18 Nis 2010

World Snooker Championship 2010


John Higgins 10-6 Barry Hawkins

Mark King - Steve Davis

Neil Robertson - Fergal O'Brien

Marco Fu - Martin Gould

Allister Carter - Jamie Cope

Joe Perry - Michael Holt

Ding Junhui - Stuart Pettman

Shaun Murphy - Gerald Greene

Stephen Maguire - Stephen Lee

Peter Ebdon - Graeme Dott

Mark Allen 9-4 Tom Ford

Ryan Day - Mark Davis

Mark Selby 6-3 Ken Doherty

Stephen Hendry 5-4 Anda Zhang

Mark Williams - Marcus Campbell

Ronnie O'Sullivan - Liang Wenbo

Müthiş turnuva dün saat 12.00'de John Higgins - Barry Hawkins maçıyla başladı.. İlk 10 frame'de sürpriz bir şekilde zayıf Hawkins'e üstünlük sağlayamayan son şampiyon ikinci seansta şovunu yaparak işi bitirmiş.. Yine yarılanan maçlarda Mark Selby'nin elemelerin formda ismi Ken Doherty'e karşı 6-3'lük üstünlüğü var.. Stephen Hendry ise Anda Zhang karşısında 5-4 önde.. Sol taraftaki seri başı oyuncular elbette net favori.. Bir tek Steve Davis efsanesi karşısında Mark King'i seçmeye elim gitmedi.. Steve Davis artık iyi bir oyuncu bile değil ama Mark King gibilerinin karşısında hala gönlümün favorisidir.. İlk turda underdog'lar içinde Anda Zhang'tan da bir sürpriz bekliyordum ki ilk 9 frame itibarıyla The Golden Boy'u zorlamış.. Masters 2010'a kadar kıl olduğum ama ölen arkadaşına gösterdiği saygıyla bende büyük sempati yaratan Mark Allen de an itibarıyla Tom Ford kepazesinden dana rosto yapmakla meşgul.. Az önce 14. frame'de Tom Ford'un kaçırdığı siyahı görünce bu seviyede bu oyuncular niye demeden edemiyor insan tabii.. Ki Barry Hawkins de dün ilk seansta zorlamasına rağmen maçın bazı yerlerinde dedirtti bunu..

Bu sefer iki tablo daha dengeli ama yine Ronnie'nin tarafında bence biraz ağırlık var.. Ronnie'ye ilk turda yine en güçlü underdog'un gelmesi de ayrı bir hadise ama alışkanlık yarattığı için gülümsetiyor sadece.. Wenbo'nun ultra ofansif oyunu da zaten Roket'in isteyeceği türden o nedenle bu turda elenmesi benim açımdan büyük sürpriz olur.. Ama geçince de bu seneki China Open'ı kazanan, onun öncesinde Masters'ta geri döndüğünü az çok belli eden Mark Williams'la eşleşecek ki ilk erken finallerinden sayılabilir turnuvanın..

Higgins'in ilk 2 turda önü açık.. Hawkins'i dün çok temiz geçemedi ama fazla sıkıntı da yaşamadı.. Sonraki turda Mark King - Steve Davis galibiyle karşılaşacak.. İlk 2 turda fazla zorlanmamak WSC için çok önemli bir olaydır çünkü her maç çok uzun olduğu için 17 gün boyunca muazzam bir yıpratıcılığı var bu turnuvanın.. Bu da ilk maçlarında zorlananlar için final yolunda büyük dezavantaj yaratıyor.. Ding Junhui, Mark Allen ve Allister Carter da benzer avantajlara sahip.. Ronnie için final yoluysa müthiş sıkıntılı görünüyor ve bu nedenle şampiyon olmak için kesinlikle standart üstü oynamak zorunda..

Eurosport'ta elbette turnuvanın yayını başladı.. Bu ülkenin en büyük snooker üstadı Emre Yazıcıol'dan gelen bilgiye göre özellikle ilk hafta 1. ve 2. kanaldan günde toplam 15 saatlik bir yayın olacakmış.. Keşke zaman daha çok olsaydı da tamamını takip edebilseydik tabii.. Kendisinin davetiyle ben de ilk turun sonu, ikinci turun başına doğru o güzel ekibe elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.. Kendi adıma da İstanbul yolculuğu için geri sayımı başlattım, Ronnie ilk turda elenirse ağır küfrederim.. Roket akıllı olsun..

