17 Nis 2010

,

Manisaspor 1-2 Galatasaray


Artık kaybedilecek bir şeyin olmadığı ortamda hocanın tercihleri hem yönetime mesajları, hem de içinde bulunulan yarı umutsuz durumda başarı için son denemeleri ortaya çıkarıyor.. Emre Güngör ve Servet Çetin kenarda otururken Sabri dengeleyicisi Hakan Balta'nın stopere çekilip ikinci beke de açıktan devşirme imkansızlığındaki Caner Erkin'i yerleştirmek sezon ortasında büyük bir eleştiri konusu ve risk olarak görülebilirdi ama bu ahval ve şerait içinde ne yapalım ki dedirtmekten başka bir izlenim doğurmuyor.. Emre Güngör'ün Trabzon'da yedirdiği gol ve Frank Rijkaard'ın gelişiyle Servet Çetin'in toplu oyunda ortaya çıkan defoları sonrasında sol bekte ayağının düzgünlüğüyle dikkat çeken Hakan Balta'nın yetenekli Lucas Neill'ın yanına çekilmesi Rijkaard'ın istediği eleman özelliklerinin ne olduğuna dair çok açık bir futbol görüşüdür..

Keza sezon başından beri tek önliberonun yanında olmaz dediğim Elano ve artı bir ön alan oyuncusunun artık alınabilecek bütün risklere ihtiyacı olan bir takımda eleştiri konusu olması kendi adıma mümkün değil.. Barış'ın aldığı 4 maç cezası, Ayhan ve Sarp'ın yukarı çıkamayan formları hocanın da çok az denediği bir yapıyla takımı karşı karşıya bıraktı, bu seçim de sezon biterken yönetime çakılan başka bir selam olarak kayıtlara geçebilir.. Seneye bu bölgede de büyük değişimler göreceğiz.. Bunların yanında Lucas Neill ayrı bir postun konusudur ama bugün sezon başından beri problemli Galatasaray merkezinden resmen rol çalmış ve Balta'yla birlikte oyunu geriden muazzam başlatmıştır her seferinde.. Balta'nın tandeme geçişinin munzam zararı olan çift hücum beki bugün yenen golde kendisini gösterdi.. Caner ve Sabri'nin Galatasaray orta sahasının çift içi gibi orta yuvarlağın önünde kendi aralarında paslaştığı pozisyonda kaybedilen pozisyon sola atılan bir uzun top sonrasında bu lig için yetenekli JacQues Momha'nın kesişi ve Topal'ın hatasıyla birleşti, gelen gol beraberlik için motivasyon oldu Manisa adına.. 2-1 sonrasında da hem Sabri'nin, hem Caner'in savruk yapısının devam etmesi bu kanallardan denemelerini yapmaya çalışan Manisa'yı da beraberinde getirdi, Emre Güngör hamlesiyle Neill diğer bekin dengeleyicisi konumuna sokuldu ve maçın sonları biraz daha sağlam geçildi..

Milan Baros'un ne kadar önemli bir adam olduğunun bir kez daha ortaya çıkışı sezon özeti adına aslında büyük hayal kırıklığı.. Galatasaray bugün hem tandeminin aklı, hem de forveti ve arkasındaki hattın dönüşümlü efektifliğiyle bu yavan maç içinde beklediğinden daha fazla pozisyon buldu.. Keita yine takımın en etkili ismi, Arda ise attığı bir ara pas ve ikinci golde yaptığı tek hamleyle mahkeme duvarı suratıyla maçın içine girmeye çalıştı.. Maçtan önce taraftarın çağrısına cevap vermemiş, kendi tercihidir.. Lakin UltrAslan oluşumunun örgütlediği bir kepazeliğin acısını Manisa ve çevresinde bu takımı yılda bir kez gören insanlardan çıkarmaya çalışması o kolun taşıdığı banda yakışmaz, kaptanlık eleştirilerini de haklı çıkarır.. Bunun getiri ve götürülerini elbette ki düşünüyordur ama yapılan haksızlığa rağmen bir an önce takımı adına toparlanmasında fayda vardır.. Bu sezon maçlarda kaç kere güldüğünü hatırlayamadığım Arda'da geçen haftaki rezilliğin dışında bazı sıkıntılar olduğunu düşünüyorum ama şimdi ne yeri, ne de zamanıdır tabii.. Teknik kadronun ve yönetimin birçok konuda olduğu gibi burada da nasıl bir tasarruf içinde bulunacaklarını görmeden sezonu bitirme dışında başka bir şeyi düşünmemek gerek..

