7 Ara 2008

Uzay Takımı 3


Hayatımda izlediğim, izlerken nutkumun tutulmasını sağlayan 2 tane uzay takımı var.. Bunlardan birincisi EPL'de 49 maçlık yenilmezlik rekoruna imza atan Arsenal'in oynadığı, hiçbir sıfatla adlandıramayacağım muazzam olay.. Ki bundan sonra kolay kolay o yaratıcı mekanikliğin üzerine çıkabilecek bir takımla karşılaşacağımı da düşünmüyorum.. Ama futbol tabii bu, karşına ne zaman, neyi çıkaracağı belli olmuyor..

İkinci uzay takımım da Frank Rijkaard'ın berbat ilk sezonunun sonlarına doğru birden çıkışa geçen Barca'sının ikinci senesinde oynadığı futbol.. Xavi, Iniesta, Deco, Roni, Messi ve Eto'o hadisesi yani.. O takımın yaşadığı ani çöküntü sonrasında bu gece Valencia önünde izlediğim Barca zannediyorum ki 3. uzay takımım olarak benim kişisel futbol tarihime geçmek üzeredir.. Bugün Valencia'ya yaptıkları şeyin literatürde tek bir karşılığı var: Ayıp.. Rijkaard'ın sistemine sadık kalarak müthiş bir iş başarıyor Pep Guardiola.. İç sahada 7 maçta atılan 26 gol için diyebilecek hiçbir şey yok.. Dış sahada 7 maçta daha fazla puan toplanması da işin tesadüf boyutunu minimuma indiren bir diğer etken..

Eto'o'nun arkasında ikinci forveti (Henry) serbest bir şekilde orta saha gibi dolaştıran (ki bugün de Henry'nin arkasında Gudjohnsen yaptı benzer bi işi) ve Roni'nin gidişiyle Messi'ye bu serbestiyi sağlayıp takımın lideri konumuna getiren Pep kardeşe saygılar sunar, bu muazzamlığın keyfini çıkarmaya devam etmek isterim..

İnsan değilsiniz..

17 YORUM:

L dedi ki...

abi sanırım messi'nin çok "kasmadığı" ve eto'o nun da olmadığını katarsak, en azından bu maç özelinde, iş daha da korkunç hale geliyor.

ha bir de, 2. dk'daki xavi'nin şutu girse, sence kaç olurdu?

Adsız dedi ki...

mes que un club...

haftaya eğlence var nou camp'ta.

jose dedi ki...

Sevgili Parma;

1999-2001 dönemindeki Valenciayıda bu listeye katabiliriz sanırım:)

Adsız dedi ki...

94 ac milan hepsini beşler. :)) ayrıca (düşüncem çeşitli argümanlarla çürütülebilir :)) 2001 - 2003 real in mükemmel oynadığını düşünüyorum. bayern e juve ye elendiler filan ama :) neyse post'a gelelim acaba ama 2 yıl ama 3 yıl sonra mutlaka işleri bombok eden barcelona bakalım gene yapacak mı bu takıma aynısını bekleyelim görelim :) şahsen takımın miyadını doldurduğunu değil şehrin, medyanın vs durup dururken kasık soktuğunu düşünüyorum.

ygtylmz dedi ki...

Haftaya Pazartesi günü La Ligada olağan üstü hal ilan edilebilir . Eğer Real Madride karşıda bu şekil oyunla bu şekli skor alınırsa İspanya Federasyonu ani toplantı kararı alabilir :):):) . Seninde dediğin gibi uzay takımı . Yaptıklarıda ayıp ! . Birde şey düşünüyorum . Erdoğan Arıca orda olsa herhalde basın toplantısından antreman yaptırmaya zaman bulamaz :):)

ynwa dedi ki...

eto'o sahadayken sol kanatta oynamak zorunda kalan ve bu yüzden de sürekli dert yanan henry, gerçek yerine döndüğü ilk maçta hat-trick'ini yaptı. eto'o dönünce harcanmaya devam...

Adsız dedi ki...

Henry adam falan degildir benim gozumde.

