31 Ara 2008

Emir Preldzic & Murat Özyer


Mete Aktaş ve Salsa Basket'ten Anıl Aksaç Emir Preldzic'le çok şahane bir röportaj yapmış TBL.org için.. Fenerbahçeliler, merak edenler buyursun.. Büyük umutlarla gelip ilk sene yetenekleri hakkında soru işareti oluştursa da şu anda geldiği nokta fazlasıyla tatmin edici.. Takip ediyoruz kendisini..

Bütün gün dışardaydım, eve geldiğimde aylardır beklenen hadisenin nihayet gerçekleştiğini öğrendim.. Murat Özyer'ın görevine son verilmiş ve yerine teknik danışman(!) Koray Mincinözlü gelmiş.. Murat Özyer'in son şansıydı bu kadro, kullanamadı her zamanki gibi.. Ülker'deki başarısıyla geldi, Ülker'le Erman Kunter'in önünü kesip takımda kaldı.. Gidişinde ne yaptı Ülker grubu o da merak konusudur şu anda bende.. 3+2 kuralıdır Özyer'in defolarını ortaya çıkaran.. Yabancı rotasyonundaki büyük başarısızlığının sonuçlarıdır Galatasaray'ın yaşadıkları.. Tek yabancılı Beşiktaş karşısındaki son periyot rezaleti de sanıyorum yönetimde biletinin kesilmesini sağladı.. Yerine kim gelir? Keşke Erman Kunter olsa ama sezon ortası zor sanırım.. Orhun Ene en büyük aday konumundadır büyük ihtimalle önümüzdeki zaman diliminde, olur da.. Gerçi Koray Mincinözlü'nün defansif anlayışının Murat Özyer'le örtüşmesi sonucunda iyi işler yapmasıyla bu sene Mincinözlü'yle de bitebilir.. 1-2 haftaya belli olur zaten bu hadise.. Yabancı konusunda da erken bir revizyon gelirse tekrar iddialı konuma gelebilir takım..

5 YORUM:

alessandro del piero dedi ki...

abi ligdeki ikinci maglubiyetini daha bu hafta almadi mi takim? hala da ikinci sirada. sanki ligin sonlarina demir atmis bir takimdan bahsediyor gibisin.. ha belki tum potansiyelini kullanamiyor olabilir ama futbol takimi icin de ayni seyler gecerli bi yerde.. yerine erman kunter gelmicekse bence gonderilmesi hatali olmus gibi.

Arkhe dedi ki...

Duyduğum kadarıyla Özyer görevdeyken Orhun Ene'ye teklif gitmiş ama Ene reddetmiş. Bunu da Özyer duyunca istifasını vermiş..

bilog dedi ki...

Basketbolu çok takip edemiyorum. Ama Galatasaray ligde iyi gidiyor, son yenilgiyle ikinciliğe düştü. Sanırım avrupada da gayet ilerliyor takım. Hal böyleyken Murat Özyer'in gönderilmesinin nedenini anlayamıyorum. Yazdığın yazıdan da çıkaramadım. Yabancı rotasyonundaki başarısızlık nedir? Öyle bir başarısızlık varsa bu takım hem ligde hem avrupada nasıl iyi konumda oluyor?

Sadece Bjk yenilgisinin etkili olacağını da düşünmüyorum bu kararda. O yüzden bence sahadışı bir şeyler bu işte.

Parma Maniac dedi ki...

Bilog daha önce yazdığım şeyleri tekrar ederdim burada ama burayı biraz takip ediyorsan buradaki yorumların puan durumuna ya da maçların kazanıp kaybedilmesine göre yapılmadığını bilirsin.. Senin bakış açınla yazsaydım Galatasaray geçen sene ilk 11 maçta 7 galibiyet 4 beraberlikle rakiplerine puan farkı atarak liderken Kalli'yle olmaz demezdim.. Ama öyle bakmıyorum işte ben olaya.. O iyi devam edilen ligde Özyer ayrılmadan önce hangi takımlarla karşılaşılmadığını ve Avrupa'da ne şekilde ilerlendiğini de araştırmanı öneririm.. Pek ilerlendiği falan yok çünkü ülke dışında..

bilog dedi ki...

Senin puana göre yorum yazmadığını biliyorum. Ki yazımın başındaki basketbolu çok takip edemiyorum lafını tam da bu yüzden söyledim :)

Fakat şöyle bir durum var: Kim ne derse desin, spor bir sonuç oyunu. Takım kazanıyorsa, hem de lig devam ederken başındaki adam değiştirilmemeli. Hele ki Galatasaray'dan bahsediyorsak (bunu da şöyle açıklayayım, konu futbol olunca çok çok daha kötü durumlarda bile hocasını göndermemiştir Galatasaray. Basketboldaki durumdan haberdar değilim ama geçmişinde bunu yaptı mı yapmadı mı bilemem) sezon ortasında, hele de bir Fenerbahçe derbisi öncesi hocayı değiştirmek bana çok saçma ve altında başka nedenlerin aranması gereken bir olay gibi geldi.

Olay performans değil yani sanki. Ne dersen, ben de onu anlamaya çalışıyorum :) Başka bir şey var kesin.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.