16 Ara 2008

Lacatus tekrar görevde


Bazı hadiseler yüzünden bazen fazla eleştiriyoruz kendimizi.. Eleştirilmeyecek gibi olmadığımız kesin ama "Burası Türkiye" kolaycılığına çok kaçıyoruz bazen.. Kendimi de bu psikozun içine sokuyorum tabii ki.. Halbuki biraz etrafa bakınca dünyada da işler çok farklı yürümüyor.. Tabii orada kulüp kulüp görülen bu anormallikler bizde daha genele sirayet etmiş durumda ama kendini bilmezler her yerde var işte..

Steaua Bükreş Galatasaray'la eşleştiği zaman da sallantıdaydı Lacatus'un koltuğu, hatta Skibbe'den beter bir durumdaydı o zaman.. Direk tura endekslenmişti geleceği, Becali'nin gösterdiği hedef belliydi.. Bükreş çıktı oynadı topunu 2 maçta çatır çatır, haklı bir şekilde de geçti turu.. Ama takınca bir kere başkan, o başkan da Gigi Becali gibi her şeyi ben bilirim merkezciliğinde olunca kolay olmuyor işler.. Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında 2-0 ve 3-2 olmak üzere iki defa öne geçtiği maçta, kendi sahasında 5-3 mağlubiyete uğrayınca Steaua, Lacatus istifayı bastı.. Gigi Becali ben kovmadım, sadece engel olmadım dedi ama işlerin nasıl olduğunu herkes biliyordu tabii..

Lacatus'un yerine Dorinel Munteanu geldi.. 2 ay bile kalamadı Steaua'nın başında.. Becali tarafından tekmeyi yedi, Marius Lacatus 1.5 aylık aradan sonra takıma geri döndü.. Bildiğin komedi..

Benzerini geçen sene Cagliari yaptı Marco Giampaolo'ya, Giampaolo önce kabul etti, sonra onuruna yediremeyip reddetti.. Francesco Guidolin ve Palermo birlikteliği dünyanın en çarpık futbol ilişkilerinden biri zaten.. Bizim Türkiye'deki her hoca her takımın düzenli müdavimi.. Onu bırak birinden istifa edip 10 saat sonra başka takımla sözleşme imzalıyorlar.. Kötü yöneticiler, futbolla alakası olmaması gerekenler takımların başında olunca yaşananlar bunlar oluyor işte..

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

çok kral topçuydu bu . 89 daki 4-0 lık steaua-gs maçında coşmuştu hagi ilen..

apaç dedi ki...

gördüğüm en somurtkan teknik direktör.

metin diyadin'den ketumu varmıdır acep diye düşünüyordum.

varmış. malum seride öğrendim.

kahrolsun nicolita.

Olympian dedi ki...

bizdeki TD degisiklikleri yoneticilerin kotulugunden degil bence. 300-400 bin dolarlik sozlesmelerde nasil komisyonlar donuyordur tahmin edilebilir. cemal aydin iyi yapti o isi. sadece getirip goturdugu TD lerden rahat 100-150 bin koymustur kendi kasasina. futbolcular konusu da ayni. neden butun takimlar, her yil bastan asagi yeniliyor kadrolari?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.