6 Nis 2010

,

İlginç bir oyuncu


Böyle tek oyuncu odaklı yazıları pek sevmem ama bu gece yazılabilecek farklı bir şey yok.. Romantikler diledikleri gibi şiirleri döşeyebilirler, çocuğu en üst mertebelere çıkarabilirler.. Yine sahadaki 21 topçudan farklı olduğu günlerden biriydi Leo'nun.. Maçı Star'ın vermediği bir ortamda küçücük bir kutu içinden oyunu yazmanın da mantığı yok.. Televizyondan bile bazı şeyler eksik kalıyorken çok daha küçük ekran, oyuncuları tam olarak fark edememe ve çözünürlük sorunuyla maç anlatımına fazla gerek yok.. Messi bu gece bunları yapıyorken anlamı da yok.. Arsenal, Bendtner'le istediği golü bulup öne geçti.. Hemen arkasından yakalanan kontra atağı heder eden Abou Diaby o pozisyonla bu maçın kaderini değiştirebilirdi ama olmadı.. Messi'nin ilk golünde Silvestre'nin hatası önemli ama vuruş her şeyi önemsizleştiriyor.. Sonrası ilk 45 dakikadaki Barca dominasyonuyla beraber Messi şov.. İlk yarıda 3-1 oldu ve ikinci yarıda iş tamamen rölanti futboluna döndü.. İkinci yarının başındaki ufak Arsenal baskısından bir şeyler çıkabilirdi ama Bendtner'in ağırlığı ve Milito'nun Puyol'u aratmayan iyi futbolu devreye girdi.. Messi 90'da çakıp işi bitirdi..

Şu aralar belki mümkün değil ama bir Maradona, Pele ve Messi güzellemelerine girmek gerekiyor artık.. Cristiano Ronaldo'nun da gözümde bu mertebeden çok eksiği yoktur.. United'la fazlası da vardır ama son 1.5 senede Messi anormal bir çıkış yaptı.. Yine de Ronaldo da bu güzelliğin önemli parçası.. Zaman bulunca yazacak çok şey var ama o zamanı bulmak bir süre boyunca önemli bir problem.. Yarı finalde Mourinho çok sevdiği Barca'sıyla karşılaşacak.. Ama hem elinde o Chelsea yok, hem de Barca ve Messi 1-2 kademe daha üst mertebede.. Jose'nin göstereceği birkaç numara mutlaka olacaktır..

6 YORUM:

Adsız dedi ki...

D-Smart yayını enteresan yaptı. Topu tutan uçtaki adamlar gözükmedi, sanki zoom vardı yayında.

Sanki adamlar biz bu maçı nasıl sabote ederiz diye düşünmüşler.

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Hay Allah elinden razı olsun Tardini. Biri de Ronaldo'ya boku sürmeden Messi'yi övdü.

Sanki Ronaldo ile arasında dağlar varmış gibi yorumlar yapılıyor çok acayip şekilde. Ronaldo da Messi'nin yapabildiklerini yapan bir adam. Mahallenin efendi çocuğu daha çok seviliyor haliyle. Fakat birini överken, birini yerin dibine sokmak en büyük özelliğimiz olduğu için Ronaldo'ya Ali Eren muamelesi yapıyoruz resmen.

Ayrıca dün Messi'nin attığı gollere de denecek bir şey yok. PES oynuyor adam.

AAAA dedi ki...

maç için bir şey demeyeyim ama internetten neredeyse hd kalitesinde (22' monitör ile oldukça keyifli, detayları da görerek izledim) izlemek için veetle.com'u şiddetle öneririm. dün akşamki yayın neredeyse donma olmadan bitti ve ertem şenersiz bir maç izlemenin de keyfine vardım.

admin dedi ki...

Kişisel görüşüme göre Messi C. Ronaldo'dan çok iyi bir futbolcu değildir. Şartlara göre değerlendirmek lazım.

Adsız dedi ki...

ben teknik direktör olsam. ronaldoyu transfer etmek isterim.

joker dedi ki...

bir futbolcu gelir, zaten olağanüstü yeteneklidir, barcelona formasını sırtına geçirir, dünyanın zirvesine çıkar. bu adam gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olabilir mi tartışmaları yapılırken 2-3 sene geçer ve o oyuncu kulüple sorunlar yaşamaya başlar, düşüşe geçer, paha biçilemezken normal ölçülerde bi ücret karşılığında şehirden uğurlanır, arkasından tef çalınır. bu barcelona geleneği messi içinde geçerli olacak mı bunu da merak ediyorum :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.