6 Ara 2008

Söylesene bize hoca takım niye oynamıyor?


Var mıdır Beşiktaş taraftarının hakkı bu şekilde bağırmaya? 6 maçta yenilgisiz 14 puanı toplamış adamın futbolundan memnun değildi kimse.. Benfica, Hertha, Olympiakos gibi takımlar önünde şov yapan Galatasaray'ı da paketleyip Ukrayna'ya dönen kasaba takımına elenince tepkilerin en büyüğünü gösterip Ertuğrul'un gidişini kolaylaştıran kimlerdi ki? Yerine gelen Denizli 8 maçta Ertuğrul'dan 3 puan az toplamış önemli mi? Takımın niye oynamadığının cevabını verecek olan merci Mustafa Denizli değil.. Onu oraya getiren ve takıma gayet de yeterli topu oynatan Ertuğrul Sağlam'ı bu kulüpten gönderen ve gönderilmesini sağlayan zihniyet bu soruyu cevaplaması gereken..

Maçı yine birkaç iş nedeniyle tamamen izleyemedim, ilk yarının çoğu kaçtı.. O yüzden maça dair bir şey söylemek istemem.. Denizli'nin patlak sistemiyle ilgili yorum yapmak içinse tüm maçları 90 dakika izleme gerekliliği yok tabi, bunu ayıralım.. Kaybedilen şey çok değil ama çözüm reçetesinin kulüpten yaka paça gönderilen adamın oynattığı oyun ve şablondan geçtiği gerçeğinin insanlar tarafından anlaşılıyor olması çok acı olmalı.. Bu acıyı da Demirören yaşasın en büyüğünden..

Dün Zico, bugün Ertuğrul, belki de yarın Skibbe.. Doğruları yapmaya çalışan adamların gördüğü muamele budur Türkiye'de.. Takımı hücum oynatsın diye getirilen Mustafa Denizli'nin ise Holosko, Bobo ve Tello'yu yedek bıraktığı Kadıköy deplasmanından sonra basın toplantısı düzenleyip hücum futbolu oynatmak demek takıma bütün hücumcuları doldurmak demek değildir açıklamasını yapması da (ki haklıdır) sadece Türkiye'de görebileceğiniz, muhteşem bir ironi olarak tarihe geçmektedir..

14 YORUM:

Doga dedi ki...

Tepki verilecek merci kesinlikle hoca değildir, bu kaçıncı hoca buna katılıyorum. Ertuğrul zamanında da aynı şeyi savunuyordum. Ama Ertuğrul'un olayı da tek maç yenilgisi değildir(o yenilgi de o kadar önemsiz değildir ayrı dava), Ertuğrul da sütten çıkmış ak kaşık değildir. Çok şey yazabilirim Ertuğrul hakkında ama kısaca yönetimin kuklalığını yapmaktan ileri gidememiştir saha içi taktik/teknik'ten bağımsız olarak da. Keşke istifa ederken gösterdiği tavrı aktif görev yaparken de gösterecek cesareti olsaydı. Çok şey oldu çünkü bunu yapması gereken.

Ne olacak bu işin sonu onu merak ediyorum artık sadece...

Adsız dedi ki...

bir Galatasaray'lı olarak Delgado ' ya çok üzüldüm..hani fener seyircisi maldonado veya volkan'ı ıslıkladığı zaman aynı etkiyi yapmıyor da Delgado'nun sahadan çıkarken vede oyundayken yediği ıslıktan sonra görüntüsü çok üzdü beni..belki de en haketmeyen o takımda o ıslığı..her sene bi günah keçisi buluyor bjk 'nin 22 desibbellik mükemmel seyircisi..önce runje,sonra baki,şimdide Delgado..istersen 132 desibel bağır şunları yaptıktan sonra neyine taksın Avrupa seni..

Doga dedi ki...

1000 kere de hak etti Delgado yuhalanmayı. Senede 3 milyon euro alıyor, pazıbandı koluna takmış, sahada yürüyor resmen. 1 maç değil, 2 maç değil, 3 maç değil. Geldiğinden beri hiçbir katkısı yok takıma doğru dürüst. Volkan'ın, Maldonado'nun lüle saçı yok, Arjantinli 10 numara değil ondan yapmıyordur aynı etkiyi. Sahada onlardan fazla bir şey yok yoksa verdiği. Onlardan fazlasıyla sahip oldukları da cabası. Ne kadar takip ediyorsun Beşiktaş'ı bilmiyorum.

Beşiktaş'la ilgili her konuya desibel lafı sıkıştırma modası çıktı şimdi bir de.

Kapalı üst yuhalamadı Delgado'yu ayrıca, bence vermemesi gerekirken destek verdi; onu da belirteyim not olarak.

