2 Ara 2008

İç saha özürlüleri


Tipik Benitez maçı işte bu West Ham.. Mutlak kazanılması gereken bir maç ama Pool'un 90 dakika kötü oynayıp puanları bıraktığı kaçıncı müsabaka acaba bu.. Liverpool neden yıllardır şampiyonluk için adını geçiremiyor sorusunun cevaplarından biri de olabilir.. Ağır ve umutsuz konuşmanın çok gereği yok şu puan durumunun olduğu ortamda ama Liverpool içerde, dışarda muazzam maçlar çıkarmasına rağmen hala şu maçı rahat götürür diyebileceğim bir takım değil, bunu olamadığı için de şampiyonluğu göremiyor yıllardır.. Eleme maçlarıyla lig usulündeki başarının da ayrıldığı noktalardan biridir zaten bu..

Chelsea Stamford Bridge'te kimseyi yenemiyor.. United, Pool, Spurs, Arsenal, Castle.. Futbolda anlayamadığınız denge unsurları her zaman olmadık bir şekilde giriyor işin içine.. Dışarıda 7'de 7 yapıp, 19 gol atan ve sadece 1 gol yiyen Chelsea bu lige nasıl heyecan getirebilir? Stamford Bridge'te puanları dağıta dağıta tabii.. Rakipleri puanları saçarken kopup gidecek olan Liverpool nasıl saçmalar? Stoke, Fulham ve West Ham'ı içeride yenemeyerek.. Fernando Torres sakatlanınca 4-3-3'ün en ucunda Robbie Keane'i oynatıyorsan transfer planlamasında bir yanlış yapmışsın demektir.. Genelde 15. ve 20. haftalar arası Liverpool'un şampiyonluktan koptuğu ya da kopmaya başladığı haftalardır EPL'de, bu sene 15. hafta sonunda liderler, bir süre daha buralarda da kalacak gibi görünüyorlar.. Büyük gelişme.. Chelsea için ahkam kesmek istemiyorum, 3-4 haftadır izleyemiyorum zira ki derbi de Galatasaray maçı niyetine kaçtı.. En kısa zamanda bakarız onlara da, ki ilk 8-9 hafta yakından takip edip favorim olarak gösterdiğim Maviler bu özelliklerini hala koruyorlar gözümde..

6 YORUM:

apaç dedi ki...

garipsenecek bir durum yok aslında.

dışarıda firesiz gittiği için içeride bu kadar kötü chelsea. deplasmanda başarısız olsaydı bu sefer içeride firesiz gidecekti.

bir ara tigana'lı beşiktaş da öyleydi. içeride kötü gider, deplasmanda kim olursa yenerdi. biz seyirci baskısına, kartal gol gol'e bağlamıştık bunu. lakin yoktu böyle bir şey. deplasmanda iyi gittiği için içeride kötüydü beşiktaş. deplasmanda kötü gitseydi bu sefer evinde iyi gidecekti. o zaman biz de kartal evinde kral, kötü ev sahibi beşiktaş, dolmabahçe'den çıkana aşk olsun diyecektik.

futbolun kendine has, basit kurallarından birisidir bu.

şahsen ben spurs maçında da, newcastle maçında da, manu maçında da chelsea'yi karşıma aldım.

son arsenal maçında da alacaktım. wenger basiretsizine güvenemedim.

o ayrı tabii.

neretva dedi ki...

Valla ben de çözemiyorum. Ne yazsam tutturamıyorum. Tutturduğum tek şey Liverpool'un kazandığı büyük maçlar. Sonra içeride paketler diyorum, tık yok...Korkum şudur ki Alex Ferguson geliyor. Nisan-Mayıs adamın ayları ki fena geliyor hem de. Yazık olacak Gerard'a. Tek bir EPL şampiyonluğu göremeden futbolu bırakacak ona yanıyorum.

Adsız dedi ki...

o değilde bir bahis dosyası vardı her ay başı geleneksel olarak başlayayazan. sahi n'ldu ona?

Parma Maniac dedi ki...

Haklısız adsız.. Pek yakında.. Gerçekten.. :)

ynwa dedi ki...

fernando torres olmadan bu kadar maalesef. robbie keane transferi en başından beri yanlıştı zaten. forveti destekleyeci 'supporter' rolü üstlenecek en iyi oyuncu elimizde zaten, keane'e ne gerek vardıki? geçen sezon gerrard - torres ortaklığı 54 gol atmış, sen macera arıyorsun? torres sakatken de işimi görmüyorsan, bu transfer baştan sona hatalıdır. acırım, o 20 milyon pounda acırım. ne ihtiyaçları giderirdi o para.

chelsea sene başından beri bir tane büyük maç kazanamadı, ikinci yarı big four maçlarının tamamını da dışarıda oynayacaklar, bana göre
bu ligin tek favorisi united'dır.

theotheo dedi ki...

manchester'ın otomatiğe bağlama serisi başlayabilir. 3 büyük maçı içeride oynayacak.

liverpoolun şampiyon olma ihtimali yok gibi. arsenal maçını da emirateste kaybederler büyük ihtimalle.

arsenal başta geri düştü, 8 puan fark çok değil ama az da değil. Arsenal için bu hafta müthiş geçti denebilir. Puan farkları 1. ve 2. ile 13 olacakken şimdi 8 ve 7, bu açıdan çok iyimseriz bu hafta. Kolay bi wigan maçı var, rakiplerin puan kaybını bekleyeceğiz bu hafta da, herhangi bi puan kaybı yaşarsa rakipler arsenal tam anlamıyla potaya girer.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.