16 Nis 2010

NBA Play-Offs 2010 Doğu Konferansı


(1) Cleveland Cavaliers - (8) Chicago Bulls

Toronto halkı ve camiası Hidayet'e sarmaya devam ederken bu kadar kötü bir takımın play-off'a kalamayışına seviniyorum.. Sezon boyunca müthiş dalgalanmalar yaşayan, Joakim Noah'ın yokluğunda dibe vuran ama oradan Toronto Raptors'ın kepazeliği sonrasında geri dönen Chicago Bulls, oynadığı son 10 maçın 7'sini kazanarak burayı tamamen hak etmiştir.. Lige girdiğinde Anderson Varejao'nun bir gömlek üstü olarak gördüğüm Noah aradaki gömlek farkının iki civarından başladığını bu sezon gösterdi.. İstatistikleri fazla etkileyici değil ama Rose'dan kaynaklanan düşük arka alan savunmasını arkadaki duruşuyla muazzam kapatıyor.. Hücumda da balta değil.. Geçen sezondan sonra lige kötü bir giriş yapan ama ikinci yarıda durumu toparlayan Derrick Rose da takımın hücumdaki en önemli gücü konumunda.. Luol Deng bir ara Kobe Bryant'la takası gündeme gelen bir oyuncuydu, şimdi bütün Laker'lar dua ediyor gerçekleşmediği için.. Yine de takımın en skorer ikinci oyuncusu olduğunu unutmamak gerek tabii.. Cleveland'da LeBron elbette ilk maçta sahada olacak.. ShaQ'ın durumuysa kritik ve son durum ilk maçta oynamama ihtimalinin bulunduğu yönünde.. Cleveland'ın tek yönlü hücum eden Chicago'ya karşı takılma gibi bir durumunu kimse beklemiyor tabii.. Süpürge bekleyen illa ki vardır fakat ben Chicago'nun kendi sahasında en az 1 maç çalacağını ve hatta o maçlarda Cleveland'ı biraz hırpalayabileceğini de düşünüyorum.. ShaQ'ın sağlıklı bir şekilde oynaması tek önemli Bulls uzunu Noah'ı ne kadar yıpratır seri öncesinde Chicago adına kilit nokta bu.. 5 maçta biten bir seri muhtemel ama 6 maça giderse de şaşırmam.. Chicago'nun son 10 gün boyunca sezonun en büyük hedefi olarak gördüğü play-off'u elde etmeleri onların rahatlamasına neden olacaktır.. Bu rahatlığın olumlu ya da olumsuz ne şekilde yansıyacağını tahmin etmek içinse kahin olmak gerek tabii..

Tahmin: 4-1 Cleveland

***

(2) Orlando Magic - (7) Charlotte Bobcats

İlk 4'teki Cleveland, Orlando, Atlanta ve Boston'u çıkardıktan sonra geriye kalan takımlar içinde açık ara en sağlam takım Charlotte Bobcats.. Bu sene tarihlerinde ilk kez play-off görüyorlar.. Bernie Bickerstaff sonrasında bir başka gelenekçi coach Larry Brown bir şekilde bu takıma da imzasını attı ve ortaya önemli bir takım çıkardı.. Elbette bu noktaya gelmelerinde NBA'in en underrated yıldızlarından Stephen Jackson en büyük paya sahip.. Savunmayı boşlamayan ama hücumda da değişik stiliyle takıma katkı sağlayan bu arızalı adamın Charlotte'ta da başarılı olması benim açımdan çok keyif verici.. Gittiği her takıma kademe atlatıyor S-Jax.. Orlando'nun böyle sağlam bir takıma ilk turda denk gelmesiyse kendileri için şanssızlık.. Charlotte ligin en dengeli ilk beşlerinden birine sahip.. Benchleri zayıftı ama Larry Hughes eklemesi de bu anlamda olumlu oldu.. Dwight Howard'ın arkasına dönüşümlü bir şekilde koyabilecekleri Theo Ratliff, Nazr Mohammed, Tyson Chandler ve hatta Tyrus Thomas gibi oyunculara sahipler.. Orlando Magic geçtiğimiz sezona göre daha iyi bir normal sezon geçirdi, bunda da en büyük etken oldukça derinleştirdikleri kadro.. Uzaması muhtemel seride ellerindeki en büyük koz da bu olur.. Sadece konferans ikinciliğini değil, Lakers'ın elinden lig ikinciliğini de aldılar ki bunda Stan Van Gundy'nin normal sezonun sonlarını boşlamayan disiplinli yapısı etkili oldu.. Beklentim 6 maç ama 7. maça giden bir seri de şaşırtmaz beni..