Unknown dedi ki...

sanirim bir yanlis anlasilma olmus, hocaya degil baskana bagirdilar. tam metin su sekildeydi tabii tvden anladigim kadariyla...

ne zaman sampiyonluk diye bagirsak kursagimizda kaliyor

soylesene demiroren takim niye oynamiyor?

Parma Maniac dedi ki...

Tek ben mi yanlış anladım diye baktım ama bu kaynaklarda da benim yazdığımı yazmışlar..

http://spor.ekolay.net/Haber.asp?PID=2623&HaberID=579950

http://spor.turk.net/haber_detay.asp?ID=2182186&cat=SPO

http://www.nethaber.com/Spor/83099/Kendi-seyircisi-onunde-Ankaraspora-3-1-yenilen-Besiktas

Doga dedi ki...

Ben tek başıma gırtlağımı yırttım o kısımda Demirören diye, başkaları da yapmışsa öyle duyulmuş olabilir belki, ne mutlu öyle duyulmuşsa :). Aslı söylesene bize hocaydı.

jose dedi ki...

Aykut Kocaman'a edilen küfürler utanç vericidir Türk Futbolu adına.Gerçi son dönemlerde ne utanç verici değil ki?

Adsız dedi ki...

takım yenilgisizdi vs ama sadece o. puan durumuna bakıyorsun yenilgi yok ilk 8 haftada eyvallah. iyi futbol var mı hayır, şampiyon olur mu bence imkansız. sağlam ın beşiktaş'ı bence ruh mu diyelim ateş mi diyelim adı neyse artık ona hiç ama hiç sahip değildi. bugün kötü oynadılar ve yenildiler ama denizli nin takımı bugün bile sağlam ın takımından daha yakın kupaya.. sonuçlardan önemsiz, benim için bazı takımlarda, hocalarda, o elektrikte, sahaya konan oyun.. umut vardır ya da yoktur. sağlam da asla yoktu o. skibbe de var ama, denizli de var. ayrıca mustafa denizli td değil demeye getirenlere inanamıyorum çeşitli yorumlarda.

ynwa dedi ki...

beşiktaş'ın oynadığı oyun, taktik dizilişi, sahaya yayılışı futboldan başka herşeye benziyordu bu akşam (cidden öyle, lafın gelişi falan değil) bunca yıldır izlerim bu takımı, bu kadar rezil bir maç hatırlamıyorum.

maçın 2.yarısına başlayan kadroyu altalta yazıyorum;
rüştü
toraman
sivok
zapo
üzülmez
tello
s.özkan
ekrem
delgado
bobo
nobre

benim gördüğüm 3 stoper, iki sol bek/açık, iki sağ açık, 3 forvet.
şu takımla ne şekilde nasıl bir şey oynarsın (futbol demiyorum), biri bana anlatırsa müteşekkir kalırım.

Adsız dedi ki...

rüştü
toraman
sivok
zapo
üzülmez
tello
s.özkan
ekrem
delgado
bobo
nobre

Maci izlemedim ama 4-4-2 oynarsin.
Rustu
toroman-Sivok-Zapo-Uzulmez
Ekrem-Delgado-Serdar Ozkan-Tello
Bobo ve Nobre

Maci izlemedim ama su formasyon ile pek de kotu durmuyor dostum.

Orhun

apaç dedi ki...

içerde pis bir mağlubiyet almıştır beşiktaş.

fazla olumsuz bir tablo çizmeye gerek yok.

geçen sene gs da içeride kasımpaşa'ya karşı böylesine ağır ve kabul edilemez bir yenilgi almıştı.

ama sonunda şampiyon oldu.

beşiktaş da öyle olucak. mustafa denizliye'ye sonsuz güveniyorum.

atın tarihi.

ynwa dedi ki...

delgado serdar özkan ortasaha göbeğiyle rakibe nasıl basmayı düşünüyosun ya da ortasahayı kontrol etmeyi?

muhder dedi ki...

beşiktaş yine kritik maçları kazanamamaya devam ediyor. iyiden iyiye takımın alışıklığı haline geldi bu olay. ayrıca ertuğrul zamanında da buna benzer bir alışkanlık söz konusuydu. beşiktaşın kırması gereken bir kabuğu var üzerine sinmiş durumda olan.

Adsız dedi ki...

bunları yazan arkadaşlar utanmışmıdır... Özür dilerlermi bilmem ama tarih bugun..2009 un iki kupasıda BEŞİKTAŞIN ve DENİZLİNİN..ŞİMDİ SADECE TAKDİR ZAMANI.. ÖPMEK ZORUNDASINIZ MUSTAFA DENİZLİNİN BİLEĞİNİ

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.