26 Ara 2008

Lakers 92-83 Celtics


İlk 46 dakika için maç başlığım 'Kız Gasol'dü.. Katalunya gibi bir memleketten bu kadar cesaretsiz, korkak bir adamın nasıl çıktığını düşünüp dururken son 2 dakikada olanlar başlık dair her şeyi değiştirdi.. 7 sayı, 1 blok.. Maçı imzalayan adam Gasol.. Basketbol böyle bir spor işte.. 46 dakika 6 ay öncesinde, o kepazelikte, Boston front court'undan yediğin dayaklarda kal.. Sonra çık maçı al.. Lakers taraftarından yediği bütün küfürleri iade etti Pau.. Etsin de zaten..

Skor tatmin etmiştir Laker'ları ama oyun etmedi.. Ortaya konan basketbol çok kötü.. Buna rağmen alınan maç sevindirir tabii.. Tempo sorunu, transition savunması sıkıntıları devam ediyor.. Pau-Drew'dan oluşan pota altının KG ve Perkins'ten özellikle ikinci yarı bu kadar dayak yemesi rahatsız edici.. Celtics harika iş yaptı ikinci devrenin başından itibaren.. Ama Kobe'yi, 3 dakikalık Lamar'ı ve son 2 dakikada Pau'yu durduramadılar..

Phil babaya hazırladığım laflar var, şu anda dile getirmek istemem.. Gidişatı bir süredir hayırlı görmüyorum Lakers'ta.. 1000. galibiyeti hatrına susacağım şimdilik, birkaç güne detaylı bir Lakers yazısı yazarız zaten.. Kulüp rekoruyla gelen Boston'u yenmek çok önemliydi.. Mağlubiyetler 6-2 konumuna gelseydi sezon sonuna kadar toparlayamayabilirdi batı yakasının çocukları.. Bostonlu kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunar, oradaki maçı beklemeye başlarız şimdiden..

Büyüksün Kobe..

17 YORUM:

RentoN dedi ki...

sonlarda inanılmaz kötü hücumlar yaptı bostonumuz,bunun da katkısı var göz ardı etmeyelim...eddie house kimdir de orada o 3lüğü salladı ya!

Svetlin dedi ki...

tardini los angeles'tan bildirdi.

savunmada dönem dönem dağılsak da fena değildik abi. son periyot sadece 16 sayı yemiş olmamız gayet güzel bence. hele ki boston gibi geçen yıl ırzımıza geçmiş bir takıma karşı maçı 13-2 lik bir seri ile bitirmek ayrıca keyif verici. lafları boşver çocuklar rahat uyusun bi gece.

kısa zamanda yazılacak lakers yazısını da bekliyoruz uzun zamandır eheh.

merry christmas garnett. in your face.

alessandro del piero dedi ki...

usta karamsar bi tablo ciziyosun bence, bu mac icin onemli olan gercekten de kazanmakti. gecen senenin kotu izlerini silmek adina. ki gecen finallerde de elimizde bynum faktoru olsaydi boston yine alir miydi o sekilde, gayet tartisilir. walton radmano'dan cok daha yararli oynuyo ilk beste o acidan da kazancliyiz. giderek daha iyi bi lakers izliyecegimizi dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

gasol katalonya doğumlu ama ispanyol kökenli diye biliyorum. mesela espanol takımı barcelonadaki ispanyol azınlığın takımı. gasol da onlardan sanırım. varsa bilen sölesin.

Adsız dedi ki...

ha bugün noel sahi. ah bu hristiyanlar.. biz yahudilerden nefret ediyorlar ama tanrının oğlu dedikleri kendi peygamberleri de yahudi. koyu bir yahudi olduğunu da her fırsatta söylemiş..kitaplarına göre

neyse güzel maçtı..tek büyük lakers..ah bir de renkleri olmasa

Genel Sekreter Vak dedi ki...

tebrikler tabi öncelikle :)

şanssızdık sanki biraz bu gece.olsun yahu,aralıklar sizin olsun,haziranlar bizim :)

yemişim haziranı gerçi,bostona bekliyoruz en kısa zamanda.

Svetlin dedi ki...

gasol katalan diye biliyorum ben. doğuştan barcalıyım diyordu zamanında bizim emre gibi olmasa da. küçüklüğünden beri barcelona'nın her altyapı grubunda basket oynamış bir -delikanlı- zaten.