Kendi kalesine saçma sapan bir gol atmasına rağmen maçın genelinde çok başarılı olduğunu düşündüğüm Topal'ın performansının yalan olmasını istemem, adını anmak gerek.. Diyarbakır maçı sonrasındaki açıklamalarıyla bende büyük hayal kırıklığı yaratan Adnan Polat, takımın tek ve gerçek patronunu göstermiştir.. Bundan sonrası oyunculara kalmış..

18 YORUM:

HarisPilton dedi ki...

"Lakin UltrAslan oluşumunun örgütlediği bir kepazeliğin acısını Manisa ve çevresinde bu takımı yılda bir kez gören insanlardan çıkarmaya çalışması o kolun taşıdığı banda yakışmaz, kaptanlık eleştirilerini de haklı çıkarır.."
Olurmu hiç. o tribünde bütün deplasmanlara giden ultraslan! lar var , gerçek taraftar onlar. Herşeyi onlar daha iyi bilirler nedeo olsa.
Arda bence doğrusunu yapmıştır. Ultraslan nasıl Metin Oktay ruhunu arıyorsa futbolcuda , Arda'da taraftarda Alpaslan Dikmen ruhunu aramaktadır. Saygılar

ekrem tumani dedi ki...

son 4 haftada şampiyonluk şansı olan takımların birbiriyle oynamasını hesaba katarak ş.ligi yada şampiyonluk şansızmız hakkında ne düşünüyorsun.
fikstür bursa hariç çok kolay.

gica dedi ki...

yine çok güzel bir analiz olmuş, eline sağlık..

maç yavandı falan ama şu tandem ve baros uzun süredir çok sıkıntı çekmediğimiz bir deplasman maçı izletti çok sağolsunlar. caner'in dengesizliklerine de diyecek pek bir şey bulamıyorum. evet kendi bölgesi değil orası, ama bazı saçmalıkları için "ama oranın oyuncusu değil" savunması yetersiz kalıyor.

takımın bir ara iyi çevirdiği topta başarıyı bize mi yazsak yoksa manisa'nın mı dirençsizliği desek bilemedim. ama bazı organize hücumlar vs. sezonun yalan olduğu şu zamanlarda en azından birazcık sevindirdi..

parma uzun süredir bir arda yazısı bekliyoruz senden. geçen senede yazacağını söylemiştin. müthiş kaleminden bir neill-arda özelinden galatasaray geneline bi değerlendirme yazsan sevindirirsin bizi:)

90 + 3 dedi ki...

Sorsanız Arda'dan Bülent Korkmaz'dan daha Galatasaraylısı yoktur ama biri saha dışında her fırsatta Rijkaard'a yönetime sallıyor, diğeri ise surat asıp kendince protesto peşinde.

Bursa ve Fenerbahçe'nin kalan maçlarını kazanmaları ne kadar ihtimalse, kendilerini şampiyonluktan uzaklaştıracak puanları kaybetmeleri de o kadar ihtimal. Galatasaray'a düşen ise bu kalan 4 maçta 12 puan almak. Hala her şeyin mümkün olduğu bir tabloda yakışmıyor bunlar kaptanlara.

Ruh denen şeyi de bugün gündüz Abdi İpekçi'de Darius'tan Radoslav'dan, akşam da Lucas'tan izledik. Gerçekten çok şey değil istenen, bir anlamda işine ve taraftara saygı beklenen sadece. Bunun sınırlarında dolaşanların ise bu saygıyı bekleme haklarından emin değilim.

http://doksanartiuc.blogspot.com/2010/04/manisaspor-1-2-galatasaray.html de yazdım birşeyler naçizane, beklerim

Bir tek Polat konusuna takıldım. Takip etmeme rağmen kaçırmış olabilirim ama açıklamalarını neden hayal kırıklığı olarak yorumladığını merak ettim.

joker dedi ki...

