7 Şub 2009

,

Galatasaray 1-1 Kayserispor


Lincoln'un ilk sarı kartında penaltı var mı, yoksa mutlaka sarı kart mı, bunlar sabaha kadar tartışılacak, çoğu insanın da üzerinde mutabakata varamayacağı bir konu.. Geçiyorum bunu o yüzden, geliyorum ikinci sarı karta.. Kurallardan, maddelerden habersiz hakem biçiciliği, yönlendirmeciliği yapan Erman Toroğlu Lincoln'un ikinci sarısını haklıya getirip Emre Aşık üzerinden günah çıkartmaya çalışıyor.. Toroğlu ve Galatasaray söz konusuyken aksi zaten mümkün değildi ama doğru söyleyelim.. Bildiğim kadarıyla ikinci sarının sarı kartla yakından uzaktan alakası yoktur, öncelikle bunun altını çizeyim.. Faul atışı kullanılacağı zaman oyunu çabuk bir şekilde başlatmayı düşünen oyuncu, o anda 9.15'e açılmamış bir rakip oyuncu varsa çevrede onun riskini alır.. Açılmayan oyuncu da önünden geçen topa müdahale etti diye sarı kart görmez.. Kontra yemeyelim diye topun önüne geçip hakemin kendisini açmasını bekleyenlerin bile sarı görmediği ve uyarıldığı bir ortamda Lincoln'un ikinci sarısı komikti.. Bir oyuncu rakip atış kullanacakken topun önüne geçer ve ısrarla kullanılmasını engellerse sarıyı görür, bunun dışında oyuna sokulan toplardaki risk, kullanan tarafa aittir.. Yığınla Lincoln'un yaptığı müdahaleyi yapan adam gördüm 9.15'ten daha yakınken, içinde sarı olan birini hatırlamıyorum.. Sonuç, yanlış karar.. Kuralı aradım bulamadım, bulan veya bilen varsa yorum bölümüne bıraksın linkini.. Hakemlerin yaptığı hatalara saatlerce konuşup hakem zabıtalığına soyunan Erman Toroğlu önce kendi öğrenecek kuralları, sonra çıkacak piyasaya, kelle koparacak.. Takıma ve oyuncuya göre istediği gibi kural ve yorum keseceğine, açıp okuyacak, öğrenecek, sonra konuşacak.. Galatasaray taraftarı olarak bugün Selçuk Dereli'ye müthiş sinirlendim, ama maçtan sonra dinlediğim Erman Toroğlu yorumlarındaki sinir katsayımın yarısına ulaşmamıştım maç içinde..

Dereli'nin maçtaki psikozu Toroğlu gibilerinin etkisinin yanı sıra, 3 sene önceki Denizli maçının bir uzantısıdır.. O açıdan normal görmek gerek.. FIFA kokartı olup Avrupa'da maç yöneten bir insanın başka düşünceler içine girebileceğini hiçbir zaman düşünmedim ben, düşünmem de.. Denizli maçından sonra hala devam eden bazı tepkilerin yansımasıdır Dereli'de görülenler..

Galatasaray bu sefer kaydırmasız, direk bir üçlüyle başladı Topal'ın sol stopere geçmesiyle.. Gole ve kırmızı karta kadar da böyle gitti.. Daha sonra takım doğal olarak yavaş yavaş geriye çekilmeye başladığı anda Sabri sağ beke geçerek savunmayı dörtledi, ki bence doğru düşünceydi.. Hafta içi Sivas'ta 120 dakika oynadıktan sonra 1 saat de burada eksik oynayan Galatasaray'ın fizik olarak düşüşte olduğunu söyleyedursunlar, mücadele yönünden topçulara söylenecek bir şey bulamadım ben.. De Sanctis'in yediği golde topu görmemesi çuval gibi sola atlamasının nedenidir heralde.. Topu görmemesi kimseye çarpmayan o şutun içeriye alınmasını normal yapar mı? Bunun cevabını veremiyorum..

