14 Ara 2008

,

Barcelona 2-0 Real Madrid


Alttaki postu nasıl bitirdiysek öyle oldu.. Her şeyiyle ilginç bir maç, acayip bir derbi.. Galibiyetin kanırtarak geleceğini kestirmek zor değildi ama maçın öyle bir Barca dominasyonuyla başlamasını beklemiyordum.. Müthiş girdiler maça Messi'yle beraber.. Daha sonra Real'in sahaya koyduğu sertlik çıktı sahneye.. Messi'ye 3 tane çok ciddi hareket yaptılar, ikisi sarı, biri kırmızıydı bana göre.. Üçünden de kart çıkmadı hakemden.. Real amacına ulaştı, Messi sindi.. Yıldızları durdurmanın en bilinen yollarından biridir onun canını acıtmak.. Messi'nin bugün fazla yandı canı.. Yarım saatten sonra da önce sindi, sonra sağ açıktan ortaya doğru yönlendi.. Real'in kalabalık savunması içinde de kayboldu..

Gudjohnsen iyi başladı maça ama onda da yarım saatten sonra belirgin bir düşüş oldu.. Hleb'te bir sakatlık var sanmıştım ben ama oyuna girmesiyle o seçenek kalktı.. Oynamalıydı bence.. Yaya Toure bir süredir anormal bir top oynuyor, bugün devam etti ona..

Real'in maça başlayış şekli de, geriye yaslanarak kümeli bir şekilde oynaması da doğru karardı.. Real böyle oynamamalı diyen çok olacak bu maçtan sonra ama şu dominasyona açık oynarsanız 5 olur dönersiniz Madrid'e.. İyi de mücadele ettiler bence.. Yazık olan tek isim var, Casillas..

Barcelona o baştaki ağır dominasyona rağmen ilk yarım saat sonrasında top falan oynamadı bence.. Realliler iyi bozdular.. İlginç olan şu da var tabii.. Hakem düdüğü çalıp devreye girdiğinde Barcalılar soyunma odasında garipsemişlerdir durumu.. Nou Camp'a gelene ilk 45'te 4-5'i çakıp ikinci yarı lay lay yapmaya çıkıyorlardı.. Devre arasında Pep maçı kazanmak için yapılması gerekenleri anlatırken Barcalı topçuların yüz ifadesi ne durumdaydı merak ediyorum ben.. İkinci yarıdaki koordinasyonsuz, kopuk, saçma oyunda bence bunun da payı var.. 70'ten sonraki düşüş, Real'in savunmada beklerken diri kalması işleri tersine çevirebilirdi..


Oyuna giren BusQuets sağlam balta.. Adında hayır yok bir kere, lanet var o isimde.. Kontratı da yeni uzattılar ama, ne kadar gider bilmiyorum.. Kötü de oynadı girdikten sonra ama penaltıda başrole çıktı birden.. Barca'ya bahis yapanlar ecel terleri dökerken Eto'o büyük küfürler yedi bugün, biliyorum.. Sonrasında attığı golde küfürler neye döndü onu bilmem ama..

Barca normal Nou Camp performansının altındaydı.. Real genel mücadelesinin üstüne çıktı.. Bazı anlarda Reallilerin savunmada gösterdiği koordinasyon güzeldi bence, Ramos farkı olarak okunabilir.. Beyazların topsuz koordinasyonunu izlemek de zevk verdi ara ara.. Vasat maç ilk yarım saatteki Barca dominasyonu ve son 25 dakikada yaşattıklarıyla ilginçliğin tavanına vurdu..

Galibiyeti getiren ne Eto'o, ne Messi, ne de Henry'ydi.. Puyol korner öncesindeki Real ceza sahasına süzülüşü ve muazzam yükselişiyle maçı getiren adamdı bence.. Barca hak etti..

Sonuç? Şampiyon belli, ikinci kim?

35 YORUM:

Adsız dedi ki...

bence buskets hakkında yanılıyorsun. bu sene bir hayli oynadı . shakhtar maçında da golü var. 88 li ve altyapıdan . daha uzun seneler oynar .

palanca kim yav ? var mı bilen

alessandro del piero dedi ki...

bildiğin tecavüz derim ben buna.. %25le oynadı real.. yazık lan, türkiye liginde ilk 3e oynarsınız ama kardeşlerim üzülmeyin.. kral da ittirecek hem..

