18 Ara 2008

UK Championship 2008 Çeyrek Final


Ronnie O'Sullivan 5-9 Joe Perry
Marco Fu (Hong Kong)9-5 Matthew Stevens (Wales)
Allister Carter 9-5 Peter Ebdon
Graeme Dott (Scotland) 7-9 Mark Williams (Wales)
Shaun Murphy 9-7 Mark Allen (N.Ireland)
Mark King 5-9 Stephen Lee
Ding Junhui (China) 4-9 John Higgins (Scotland)
Stephen Maguire (Scotland) 9-8 Neil Robertson (Australia)

Maçların çoğu banko dedim.. Hakikaten hepsi de bankonun hakkını veren şekilde sonuçlanmış.. Peki arızayı çıkaran tek isim kim? Roket.. Her maça favori çıkan, ama en kolay rakibe bile maç vermesi şaşırtmayan tek snooker oyuncusu.. Maçın tamamına yakınını izledim.. 3 seride bitti maç.. 2-0 Perry, 5-2 Ronnie, 9-5 Perry.. Üst üste 7 frame'i veriyorsa Ronnie bir sorun vardır.. Zaten resmen aldığı 14. frame'i sıkılmışlığı üzerine 2 saniyelik atışlarla tekrar Perry'ye verince iyice belli etti bunu.. Yine istemedi oynamak..

Dott zorladı Williams'ı ama tecrübeyi geçemedi.. Higgins, ki Ronnie'den sonra en sevdiğim abidir, Ding'i çok rahat hacamat etti.. 147 yetti sanki Ding'e, o denli koptu oyundan 147 sonrası.. Maguire - Robertson maçında Maguire ağır banko olmasına rağmen alttan bir şeyler bekliyordum sarışın gençten, decider'a kadar götürmeyi başarmış maçı ki ilk seanstan belli oluyordu çekişme..

Çeyrek final eşleşmeleri belli, 2 maç da sonuçlandı.. Yetişemedik tabii..

Marco Fu (Hong Kong) 9-7 Joe Perry
Allister Carter 9-8 Mark Williams (Wales)
Shaun Murphy v Stephen Lee
John Higgins (Scotland) v Stephen Maguire (Scotland)

2 maçta tahmin yapıp, erken final kokan diğer 2 maçı olduğu gibi bırakmayı tercih edecektim.. Fu'nun Perry'yi yenmesi normal sonuç.. Carter - Williams müthiş bir maç olacaktı, olmuş da.. İzleyemediğim için üzgünüm.. Seçecek olsam birini maçtan önce tecrübeyle Mark abi derdim ama decider'da gitmiş, ki onu da Higgins'in arkasına koyarım heralde.. Stephen Lee'nin öbür eşleşmenin çerezi olacağını söylemiştim daha önce.. Maç oynanıyor şu anda Eurosport ekranlarında.. Shaun Murphy dana rosto yapıyor Stephen kardeşten.. 6-1.. John Higgins ve Stephen Maguire'ın maçıysa şu anda oynanıyor olmalı ama bakmadım skoruna.. Şu anın gerçek erken finalidir.. Yine bir tarafı kalın göstermiyor ama ucuyla seçecek olursam birini gönül bağıyla John Higgins derim.. Mantık ibresi de biraz daha Maguire'dan yana fakat.. Güzel maç oluyordur bu da, kaçtı.. Akşam seansına yetişebilirsek artık..

1 YORUM:

Svetlin dedi ki...

rocket hiç havasında değildi hakkaten. gele ki 6-5 iken kötü bir vuruş yaptıktan sonra masayı dağıtıp soyunma odasına gidişi var ki. orda maç bitmişti zaten.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.