29 Ara 2008

Boxing Day'den Liverpool çıktı


Noel'in ertesi günü olan Boxing Day İngiltere ve birkaç ülkede resmi tatil olan, kutlamalar yapılan bir şölen.. Bu şöleni son zamanlarda futbolla birleştirip güzel işler yapıyor FA.. Cuma gününe denk gelen bu resmi tatile bir fikstür haftası koydukları gibi, takip eden hafta sonunda da fikstürü kesmediler ve iki gün arayla sınırsız bir futbol keyfi yaşamalarını sağladılar İngilizlerin.. Tabii bizim de.. Tam İngiliz insanının yaşam tarzına uyan bir yaklaşım bu, onlar tatillerde evde dinlenip sabahtan akşama televizyon izlerler.. Bunu kaçırmak istemiyor tabii federasyon da.. Amerikalıların da tarzı benzer İngilizlere.. Onlarda da resmi tatiller hep evde dinlenme, keyif yapma, televizyon karşısında çekirdek çitleme günleridir.. Orada da NBA ve diğer sporlarda yapılır benzer işler.. Bu tarz resmi tatillere koyarlar en cevval maçları, 3 ay öncesinden programını ona göre yapan halk da her şeyini hazırlar ve bu müsabakaları bekler..

Bizde de olsa diyenler oluyor.. Görünüşte öyle aslında.. Ama Türk halkı 1-2 günlük tatili buldu mu anında şehir dışına, tatil mekanlarına kaçar.. Şehirde kalanlar da evden dışarı atar kendilerini.. Bizde resmi tatillerde alışveriş merkezleri, sinemalar iş yapar.. Televizyonların ratingi düşer.. 9 günlük kurban bayramında bütün hafta boyunca televizyon kanallarının programlarının yeni bölümleri kesilir, eskiler tekrar edilir.. İzlemez çünkü kimse.. Kurban bayramına futbol maçı denk geldi mi vah vah, vefakar futbolculara bak tatil, bayram demeden çıkıp aslanlar gibi oynuyor diye sömürüye kaçan insanlarız sonuçta, farklısı mı olacak ki?


2 günün en karlı takımları Liverpool, West Ham, Wigan ve Everton.. Bu akşam Manchester United Middlesbrough'yu ağırlıyor Old Trafford'da.. Muhtemelen çakıp gönderecekler Boro'yu evine, onlar da 6 puanla kapamış olacak 2 günü böyle gerçekleşirse.. Yarın da Villa Hull deplasmanına çıkıyor.. Bundan sonra yaklaşık 10 günlük bir ara var Premier League'de.. Devre arası geldi diyebiliriz.. United'ın bu akşamki maçla birlikte 3 maç eksiği var.. 3'ünü de aldığı takdirde Chelsea'nin önüne, Pool'un 1 puan arkasına dalıyor United..

Pool önce Bolton'u 3'ledi, dün de Newcastle deplasmanından 5-1'lik galibiyetle döndü.. Gerrard yine çok formda.. 20 maç sonunda Pool liderliği sağlama almış durumda.. Alıştığımız bir şey değil hakikaten bu.. Chelsea WBA'i yendi önce, dün Fulham deplasmanından çıkamadılar ama.. Fulham içerde 7 maçtır kaybetmiyor, toplamda da son 9 maçtan 3 galibiyet, 6 beraberlik çıkardılar.. Zor yenilen, içeride etkili, dışarıda galibiyeti olmayan garip bir takım konumundalar.. 9.'lukta yer buldular kendilerine.. Son 9 maçtan 6 galibiyet çıkaran Wigan yine çıkışta olan takımlardan biri.. Heskey rakip defansları zorluyor, Amr Zaki iş bitiriyor.. Zaki bu çıkışında Heskey'ye ne kadar teşekkür etse az.. Orta sahada Wilson Palacios, Lee Cattermole ve Luis Valencia'yla birlikte genç ve dinamik bir üçlü kurdular.. Özellikle Cattermole'un üstlendiği rol çok önemli Wigan merkezinde.. Arsenal Villa deplasmanında maçın bir bölümünde çok mahkum oynamış.. Özellikle skor avantajından sonra son dakikada Villa golü gelene kadar olan süre içinde.. İlk yarıda da Villa daha iyiymiş Arsenal'den.. Wenger maçtan sonra hakeme sarmış.. Villa asistan menajeri John Robertson'ın ilk yarıdaki Arsenal golü nedeniyle devre arasında hakemi ziyaret edip şikayetlerini bildirmesi üzerine ikinci yarı hakemin tamamen Villa'ya döndüğünü söylemiş Fransız.. Maçı izlemediğim için bir şey diyemiyorum.. Villa'dan puanı çıkarıp Portsmouth önünde galibiyeti son 10 dakikada olsa da çıkardı Arsenal..


