9 Şub 2009

Cleveland Cavaliers 91-101 Los Angeles Lakers


Andrew Bynum'un sakatlığından sonra fazla küçümsedim sanırım Lakers'ı.. Lamar Odom'lu front court'la hem Banknorth Garden, hem de Quicken Loans Arena'dan çıkmayı başardı Lakers.. Doğudaki en büyük iki rakibi sezon içinde süpürdü, önce Boston'un 19 ve 12 maçlık iki büyük lig serisini sonlandırdı, ardından da Cleveland'ın sene başından beri gelen 23 maçlık iç saha galibiyet serisinin canına okudu.. (Geçen sene Doğu finalindeki 3 maçı da sayarsanız 26 maça çıkıyor seri)

Staples Center'da da mükemmel bir LeBron savunması vardı sahada.. Quicken Loans Arena'da da değişmedi durum, artarak devam etti.. Phil Jackson uzun zamandır böyle özel maç planları koymuyordu sahaya.. Savunma odaklı bu müthiş kurgularla özlediğimiz şeyleri biraz olsun gösterdi..

Drew oğlanın sakatlığından sonra Lamar Odom'un aldığı rol ve yaptığı katkı tavan yaptı bu maçla.. Kesinlikle kariyerinin en iyi 10 performansından biridir bu geceki oyunu.. Bu sene kontratının son yılı ve az süre, vasat altı istatistiklerle iyi bir kontrat kazanma şansı azalıyordu Lamar'ın.. Drew'un sakatlığına bu bağlamda az da olsa sevinmiştir.. Lamar'ın bu performansını sürdürmesi sene sonunda Lakers'la imzalamasını zora sokacak.. Bynum sakatlanınca lig birinciliği imkansız demiştim ama müthiş iki deplasman galibiyetiyle hala liderliğe oynuyorum mesajını verdi bu gece takım.. Ne kadar devam edecek merakla bekliyoruz..

İkinci yarıdaki Lakers performansı bir 10 sene önce olsaydı, sağ alt köşeye kırmızı noktayı iliştirirdi NTVSPOR.. Oynanan devreyi, ortaya konan savunma ve hücum performansını anlatmak imkansız.. Bunu sahaya hastalık nedeniyle bitik bir Kobe'yle koymak ayrıca takdir edilmesi gereken bir konu..

Gecenin performansı: 28 sayı, 17 rebo, 2 ast.. %68.4 saha içi yüzdesi.. Lamar Odom.. Bizim röportaj iyi geldi çocuğa..

4 YORUM:

Adsız dedi ki...

Staples , Banknorth fark etmez..


Staples , Quicken Loans Arena fark etmez.. Los Angeles Lakers affetmez.

Pierce+Allen , LeBron fark etmez..MVP affetmez..

saygılar.. :)

alessandro del piero dedi ki...

celticsli'lere selam olsun bu galibiyet.. kapak mı demeliydim.. sizin ağababanızı da harcadık işte deplasmanda.. başka rakip??

Adsız dedi ki...

bize ne selamı oluyor, onu anlamadım bilader. bize ne cavs'tan, lakers'tan yahu? ne haliniz varsa görün. geçen sene play-off'ta lakers'ı da cavs'ı da elimizden geçirdik netekim. yine bekleriz mayıs-haziran gibi.

Adsız dedi ki...

doğu finali değil, doğu yarı finali olacak.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.