Arda maçtan sonra büyük tepki göstermiş zannediyorum maçtaki olaylara.. O tepkiyi kapalı kapılar ardında vereceğine maçta bulduğu boş alanlarda yeteneğiyle bazı tepkileri gösterse bence daha iyi olur.. Galatasaray takımı için 20-30 yılda bir bulunabilecek müthiş bir figür Arda Turan.. Sol tarafta tek başına oynamasının kendisini zorladığını, dolayısıyla hücumda performansını düşürdüğünü ve hücum anlamında zayıf kaldığı bazı maçlarda bunun göz önünde bulundurulması gerektiğini biliyorum ki 2-3 maçta dile de getirdim burada.. Ama buna rağmen yakalanan fırsatları bu kadar kolay harcaması da çok güzel görünmüyor.. İlk müthiş çıkışından sonra duraklamaya girip sonra yeniden ani bir atılım göstermişti.. Arkasından sezon başından beri benzer bir duraklama geldi.. Galatasaray ileriye gidecekse ikinci yarıda Avrupa'da ve Türkiye'de tekrar bir çıkış şart kendisinden.. Kewell'ın yokluğunda daha çok şey bekleniyor kendisinden..

46 YORUM:

Adsız dedi ki...

sol stoper yada sağ stoper doğru bir terim mi.. bence değil. sol açık sol bek sağ bek tamam da. sol stoper ????..

orhun

Parma Maniac dedi ki...

Üçlüyü belirttikten sonra sol ve sağ stoper tabii kenarlarda oynayanlar.. Bu adamların da yarı bek, yarı stoper görevleri var.. Merkezdeki stoperin de farklı görevleri var.. Üçüne de düz stoper de denir, ortadaki liberoysa onu libero, diğerlerini sol/sağ stoper olarak da nitelersin.. Doğru ya da yanlıştan çok seçim var burada.. Sol/sağ kavramları da özel görevleri nedeniyle uyuyor bence..

Adsız dedi ki...

ben maçı izlemedim. o zaman baştan sorayım tardini... galatasaray 3-5-2 mi oynadı. ben klasik 4 lü defans oynadığı için sordum bu soruyu. 3 5 2 mi oynuyor gs yada 5 3 2.. klasiik 4 lğde yani tandemde sol sağ olmaz o zaman ??. yani sorum şu gs 3-5-2 mi oynadı

orhun

Parma Maniac dedi ki...

Yazıyı da okumamışsın o zaman Orhun..

Adsız dedi ki...

kısım kısım okudum . orası gözüme çarptı..ondan sordum. yani cevap versen nolur?. kısaca şunu diceksin 3 -5-2 evet yada hayır xxx oynadı. basit yani..

Adsız dedi ki...

arda bu güçsüz haliyle nerde kalmış sol tarafı tek başına götürecek.. eksik çok ama tam takım olduğumuz zamanlarını da biliyoruz skibbe nin. bu eksik olayı da ona bahane oluyor.. sağda yeteneksiz sabri solda güçsüz arda .. görünen köy de kılavuz istemiyor......bu takım takım değil. geçen sene daha bir takımdık. oyuncular birbirini tamamlıyordu.. şimdi yıldız ayaklara bakan bir takım.. onlarda yok mu yada böle kırmızkartı aldı mı fossssssssssssssssssssss

Adsız dedi ki...

ayrıca anketlerde asıl uzak ara favori çıkıyoruz anlamıyorum. biz birşey oynamıyoruz. bütün maçlarını seyrediyorum galatasarayın.. 10 günde sivas gibi rezil bi takıma 3 defa yenildik. ankarasporun bile şampiyonluk potasında olduğu bir ligde bu halde nası şampiyon olacaz ...galatasarayın en çok taraftarı olan kulüp olduğunu biliyordum da bu kadar önde olduğumuz bilmiyordum. anketlerin başka açıklaması yok benim açımdan. ayrıca israil muhabbeti de sıkmaya başladı taraftarın...stada gidip bunları yapanlara ben de yahudiyim ayıp bu yaptığüınız desem herhalde beni tribünden aşağı atarlar..

