31 Ara 2008

Real'in transfer hatası?


Real Madrid paraları bayılıp Huntelaar ve Diarra'yı transfer etti ama çocukların sorunu bitmedi.. Normalde UEFA Kupası'nda oynayan bir oyuncunun CL'de oynayan bir takıma transfer olması durumunda o takımla Avrupa maçlarına çıkmasında bir sakınca yok.. Ama fazlası da varmış.. Eğer birden fazla transfer varsa bu şekilde, bu oyunculardan birinin kulüp tarafından seçilmesi gerekiyormuş.. Real Madrid'de de bu sorun konuşuluyor bir süredir.. Bu işin bu kadar yankı uyandırması kulüp tarafından yapılan bir ihmalin ortada olduğunu gösteriyor.. Benim de bildiğim bir şey değildi bu bir oyuncudan fazlası hadisesi ama ben bir bireyim, Real gibi bir kulübün böyle bir durumdan haberi yoksa büyük bir sorun ve planlama hatası var demektir bu işte.. Predrag Mijatovic çok dayak yiyecek gibi bu nedenle.. İspanyollar'ın UEFA'ya başvurup iki oyuncunun da ismini yazdırma yoluna gideceğini okudum birkaç yerde.. CL'de son 16'da Real'in rakibi olan Liverpool direk itiraz edecek böyle bir gelişme olursa.. Real Madrid'in de bu yoldan bir sonuca ulaşmasını oldukça zor görüyorum..

Önünde sonunda gelinecek nokta şudur Real cephesinde.. Huntelaar mı, Diarra mı? Büyük ihtimalle buradan çıkacak cevap Huntelaar olacak ama hem onun vereceği performansın kesin olmaması, hem de Real'in göbeğindeki sorunların çok daha büyük olması benim nazarımda doğru cevabı Lassana yapıyor.. Raul tecrübesiyle CL'de bir şekilde götürür takımı ama göbekteki takım savunmasının canına okuyan defansif sıkıntıyla Real'in bu kupada da ilerleme şansı çok düşük.. Gelişmeler ne olacak göreceğiz ilerleyen günlerde..

9 YORUM:

mustafa taha dedi ki...

Olayı Steve Bruce'un 2 milyon sterlinlik keşfi Valencia ile çözecekler gibi görünüyor. Bruce ne büyük adamdır 2 milyon sterline aldığı topçuyu şimdi 20 milyona satıyor...

Her Yol Roma dedi ki...

mantıklı olanım "lass" ama huntelaar girecek uefa listesine

apaç dedi ki...

huntelaar afonso alves'in gösterdiği etkiden fazlasını gösteremez. onun yaptığı işi pepe'yi 3. bölgeye sür, o da yapar.

bence de diarra olucaktır/olmalıdır tercihleri.

Svetlin dedi ki...

valencia'nın da peşindeymiş real bu kuraldan dolayı. orta sahayı onla kapatıp huntelaar'ı seçecekler muhtemelen.

ynwa dedi ki...

önce, bu kuraldan haberimiz vardı, transferleri bunu bilerek yaptık, bir ihmal söz konusu değil açıklaması yapıldı.. daha sonra bu beyanın üstünden bir hafta geçmeden, iki oyuncuyu da listeye yazdırabilmek için uefa'ya başvuracaklarını açıkladılar.

bir de 1 ay önce mi ne, devre arasında yapacakları transferlerin genç, yetenekli vs vs ve de şampiyonlar liginde oynayabilecek oyuncular olacaklarını hem pedja hem calderon birinci ağızdan söylemişti.

bu kuralı bilmeden bu transferleri yaptıkları o kadar açıkki. marca bile bunu hasıraltı yapmak yerine her gün gözüne gözüne vurdu insaların. calderon - mijatovic ikilisi türk yöneticilerini kesinlikle aratmıyor şu son rezilliklerden sonra. koskoca real'i ne hallere düşürdüler, yazık oluyor.

a.c. sedef dedi ki...

bi de tercih edilmek bizim deli mayın lassana'nın ne kadar hoşuna gider acaba?

bRn dedi ki...

Öyle yada böyle Raul, Higuain, Saviola birşeyler var hücumun tepesine koyulacak. Ama arkada sağlam adamları yok. Gago-Guti'ye kalıyo orası...

Real son üç sezondur gençleri kovalıyo transferde. 3 sezondur para vererek getirdikleri adamların yaş ortalaması 23. v Nistelrooy döndükten sonra ne kadar ilerleyebilir ki. Bu sezonu kapattılar gözüyle bakılmalı belki de. Bu kadar sıkıntı/düzensizlik ile La Liga'da 5. durumdalar, CL'de ilerlemeden daha önce düşünmeleri gereken şeyler olmalı.

Şampiyonlar Ligi'nde 2 maçtan sonrasını görme ihtimali nedir ki Real'in

H. İbrahim Andiç dedi ki...

madrid la liga'da havlu attı sayılır. bu saatten sonra barca'dan şampiyonluğu alması çok zor. durumu kurtarmak için en azından cl'de bi final bileti arayacaklar. onun için de dogru tercih lassana olcak gibi duruyo. denildiği gibi, raul + hugo bi şekilde götürürler forveti. olmadı savo var. ama guti ile nereye kadar..

Adsız dedi ki...

Hello. And Bye.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.