'nin çabukluğu Barış'lı 3'lünün sıkıntılarını daha az yaşattı Galatasaray'a.. Arda'nın goldeki müthiş pası sonrasında oyunun içinde hiç olmaması yine 3'lüye dönülen zamanlarda sol tarafta tek oyuncu olarak kalması nedeniyle oldu.. Bu yönden eleştirilirken bunu göz önünde bulundurmak gerek.. Meira her maç bir geri pasla takıma gol yedirme çalışmalarına bu maçta da devam etti.. Nonda'nın golü hayranlık uyandırdı..

Yarın muhtemelen birçok yerde Denizli de ne kötü takımmış yazılarını okuyacaksınız bir ritüel şeklinde.. Ligin ilk yarısında da gerçekten öyleydi.. Fakat yeni transferler Dzemal Berberovic ve Ibrahima Bangoura bu lig için gayet fazla topçular.. Sene başından beri orta sahada yalnızları oynayan ve Denizli orta sahasını tek başına sırtında taşıyan Douglas Braga'nın değeri de önüne ve yanına gelen bu yeni transferlerle daha efektif bir şekilde çıkacak ortaya ki bugün harika top oynadı.. Bangoura'nın tarzı çok apaçi ama TSL'ye fazla gelir.. Darryl Roberts zaten ligin hali hazırdaki en sağlam forvetlerinden biriydi, ikili olarak arkalarındaki Braga ve Berberovic'le önümüzdeki haftalarda can yakacaklar.. Fakat mutlaka Feridun Sungur faciasından uzak tutmalılar bu takımı.. Eğer yanlış hatırlamıyorsam ilk hafta Sami Yen'de de maden olmuştu bu adamın bölgesi ve Kewell kaçıp kaçıp en sonunda çakmıştı bir tane.. (Edit: Yanlış hatırlıyormuşum, Süleyman Olgun'muş ilk maçtaki oyuncu) Bugün de farklı değildi Denizli sağı.. Ne kadar az Feridun Sungur, o kadar sağlam Denizli defansı diyerek noktalıyorum postu..

18 YORUM:

Adsız dedi ki...

düzenlenen fikstür "boxing day" den daha çok üstteki tüm takımların maçlarını izletmek adına yapıldı sanırım. lider takımın maçının izlenemediği bir başka lig yok(tu) zira. kupa maçları nedeniyle cuma maç oynanamaması da ayrı bi etken tabi. yoksa kimin aklına gelir bir cumartesi öğleden sonrasını futbola ayırmak.

yeri gelmişken ligde gece maçlarına hayır! :)

Hüseyin A. dedi ki...

ıbrahım banguro'nun bu takıma geldıgıne ınanmakta zorluk cekmıstım zaten,

Sheed dedi ki...

oha, maçı izlemedim de yorumlarda bangoura falan duyunca isim benzerliğidir demiştim..

la liga'ya gitmesini beklediğimiz bangoura'nın denizli'ye yolu nasıl düştü, cidden ilginç..

Mesut Ulukök dedi ki...

ASY'de sağ bek oynayan Feridun değil, Süleyman'dı galiba.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Bangoura bu yıl kadrolarına kattıkları 9. forvet.
Bir kaçı gitti bir kaçı geldi. Hep aynı.

apaç dedi ki...

denizli deplasmanı, -abdullah avcı'nın maymun ettiği ibb'yi katarak söylüyorum- bu ligin en kolay deplasmanıdır. o yüzden dünkü net skor kimseyi yanıltmasın. her hafta birilerinin başında ümit kayıhan olmayabilir.

nonda'nın attığı 2. goldeki vuruş 10 numaraydı.

lakin onun kadar 10 numara olan bir başka hareket daha vardı: sabri'nin muazzam asisti.

son iki-üç günde yaptığı kaçıncı asist bu ben sayamadım.

sayan varsa sol beke gelsin.

***
bu arada tardini, ilk maçta kewell'ın iyi gözükmesinin sebebi feridun değil, süleyman olgun'du. bi karışıklık var sanki.

Parma Maniac dedi ki...

Doğrudur beyler, yanlış hatırlamışım..

Adsız dedi ki...

Maçtan çok Alanzinho'yu yazmışınız.Bu kadar zorunuza niye gitti şu 2 çalım anlayamadım..

Brezilyadan gelen brezilyalılar çok iyiymiş gibi norveçten gelen brezilyayı laf atmanız hoş değil.Kıskanıyorsanız açık açık söyleyin.Ayağını eline falan vermeler, olmuyor, yakışmıyor..

Gerçi İstanbul medyası değilmi, kafaya takmamak lazım..

Parma Maniac dedi ki...

Sevgili Juventus, bu blogda ironiden anlamayan nesle aşina değiliz pek.. Bir daha okumanı öneririm..

alessandro del piero dedi ki...

tsl iyi güzel de nadal fedex'i o yorgun haliyle yine harcadı be parma.. şu adama da hakkını teslim etsen keşke..

Adsız dedi ki...

http://img503.imageshack.us/img503/6466/dscn1018ck2.2fa067956b.jpg

yLdRm dedi ki...

Ben stadda maçı izleyip Denizlispor'un -çağlar hariç-ne kadar kötü savunmaya sahip olduğunu bizzat gördüm. lincoln'lük maçtı daha ne diyim.

http://walentino.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

bu lig için gayet fazla topçular söylemini üst üste kullanmanız bence anlamsız olmuş.

neden fazla oluyor ki iyi adamlar transfer etmek.

Adsız dedi ki...

alanzinho nun ilk maçı taraftarlara birşeyler vermek istiyor düz paslar vericeği yerde estetik gozuksun diye artiz paslar verdi sinir oluncak birşey yok lincoln gibi topsektirmedi karsısındaki oyuncuyu aşşagılamadı sadece ts taraftarına ilk macında birseyler gostermeye calısıyodu.daha aklı basında yorumlar yapalım lutfen hele ki trabzonsporlu oyuncular hakkında iki kere dusunmeni oneririm,bizler oyuncularımızı kimseye yedirmez, haksızlık yaptırmayız.Herkes ayagını denk alsın.saygılar.

Parma Maniac dedi ki...

Burada yazdığım şeyleri açıklamaktan nefret ediyorum ama yapacak bir şey yok.. Tonya sana da Juventus'a yaptığım öneriyi tekrarlıyorum.. Bir Alanzinho eleştirisi yok yazının o bölümünde.. Bu kadar zor mu yahu bunu anlamak? İroni, ironi..

Erman Toroğlu muyum ben?

jose dedi ki...

Parma bizim toplum ironiye daha hazır değil demek ki..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Çok enteresan ya.Hakkaten millet ironi nedir bilmiyor,garip.Bide İstanbul medyası yazmış.İyi güldüm.

Adsız dedi ki...

Spor programlarında bu hareketlere çok fazla takınıldığını görünce buradada benzer birşeyin olduğunu düşündüm ve direk yazdım.Ama asıl söylemek istedikleriniz bunlar değilmiş, özür dilerim.;)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.