Tahmin: 4-2 Orlando

***

(3) Atlanta Hawks - (6) Milwaukee Bucks

Milwaukee Bucks sezonun en güzel sürprizlerinden biri.. Genç olmasına rağmen gelenekçi yapısıyla dikkat çeken Scott Skiles'ın burada yaptıkları büyük bir takdiri hak ediyor.. En önemli yıldızları Michael Redd'den sezon boyunca yararlanamamalarına rağmen ortaya muazzam bir mücadele çıkarmayı başardı.. Sezona harika girdikten sonra 55 atıp balatayı sıyıran kontrolsüz Brandon Jennings'in oyun kurucu olduğu takımda bu sistemi ortaya koyabilmesi ise ayrıca önemli.. Onlar için muhteşem giden sezon Andrew Bogut'un çok şanssız sakatlığı sonrasında bütün moralleri bozdu.. Bogut oynasa Atlanta'yı çok zorlayabilirlerdi ama onsuz, oldukça zayıf uzunlarla Atlanta Hawks'ın atlet ve dinamik oyuncularına karşı koymaları çok zor.. Atlanta istediği zaman çok iyi savunma yapabilen bir takım ve play-off'ta kemerleri iyice sıkacaklardır.. Bogut'un olmadığı bir takıma karşı play-off tecrübesi olmayan Brandon Jennings'in önderliğinde neler yapabileceklerini kestirmek çok zor ama benim Bucks adına hiç umudum yok.. Jamal Crawford'un katılımıyla bu ilk beş için kenardan gelen muazzam bir dengeleyici skoreri kadroya katan Atlanta normal sezonu rölantide bitirse de play-off'larda yavaş yavaş gaza basacaktır.. 5 maçta bitireceklerini düşünüyorum..

Tahmin: 4-1 Atlanta

***

(4) Boston Celtics - (5) Miami Heat

Son 10 maçta sadece 3 galibiyet alabilen Boston Celtics play-off'lara berbat giriyor.. İçeride Washington'a, dışarıda New York'a kaybeden ve bu dönem içinde kendi sahasında üst üste 3 mağlubiyet alan takımın durumu pek iç açıcı değil.. Kevin Garnett'in bir türlü eski sağlığına kavuşamadığı ve hem bundan, hem de kötü gidişattan açıklamalarıyla rahatsız olduğu ortamda Ray Allen'da da yaşlılık belirtileri iyice ortaya çıkmaya başladı.. Miami Heat ise play-off'a en formda giren takımlardan biri.. Son 13 maçın 12'sini, son 22 maçın 18'ini kazanan takım Eric Spoelstra'nun ultra düşük temposu içinde savunmaları ve Dwyane Wade'le basit oynamaya çalışan bir ekip görünümünde.. Jermaine O'Neal'ın ufak bir sakatlığı vardı ama ilk maçta oynaması bekleniyor.. Boston Celtics elbette normal sezondaki gibi oynamayacaktır ama bu kadar formda bir Miami'ye karşı dominant bir performans gösterebileceklerini düşünmüyorum.. Alt klasmandan gelen Doğu takımları içinde şansını biraz daha az gördüğüm Charlotte'ın önünde favoriyi eleme ihtimali en yüksek takım bence Miami Heat..

Tahmin: 4-3 Boston

5 YORUM:

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Belki benimki biraz "wishful thinking", ama Celtics'in son maclardaki sonuclarinin sebebini "formsuzluk"tan ote "konsantrasyon eksikligi" olarak goruyorum. Rasheed'in kendi potasina basket attigi maclar gecirdik yani. Ama bu takim o sacmaliklar arasinda Cleveland'i da yendi.

Gerek Doc, gerekse ihtiyar delikanlilar sebebiyle play-offlarda tecrube konusur diye umutluyum, bakalim.

BuRaK dedi ki...

lakers ne durumda ?

Parma Maniac dedi ki...

Batı incelemesine kısmet..

tolgaserdar dedi ki...

yaşlılık ve sakatlık bir takımı bir anda bu kadar mı etkiler anlayamıyorum çok sıradan bir takım oldular. rasheedinde bu kadar gevşek oynaması akıl alır gibi değil.

BuRaK dedi ki...

iyi hadi bakalım.
böyle toplu inceleme iyi oluyor.
bu arada dikkatimi çekti kobe ile takas falan. o eleman kim ilk kez burda gördüm. böyle bişey duymamıştım ama kobe ile takas edilecek adam yoktur. lebron, iverson falan diyene küserim

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.