Adsız dedi ki...

http://www.askasoccerreferee.com/?cat=21

Link burada yine tartisma yaratabilecek bir durum var. Son kismi yapistiriyorum. Detayini incelemek size kalmis.

An attacking team may exercise its right to take a free kick when the players see an advantage to do so even with an opponent closer than the minimum distance. However, they may not thereafter claim infringement of the distance requirement if the ball is kicked to an infringing opponent who is able to control the ball without moving toward it. In this case, because the attacking side has considered the encroachment trivial, the referee must accept what he or she has seen.

Simdilik paragraf biraz daha karistiriyor.

On the other hand, when the attacking team has exercised the option to restart play quickly and the opponent closer than the required distance moves toward the ball and performs an act that makes a difference in the play, such as blocking the kick, that player has committed an offense that must be dealt with firmly in accordance with the Law. After the referee has cautioned the failure to respect the required distance, the original free kick must be retaken as required by Law 13.

GK dedi ki...

Kartların doğruluğu/yanlışlığı ile beraber Lincoln'ün disiplinsizliği de tartışılmalı bence.Sarı kartı olduğunun farkında değil hiç bir zaman.

Ser dedi ki...

öncelikle erman toroglunun yorumlarini izlemedigimi belirteyim. size de aynisini tavsiye ederim. lincoln ün atilmasinin oldukca ucuz oldugunu düsünüyorum. tipki delgadonun ayni yerde atilmasi gibi.. genel olarak selcuk derelinin maci katlettigine de katiliyorum. ama adil olmasi acisindan mactaki diger pozisyonlarin da degerlendirilmesi gerekir diye düsünüyorum. tipki son dakikada emrenin ceza sahasi icinde elle oynamasi gibi. saygilar..

Taxden dedi ki...

Kırmızı kart pozisyonunu değerlendirirken Erman toroğlu oldukça zorlandı. Serbest vuruşun yerinden kullanılmadığını, vuruşu yapan Kayserili futbolcunun topu hemen oyuna sokma girişimini vs. hepsini es geçti.
Basının ve yorumcuların taraflı yorumları mide bulandırıyor. Buna %100 futbol da dahil.
Hataların olabileceği bir gerçek tabii. Ancak hataların hep tek taraflı olması ise manidar.
Eksik de olsa canla başla mücadele eden takımı kutluyorum.
Bu mücadelede teknik olarak takımı değerlendirmenin doğru olmadığını, tüm mücadelenin amatör ruhla gerçekleştirildiğini düşünüyorum.

apaç dedi ki...

bu maçla birlikte bitmiştir tsl galatasaray futbol takımı için.

emeği geçen tüm pervasız lincoln'leri, geldiğinden beri bir tane iyi maçı olmayan, italyan olduğu için kalede durdurtulan 1/3 orkun gücündeki de morgan özden öngün'leri kutluyorum.

oysa ne de güzel başlamıştı gece..

Parma Maniac dedi ki...

Orhun itiraz ettiğin sol stoperin geçtiği cümlede sorduğun sorunun cevabı olunca ister istemez okumadın mı diyor insan..

Adsız, teşekkür ederim link için.. Alıntıladığın kısımlar da pek farklı bi şey söylemiyor aslında.. İlk paragraf dediğim gibi, ikincide de uyarı ve atış tekrarı.. Sarı yok yani.. İkinci paragrafdaki durum özeti de bence Lincoln'un pozisyonuna uymuyor bu arada, ama çok da önemi yok onun..

