7 Ara 2008

,

Ankaragücü 0-3 Galatasaray


Skor avantajını ele geçirince bambaşka bir takım oluyor Galatasaray.. Yine geçmiş maçlardakinden benzer, belki bir kademe daha iyi bir futbol oynarken Lincoln'ün enfes pasında kilit açıldıktan sonra Lincoln maçı imzaladı.. 5 dakika 3 asist.. 3. gol Skibbe'nin Galatasaray'da oluşturmak istediği yapının bir yansıması, keyif ötesi bir hazırlanış.. Kewell da yine vasatın bir gram üstüne çıkamadığı maçta sezonun en güzel gollerinden birini attı.. Nasıl bir sol ayak o, belli değil..

Sağ bek uğursuzluğu devam ediyor.. Barış'ı Aydın'la değiştirdikten sonra tamamen üçlü defansa dönmek büyük riskti.. Tam o sırada gelen goller riski ortadan kaldırdı ama doğru bir hamle mi emin değilim.. Cesaret güzel fakat..

İhtiyaç haftaya Gençlerbirliği'ni de yenip, Ali Sami Yen'e Beşiktaş'ı beklemek.. Bu virajdan iyi çıkarsa Galatasaray işler Michael Skibbe için çok rahatlayacak.. Tersi olabilir mi? Hayli mümkün görünüyor ama Galatasaray bir karakter göstermek istiyorsa diğer TSL takımlarına bunu yapmak zorunda..

Son notum bazı spor yazarlarına.. Supporter sıralamasında hala 1-Alex, 2-Delgado, 3-Lincoln müdür? Bir tanesi de Rıdvan abime.. Hala 1-Nonda, 2-Karan, 3-Baros diyor mu? Bunların cevaplarını istiyorum kendilerinden.. Kib, öpt, bye..

20 YORUM:

muhder dedi ki...

olay dönüp dolaşıp yine alex kıyaslamasına muhakkak gelir eğer bu diyarlarda bir 10 numara iyi oynamaya başlarsa. evet lincoln iyi oyuncudur, seyretmesi zevklidir hele bir de o gün günündeyse. ancak kaç defa milli takımda oynamıştır? alexin yaptığı istatistiklerin yanından geçebilmiş midir? tabi bir de olayın oyunculuk dışında adamlığına da bakmakta fayda var. rakipler alexe mi lincolne mi daha fazla saygı duyar? oynadığı takımlarda huzursuzluk çıkaran adamların başında gelenlerden midir lincoln? hagi apayrı bir kefede kalmak kaydıyla bir başka 10 numarayı alexle kıyaslamak istersek ona ne kadar yaklaşabildiğini tartışabiliriz.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Son paragraf çok yerinde olmuş :)

Adsız dedi ki...

alex'in duran toplardan yaptığı katkıyı ve türkiye liginin zaaflarını olabilecek en güzel şekilde kullanmasını inkar eden çarpılır ama lincoln galatasaray'da olmasa bu ikilinin karşılaştırmasında neler söyleneceği hakkında fikir sahibi olmak isteyenler cl'deki fb-schalke maçlarının sonrasına bakabilirler. yoksa ben böyle bi karşılaştırma yapıp lincoln'e haksızlık yapmam. onun yerine önünde saygıyla eğilirim yüce yaratığın.

Adsız dedi ki...

Sadece Lincoln ile Delgado yer değiştirmiştir o kadar. Bu ülkeye 2 tane tartışılmayacak 10 numara gelmiştir, 1.si Hagi , 2.si Alex. Lincoln Alex'in hala yanına bile yaklaşamaz. Bu yorum dısında Her yorumunuzun objektif oldugunu dusunuyorum, blogunuzu ilgiyle takip ediyorum.

Saygılar.

jose dedi ki...

aeo da deseydin be parma:)

apaç dedi ki...

lincoln gibi 18 aydır bu ülkede olup bunun sadece 1 ayında top oynayan bir adamı, alex gibi türkiye liglerinin gelmiş geçmiş en yararlı oyuncucu ile kıyaslamak bir futbol ayıbıdır.

Parma Maniac dedi ki...

Yazdığım şeyi Lincoln-Alex üzerinden değerlendirmek algıda seçiciliğin bir sonucu olsa gerek.. Alex-Lincoln tartışmasına dönmesin yorum kısmı lütfen.. Maça dair yorumları beklerim, onun içinde oraya da değinebilirsiniz ama salt başka konuların tartışmasına dönmesini istemem postun..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Baros'u çok tutmam ama elimizdekilerin en iyisi.Kewell iyidir hoştur,jokerdir.Barış'ın umarım ciddi bir şeyi yoktur,Serkan'ı koysa artık sağ beke.Lincoln şakıtıyor,tahtalara vurmak lazım.Deplasmanda kazanmak güzel :)

Yazmadan edemeyeceğim,Alex,devamlılığıyla,profesyonelliğiyle,yetenekleriyle ve tabii ki yaptıklarıyla halihazırda Türkiye'de oynayan en büyük yabancı oyuncudur.Ama Lincoln şu an ülkemizdeki en büyük yetenektir,belkide Avrupa'da oynayacak yegane adamdır.Alex'in kafası Lincoln'de olsa zaten Türkiye'de işi olmazdı.Cassio'nun böyle devam etmesi dileği ile...

theotheo dedi ki...