Real Madrid'de her turlu alir gazini Barca'nin. Daha Baptista'yi unutmadik.

Adsız dedi ki...

Yaziyi yazan da Orhun, kusura bakmayin unutmusuz eklemeyi. :)

Yukarida 02:55'teki yazidan bahsediyorum.

Adsız dedi ki...

99-01 galatasarayida o listeye 4 numaradan sokalim lutfen.

Adsız dedi ki...

messi adamsa barca'yı $ampiyonlar ligi $ampiyonu yapsın!

$aka bir tarafa..

izlemesi çok zevk veren bir takım oldu barca'09.. avrupa'da daha iyi bir performans bekliyorum ben katalanlardan..

ayrıca, real mardin derbisinin bayram haftasına denk gelmesi müthi$ ötesi bir$ey oldu benim için.. okuduğum yerde izlemem çok zordu bu maçı.. fikstürü çekenden allah razı olsun :)

apaç dedi ki...

henry'nin en büyük rakibi eto'o. onsuzken hep çoşuyor. ama eto'o gibi dünyanın en bencil, en benmerkezci forveti varken hep vasat, hep bir eksik.

sakatlanmalı.

eminim anri de isteyecektir bunu.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Kuşkusuz ki,halihazırda gezegenin en iyi takımı,ve katıldığı her kupanında en büyük favorisi.

Madritistacanlara,yaw neye güvenerek sallıyorsunuz be arkadaşım :) Tabi Classico bu ama bir Barca taraftarı olarak Barca 1-0,2-1 falan yenerse pek sevinmeyeceğim.Yenemezse zaten klübü kapatsın.Ama yenecek.3-0 falanda bekliyorum açıkçası :)v

Adsız dedi ki...

yahu Barca , hayatında Real'i rahat ve farklı yenmişmidir ?..bi elin 5 parmağını geçmez o..lakin Real hersene bi tokatlar içerde yada dışarda farketmez..sonra 11 uzaylı dizilir Mayıs ayında alkışlar barnebau da Reali ,paşa paşa 4 yiyip dönerler..bu maça gelince tarih tekerrürden ibarettir..tabiki Real yenilmez..

saygılar :)

L dedi ki...

@ynwa:

hocam ne diyorsun, henry yine aynı yerde oynadı. maçı izledin mi bilmiyorum ama, her şekilde iyi sallamışsın.

@tardini:

ya abi, şu adsız'ın yazdığı gibi yorumları onaylamasan. yani biz de mi tutup "haftaya barça 10 atacak real'e" mi diyelim, biz mi salağız da adam gibi tartışıyoruz.

henry adam deil, baptista'yı unutmasınlar vs vs.
e haftaya messi 3 tane atarsa real'e, ne olacak. o zaman da barça'lılar mı aynı şeyi söyleyecek. bu ne allah için ya.

ynwa dedi ki...

@ hiç

maçın tamamını izleyemedim, gollerde ve tehlikelerde kafamı çevirebildim sadece ve gördüğüm üç golde de henry'nin gol noktasında servis aldığıydı en uçtaki oyuncu olarak, tıpkı eto'o gibi. bütün maçı sol tarafta oynadıysa bilemiyorum ancak benim gollerde gördüğüm uçtaki oyuncuydu henry. yanlışsam eyvallah.

Adsız dedi ki...

alkışlama diyince aklıma geldi, şimdi milan'da oynayan bi brezilyalı var onun için özel alkışlama seansları vardı bi ara bernabeu'da. 20dk mı sürse devreler nolsa belki tek farklı yenilgiyle kurtarır o zaman real =)

L dedi ki...

@ynwa:

gollerde haklısın, ama maçın genelinde, hatta tamamında soldaydı yine henry. bir ara hleb bile en uçta pozisyon aldı ama, henry geçmedi en öne. ama öyle olsa bile, senin de dediğin gibi ara toplar vs., henry'ye aktarıldığı için, gol durumlarında en ilerde henry yer aldı.
zaten doğal olarak, üçlünün diğer 2 elemanı hleb ve messi olunca, odak noktası solda oynasa bile henry oldu.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.