Serhat doğrudur haklısın.. Penaltıydı Emre'nin eli.. Pozisyon pozisyon yazmadım ama, öyle değerlendirecek olsam ilk sarıdan Baros'un pozisyona ve Erman'ın penaltı dediği Aghahowa'nın harekete kadar değinirdim.. Amaç o değil ama.. Lincoln ikinci sarıyı haksız bir faulden alsa ve hakem bunu sarı olarak değerlendirse muhtemelen onu da taşımayacaktım buraya bu kadar..

alanshearer dedi ki...

http://pclionfc.blogspot.com/2009/02/engelleme.html

Adsız dedi ki...

orkun tabi. ben de diyorum niye böyleyiz..

skibbe neueri getirsin. bir faydası olsun takıma. adler de olabilir. kaleci dedin mi alman

Ineffable dedi ki...

3'lü sistemde arda'nın özelliklerini körelttiğimizi düşünüyorum.70-80 metrelik alanda tek başına kalıyor ve fazla yoruluyor.top ayağına gelince yeteneklerini tam olarak kullanamıyor.sabri 3' lü sistem için uygun oyuncu o bu tempoyu kaldırabilir ama ondan hücumda takım fazla bişey beklemiyor.yakın zamanda kewell iyileşince bu sistemden vazgeçilmeli çünkü kanatta oynadığı zaman bile 70.dk da yorulan kewell bu sistemde faydalı olamaz.2 seçenek var 1)yine 3'lü 4'lü arası kaydırmalar olur(sürekli bahsettiğin gibi) 2)eski 4-2-3-1 sistemine geri dönülür nonda yedek oturur.(bence bu daha mantıklı)bu arada mükemmel bir yazı olmuş.tebrikler

apaç dedi ki...

@mimi yanık

geçen bir blogda da yazmıştım. ankette yok üzerimize.

maçlara gelmesek de, sene başından beri iki-üç maç dışında 15 bin kişilik stadı dolduramasak da tıklamak da yok üzerimize. nerede bir anket orada büyük(!) gs taraftarı.

zaten bir futbolcu karşılamakta bir de anketlerde bütünleşip, örgütlenebiliyoruz.

hayır, ayhan şahenkte oynayalım diyecem maçları; ama orayı da dolduramıyoruz.

geçen 5 ayrı merkezden otobüs kaldırılan bir bayan basket maçına gittim, o kadar çağrıya, o kadar ışıl alben'e rağmen 1000 kişi ya vardı ya yoktu salonda bu çok ehemmi maçta.

tekerlekli sandalyeden serdar antaç'ın dediği gibi; forumlarda ''haydi aslanlar'' yazanların 100 de 1'i gelse her maç full tribünlere oynayacağız maçları branş ayırt etmeksizin.

ama yok, uzaktan seviyoruz biz.

anket varsa dolduruyor, yoksa sabri sarıoğlu'ya taş.ak geçiyoruz.

Parma Maniac dedi ki...

mimi yanık ne içtiysen ben de istiyorum ondan.. Tamam küfür ve hakaret olmadıkça her şeyi yayınlıyorum da, nereye kadar.. Adler'le Neuer'i isterken ben de o takımlardan Patrick Helmes ve Rafinha'yı istiyorum.. Söyle Skibbe'ye bunları da eklesin yanlarına, paket yaptırsın getirirken de, soğumasın..

Adsız dedi ki...

ya abicim . deidm ya okumadım tamamını şöyle bir göz gezdirdim yazdığına.. 3-5-2 mi kaldı dünyada yahu. ondan şaşırdım. arkadaşın dediği de o zaten yani sabri ile arda tamam şimdi yani..


@mimi yanık

sen yahudi misin ? ASY ye gitme bence :))

boşver dert etme olur böyle saçmalıklar bazen

orhun

Adsız dedi ki...

votka içiyorum ister misin ?. barosu lincolnü almadık mı

zamaında taffarel senin mahalle takımına mı geldi.. casillas yada buffondan bahsetmiyorum..böyle sizler gibi küçük düşünceli insanlar nedeniyle uefa kupasının reklamını yapamadık paraya çeviremedik zaten. gs nin büyüklüğünü anlayamamışsın sen. neden alamayalım.. sen ne içiyon onu da yaz.

