17 Nis 2010

NBA Play-Offs 2010 Batı Konferansı


(1) Los Angeles Lakers - (8) Oklahoma City Thunder

Normal sezonun son maçlarında Portland, San Antonio ve Portland arasında büyük bir çekişme vardı.. Bu mücadelenin temelinde de 8. olmamak ve son şampiyon Lakers'la eşleşmemek yatıyordu.. Keza Lakers taraftarları olarak bu mücadeleyi merak içinde bekledik.. Manu Ginobili'nin 2-3 sene öncesine selam çaktığı, Tony Parker'a kavuşmuş ve performansını yükseltmiş San Antonio ilk tur için son isteyeceğim takımdı.. Nate McMillan'ın çok saygı duyduğum, mücadelesiyle rakipler için vıcık vıcık tere dönebilen Portland da benzer şekilde istemediğim takımlardan biriydi.. Oklahoma City bu sezonun en büyük sürprizlerinden biri ve Kevin Durant'in bu kadar genç ve çelimsiz vücuduyla yaptıklarına hayran olmamak imkansız.. Ama Lakers için tartışmasız en uygun takım olarak duruyorlardı.. Lakers, Thunder'ın bütün güçlü noktalarına cevap verebilecek bir takım.. Bununla birlikte zayıf noktalarını değerlendirmek için de maksimum şartlara sahip.. Kevin Durant'in karşısına konabilecek Ron Artest bu seri öncesinde Lakers adına en büyük avantaj.. Trevor Ariza'nın yerine gelmesine sevinmiştim ama bu değişimin 82 maç sonunda çok olumlu sonuçlar doğurduğunu söylemek zor.. Artest'in P-Jax altında sorunsuz bir yapıya bürüneceğini tahmin ediyordum ama olgunluğun bu kadarını beklemiyordum.. Sahadaki duruşuna büyük saygı duyuyorum elbette fakat kötü şut performansı özellikle normal sezonda takımı kötü etkiledi.. Oklahoma City'nin en zayıf bölgesi front court'u ve Lakers, Bynum'un da dönüşüyle bu alanda bütün karizmasını sergilemeye çalışacak.. Kobe'nin durumu pek iyi görünmese de son açıklamalar sakatlıklarının çok daha iyi durumda olduğu şeklinde.. Staples Center'daki ilk 2 maçta Thunder'a şans vermiyorum ve deplasmanda çalınacak bir maçla beraber serinin 5 maçta biteceğini düşünüyorum.. Normal sezondaki çok düşük performans ve sayısız arızaya rağmen düşüncem bu yönde ama Kobe'nin durumuna ve özellikle Westbrook'un Lakers arka alanına sağlayacağı üstünlüğe göre farklı durumlar gelişebilir.. İleriki turlar Lakers için çok zor geçecek fakat bu tur o turlardan değil..

Tahmin: 4-1 Lakers

***

(2) Dallas Mavericks - (7) San Antonio Spurs

Batı'da normal sezon biterken sadece 8. olmamak adına değil, aynı zamanda büyük bir ikincilik mücadelesi de vardı.. Son maçlarda istediği skorları alan Dallas ikinciliği aldı.. San Antonio Spurs pek de iyi olmamış dedirtebilir ama genel amaç elbette ki konferans finaline kadar elde tutulan saha avantajı.. Dallas'ın Spurs'e rağmen mutsuz olduğunu sanmıyorum.. Çok dengede görünen bir seri ve 7. maç bu anlamda şaşırtmayacak.. Gregg Popovich ve San Antonio Spurs'un ultra deneyimi bu anlamda zayıf görünen Dallas karşısında en önemli güçleri.. Tony Parker ve George Hill'in hızları Jason Kidd karşısında benzer şekilde avantaj oluşturacak Spurs adına.. Tim Duncan eskisi gibi değil ama Dallas'a karşı onun da göstereceği bazı şeylerin olduğunu düşünüyorum.. Dallas'ta Rick Carlisle bence en büyük güvence takım adına ve turu da Popovich gibi bir kurt karşısında Mavericks'e döndüren etken.. Jason Terry'nin şut performansı, normal sezonda uzun zaman sonra çok vasat görünen ama play-off'ta sıkılaşacak Spurs savunması karşısında çok önemli olacak Dallas adına.. Terry'nin baskı altında saçmalaması avantajı ters tarafa çevirebilir.. Keza Jason Kidd'in bu sezon kendini aşan dış şut performansının play-off'larda da devam edip etmeyeceği benim açımdan en büyük merak konularından biri.. Dirk Nowitzki üzerinde muhtemelen Richard Jefferson'u deneyecekler ama toplamda Captain Dirk'ü durdurmak için biraz şansa ihtiyaçları olacak.. Adım farkıyla istikrarlı bir sezon geçiren Dallas Mavericks..

