3 Şub 2009

Kaçıracağı belliydi


Böyle anlamsız bir geyik vardır söz konusu penaltılar olunca.. Kaçan penaltıdan sonra bunu der bazı insanlar.. Genel geçer bir durumu yoktur ama bugün ilk penaltıda Arda gelince topun başına, çoğu insan penaltıdan sonra söylemiştir bunu adım gibi biliyorum..

İyi penaltı kaleciliğinde Petkovic'in yaptığı gibi öne çıkmak çok önemli.. Galatasaray'ın penaltıları kötü penaltılardı ama özellikle ilk ikisini Petkovic açı daraltarak daha rahat çıkardı.. Atılan bütün penaltılarda 1 metre öndeydi ve bu sadece Türkiye'de değil, dünyanın her liginde hakemler tarafından dikkat edilmeyen bir konu.. Aykut çizgide bekleyedursun, Petkovic topları çıkararak Sivas'ı yarı finale çıkardı.. İlk maçtan sonra penaltılara bırakabilmek bile büyük şanstı Galatasaray için bu eksiklerle.. Sivas'ın tek Bilica eksiğinde yediği gol ortadayken önemliydi oynamayan oyuncular.. Giden turdan çok Barış'ın sakatlığı çok daha büyük can sıkabilir Galatasaray'da..

12 YORUM:

Noktalı Virgül dedi ki...

Penaltılar başlarken sadece Mehmet Topal ve Hakan Balta atar demiştim, doğru çıktı. Kendi blogumda da yazdığım gibi, eksikler iyice arttı Galatasaray'da. Bu çok can sıkacak, ama bu maçın penaltılara kalması da iyi bir sonuç olarak nitelendirilebilir. Yine de yorgunluğun da etkisiyle Kayseri maçında puan vereceğimizi düşünüyorum.

apaç dedi ki...

aykut efendiden iki vakte kadar ''türk kalecilerine yeteri kadar güvenilmiyor. bakın almanya'ya.. almanya'da öyle mi'' temalı bir açıklama bekliyorum.

hayır bir de bunun yüzünden, idmanlardaki çift kalelerde dahi kaleye geçemiyor benim orkun'um.

apaç dedi ki...

bu arada sivasspor'lu futbolcuları, hocaların hocası bülent uygun'u da unutmamak gerek.

bugün fazlasıyla hacettepe kıldılar galatasaray'ı. penaltılara kadar uzaması onlar adına bir talihsizlikti.


ama geç de hakettikleri zaferi elde etmiş oldular.

tebrikten fazlasını ediyorum.

Adsız dedi ki...

zararı yok. bundan çok var müzede. sivasa yenilmesek hiç üzülmezdim. bi ona üzüldüm.

Adsız dedi ki...

ilk yarım saat mükemmele yakın oynadı galatasaray bu kadroyla. özellikle mehmet güven hiç beklenmedik derecede iyi işler yaptı bu sürede. ama sonrasında hem barış hem m.güven fena halde düştü oyundan. bir de üstüne nonda'dan supporter yapma tutkusuyla isabetli paslaşmalara rağmen hiçbir şey üretemedi galatasaray. üç maç içerisinde en iyi oyun oynanmasına rağmen son işler iyi yapılamadığından maç hediye edildi.

bu maça kadar hiç farkedilmeyen ama ezelden beri varolan sertliğin ötesindeki sivas oyunu fena hırpaladı takımı.lig maçında zeminden dolayı pek dikkat çekmedi ama sivaslılar tehlikeyi gördükleri an kafa göz dalmaktalar rakibe.böyle şampiyon olacaksalar hiç olmasınlar. bu üç maç içindeki en kötü oyununu oynamasına rağmen sivas'ın turu alması ise ironik oldu.

bir de şu takıma biri penaltı çalıştırsın artık yahu!gerilmeden penaltı atmak filan ne gereksiz işler peşindeydik anlamadım.

elenmek hele ki bu sezon ciddi bir rekabete girdiğimiz sivasa elenmek üzdü elbette ama lig ve uefa için olası fb bjk maçlarından kurtulmak, hırpalanmayacak olmak uzun vadede avantajımız olacak.

ve son olarak bir doktor fizyoterapist getirilsin şu takıma artk yurt dışından.bu kadar sakatlık anormal.

Bolat dedi ki...

"...İlk maçtan sonra penaltılara bırakabilmek bile büyük şanstı Galatasaray için bu eksiklerle.."

Burda Galatasaray'dan bahsediyoruz... Herhangi bir takimdan degil. Ve Galatasaray'in ne kadar Sivas son yillarda performansiyla göz kamastirsa da, yedeklerden olusan kadrosu dahi Sivas'a karsi kagit üzerinde favoridir.

Mario Jardel dedi ki...

İşte arda'nın en büyük eksikliği, şutlar ve şut tekniği. Neden bunu geliştirmek için çaba sarfetmiyor anlayamıyorum.. Denizli maçında da dikkat edilirse denizli li bir futbolcuyu ceza yayının hafif solunda acaip bi vucut çalımıyla geçip şutu sabri kadar olmamakla beraber dağlara taşlara atmıştı.. Neden geliştirmek için uğraşmıyor acaba teknik kadro mu bu konuya eğilmiyor anlamıyorum..

jose dedi ki...

apaç,hkb'nin kamanan karşısındaki yedıgı çalımlar hakkındaki görüşün nedir.

Selim Ugur dedi ki...

Petkovic topa vurulmadan 2-3 adim atip one cikiyordu.. Bu penaltilarin tekrarlatilmasi lazim.. Sivas'li oyuncu kart goster diye hakeme eliyle isaret ediyor, buna sari kart gosteremeyen, buun mac boyunca sertlige goz yuman hakem bu penaltilari da tekrarlatamadi zaten..

Adsız dedi ki...

fenerbahçe alsın şu kupayı artık.........

mondo trasho dedi ki...

karan bu sezonu sıfır çekerek bitirecek. benfica'ya attığı gol nazarlık olacak. penaltıdaki berbat vuruşu bir yana, o kaçırdığı gole ne demeli? bitmiş kendisi, tamamen hem de!

apaç dedi ki...

h.k.b ile ilgili düşüncelerimi biliyorsun mourinho.

dünkü kamanan olayına pek şaşırmadım. o da, her hakan kadir balta gören sağ açık/forvetler gibi çoştu, çoşturdu, ok gibi gerilip yay gibi fırladı, bendine sığmadı taştı.

garipsenmemesi gereken durumlar bunlar. ha bunları yapmak için kamanan gibi üst düzey bir futbolcu olmaya da gerek yok. bazen şener aşkaroğlu, zafer demiray olmak da yeterli.

otursun bakalım biraz daha cihan haspolatlı'nın oturduğu koltukta.

elbet onu da defeden bir kalli bulunacak, türk futbolunun önü açılacaktır.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.