15 YORUM:

egemenaydin dedi ki...

Hangi maçın ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi var mı acaba biryerlerde?

Parma Maniac dedi ki...

Mutlaka vardır, öğrenmeye çalışırız..

egemenaydin dedi ki...

öğrenip paylaşabilirseniz süper olur hakkatten

lembo dedi ki...

zhang denen arkadaş dün golden boy u iki kere kuyunun dibine gönderdi ama hendry geri döndü.. s.hendry yeni bir s.davis olma yolunda hızla ilerliyor. eski günlerden eser kalmadı..

benden bu kadar dedi ki...

dün hayatımda ilk defa oturup snooker izledim. o da bu blogun sayesinde oldu. çok ama çok güzel bişey bu snooker. hani hiç izlemeyen varsa diye söylüyorum, eurosportta denk gelirseniz oturun izleyin.. inanılmaz keyifli.

@parma maniac

ben higgins ve hawkins maçını izledim, bi de fu-gould macının çok azını.. oyunu tam çözemedim lakin. bende mi bi salaklık var abi, yoksa 2 maç izleyen bir insanın bazı hamlelere anlam verememesi normal mi?

Parma Maniac dedi ki...

benden bu kadar, eğer öyle bir şey başarmışsak ne mutlu.. 2 maç izledikten sonra benim öğrenebildiğim tek kural bir kırmızı, bir renklinin atılmasıydı ki ondan bile tam anlamıyla emin değildim sanırım :) O yüzden gayet normaldir, 2 turnuva izledikten sonra iyice netleşir kafanda.. Emre Yazıcıol ve Caner Eler oyunun kurallarıyla ilgili güzel açıklamalar da yapıyor WSC gibi büyük turnuvalarda, onlar da oldukça faydalı olur düzenli izlersen..

Parma Maniac dedi ki...

gmnydn bu akşam saat 21.00'de Mark Williams - Marcus Williams Eurosport 2'de naklen.. Gece 12 civarı Eurosport'ta Mark King ve Steve Davis'in maçından pasajlar sunulacak sanıyorum..

Yarın saat 12'de Ding Junhui - Stuart Pettman ve Ryan Day - Mark Davis maçları var.. Sanıyorum 1. kanal Ding'in maçını verecek.. Öğlen seansında da 16.30'da Ronnie - Wenbo maçının ikinci seansı var..

egemenaydin dedi ki...

@Parma Maniac teşekkürler

benden bu kadar dedi ki...

robertson - o'brien maçının az onceki frame'i deliydi (13. olması lazım) 25 dakika öylece birbirlerine sayı vermemelerini izledik, yurttaki odama gelen herkes maça kitlendi, bir süre sonra 5 kişi oturup o'brien'e tezahurat bile yaptık..görmen lazımdı abi genclik emin ellerde.. :)) (hepsi ilk defa izliyormuş bu arada)

o'brien'ın hakkı yendi resmen. yine de kazanabilirdi lakin en sonda çok kolay bi sayı verdi. olmadı, yakışmadı.. yine de bundan sonra adamımdır o'brien..

takatim yok dedi ki...

be adam. hani bjk - fb maçı hani şampioynlar ligi, uefa yarıfinalleri

ike144 dedi ki...

Az once steve davis- higgins macini izledim, davisin önünde saygıyla eğiliyorum..

benden bu kadar dedi ki...

mark ellen nası bi insansın.. helal olsun.

benden bu kadar dedi ki...

allen yerine ellen yazmışım. tüm snooker camiasından özür diliyorum

xanetia dedi ki...

sen bloga bu kadar yazdiktan sonra bi bakayim dedim siralamalara oyunuculara falan... eurosport u actim siralamada toplam 32 kisi var nerdeyse hepsi britanyali. bu snooker dedigimiz britanyada 32 kisinin oynadigi bir spor mu sadece? geri kalanlar nerde bir italyan alman fransiz yok mu?

Sacit Tekin dedi ki...

martin gould a yazık oldu, ellerinin arasından kayıp gitti ilk 32 şansı. Müthiş oynamıştı oynsa...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.