Adsız dedi ki...

ayrıca skbbe getirsin lafın gelişi. getirecek olan yönetim. tabi. böyle coşmaya gerek yok tardini .. yakışmıyor sana. skibbe kendine faydası yok nerde kalmış adam getircek bize. pehhh.

Adsız dedi ki...

Verilmeyen 2 Kayseri penaltısı ve Baros'un direk kırmızı kartını da yazsaydınız bari..

Parma Maniac dedi ki...

Taffarel'i getirdiğinde kilise takımında golcülük oynuyordu Taffarel.. Lincoln'ü bırak, bütün şartları zorlayarak aldığın Baros'a verdiğin paraya alamazsın Adler'i.. Neuer'i geçiyorum, daha potansiyeli bile belli değildir, ki onu da yedirmezler o kadar ucuza, Adler için bir fiyat araştırması yap bence.. Galatasaray'ın oyunculara para verememesi de onu küçük kulüp yapmaz, önce o kafadan senin sıyrılman gerekir.. Şartların getirisidir alabileceğin oyuncuların kalibresi.. Şu anda da veremiyoruz o bonservisleri.. Anlamsız anlamsız yazıyorum, neyse.. Çay içiyorum bu arada şu anda, tavsiye ederim sana da..

Adsız dedi ki...

@orhun

evet yahudiyim. ismim mordehay. mimi onun aile arasındaki kısaltılmış. nasıl birahim ibo abdullah apo gibi. boğaziçi üniversitesi uluslarası finans bölümünd okuyorum. yarışmaya nişantaşından katılıyorum.. israille alakam yok. malum olaylardan dolayı 2 aydır sinagoga gidemiyoruz..önü karakol gibi. haham kurşun geçirmez yelek le ibadet ediyor..

@apaç

haklısın..

@tardini

bu saçma çıkışını hiç anlayamadım. anlamayacağım. sana bu konuyla ilgili birşey demiyorum. söylememek le de çok şey söylüyorum.

özhan canaydın dönemi senin ufkunu köreltmiş anlaşılan 1.5 yıldır yapılan transferlere bak sonra konuş... lukunku carusca inamoto dönemleri bitti artık..neuer olmasın illa o mu olcak. çok daha iyisini alırız.

çay içme radyasyon. hücrelere zararlı.

Adsız dedi ki...

taffareli getirdiğimizde 1998 dünya kupası zamanıydı.. ne kilisesi ne camisi..aslantepe gerçekleşsin .. sıcak para gelsin o zaman görürsün neueri adler. ama başımızda sizler gibi özhan canaydın fobisi taşıyanlar olduğu sürece bu takım büyük düşünmeyecek. fenerbahçe bizim yaptıklarımızın yarısını yapsa memlekette resmi tatil ilan edilir. illa adler neuer olmayabilir. niye isme bu kadar takıyorsun ki. de sanctis ten daha iyisi olarak algılayabilirsin..

Adsız dedi ki...

bu adler rene adler , neuer de manuel neuer değil mi. ben askere gitmeden evvel biri schalke de biri leverkusen de idi. o ikisi alman milli takımının geleceği. 10 yıl onların o kale. bonservisiyle alacam derseniz 10 milyondan başlar o da sizin hatrınız için. yok birkaç sene beklerim bonservissiz kaparım derseniz o da olmaz. bayern yedirmez kimseye. yada ingilizler. gs ye çok tuzlu onlar....size en çok coupet e nin genci olur bu şartlarda..

birisi votka şişesini devirmiş. bilin bakalım hangisi...

Adsız dedi ki...

galatasaray adleri alsın biz de casillası alırız. ispanyanın şabanına 15 papel saymışız nolcak yani. o da hovardalıktan top oynayamıyormuş..

casillas karısını ikna etsin ertesi gün kadıköyde :)

neyse bence gs nin sorunu kaleci değil. de sanctis iyidir. gerçi sorunun ne olduğunu da bilmiyorum. yavaş yavaş lige ısınıyorum..