2 hafta sonra cassio'nun balonunu patlatınca görüceksiniz. cassio mu casio mu?

L dedi ki...

@apaç:

1:sadece 1 ay oynayan mı? yapmayın.

2:türkiye liglerinin gelmiş geçmiş en yararlı oyuncusu ha? maksadın sadece gol ve asistse, kabul edilebilir ama, biraz geniş bakınca hiç öyle görünmüyor...

Adsız dedi ki...

theotheo,

Iki hafta sonra Besiktas maci var, onda patlama yaparsa, senin payina da bir Sarikiz duser, casio kadar pahali degil ama idare edersin artik.

Orhun

Adsız dedi ki...

bjk maçında farklı galibiyet olmadı net bi galibiyet bekliyorum. 3-0 gibi. bunu dememin sebebi son haftalardaki peşpeşe yenilgileri değil. tabi o da etken ama tek değil. o yönetim oldukça bjk şampiyon olamaz. trabzon ve bjk 25. haftadan sonra yavaş yavaş havlu atarlar. yarış gs fb olur. eğer fenerbahçe özellikle ortasahasına ve forvetine takviye yapmazsa gs şampiyonluğun en büyük adayıdır. semih bu sene yok. zaten piyasada habire sakat. güiza desen yoruma gerek yok. ilhan parlak desen öldü mü bilen varsa desin..alex kaç maçtır yürüyor fenerbahçe onun yüzünden sahada 10 kişi gibi. gerçi ben devre arası birkaç bomba bekliyorum fenerden (transfer) yoksa bu oyunla bjk den daha önce havlu atarlar.

apaç dedi ki...

hiç;

1- evet sadece 1 ay oynadı. geriye kalan 17 ayda bir futbolcudan ziyade 'lincoooln lincoooln' tezahüratlarına kayıtsız kalmayıcı, karşılık verici olarak hayatını idame ettirdi.

2- elbette sadece gol ve asist. yoksa hagi diye bir şey var.

Arkhe dedi ki...

O cümleyi oraya eklemek yazılan her şeyi Lincoln-Alex özeline kendiliğinden döndürüyor ve o son paragraf bile hala Alex'in hangi noktada olduğunu gösteriyor.

Adsız dedi ki...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bugünkü futbolcu değerleri;

Delgado = 0,27 Alex
Lincoln = 0,67 Alex

http://www.hayatimfenerbahce.com/2008/12/06/futbolcu-olcu-birimi-alex/

theotheo dedi ki...

kewell da ülkesine döndü. bi daha döner bekleyin.

haydi kartalım..

Adsız dedi ki...

ya o değil de ne zaman şampiyonluk diye bağırsanız kursağınızda kalıyor nası olcak?

Hayatımız Futbol dedi ki...

1 Lincoln=0,67 Alex
1 Delgado=0,27 Alex

Adsız dedi ki...

hm.. evet..

bu sezon ba$ından bakarsak olaya, lincoln $u anda 3 büyüklerde performans sergileyen en iyi 10 numara gibi görünüyor.. çünkü ona saha içinde tanınan özgürlük daha fazla.. bu da oyununu etkiliyor..

geçen sezonlardaki alex'in yaptığını bu sene de lincoln yapıyor..

lincoln, ligde 6 gol 10 asist, tüm kupalarda 7 gol 15 asistle oynarken alex ise ligde 5 gol 6 asist, tüm kupalarda 7 gol 9 asistle oynamakta..

rakamlar yalan söylemiyor.. bir de i$in oyun alanındaki serbestlik kısmı var, onu hesaba katmıyorum.. ama farklı olacağını da sanmıyorum çünkü semih sakatlandığından beri baya bi zaman geçti ve geçen yılki gibi oynuyor fenerbahçe sistem olarak..

bu sene için lincoln ön plandadır.. ve yaptığı her hareket tartı$ılıyor çünkü ülkemiz selçuklara, maldonadolara, cihan hasbinallahlara alı$mı$ken kazım, lincoln, delgado gibi "inceci" futbolcular ağır geliyor bittabii.. saydığım 3 ismi izlerken büyük zevk alıyorum, ne yalan söyleyeyim..

yine dönelim galatasaray'a.. bu yılın her maçını iple çekiyorsam eğer, oynanacak oyunu deli gibi merak etmemdendir.. kewell sakatlığı sebebiyle ya da noel'e erken çıkması yüzünden avustralya'da mesela, kalan 2 maçta büyük ihtimal yok.. aydın, alpaslan gibi genç oyuncuların kadroda yer bulma ihtimalleri var.. baros daha iyi oynuyor, lincoln her maç döktürüyor, sabri adam akıllı orta açıyor(arasıra tabii :) ), de sanctis imkansızları çıkarıyor ve barı$ dinamo gibi oynuyor.. i$ bu sebepler neticesinde, galatasaray'ın her maçı artık zulüm değil, eğlence kıvamında.. seyreylemek elzemdir...

eyvallah..

Fuzzy Logic dedi ki...

Tartismaya gerek yok aslinda. Lincoln avrupada piyasasi olan oyuncudur ama alex bir iki basarisiz avrupa denemesinden sonra brezilya yolunu tutmus bir oyuncudur. Lincoln ne zaman istese avrupada oynar ama alex türkiyede oynar, katar da oynar, felan filan. Yararli olmaz mi? olur ama kucuk liglerde

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.