25 Şub 2009

,

Real Madrid 0-1 Liverpool


Dünkü Inter-United maçının temposu çoğu kişiyi açmasa da ben fazlasıyla zevk almıştım.. Benitez'in CL maçlarında tempo beklemek fazla iyimser bir yaklaşım ama Real odaklı daha canlı bir futbol benim kişisel beklentimdi.. Dünkü maçın altında kaldı topun diklemesine kat ettiği yol..

Steven Gerrard'sız işleyişten zerre ödün vermeden 9'da 9 yapan takıma karşı bu futbolu ancak Benitez oynatabilir.. Ligdeki başarısızlıklardan sonra Pool taraftarını kesiyor mu bunlar bilmiyorum ama sadece CL maçlarının olduğu bir dünya Benitez'in en büyük hayalidir, rüyalarını süslüyordur.. 3-4 transferi dışında sistemine, planına, bu büyük başarılarına, en formda takımları kitlemelerine, her şeyine saygı duyuyorum İspanyol'un ama Ryan Babel kendisine ne yaptı öğrenmek istiyorum.. Tek merakım budur şu anda Benitez'le ilgili..

Real'de Arjen Robben diye bir adam var.. Çoğu insana göre büyük futbolcu.. Her maçında sinirlerimi zıplatıyor benim.. Adamın pas verme switch'i doğuştan off gelmiş.. Pas verdiği anlardaki vücut dili "offf yine mi pas veriyorum abi ya" şeklinde yansıyor ekrana.. Murat Murathanoğlu bir Euroleague maçında Tofaş ve Efes Pilsen'de oynamış olan Marc Jackson için kendisine atılan topların geri dönmemesi nedeniyle "kara delik" benzetmesinde bulunmuş, yerlere yatırmıştı bizi gülmekten.. O benzetmeyi duyduğum günden beri bu oyuncular için tabirim de odur benim.. Dayanamadım 55. dakikadan sonra kaç pas verecek diye saydım.. 80 civarında sayı 3'tü.. Birinde de Sabri Ugan Gago'yla Robben'i karıştırdı yanlış görmediysem.. Ondan sonra sıkılıp bıraktım takip etmeyi.. Yetenek hiçbir şeydir, takım oyunu her şey.. Arjen Robben'e saygı duymuyorum bu nedenle..


Maçın başında beklentim Real'in çok baskılı ve etkili olduğu bir 90 dakikaydı.. Ama Benitez ve Pool 15. dakikada biz bu maçı 0-0'a bağlarızı hissettirdiler sahada.. Galibiyet haklarıydı, çeyrek finale de yürüdüler Bernabeu'daki dik duruşlarıyla.. Lassana Real'e geldiğinden beri savunmaya çok yakın oynuyor, ki doğal bir şeydi bu.. Ama bu tip sağlam savunmalara karşı etkisiz kalındığında Lassana'ya serbestlik verip bir kademe ileri sürmek bence Real'e yaratıcılık sağlayabilirdi.. Olmadı.. Anfield Road'da mucize kovalayacaklar bundan sonra..

Bayern Sporting'i çok fena harcamış.. CL'nin onurunu zedeleyen bir skor Lizbon'daki.. Barca'dan sonra direkt garantileyen ikinci takım.. Drogba'nın golü Arsenal gibi Chelsea için de yeterli olur bence.. Böyle durumlarda Guus Hiddink deyip köşeye çekilmek bir futbol ritüeli haline geldi artık.. PAO da avantajlı bir skorla dönüyor Yunanistan'a.. Manuel Pellegrini işi burada neden bitiremedik diye çok vuracak kafasını duvarlara..

12 YORUM:

Adsız dedi ki...

bu şampiyonlar ligi ingiliz FA cupa döndü kardeşim. son 4 yılda sürekli finaldeler. adamlar geçen sene birbirini eledi. hiç kimse ingilizleri yenemiyor. buna bir çözüm lazım...

orhun

Adsız dedi ki...

8 maç 6 alt 2 üst. tam tersinide rövanşlarda görebiliriz. Bıktım liverpooldan mümkünse elensinler çeyrek finalde :)

Adsız dedi ki...

ayrıca bu real madrid 5 yıldır çeyrek finali göremedi gene göremz bunlara acil bir süper yıldız lazım. şöyle kaka messi ronaldo ribery gibi kilidi açacak adam. higuan adamın karnını yarıp geçebileceğini sanıyor

@apaç

bence sabri bu real madrid te şans bulabilir. guti den daha iyisini yapacağına eminim.

orhun

Adsız dedi ki...

bence bu robben ronaldo messi ayarında birisi ama kafasında sorun var o herifin. dayak istiyor. yani adam şöyle bir istatistik peşinde.

ball possession:
real %30 liverpool %20 robben %50.

ayrıca guti ile heinze nin emekliliği çoktan gelmiş.. ben genede realin şansı olduğuna inaınıyorum.. çabuk gol bulurlarsa 2.maç olabilir. 2-1 2-0 imkansız değil.. liverpoolu küçükken çok severdim ama elensinler avrupanın enbüyük takımları arasında en sıkıcı oynayan takım..

bir de bu gago lass yanyana olnuyor hücumda çok güdük kalıyorlar. de la red diye bir adam niye oynamıyor bu adam..yada snejder falan. ikisi savunmada iyi ama ileri hiç yok..

aşkın dedi ki...