GK dedi ki...

Neuer Adler biraz tuzlu kaçar bence.Ayrıca Galatasaray kaleci geleneği itibari ile 30 yaşından genç yabancı kaleci almaz kalesine.Çok büyük bi kaleci sorunu yaşanır da uzun yıllar oynayacak kaliteli biri aranırsa İdriss Kameni iyidir.Bonservisi elinde en azından..Ayrıca "Kaleci dedin mi Alman" dönemi çoktan geçti.Doğu Avrupa ülkelerinden de çok yetenekli kaleciler çıkıyor artık.Jaroslav Drobny aklıma ilk gelen.Galatasaray için çok ideal mesela.Madem De Sanctis bekleneni veremedi,Aykut yetersiz görüldü o zaman alın bu tarz orta ayar kalecilere yönelmek lazım.Bahsettiğiniz Adler ve Neuer an itibari ile Premier Lig'in Arap sahipli takımlarının transfer listelerindeler.Onları bu yaşlarda Türkiye'ye getirmek zor.

Adsız dedi ki...

tamam bahis edilen isimler pahalı olsun. git al sivas tan petkovic i. olmadı geçir orkun u kaleye. geçen sene çok iyi maçlar çıkarmasına rağmen pis bir frikik yüzünden astılar çocuğu. bu seneyle kıyaslarsak çok daha başarılı idi sanctis den bence. bi de bonservisi alınmaya çalışılıyor bu adamın. keşke ıtandje yi alsak ya da direk orkun la devam etsydik de hiç gelmeseydi bu adam bize. bir tane getirdiği maç yok. belki biraz benfica. geriye kalan tüm maçlar tam bir f-i-y-a-s-k-o.

Adsız dedi ki...

iyi ki birşey söyledim. ne hale getirdiniz.. sabri yada HKB cilere aynı çıkışı yapmıyorsun tardini yada 3-5-2 cilere........

alessandro del piero dedi ki...

@mimi yanık

öncelikle son zamanlarda sami yen tribünlerinde yapılan o anlamsız ve gerzek hareketler yüzünden kendi adıma özür diliyorum senden ve diğer yahudi vatandaşlarımızdan..

esas konuya gelirsek, birisini haddime düşüyormuşçasına savunmak adetim değildir pek ama resmen tanıdığım en aklı başında gsli'lerden biri olan blog yazarına bilip bilmeden sallaman çok garibime gitti doğrusu.. bilmiyo olabilirsin belki ama parma maniac ekşi sözlükten de takip ettiğim kadarıyla daha ilk geldiği andan itibaren zombi özhan ve onun zihniyetinin gs için ne kadar zararlı olduğunu her fırsatta dile getirmiş gerçek bi gslıdır. yok özhan zihniyetindeymiş, küçük düşünüyormuş gibi yorumları nerenden uyduruyosun merak ediyorum doğrusu.. adamın tek anlatmaya çalıştığı bahsettiğin oyunculara bonservislerini ödeyebilecek miktarları takımın henüz karşılayacak bi ekonomiye sahip olmadığı.. son 1,5 yıldır yapılan dediğin transferler de ya bonservisi elinde olan ya da gayet makul fiyatlarda alabildiğimiz elbette isimleri büyük olan oyunculardı.. arada bi çelişki de göremiyorum yani ben..

ayrıca o çok eleştirdiğin de sanctis her maçta kaç tane yüzde yüz çıkartıyo ben sayamıyorum doğrusu, her büyük kalecinin yapabildiği hataları yapıyo diye hemen linç.. mondragon da elbette çok sevdiğimiz iyi bi kaleciydi ama o da en gereksiz anlarda saçma hareketler yapardı, maç da kaybettirirdi, kimse de linç etmezdi.. bugün dünyanın en büyük teknik direktörü lippi buffon'un hemen ardından o beğenmediğiniz de sanctis'i çağrıyo italya'nın kalesine, o da anlamıyor zaten futboldan haklısın..

apaç'a zaten denebilcek kelime yok, orkun diyo adam.. koyalım orkun'u kaleye, beşlesin içerde dışarda bordeaux..

