3 Şub 2009

Geliyor, gelecek, geldi?


Ben bu Ruslar kadar paracısını görmedim.. Kulübü ayrı, oyuncusu ayrı.. Son zamanlarda bu kadar para ekseninde geçen bir transfer hatırlamıyorum.. Zenit'in 25'ten aşağı satmayız kelamları 1 yıldır yankılanıyor zaten kulaklarda ama Arsenal cimriliği ayrı bir şey.. Fiyatı en sonunda 15 milyon pound'a kadar çektiler ve zannediyorum bu iş bitti.. Hala ödemelerle ilgili bir problem yüzünden resmileşmedi transfer ve beklemede görünüyor.. Ama sanıyorum hallolacak yarın..

Arsenal'deki kötü gidişin Flamini'nin ayrılışı sonrasında göbeğin doldurulamaması nedeniyle gerçekleştiğine dair sağlam bir yalan vardı bir süredir.. Andrey Arshavin bu yalanı ortaya çıkaracak bir transferdir.. Bu seneki eksikliğin kaynağı Flamini midir, yoksa Hleb midir sorusuna benim verdiğim cevap ikincisi.. Arsenal hücumu iyi yapan, ama bunun yanında takım savunmasına zarar vermeyen bir oyuncuya şiddetle ihtiyaç duyuyordu Hleb'in gidişi ve Rosicky'nin bitmek bilmeyen sakatlığı sonrasında.. Arshavin o profilin en güzel örneklerinden dünyada.. EPL'ye alışmak kolay olmayacak, 27 yaşında ilk defa ülke dışına çıkmanın sıkıntısını da çekecek Arshavin.. Ama kalitesi bunları rahatça bertaraf edecek düzeyde.. Giden şampiyonluk sonrasında Arsenal'de takip edecek pek bir şey kalmamıştı, Arshavin'le yeni bir motivasyon oluşacak işin Arsenal yönünde.. İyi transfer olduğu kesindi, ama daha önemli olan gerekli bir transferin yapılıyor olması.. Sağ ayaklı sol kanat oyuncularına yeni bir isim ekleniyor ve kariyerinde sağ açık, iç, supporter ve ikinci forvet olmak üzere hücum hattının her yeri olan bir oyuncu profili, eksik olan sol açığı da tamamlıyor.. Bence tabii..

2 YORUM:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

dediğinin yarısına katılıyorum. arsenal şuan arshavin tipinde birine ihtiyaç duyuyor. buna katılıyorum.
lakin sezon başında flamininin gidişinin etkisi bence yalan değil.

arshavin'e şuan ihtiyac duyuluyor ama fabregas, walcott döndüğünde ihtiyaç duyulmayabilir.

şu an duyuluyor çünkü şu an orta dörtlü, nasri-song-diaby-denilson gibi oldukça abuk bir dörtlüden oluşuyor.

saygıLar...

Noktalı Virgül dedi ki...

Arshavin yararlı olacaktır. Bu arada Liberal Democratic Party of Russia lideri partinin resmi sitesinde bir mesaj yayınlayıp Arshavin'e İngiltere'ye gitmemesini söyledi, Abramovich'e dokundurmayı da ihmal etmemiş :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.