2004 yılında bile böyle işkence çekmemiştim. bu kadar ruhsuz inançsız laubali bi takım olamaz tüm taraftarları kanser etmek için yemin etmişler bence kendi aralarında.. farklı galip gelmemiz için gereken gol fırsatlarını da yakalıyoruz bu halimize rağmen ama yırtınan yok ki.. allahtan istisnalar var neill gibi baros gibi tüm eksilerine rağmen keita gibi maç kazanıyoruz o sayede.. sonra alınıyorlar bi de tepki görünce canlarım bnm oysa sahada deli gibi mücadele ediyorlar di mi..

hele arda aşıklarını bi mutlu edelim, büyük kaptan içimizden biri öz evladımız arda turan muhteşem oynadı yıllardır böyle bi performans görmemiştim ben yoruldum o yorulmadı her yerdeydi resital verdi. hele goldeki payı inanılmaz büyük sağ ayağıyla öyle bi dokundu ki messi görse 3 gün evden çıkamaz öehh ne yalakaymışsın be melih şendil. işte yerli futbolcularla arasını bozmaktan feci şekilde korkan bu yalaka zihniyet hakim olduğu sürece medyada bu herifler kendilerini dünya yıldızı zanneder pool manu filan bunlar için birbirini yiyor sanır azıcık tepki alınca da yüzü asılır küser trip atar göt büyütür.. bak bak şendil efendi bi de diyo ki gs de kalmasa banka hesabı çok kabarık olurmuş. hmm çok utandım şimdi yılda 20 milyon euro veren dev takımlar varken gs de karın tokluğuna(!) oynamayı seçti ha? işte kaptan bu. her hareketiyle negatif enerji saçan şu herif gio kadar inançlı olsa en kötü 2. oluruz.. aziz 15 milyon verirse hemen satalım yoksa avrupa da böyle enayi alıcı bulamayız. gerçi o büyük g.saraylı, lincoln ü yesin, 2. kaptan olmam desin lucas ın baros un yarısı kdr savaşmasın gene de paha biçilmez ona. tepki görürse de çok bozulur, alex de souza sanki yıllardır takımı sırtında taşıyo gelemiyo eleştiriye..

arda için bişeyler yazmaya değiyor gene ne olduğunu, neler yapabildiğini biliyoruz çünkü, yapmamayı seçtiği için tüm bu tepki.. bi de bazı isimler var şu şekilde özetlenmeli, "sabri, caner, mehmet topal, elano yorumsuz".. elano nun topu direkten dönünce çok üzüldüm gerçi, bi işe yaradığını görecektik en sonunda yine kısmet olmadı.. bu adam takımda kalırsa ve harika oynarsa gelecek sene, "dünya kupası öncesi sakata gelmemek için oynamadı" etiketi alnının ortasına yapışacaktır. mehmet topal bugün iyiydi ama satılması harika olacaktır. ha maske onu çok kötü etkiliyordur eminim o açıdan kızamam. burda onu öyle oynatana kızmalı.. keita ise şu takımın en ilginç adamı belki de azıcık kıpırdasa azıcık dikkat etse maçların çoğu ilk devrede kopar. onu da yapsa real de oynar demeyelim o kadar da değil biraz kıpırda biraz zeki ol ulan! ilk golden hemen sonra topu kapıp devamındaki vuruşu tam bi keita özeti aslında. orda topu baros a bırakamaz, harika hareketlerle 2 kişiyi geçer sıfırdan kaleye vurur filan keita işte.. gene de takımın geneline bakınca allah razı olsun dedirtiyo..

mourinho ya laf ediyor millet egosu büyükmüş ukalaymış vs. hak edilmiş bi ukalalık sergiliyor herif en azından, takımını da sonuna kadar sahipleniyor.. iki ıslıkla gs den soğuyanları, hiç bi şey kazandırmadan kendini kral sananları savunur ama aynı kişiler.. garip. şu takım üstüne düşeni yapsın 4 de 4 yapsın sonra kaçıncı bitirirse bitirsin ama takım içindeki kanser hücreleri şampiyon olunsa bile temizlenmeli.. ne 4 de 4 ü ne şampiyonluğu ulan demek için hiç bi sebep yok bence yeter ki lucas, baros, gio vs örnek alınsın, top oynansın..

Parma Maniac dedi ki...