İnsanımız enteresan.Dün bahis olayındayım, önüne gelen Real ve Villareal kazanır düşüncesinde.
Ha benim cesaret etmediğim Chelsea'yi bildiler ama düz mantık işte, durmuş saat bile doğruyu gösterir hesabı.
Şaşırtmadı çünkü transfer piyasasında sivrilen her ortanın üstü futbolcuyu almak başarı garantisi değil.Zaten şampiyon olamazlardı, artık iyice La Liga'ya yoğunlaşş..

xaar dedi ki...

Bu futbolu İngiltere de başka oynadiklarinin gostergesidir Sali ve Çarşamba gecelerinin sonuclari...
İngiliz takimlari,kesinlikle italyan ve ispanyol takimlarindan futbol olarak bir gomlek üstün!Bazi anlar geliyor,fizik güçleriyle adeta eziyorlar rakiplerini,eminim Barcelonya da bir ingiliz ekip çıksaydi,işi hiç kolay değildi!

İngiliz ekipleri derken ingiliz oyunculari falan kastetmiyorum tabii haliyle;dün ingiliz olan liverpool da takimin yarisindan ve madridin kadrosundan daha fazla ispanyol oyuncu vardı ama premier ligin havasinda suyundan olunca takim daha farkli oluo böyle işte

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yahu bu işin kerameti tamamen Benitez'demi ondanda şüpheliyim.Elbette büyük rolü var ama Real Madrid'de bir tane pozisyon bulamadı be kardeşim...Barça'nın Lyon maçındaki zorlanışı,Real'in şu maçtaki hali,Villareal'in evinde Pao'yu yenemememsi,vah la liga vah dedirtiyor.

Son 8'e kalan takımların 4'ü ingiliz olacak süpriz olmassa.Kupa gene adaya gider gibi...

Adsız dedi ki...

bu skorlar arsenal ile chelsea'ye yetmez ayrıca inter'de turu geçecektir italya futbolu düşmanı bayım

apaç dedi ki...

ben, sol bekin ehemmiyeti sol bekin ehemmiyeti derken kimse gerçekleri görmek istemiyordu.

alın işte, bir sol bek maçı aldırırken, diğer sol bek kaybettirdi.

heinze maç boyunca bir tane müspet hareket yapmadğı gibi, gol öncesi faulünde de pis bir noktada ismail güldüren'lik yaparak, altın tepsi içinde sundu asisti aurelio'ya.

bir kez daha artık kalmadı futbolda böylesi bekler demek istemiyorum; ama hakikaten artık kalmadı böyle bekler.

bugün yılların stoperi ibrahim toraman'ın bile son maçtaki çizgiye inişini, asistini hepimniz gördük.

şimdi sorarım, 1 yıldır sol bek bölgemizi işgal eden, futbolu içinden oynayan hakan kadir balta'dan böyle bir hareket gördünüz mü? bir kere çizgiye inip, 6 pasa yuvarladı mı topu?

ben sizin yerinize cevaplayayım:

bittabi hayır.

apaç dedi ki...

@orhun

real'de katiyen oynayamaz sabri. ramos, salgado bölgesinin muteber isimleri.

degen, arbeola gibi isimlerin bulunduğu liverpool'da ise elini kolunu sallaya sallaya oynar derdim; ama benitez'in rotasyonuna gelemez sabri.

sakat olmadığı müddetçe oynamak ister. sissoko ruhludur, yetinmeyi bilmez.

(tardini, anlayışına sığındım)

arsos dedi ki...

artık günümüz futbolunda bir zamanlar yerden yere vurulan lucescu sistemi hakim, önce kontrol et, durdur ve vur. örnek: avrupa şampiyonu yunanistan. gerets'in deyimiyle medyadaki "şezlong yazarları" ise bunu halâ sıkıcı futbol, bunu oynatanları da futboldan anlamıyorlar diye yorumluyor. aslında onlar çok sıkıyor artık.

Adsız dedi ki...

tardini boş durma hadi. maç öncesini yaz.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.