30 Ara 2008

Florya'nın 5 Kapısı


"Eskilik, kaptan olmak için yeterli değil. Futbolcunun yönetebilme özelliklerine sahip olması ve sürekli oynaması gerek. Kaptanlık konusu bir idari karardır. Bu konuda hiçbir oyuncu yorum yapamaz ve itiraz edemez. Eğer yaparsa gerekli uyarıyı alır, yine devam ederse kulüp ile ilişkisi kesilir. Futbolcunun işi sporunu yapmaktır. Florya'nın beş kapısı var; eğer bunu kabul etmeyen olursa, bu kapılardan birinden çıkar, gider."

Adnan Polat'ın dün yaptığı güzel basın toplantısının bana kalırsa en can alıcı, en güzel, en amaca uygun kısmı.. Sadece şu kısmı için iyi ki yapılmış diyebiliyorum bu toplantı için.. İş çok tehlikeli bir yere doğru gidiyordu Arda ve Sabri'nin açıklamalarından sonra.. Bu uyarıdan sonra sanıyorum ki herkes akıllı olacaktır kaptanlık konusunda..

12 YORUM:

Arkhe dedi ki...

Ya da ilk fırsatta o 5 kapıdan birini bundan sonra kulübe para kazandırma kaygısı da olmadan kullanacaktır..

apaç dedi ki...

sabri'nin olduğu yerde o bandın ayhan ve lincoln'de dolaşması bir futbol ayıbıdır.

kimse örtmeye çalışmasın.

Adsız dedi ki...

Başkan'ın yanındaki Şansal mı , Işın Çelebi mi ? çıkartamadım..

Adsız dedi ki...

süper bi açıklama.. hakan şükür konusunda dediklerine de bayıldım. belli yaşa gelenler bırakmaları gerektiğini idrak etsinler. yalnız eskilerle yemeğe hakan ünsal çağrılmamalı.

Adsız dedi ki...

abi adnan polat'ı bu denli savunuyorsun ancak bir kulüp üyesi olarak söyleyeyim ki bu son goldman sachs kredisi ile sonuna giden yolu açtı polat. göz boyamak adına yaptığı transferleri sübvanse etmekten başka amacı yok bu krediyle, sportif aş brleşimi hikaye. adnan öztürk abimiz tekrar harekete geçti umarım başkanlığı alır, hem karakter olarak hem de yöneticilik olarak buraya en çok yakışan odur bence. takdir edersin ki adsız olarak yayınlamak zorundayım ancak çok detayı var bu konunun, geyik yapmıyorum istersen mail atabilirim. iyi günler dilerim

jose dedi ki...

@apaç

sabrinin kaptanlık yapabilecek liderlik vasıflarına inanıyormusun sahiden.tamam ayhanda cırkef topcudur ama sabridende iyi taşır o bandı kolunda.

Adsız dedi ki...

sabri daha kendini yönetemiyor sahanın içinde nerde kaldı takımı yönetmek. arda daha bismillah piyasaya çıkışı 1.5 yıl oldu..yok efsane 11e koymalar yok 1.kaptanlığı istemeler.. hele bi otur soluklan yiğenim...nedir bu acele arda için anlamıyorum...zamanı gelince elbette kaptan da olacaklar.

Adsız dedi ki...

haberin olsun birader.
bende adsız olarak sana cevap vereyim.
o kredi donduruldu.
2-3 ay süre ile mi ne.
kriz sonrası yeniden ele alınacak.
bilgine.

apaç dedi ki...

@mourinho

sabri'ye kaptanlık vasıflarından mahrum demek bülent korkmaz'a hakaret etmektir.

ben sabri'ya bakınca büyük kaptan sıfatlarına mazhar görülen, forması askıya kaldırılan 3'ten başkasını görmüyorum.

sabri de tıpkı büyük kaptan gibi çocuk yaşta girmiş bu kulüpten içeri. birçok şeyi burda yaşamış, annesinden-babasından çok florya 3nolu sahayı görmüş. kadrı dışı bırakılsa da, haketmediği muamelelere maruz kalsa da kopmamış aşkından, tıpkı bülent korkmaz gibi kopamamış.

en az bülent korkmaz kadar galatasaraylılığın bayraktarlığını yapmış.

bizler kadar sevmiş o renkleri, bizler kadar vurulmuş.

yeri gelmiş agresif, yeri gelmiş asabi, yeri gelmiş çirkef olmuş. tıpkı bülent korkmaz gibi galatasaray için yapmış tüm bunları, galatasaray'ın menfaatleri için yapmış.

hakan şükür ya da bülent korkmaz yoksa bu takımda bir tane kaptan vardır benim için. o da ne türkiye'de bulunduğu 18 ayın sadece 3 ayında top oynayan hayal taciri lincoln, ne ne kadar çok sevsem de ayhan, ne de attığımız gollere dahi sevinmeyen beşiktaşlı hakan kadir balta'dır.

bu takım 1.kaptanı da 2. kaptanı da duruşuyla, aşkıyla, hırsıyla, galatasaraylılığıyla, hitabetiyle sabri'dir.

gerisi hakan kadir balta'dır.

Adsız dedi ki...

bence sabri nin en büyük vasfı mikrofonu kapıp amigoluk yapmak olur bet sesiyle.. bülent gibi lider futbolcu değil o. anca yancı olur sabri, ibrikçi olur hakan ların kapısında.. :) hak etmediği hiç bir muamele de görmedi bence..

siriusjames dedi ki...

Sabri'ye bakınca Bülent Korkmaz'ı görüyorum demek de -bence- Bülent Korkmaz'a hakaret etmektir.

Polat'ın açıklamasına gelince, son derece doğru buluyorum.

jose dedi ki...

@apaç

sabri bu takımda kaptan olabilecek son futbolcu.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.