25 Nis 2010

BİY United 5-2 Tigers


Geçen seneki ultra başarısızlıktan sonra bu seneki ilk maçta da alınan 10-0'lık mağlubiyetle birlikte Blog İdman Yurdu'nun adı ciddi bir lekelenmeyle karşı karşıya kalmıştı.. Tercihleri sonrasında büyük eleştiriler alan Noat Samisa da takımın kaleciliği yanında koordinatör ve genel menajer sıfatıyla çok büyük bir baskı altında kalmıştı.. Bu maçın da kaybedilmesi kendisinin takım içindeki otoritesini tamamen sarsacak, belki de idari görevlerini bırakması anlamına gelecekti.. Böyle bir baskı ortamında benden yardım istendi ve ben de İstanbul yolculuğuma denk gelen bu maç öncesinde Noat Samisa'yla yaptığım görüşme sonrasında 1 haftalık bir sözleşmenin altına imzamı koydum ve İstanbul'un yolunu tuttuk..

Maç günü koordinatör Noat Samisa ve takımın cevval stoperi Varol Döken'le Taksim'de buluşarak takım otobüsüne doğru yol aldık.. Otobüsün o kadar kalabalık olmasına bir anlam veremedik, arkadan arkadaşını beklemesi için şöföre çatan genç ablaya bir hayli şaşırdık ama maç öncesi taraftarların stresinin de otobüse yansımasını gördük.. Bu çıkış oyuncularımız üzerinde büyük bir motivasyon sağladı.. Yaklaşık 45 dakika süren ve İstanbul'un sahil şeridi güzellikleriyle bezeli yolculuktan sonra Balta Limanı'na vararak maç sahasına ulaştık ve takımın geri kalanıyla buluşarak rakiple göz göze geldik.. Maçın kazanılmasının temelinde bu bakışlar da büyük rol oynuyordu..

Special One olarak galibiyet garantisi verdiğim maçın öncesinde takımı topladım ve oyunculara direktifleri vermeye başladım.. İzlediğim maçlarda eksiklerini çözdüğüm ve bariz bir organizasyon sıkıntısı gördüğüm takımda reçeteyi hazırlamıştım.. Attığım imzadan sonra takımın eksikliğini tamamlayacak oyunculardan biri olan İsmail'i de yanımda getirdiğim ortamda yeni transfere kilit bir rol verdik.. Takımın iki yıldızı Tuncay Yavuz ve Göksel Çoğalan'ı ileri hatta hücum presli bir yapı içinde kullandığımız içindir ki bu iki yıldızdan birini hücumda değerlendirirken diğerini dinlenmesi için savunmaya aldık ve değişimli kullanarak maç içimde devamlı taze kalmalarını sağladık.. Buna rağmen ilk 20 dakika sonrasında pestili çıkan Göksel Güiza'nın gece hayatıyla birlikte sigarası olabileceğine dair sinyaller de aldım ve not defterime bu bilgiyi düştüm fakat bu maç özelinde elbette bunlar önemli değildi ve sadece bu 30 dakikaya odaklanmış durumdaydık.. İlk maçta takımın ayakta kalan tek oyuncusu olarak gördüğüm stoper Varol Döken'e serbest rol vererek futbol sahalarında hiç görülmeyen bir hamleye imza attık.. Savunmada rakip oyunculara çok zor anlar yaşatan, oyuncuya değil ama topa sert olan Varol Döken bu serbest rol içinde ilk yarıda ve ikinci yarıda özellikle sağdan yaptığı çıkışlarla hücumda da önemli bir rol oynadı ve hamlemizin karşılığını sahada görerek oldukça sevindik..

Maça biraz şaibeli bir golle daha top rakibin ayağına değmeden 1-0 önde girerek Hollanda Milli Takımı'na selamı çaktığımız maçta topun gerisinde kalarak pas yapan yapıyla rakip yarı sahaya yerleşimimiz sonrasında gollerin ardı ardına geldiğini gördük.. Birçok oyuncumuz skora katkı yaptı ve bu da ileri hattı sıklıkla değiştirerek oynatmamızın bir sonucu olarak direkt maça etki eden durumlardan birini oluşturdu.. Muazzam bir maç çıkarırak 4-0'ı bulduğumuz maçta yeterli skoru elde etmemiz nedeniyle ikinci yarının ortalarında takımı geriye çektim.. Bu esnada rakibe hiç pozisyon vermezken ve Tigers'ın da disiplinini yavaş yavaş kaybetmesi sonrasında ani kontrataklarla rakip kalede büyük tehlikeler bulduk fakat forvetlerimizin beceriksizliği nedeniyle skor tabelasını değiştiremedik.. Disiplinin kaybedilmemesine dair kenardan yaptığım sayısız uyarıya rağmen oyuncularda oluşan rehavetin önüne maalesef geçemedik ve fırsatları değerlendiremedikten sonra kaybedecek bir şeyi kalmayan rakibin baskılarıyla son 5 dakika içinde 2 gol yedik.. 4-2 sonrasında oyuna asılmaya başlayan ve umutlanan rakibe karşı tekrar disiplini sağlayan uyarılarım sonrasında savunmayı iyice sıkılaştırdık ve son dakika golüyle skoru 5-2'ye getirdik.. Golün hemen sonrasında hakem son düdüğünü çaldı ve BİY United tarihinin ilk galibiyetine imza atmanın şerefiyle takım büyük bir sevinç yaşadı..