Adsız dedi ki...

gk

haklısın ama almanlardan her zaman çok iyi kaleci çıkar. izlediklerim arasından aklıma gelen en kötüsü uli stein (e.frankfurt) bir de immel vardı. onlar bile çok fena sayılmazdı. ilgner köpke falan saymıyorum bile.. almanlar yaratıcı adam çıkartamıyorlar son zamanlarda bir toni kroos bir lahm bir schweinsteigger var. ayağı top yapan. öbürleri mota mot dümdüz. ama kaleci her zaman çıkartırlar..

doğu avrupada ise rusya ukrayna bir de polonya..

madem öyle siz dudeki alın. şartları uygun. doğu avrupalı. yaşı da 30 dan fazla bildiğim kadarıyla. hem 2005 finalinden dolayı ortama da alışık..alın size dudek..

Parma Maniac dedi ki...

mimi yanık bi çıkış yaptığım falan yok yahu, fazla alındın.. Uçuk geldi yazdığın, onu belirttim.. Söylediğin kişilerin biçtiğim yorumlarını bilmiyorsun tabi sen bu arada.. Neyse uzamasın hadi fazla, sakız oldu zaten..

Adsız dedi ki...

@del piero..

teşekkür ederim. üstüne almanıza gerek yok. alışığız. daha 5 yıl önce onlarca yahudi öldürüldü orda. hatırlıyoruz.. israilde yaşasam sinagoga gitmezdim. burda gidiyoruz çünkü azınlığıx. psikoloji yani. musevi türk cemaatinin biraraya gelmesi..

ayrıca tardini konusunda ben aylardır yorum yazıyorum buraya. o neuer-adler olayı da sallama yazdığım birşey. sen asıl tardini ye söyle ne demek yani paket yapsınlar, yok soğumasın yok ne içtin.. bu olayı bu hale getiren tardini dir.

bundan da başka birşey yazmıyorum..

Adsız dedi ki...

arkadaşlar bence de sanctis iyi kaleci.

bir de ırkçılık-tribün olayı garip geldi.. zaman zaman böyle dalgalanmalar oluyordu ama 2 yıldır acaip. ogün samast falan.. ırkçılık türkiyedeki tribünlere ait birşey değil yani. ondan arkadaş ta çok dert etmesin. unutulur gider yakında. nasıl desem altyapısı yok çünkü.. yada vardı da yıllardır uyuyordu aniden hortladı bilemem..

adler de gs den değerli mi yani :))

os dedi ki...

yazılanları okudum,
selçuk dereli sen haksızsın .... !

GK dedi ki...

@Burak
Almanlardan elbette kaliteli kaleci çıkar,keza İtalyanlardan da.Ama o eski klişe kırıldı artık,güney amerikadan da çok kaliteli kaleciler çıkıyor.İtalyan kaleciliğini göklere çıkarıyoruz ama Milan-Dida Roma-Doni Inter-Julio Cesar Lazio-Carrizo ... hepsi güney amerikalı.Almanlardan da üst düzey isim çıkmadı 10 senedir.Kahn-Lehmann dışında büyük kaleci yok.Valencia'da yedek beklemiş Hildebrand ve tecrübesiz Neuer ve Adler'e bağladılar umudu.

Dudek 36 yaşında bu arada.Ama Türkiye'de 2 sezon daha oynar.Düşünülebilir.

Adsız dedi ki...