HarisPilton, orada da Ultraslan'ın bulunacağı düşüncesi varsa Arda'nın hareketinde bu işin sonu Arda'nın takımdan ayrılışına kadar gider.. Bir tek ıslıklanma bir oyuncunun bağlarını bu kadar kolay koparmamalıdır takımdan.. Büyük Kaptan diyerek kendisini çağıranlar içinde Sami Yen'de ıslıklayanlar da mevcutsa bu onların rezilliğinin kendileri tarafından da kabulu anlamına gelir ve Galatasaray kaptanı benim görüşüme göre buna olumlu cevap vermek zorundadır..

ekremtumani, CL ihtimali hala sürüyor, şampiyonluk için konuşmak içinse yarın Kadıköy'de Beşiktaş'ın en az 1 puan alması gerekiyor.. O açıdan şu anda konuşmak yersiz bence..

gica haklısın ama en geç bu yaz döneminde kesin yazacağım, hatırlatman için teşekkür ederim.. Şimdi hem Galatasaray açısından yersiz, hem de benim maalesef böyle bir zamanım mevcut değil ama planlar içinde mevcut :)

90+3, böyle bir kepazeliğe Galatasaray Başkanı'nın olur vermesini ben doğru bulmuyorum.. Geçen hafta ilk 5 dakika dışında yapılanlar tamamen yanlıştı.. Bu Jo için bile böyledir bence.. Buna olur veren bir başkanı ben kabullenemem.. Yapılanları doğru bulanlar farklı düşünmekte özgürdür tabii..

90 + 3 dedi ki...

Geçen hafta yapılanların abartıldığı konusunda hemfikirim.
-Daha güzel ifade etmek isterdim ama- B.kunu çıkarmasalardı keşke o kadar, 90 dakika sessiz kalsalardı onun yerine. Ancak, Rijkaard ile Polat'ın açıklamalarında bu derece detaylı baktıklarını düşünmüyorum. Şu yerindeydi, bu yanlıştı gibi yaklaşsalar daha da uzatmaktan başka bir şeye yaramayacaktı. Desteklemek demesek te yapılanı anlıyoruz ve hak veriyoruz tarzı açıklamaları ile alttan alan tavırları olmasa daha da derinleşecekti bu sorun. Belki senden benden farklı düşünmüyorlardı ama haklısınız mesaj alındı diyerek protestoların devam etmesine engel olmak istediler.

Ozan dedi ki...

joker senin ardayla alıp veremediğin nedir adam napsın 10 gol mü atsın medya bu hale getirip galatasaray taraftarının önüne attı düşene bir tekmede sende olsun

Unknown dedi ki...

Parma, Jo'nun bile taraftarın eleştirisi haklı dediği ve olayı uzatmadığı ortamda Arda'nın maç içinde yaptığı tavır doğru değil. Hadi maçtan önce çağrıya gitmedin tavır koydun, ama golü attırmışsın o dakikada sevineceksin kardeşim. Golü taraftar için atmıyorsun, takımın için Galatasaray için atıyorsun. Arda bu yaptığı tavırlarla Galatasaray'da kaptan olamayacağını açıkça göstermiştir.

Bu arada Neill'in 80'ler civarı üst üste yaptığı 3-4 çalımı yapabilecek bir orta saha oyuncumuzun olmayışı sezonun özetidir bence.

sembolist dedi ki...

Servet-Sarp'ın olmadığı her maçı varolan hücum gücüyle kazanırız..
Geçen hafta Sivas'ta kaçan 2 puanı çok ama çok arayacağız.

Cereyancı dedi ki...

Galatasaray “kaptanının” çocuk gibi trip yapmasını,küstüm oynamıyorum hallerine girmesini kabullenemiyorum.. Resmen yürüdü maç boyunca,pasları almaya bile tenezzül etmedi çoğu zaman..

Bursaspor maçında da çağrıldığında tribünlere gitmezse kendi biletini kendisi keser. Kimse Galatasaray’dan büyük değildir..Tüm futbolcular protesto edilmişken; oyuncular bir bir çıkıp haklılar 2 senedir mutlu edemedik onları derken,hala saçmasapan tripler peşinde koşmanın mantığı nedir aklım almıyor..Hem de sevgilisiyle ilgili bir tezahuratla ayıp edildiği her yerde konuşulmuşken,fikir birliğine varılmışken..

Taraftar maç öncesi tribünlere çağırıyorsa seni olay orda bitmiştir,uzatmanın da alemi yoktur.(Kaldı ki bu insanlar senede,belki de ömründe bir kez seni izleyebilen gurbetteki insanlar) Taraftara trip atacak biri varsa senelerdir insanların demediğini bırakmadığı,hala en ufak bir hatasında küfürün alasını yiyen Sabri Sarıoğlu’dur,ancak adam çağrıldığı tribüne gitmemeyi saygısızlık olarak görmekte ve kendisinden 3 yaş küçük Arda “kaptanına” adeta ders vermektedir..