çok eziksin real, hep öyleydin be gülüm..

Şen Şef dedi ki...

Hakikaten Real'in oynayabileceği en iyi futbol buysa Calderon'a bir şişe benzin lütfen, benden.

BARCELONA REAL MADRİD
65% Topla oynama 35%
19 Şut 6
8 Kaleyi bulan şut 3
2 Kurtarış 4
11 Korner 4
19 Yaptığı faul 13
3 Ofsayt 2
3 Sarı kart 5
442 İsabetli pas 171
44 İsabetsiz pas 33

Her Yol Roma dedi ki...

ben de palanca adını adam oyuna girince ilk kez duydum. biraz baktım nete ve devre arasında bişiler karaladım.

http://heryolroma.blogspot.com/2008/12/palanca.html

Adsız dedi ki...

sevilla 3 yedi
valencia 4 yedi
atletico madrid 6 yedi

ama hepsi futbol oynamaya çalışarak şerefleriyle yenildiler. real madrid gibi anadolu takımı mantığıyla acizlik içinde oynayarak değil.

casillas'ta bi ömer çatkıç potansiyeli sezdim ayrıca. 0-0'ken bütün topları kullanmak için 3 yıl geçmesini beklerken 1-0 olduğunda barça'lılara korneri çabuk kullansınlar diye çemkiriyordu. ona da geçmiş olsun.

busquets konusunda parma'ya katılıyorum bu arada.

aquest barça es grandios...

Adsız dedi ki...

bu maçtan sonra hala franco geyiği yapanları çin ordusu kovalasın diyorum. ispanyollar bile herifi unutmuş adam çürümüş gitmiş siz hala franco. ulan saydım 4 tane katalan var barcada valdes puyol buskets xavi biri de sonadan girdi. realde casillas salgado ineği ramos garcia raul guti palanca 7 ispanyol herifler hala katalanya diyo. real çok daha bağlı o zaman geleneklerine diyeyim.

bu arada buskets bu sene çok süre alan bir isim

Adsız dedi ki...

barça nın real kdr "ezik" olması için önce yüzyılın kulübü seçilmesi gerekiyor.. geçen mayıs oynanan kedi fare oyununu çabuk unutmuş millet. barça hak ederek kazandı, sadece bu..

Parma Maniac dedi ki...

mimi yanık Franco geyiği yapanlar kimler? İkincisi, ikidir BusQuets çok süre alıyor diyorsun, tersini diyen mi oldu bir yerlerde?

Adsız dedi ki...

yok onu genel olarak dedim. yanlış anlaşılmasın lütfen.

ayrıca öle dediğini de ima etmedim nedir bu alınganlık. tardini senin gibi olgun yorumlar yapan birinden beklemezdim. söylediklerim tamamen ortayaydı. ama internette şöle bir gezinirsen franco geyiklerini görebilirsin.

Adsız dedi ki...

franco unutulmaz mimi yanık, hala her el clasico belgeselinde adı geçer ve tabi yaptıkları da. çin ordusu kovalasın beni jack bauer'la gerekeni yaparız biz onlara. barça'm da sahada yaptı zaten gerekeni.

geçmiş olsun franconun çocuklarına.

alessandro del piero dedi ki...

bence mimi yanık mağlubiyetin ezikliğini yaşıyor hala, çok da yüklenmemek lazım...

o diil de kralın ezik bi takımı vardı sahi, ne oldu ona :)

@parma

abi bu arada messi'nin golünden sonra bi zamanların büyük kaptanı ve senin de çok sevdiğini bildiğim cannavaro'nun direkle bütünleşmesi ama yine de golü engelleyememesi ne hissettirdi sana, cidden merak ettim.. hüzünlü bi an olmuştur eminim..

Parma Maniac dedi ki...

Bana dediğini iddia etmedim zaten, BusQuets'in tamamen farklı bir yönüne yapılan iki farklı yoruma iki defa bu sene çok süre alıyor demenin nedenini çözemedim sadece..

Franco'da da öyle bir konuşmuşsun ki yorumlarda birinin söylediğini sandım, 2 defa kontrol ettim.. Belirtilirse iyi olur, yanlış anlaşılmalar oluyor sonra.. Yoksa sorun yok tabii ki..