@apaç

''oysa ne de güzel başlamıştı gece''den kastın hakan balta'nın ısınırken sakatlanması galiba. galatasaray'lı bir futbolcu için böyle düşünmen çok üzücü. onun dışında taraftar hakkındaki yazdıklarına tamamiyle katılıyorum.

kale ile ilgili bir problemimiz olduğu doğru. bence her şeye rağmen aykut'ta ısrar edilmeli.

Gökçe dedi ki...

iyi guzel konusmusta herkes o kadar lafin icinde su Baros'un kanli parmaklari yok? Lincoln cok ucuaz atildi ayni Delgada gibi ama Baros'a kac mac ceza verilmeli tarafsiz olmak gerekirse?

Sevgili(!) Dereli sari kart gosterdigi icin simdi artik goruntuden de verilemiyor ceza e ne oldu simdi bu?

Selcuk Dereli maci katletti ne mac seyredebildik keyifli ne birsey... Galtasaray@li arkadaslari da anliyorum ama adam zaten bozuk... Fenerbahce - Besiktas kupa maci?

Ben bu adamin tarafli mac yonettigine inanmiyorum ama Erman'in dedigi gibi kafasinda tilkiler dolasiyor, orda oyle oldu burda boyle, ona sari buna kirmizi...

Vay bu ligin mac icin para verenlerin haline...

Saygilar...

xxxxx dedi ki...

bu arada, o "caution" uyari degil sari kart manasina geliyor. bizdeki "ihtar" yani

Adsız dedi ki...

@mimi yanık
http://tardinibufe.blogspot.com/2008/03/oh-canaydn-yok.html

maçın son 20 dakikasını radyodan dinleyebildim. Nonda kaptırdı, nonda pası atamadı, nonda faul yaptı.... Titre ve kendine gel nonda , sakatlar yetiyor zaten. Yeni transfer Linderoth iyi bi oyuncuya benziyor (!)

jose dedi ki...

Geçtiğimiz sezon Nisan ayında ıkna edılmeye calısılan Van Gaal bugun teknık dırektorumuz olsaydı eğer bambaşka bir tablo ile karşı karşıya kalırdık eminim.Bana göre Skibbe yetersizdir bu takımın hocalığı için.

Adsız dedi ki...

2 penaltı, bitane de yalan kırmızı kartla maçı (verilen-verilmeyen komedi faulleri saymıyorum bile) katlettikten sonra, kayseri'nin 7 penaltısını vermeyip 3 nizami golünü iptal etse nolur. hadi kurallar hakkında zerre kadar fikriniz yok da bu kadar mı bihabersiniz futboldan?

trabzon'la sivas'ı zorla ilk ikiye sokmaya çalışıyolar siz hala sene başından beri katledilen galatasaray'la uğraşın.

Adsız dedi ki...

Hani Ahmet Çakar'ın durup durup anlattığı bi fantazisi vardır. MHK başkanı olursa, dağ evinde piknik yaparken hakemlikten men edeceği isimleri sayıp durur.. O isimlerden ilki selcuk dereli, neden o listenin basında oldugunu bir kez daha kanıtlamıştır bize. Ben Liconln'e verilen her 2 sarı kartın da art niyetli olduguna inanıyorum. Bunları bu şekilde değerlendirmek için futboldan ve fizikten birazcık anlıyo olmak yeterli. Ama işin bence en vahim tarafı, böyle bir insanın böyle bir hakem müsvettesinin hakem diye ülkemizi avrupa temsil ediyo olmasıdır. Selcuk dereliyi bunca olayından sonra hala görevinde tutan MHK'ye yazıklar olsun. Dereli'ye söyleyecek sözum kalmadı. Lakin yoruldum..

Adsız dedi ki...

sevgili parma
istedigin kurallar asagida verdigim linkte

http://i42.tinypic.com/nyxqhv.jpg
http://www.resimload.org/images/yhnt9uktib96ok0n04d.png

umberto

Adsız dedi ki...

kaleci konusunda geçen sezon ufak da olsa adı geçen ochoa ne yapıp edip alınmalı derim başka da bişey demem

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.