12 Ara 2008

Didier Zokora


Avrupa'da hak ettiği değeri bulamamış, yetenekleri ölçüsünde hak ettiği yere gelememiş oyuncular listesinin en başlarına yazıyorum ben Zokora'yı.. Sahada gördüğümde rahatladığım, dostummuş gibi sevdiğim bir adamdır bu.. Fizik güç, savunma, yer tutma gibi konularda çok üst seviyelerde olduğu gibi topu da çok iyi kullanan, olabildiğince yumuşak, lakabı olan 'Maestro'yu dibine kadar hak eden bir kardeş kendisi.. Oyunu çift taraflı oynayabilmede piyasanın öncülerinden yani.. Bütün bu güzelliklerinin yanında EPL'de Michael Essien'le beraber defansif orta sahalıktan bozma sağ bekliğin temsilciliğini de yaptılar.. Güzel de yaptılar.. Millet beki devşireceği zaman Cihan Haspolatlı, Orhan Ak, İbrahim Toraman gibi alakasızlardan değil, yeteneklilerden devşiriyor.. (Yetenek derken, pozisyonun gerektirdiği yeteneklerden bahsediyorum tabii) Sabahtan akşama bindiriyorlar sonra sağdan sağdan.. Neyse ki Vedran Corluka geldi, Zokora da iyice yerine döndü bunun üzerine..

Juande Ramos'un Real Madrid hocalığına gelir gelmez yaptığı ilk yorum süper defans oyuncularına sahibiz ama defans salt defans oyuncularıyla yapılmıyor hacı, takımca kasmak lazım bu iş için oldu.. Haksız değil tabii adam.. Bunun için ihtiyaç ne? Böyle güzel defansif orta sahaları alıp göbeğe koymak.. Ramos da Spurs'teki görev süresi boyunca çalıştığı Didier Zokora'nın yetenekleri, iş ahlakı ve profesyonelliğinden dem vurup hedefi gösterdi.. Didier kardeş de tevazu sahibi bir insan olarak Real'in büyüklüğünü anlatıp, spekülasyonun tamamen Ramos isminden kaynaklandığını, daha yeni sözleşmesini uzattığı Spurs'te mutlu olduğunu ve Dünya'nın en iyi liginden ayrılmak gibi bir düşüncesinin olmadığını bildirdi.. Gerçek düşünceleri midir bilemem ama karakterli çocuk kendisi, yamuk yapmaz heralde..

Şahsen çok isterim Zokora'nın Real'e gitmesini.. Aslında başka takımlara gitmesini isterdim ama göremediler gözlerinin önündekini.. Real alırsa cuk sesleri Bernabeu'dan benim olduğum buraya gelir, Real de oynamak istediği hücum futboluna ket vurmadan, savunmayı tek başına bambaşka bir hale getirebilecek bir adama kavuşmuş olur..

9 YORUM:

jose dedi ki...

Diarranın kumaşının Zokoradan daha iyi olduğunu düşünüyorum ama alanında ne dersin Parma.

apaç dedi ki...

diarra ile beraber makalele-conceicao etkisi yaratabilirler dört bir yanı eyüp kaymakçı'larla çevrili real madrid orta sahasında.

destekliyorum.

Parma Maniac dedi ki...

Kumaştan ne anladığına bağlı o Mourinho.. Eğer fizik güç ve savunmaysa Diarra'nın biraz daha etkili olduğu doğrudur bence de ama göbek için 2 tane Diarra yerine 2 tane Zokora'yı tercih ederim ben.. Genel topçuluk kumaşı söz konusuysa Zokora çizer çünkü Diarra'nın üstünü kara kalemle..

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
one thing was clear during the Juande´s perido at Tottenham, the players did not want this coach, so it is very difficult to see Zokora at Real Madrid for the moment.
Regards,

http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Her Yol Roma dedi ki...

wc 2006 dönemlerinde tottenhamm'a geçmeden önce, uzun süre basınımızda yer etmişti zokora..gs, zokora'yı alamadığı gibi adını şu an hatırlayamadığım arjantinli genç arkadaşı da villarreal'e kaptırmıştı. neydi ya o adamın adı?

Parma Maniac dedi ki...

Her Yol Roma, Leandro Somoza o adam.. Tutturamadı İspanya'da, ülkesine döndü..

Adsız dedi ki...

diarrayi zokoradan ustun gormek senin futboldan ne kadar anladigini gosteriyor aslinda mourinho, terziligi birakma gerci sen, anlamadigin konuda yorum yapma yeter :)

parma peki bu ispanyol cocugun dedigine ne diyorsun abi? ramosa zaten spursda oyuncular gicik gidiyordu olmaz felan realde diyor, ben de bi kac kere duymustum topcularin orda ramostan gicik aldiklarini ve kotu oynadiklarini, nedir ki acep?

Parma Maniac dedi ki...

Beklenen sonuçları alamamış her takımda çıkar bu söylentiler adsız.. Olabilir de doğruluk payı tabii ama ben sanmıyorum.. 2-3 maçlarını izledim çünkü Ramos'la, genel bi iştahsızlık ya da umursamama sezmedim.. Ama tam içinde değiliz tabii olayların, kesin konuşmak da olmaz o yüzden.. Mesela Zokora öyle bir işe kalkışacak bir adam değildir ama.. Onu net olarak söyleyebilirim heralde..

Parma Maniac dedi ki...

Mourinho kesiyorum postun başında yazdığın kelimeyi..

Mourinho diyor ki:

Adsız, Diarra 28 milyon euro'ya Lyon'dan Real'e geçti.

3 sene öncesine kadar Avrupa'nın bütün major kulüpleri talipti kendisine.

Senin gibi kendisi gibi çapsız yorum yapan elemanlar bundan 3 sene önce Essien gibi yıldızlar için de aynı şeyi düşünüyordur şaşırmamak gerek şuraya attığın yoruma.

Diarra'yı beğenmeyebilirsin ama edebinle yorum yap.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.