Adsız dedi ki...

@spree

kovalasın diyorsun özel yaşamın beni ilgilendirmez ama çin ordusunu o kadar hafife alma derim. sürümden kazanıyorlar. ben açıkçası tarafsızdım bu maçta . ama ispanyolların bile pek konuşmadığı bir konu bizi niye bu kadar geriyor anlamıyorum. bırakın tarih tarihte kalsın. ben yahudiyim. ama avrupada desteklediğim takım bayern münih tir.

Adsız dedi ki...

hayır şey sandım. hani palanca girince millet bu kim dedi ya ben busketsi bilmiyorsun diye dedim onu. olabilir belki bilmediğin birfutbolcudur. franco için se burda yok. ama aç mesela acetoyu manzara açık. onu diyom.

Parma Maniac dedi ki...

monuk, Canna Real'e gittiği günden beri üzüntü içindeyim zaten.. Barca, Real, Inter, Milan vb. kulüplerle işi olmamalıydı Fabio'nun.. Onun dışında Real'deki kötü görüntüsünün tamamen takım savunmasıyla alakası olduğunu düşünüyorum.. Adam gibi kapandığı takdirde önü, hala sayılı stoperlerdendir, büyük kaptandır.. Değişmez o kolay kolay :)

Adsız dedi ki...

@monuk

saçmalama lütfen. seviyesizliğin alemi yok. babanın takımı mı barcelona.

jose dedi ki...

Robbenı cok aradı Real

Drenthe yerıne ısabet olurdu.

D.Alvesın kulvarı cok bostu ozellıkle 1.yarı

Parma Maniac dedi ki...

Tamam bitti tartışma, maç konuşulsun mümkünse.. Mümkün olduğunca yayınlama taraftarıyım yorumları ama uzayınca tadı kaçıyor.. Lütfen..

alessandro del piero dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

hocam son cumlen pis koymus ya. bi de parma abi su yorumlarla biraz ilgilensen be abi? millet hasta hasta yorumlar yaziyo nerdeyse birbirine sovuyor AYIPTIR bir oyun icin hicbirimizin babasinin klubu deil ne barca ne de real, isin daha komigi ispanyollara felan sorunca hic biride demez ya biri francoydu digeri katalan cok seviyoruz o yuzden felan diye, burdada millet birbirini oldurur walla :) biri birine ezik demis digeri sen nasil dersin demis oburu mourinho alttaki postta kufur yazmis sen sansurlemissin, ne bileyim futbol icin birbirinizin kalbini kirmaya degmez arkadaslar, biraz parma gibi tarafsiz bakin olaya.

alessandro del piero dedi ki...

son olarak schuster niye kovuldu, anlayan varsa beri gelsin lütfen..

onun zamanında en azından ezilmeden savaşarak oynayan ve öyle kaybeden bi real olurdu sahada.. şu an sahada korkaklıktan topa değemeyen bi takım var sahada.. pitbull gibi messiye saldırdılar anca..

ve sadece doğruyu söyledi diye gönderildi adam.. uzayda var mı ki öyle bi ihtimal, şu real barçayı yensin..

adaletin yok dünya..

ynwa dedi ki...

@monuk

tamam galibiyet güzel, sevinçli olduğun belli ama bi nefes al arada bence, calderon'daki maç oynandı real kazandı.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Kesin alırız diyen Madridlilere selam ederim...


"Madrid cabron saluda al campeon!!!"


Başka söze gerek yok heralde...

Visca Barcelona!

alessandro del piero dedi ki...

en çok anlamadığım noktalardan biri de bu reallilerdeki franco'nun takımı olma gerçeğine karşı gösterdikleri aşırı tepkiselliktir. hayır sonuçta denilen şey tarihsel bi gerçeklik, inkar edilecek bi tarafı yok ve bunu söyleyenler de zaten futbolun eğlenceli tarafı olan karşı takımla dalga geçme metodunu kullanıyolar sadece..

ülkemizde sadece atatürk üzerinden yürütülen ve aslı astarı olmayan yok şu takımlıydı, hayır bu takımlıydı tartışmalarını bile kabullenmiş bi milletiz de franco muhabbeti niye bu kadar kıllandırıyo bizi hiç anlamıorum.
franco zamanında haksız yere destekleyip avantaj sağlamadı mı real madrid'e.. sadece isminiz bile bu gerçeği anlatmıyor mu..

müsaade edin de burdan ekmek yensin be böyle bi günde, otorite falan mısınız?