Adsız dedi ki...

Tebrik ederiz, önce höpletip, sonra gümletmişiniz :)

Geç kalktığım için maçı izleymedim, bu sene kaçırdığım tek Celtics maçı, demek ki marifet takımda değil bendeymiş :)

Neyse, canları sağolsun. İçerde tepeleriz batının çocuklarını.

Oyun olarak ise birşey kaçırmamışım sanıyorum(skora bakarsak). Savunma tandanslı bir itiş kakış olmuş herhal.

Bu arada Lioney'in bir şekilde Levo ile irtibata geçmesi lazım :) Lioney'e skorer lazım :) Lioney'de Bynum var...

Spree ve Parma ile yapılan maçlar bitsin diye bekliyordum, eh bitmek üzere :)

Buraları görüyordur büyük Real Madrid'li yüce insan, tek kusuru Laker olmak olan Levent kardeşim; buradan yeri gelmişken haber uçurayım dedim(diğer arkadaşlar mazur görsün).

Tekrar tebrikler ama fazla da havaya girmeyin, noel hediyesi hesabı, üzmeyelim dedik :) Bir de dediğim gibi marifet bende imiş, bir daha ki maçı kaçırmam :)

(kıvır ne kadar kıvırabilirsen :))

Selamlar,

Adsız dedi ki...

Lakers icin bence son derece vahim bir macti. Zira su gayet iyi bir sekilde goruldu ki Bynum olsa bile, Lakers'in Boston'a yapabileceklerinin maksimum'u bu. Fakat Boston yapabileceklerinin yarisini belki yapabildi belki yapamadi ama buna ragmen maci son 2 dakikaya kadar getirdi Staples'de. Bunun nedenlerini baska bir Tardini yazisinda konusuruz o ayri, ancak su goruntuyle Boston playoff'da 4-1 bilemedin 4-2 gene yollar Lakers'i, Boston'daki maclarda da farklar 15'ten asagi olmaz.

Orhun

Her Yol Roma dedi ki...

gasol'un nba.com profilindeki ifadeyi aynen alıyorum;

"Native of Catalonia, a region on the coast of Spain"

L dedi ki...

@renton:

serzenişinde haklısın ama, o adamı kadroda bulundurduğun zaman, dahası, oyuna soktuğun zaman, bunları göze alacaksın. bu adam böyle. en ufak boşluk bulunca hemen kaldırıyor şutu.

papaz dedi ki...

lakers kazandı ama boston mesajı verdi gene, final oynarsa lakers yine boston'dan çıkamaz...

lakers dua etsin cavs elesin finalde celtics'i o zaman lakers biraz daha fazla şansı var cavs'a karşı.

Yine de şampiyon Doğudan çıkacak bu sene de.

Adsız dedi ki...

oftoppic

parma mehmet yıldız ve galatasaraya dair birşeyler karalarsan sevınırım.

Adsız dedi ki...

bu maçtan daha güzel kaç maç izledim diye sordum kendime.aklıma bir tek geçen seneki suns-spurs 1. maçı geldi.süper maçtı,süper!atışmayı bırakın da oynanan muhteşem maçın keyfini çıkarın.starlar starlıklarının hakkını verdiler.dönem dönem sahneye çıkıp ustalıklarını sergilediler.
ya bir de bu gasoft,gasolina tarzı muhabbetleri anlamıyorum.illa herkes ron artest ya da kendrick perkins mi olmalı? dün gasol'un performansı tüm zamanların en clutch performanslarından biridir.nokta. kobe emekli olana dek de bu gezegenin en baba oyuncusudur. üç nokta...
merry christmas everybody!

matematikçi

Adsız dedi ki...

abi gördüm şimdi kabul ediyorum :)

Adsız dedi ki...

Tamamdır Leventim.

Bu arada marifet bende demiştim dün yanılmışım :)

Bugün de GS'ye verdik, neyse ki hem 'GS' hem Don Nelson; yabancıya gitmedi sayılır :)

Yalnız takımı sinirli gördüm, hoşuma gitmedi. Hakemlerle falan çok dalaştılar. Neyse, önümüze bakalım...

Bu arada bizim Dee, Suns ile anlaşmış. Bunu da belirteyim arada :)

Adsız dedi ki...

helal be koçlar..lakerssın sen bizim canımız sarı lacivert akar kanımız..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.