Tottenham Harry Redknapp'ın gelişiyle gösterdiği suni çıkış ve formu kaybediyor.. Son 4 maçtan çıkarılan 2 puan var sadece.. Tehlikeli sularda yüzmeye devam.. Şubat'la birlikte orta sıralara doğru iyice yaklaşırlar.. City önce deplasman fatihi Hull'u Manchester'da beşledi.. Sonra Sam Allardyce'la benzer bir çıkış içinde olan Blackburn deplasmanında 2-0'lık mağlubiyetten son 3 dakikada kurtuldu.. Onlar da hala tehlikeli bölgeden uzaklaşabilmiş değiller.. Kadroları ölçüsünde hak ettikleri konumun çok altında olan City ve Spurs'ün EPL'nin en kırmızılı takımları olması da ilginç.. Bu iki takımın maçlarında şu ana kadar sekizer kırmızı çıktı, değişik bir istatistik olarak kayıtlarda bulunsun bu da.. Big Sam gelişiyle birlikte 3 maçta 5 puanı topladı.. City önünde kaybedilen 2 puan çok can acıtmıştır ama gayet iyi başlangıç.. Devamını bekliyoruz ondan da.. Boro kepazeliğe devam ediyor.. Bu akşam United'dan da 3 puanı alamayınca galibiyetsiz periyot 8 maça çıkacak.. Southgate'in suyu ılıklaşmaya başlıyor olabilir, dikkat etsin..

5 YORUM:

Adsız dedi ki...

o 10 günlük ara devre arası değil bu arada haftasonu ve takib eden hafta fa cup maçları olduğu için

Parma Maniac dedi ki...

Biliyorum adsız, o yüzden devre arası geldi "diyebiliriz" dedim zaten 10 günlük lig boşluğuna..

Adsız dedi ki...

bu seneki ilginç nokta 7.sıradan itibaren tüm takımların düşme hattında sayılabilinmeleri sanırım.yedinci wigan 28 onsekizinci stoke 20 puanda. sene sonuna kadar böyle giderse müthiş bir final bekliyor bizi düşme hattı için.

Adsız dedi ki...

Tabii bu tatili keyif olayına çevirmek onlar için ayrı bir pazarlama stratejisi. Aslında onlarda bizim gibi tatilde gezer tozar da, biraz farklı. Hava sıcaklığı ne olursa olsun önce ailecek bir gezinti yapılır, öğlene doğru ailecek bir yemek, ardından maç organizasyonu olur, maç gecenin köründe olmadığı için sonuca göre ya üzüntüden ya sevinçten iki pint bira götürülecek zaman kalır.

Ama tüm bunları yapmak için ülkenin ortalama gelir seviyesinin belli bir düzeyin üzerinde olması gerekir. Yoksa ayda 1000-1500 lira giren bir evde yapılabilir bir program değildir.

Kelle..

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
finally we could see a Diego Tristan´s goal with West Ham.
Regards.

http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.