Parma Maniac dedi ki...

Tamam anlaşılmıyor sanırım yazınca, artık içinde Franco olan, Realli'lere ve Barcalı'lara laf atan postlar yayınlanmayacak.. Maçı yazacak olan varsa yazsın, yoksa kalsın böyle.. Fenerbahçe - Galatasaray maçında böyle olmadı yahu..

Alper Öcal dedi ki...

Busquets gibi bir kazmaya ihtiyacı vardı Barca'nın o an, zira ortasahasi tamamen dusmustu oyundan. O haliyle bile gol atabilirdi Real Madrid. Macin Casillas, Raul ve Cannavaro'ya ragmen Barca'ya gitmesini saglamistir.

apaç dedi ki...

eskiden robinho'nun oynadığı yerde şimdi uğur boral kadar bile futbol zekasına sahip olmayan drenthe oynuyor.

puan ya da puanlar almaya değil puan almaya gelmiş bir anadolu takımı hüviyetindeydi real.

yalnız bu gelenek ileride bir murat hacıoğlu'nu gerektirirdi. ramos, artık sadece futbol zekasıyla idare eden raful'la başlayınca sistem de işlemez oldu tabii.

cristiano ronaldo'ya veriyorum.

**bu arada hakemin yarattığı penaltı nedir öyle allah aşkına. kaçtıktan sonra ben yaptım ekran karşısında salgado'nun yerine yukarıda allah var işaretini. hakeme de şu takımın orta sahasını eyüp kaymakçı'larla donatan schuster'e de yazıklar olsun.

Adsız dedi ki...

yahu parma bırak gs-fb maçlarında bu muhabbetinin dönmemesini,geçen sene 2 maçta da yendikten sonra real hangi maçta döndü şu muhabbetler..bu dolaylı olarak 4 oyuncusu sezonu kapamış,2 oyuncusu cezalı bi takımı zar zor yendikten sonra doğabilecek vede yıllardır ispanya da varolan Real ve diğerleri hegomanyasının bir sonucu..eziklik değil de başka bişi bu hehe :)

afferim barcalılara tebrikler güzel yenmişler..yalnız öyle penaltılara , hakemlere pek gerek yoktu..castilla varmış nerdeyse sahada.. :)

Conquistador dedi ki...

realin barcelonadan daha büyük bir takım olduğu gerçeğini değiştirmedi bu maç

jose dedi ki...

@apaç

drenthe konusunda kesınlıkle katılıyorum.

@adsız

alttaki postta ben kufur yazmamıstım kı parma editlesin bır yanlıs anlama var.kufur acızlerın işidir.sevgiler..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

taraftarların tipik savunma psikolojileri...hariçten gazel okuyup tutmayınca türlü bahaneler.alışığız,bizde yapıyoruz bahane üretme işini yeri gelince,anlıyorum kısmen o yüzden.anlamadığım hariçten gazel okumak...

maçla ilgili asıl soru %25'le oynayıp,camp nou'ya sami yene çıkan anadolu takımı gibi çıkıp,beraberliğe sevinebilip 2 farklı yenilmekmi iyidir,korakor oynayacam,maçı kazanacam diyip elinden geleni yapıp 3+ fark yemekmi.şimdi bir çok insan derki real clasiconun içine etti,böyle oynayacağına fark yesindi filan.yok hocam.bu işler böyle olamıyor artık maalesef.real doğru olanı yaptı-da...karşısında gezegenin en iyi takımı olunca...işte...barca golü bi 10 dk önce atsa gene bi 3 olacaktı fark...

Adsız dedi ki...

bu derbi dünyanın en büyük derbisiymiş onu anladım bir daha. bak mesela bugün juventus milan oynuyo kimsenin umrunda değil. inanılmaz bi şekilde bu maçın gölgesinde kaldı.

Adsız dedi ki...

buskets'in babasını da sevmezdim..

butragenio az gol atmadı abiye..

Adsız dedi ki...

2. valencia olur 3 real yada villareal..

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
I think that Real says bye-bye to the Spanish league.
Regards,

http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.