Tahmin: 4-3 Dallas

***

(3) Phoenix Suns - (6) Portland Trail Blazers

Los Angeles Lakers maçında sakatlanan Brandon Roy'un ameliyatı bu sezon büyük şanssızlıklar yaşayan ama buna rağmen müthiş bir karakter gösteren Portland için başka bir talihsizlik.. Bu sezon iki 5 numalarını kaybedip Marcus Camby gelene kadar pivotsuz oynadılar.. 4 tane 3 numarası aynı anda sakatlanan takım iki numaralardan kısa forvet çıkarmaya çalıştı.. Tek bir 3-5 numaraya sahip olmadan sayısız maç oynadılar, üzerine Brandon Roy'dan birçok kez mahrum kaldılar.. Ortaya çıkan sonuçsa NBA içinde gayet güzel duran bir takım karakteri.. Brandon Roy'un yokluğu şu anda çok formda görünen Phoenix karşısında çok büyük dezavantaj oluşturacak ama Portland'ın sağlam savunmasıyla Phoenix'in oynamak istediği tempolu basketbola sekte vuracağını düşünüyorum.. Phoenix'in çok rahat bir seri geçirmesi benim adıma sürpriz olur.. Andre Miller her ne kadar yaşlanıp yavaşlayarak Nash karşısında savunmada zor anlar yaşayacak olsa da benzer şekilde Nash'i de savunmada bir hayli hırpalayacaktır.. Phoenix net favori gibi görünüyor lakin stiline tam ters bir takım karşısında bazı maçlarda elbette zorluk çekecekler.. İlginç Portland performansları gelebilir bu seride..

Tahmin: 4-2 Phoenix

***

(4) Denver Nuggets - (5) Utah Jazz

Son maça Batı'nın 3. sırasında giren Utah Jazz'ın kendi sahasında Phoenix'e kaybetmesi onları bir anda 5.liğe düşürdü ve saha avantajını karşı tarafa geçirdi.. Utah Jazz'ın bu kritik maçı Boozer'sız kaybetmesi çok garip değildi ama bunun faturası bence ilk turda kayıp bir play-off serisi olarak kendilerine dönecek.. Denver Nuggets görünürde tam bir Utah Jazz antidotu.. Ligin en yetenekli alçak post skorerlerinden Carlos Boozer'in karşısına koyabilecekleri farklı stillerde, mücadeleci sayısız uzuna sahipler.. Keza Deron Williams'ın karşısına da ligin hala en iyi point guard savunmacılarından biri olan Chauncey Billups'ı koyacaklar.. Bunun yanında Denver'ın sayı makinesi Carmelo Anthony'ye Utah Jazz'ın verebileceği bir cevap da mevcut değil.. George Karl'ın durumu takımı normal sezonun sonlarında bir hayli etkiledi.. Şu anki durum içinde play-off'un ilk turunda bunu olumlu bir motivasyona çevirip çeviremeyecekleri belli değil.. Jerry Sloan'un karşısında George Karl'ın olmaması da Utah Jazz adına en önemli artı ama bunun dışında ellerinde bir şey yok.. Denver'ın ters deplasman özelliklerinin de Utah'ı etkilemesi muhtemel görünüyor.. Karl'ın takım üzerindeki etkisinden bağımsız olarak Denver'ın en fazla 6 maç içinde seriyi bitireceğini düşünüyorum..

Tahmin: 4-2 Denver

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

ben san antonio'nun dallas'ı eleyeceğini düşünüyorum. onun dışında serilerdeki galibiyet sayılarına kadar seninle aynı fikirdeyim, ilerki turlar içinde yazı yazarsın umarım. daha çok futbola ağırlık versende nba yazıların bence daha keyifli.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.