Geçen haftaki yazına ağır olduğu gerekçesiyle kızmıştım ancak bu hafta aynı nokta da buluşabilmişiz. Dediğim gibi Bursaspor maçında Arda bu tavrını sürdürürse sonrası kendisi için hoş olmaz

serdar dedi ki...

Parma, her zamanki gibi güzel bir analiz olmuş.

Yenilen golde tek başına Topal'ı suçlu bulmayı kabullenemiyorum. Örümcek mörümcek diye biraz gaza gelmiş, maskeden doğan korkaklıkları saymazsak fena maç çıkarmadı ama pozisyonun öncesinde Sabri'nin kaptırdığı topun peşinden gereksiz bir hırsla kopup pozisyonunu kaybetmesi golü hazırlayan etmendir. Servet, Sabri gibi oyuncularımızın bu problemi var. Taraftardan övgü almaya çok ihtiyaç duyuyorlar, en ufak olumlu bir şey görünce takımı sistemi taktiği unutup saçmalamaya başlıyorlar.

Maçın en saçma hareketi kullanılan kornerin Elano'ya, oradan kaleciye kadar gönderilmesi, ahanda kaptırdık derken topun kanat değiştirip gol olmasıydı.

Caner'le ilgili eleştirine eklemek istediğim ufak bir şey var. O kadar çok faul yapıyor ki! Onun sol bekliğinden çok maç içi disiplinini sorgulamak gerekiyor. Bu adam da Hasan Şaş/Sabri ekolünden. Bir hareketle maçı değiştirebilir ama yaptığı saçma sapan top kayıpları, pozisyon hataları ya da faullerden takımlarına maç da kaybettirir. Gene de bonservisi alınacak gibi görünüyor. Rijkaard'ın sevdiği tipte patlamalı bir sol bek çünkü. Dani Alves gibi diyecem çarpılacam. Tarz olarak benziyor ama 8 tık aşağıda :)

Bu yarının en en en en iyi oyuncusu Lucas'tır. Sene başında gelseydi bu adam, şu anda 5-6 puan ileride olurduk sanki.

Ben Arda yazısı değil ama transfer yazısı bekliyorum. Meksika teknik direktörü Castillo alınmış dedi. Yorumun var mı bu konuda?

Russell dedi ki...

Bu takımın kaptanı Lucas Neill ya da Sabri Sarıoğlu olmalıdır. Nokta.

Parma Maniac dedi ki...

Serdar mümkün değil Nery, ya bi karışıklık var Aguirre'de ya da çeviri hatası.. Onun gelmeyeceğinden eminim ben..

serdar dedi ki...

Parma, galiba haklısın. google'da arattığımda sadece Türkçe sitelerde bu haber çıkıyor :)))

haginin bacanağı dedi ki...

arda turan şaka gibi bir çocuk. şutu yok, arapası yok, duran toplar üfürükten, sürati temposu yok, tek top-topsuz oyun, ikiye bir nedir ne değildir hiç haberi yok. e ama altyapıdan çıktı süper yıldız. akşam manisa maçında kaleci çıkıyor bizimki çok daha avantajlı ayağının dışıyla topu içeri bırakıyor, her top oynamış kişinin yapabileceği basitlikte normal bir hareket. maçı anlatan spikerin yorumu "arda'nın harketi inanılmaz." işte bizim büyük kaptanın(!) kariyer özeti. hadi lan ordan. bu çocuk bize ne verdi sorun yaratmaktan başka kaç senedir, bir allahın kulu bunu bana izah etsin. gerekirse örnek verin. ne bileyim şu kafa maçta şunu yaptı, şu avrupa maçında şunları yaptı, şu derbilerde şunu şunu yaptı diye ayrıntıya girin.

ahmet serdar dedi ki...

önümüzdeki sene için adam gibi üç transfer yeter : Neill'in yanına Chiellini, ortaya da Engelaar ve Hamit...
ne dersin parma, Chiellini alınabilir mi ?

Parma Maniac dedi ki...

Alınamaz ahmet serdar :) 34 maçın tamamında 90 dakika forma giymiş, takımın en değerli savunmacısına Türk takımlarının parası yetmez..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.