Maçtan sonra Başkan Zoban'dan tebrikleri aldık.. Alınan bütün tebrikleri ve güzel sözleri oyuncularım Noat Samisa, Ömer Behram, İsmair Demirayak, Tuncay Yavuz, Varol Döken, Çağdaş ve Göksel'e yönlendiriyorum.. Bu maçı sahadaki oyuncuların emeğiyle kazandık.. Ben de Special One olarak görevimi yerine getirmenin mutluluğuyla takımdan ayrılarak Beşiktaş yolunu tuttum.. Takımda bir şeyleri değiştirdik, bundan sonrası takım koordinatörünün işi.. Oyuncuları küstürmeden, herkese belirli görevler vererek yola takımca devam etmek gerekiyor..

15 YORUM:

pink dedi ki...

Resimdeki kişilerin sırasıyla isimlerini verirsen sevinirim.Mesela sen hangisisin ?

Adsız dedi ki...

kim kimdir burda sakıncası yoksa? insan merak ediyor :)

ekrem tumani dedi ki...

fotoda sen de var mısın ?
hangisi ?

varol döken dedi ki...

geçen seneki göbekli halime bakıp beni kadrodan çıkartan tuncik, ibrahim üzülmez gibi geri dönüşümü görüp kendisi de geçen seneki bana benzeyince ne kadar utanmıştır acaba?

ali okancı'yı seneye sportif direktör olarak alalım, idari kadroda yapılanma istiyoruz, başkan aceto, futbol şube sorumlusu zoban, sportif direktör ali okancı, teknik direktör tardini büfe rezil olan hep tuncay olsun, salih sen de kalenin önünden bir daha hiç ayrılma:)

varol döken dedi ki...

maç sonrası açıklaması:

- kadro dışı kaldığımda moralimi hiç bozmadım diyemem tabi, aksine meyhanelere düştüm batakhanelere kumarhanelere düştüm, gidip genç takımla falan çalışmadım aksine onları da karıya kıza kumara alıştırdım, çok da şeyimdeydi dedim ama hocam bunlara rağmen bana güvendi, bak tuncay'a normal bir hayat sürüyor da ne oluyor senden göbekli olmuş dedi, hadi hadi dedi şu sigarayı bitir de çık sahaya, sana güveniyorum dedi, sen salih'e bakma dedi, futboldan anlamasa kaleci olmazdı dedi... hocama burada teşekkür ediyorum, bir dahaki gelişinde pera balık'ta ayrıca teşekkür edeceğim zaten:)

Parma Maniac dedi ki...

Hoca olarak kıyafetim belli benim.. Daha lisansı alamadığımız için takım elbiseyle çıkamadık ama onu da yapacağız ileride..

Ayaktakiler: Ben, Çağdaş, Ömer Behram, Noat, Tuncay
Alt sıra: Göksel, Varol, yeni transfer İsmail

Parma Maniac dedi ki...

Serbest stoper, büyük yürek Varol Döken için ilerleyen turnuvalarda çok önemli fikirlerimiz var.. Varol bu takımın temel direğini oluşturmaya devam edecek, kamuoyuna arz ediyoruz..

tunchay dedi ki...

varol'a jübile talebimi yineliyorum.

varol döken dedi ki...

tuncay seni terlik manyağı yaparım:)

Alper Öcal dedi ki...

Bu galibiyette katkım yadsınamaz.

Maçtan önceki gece takım laila, reina şehrini adımlarken, biz burda Mevlana'nın şehrinde la ilahe illallah diyerek maneviyat oluşturuyorduk.

Yokluğumu fırsat bilenler bunu unutturamazlar.

Noat Samisa dedi ki...

Alemci topçuya evet, halaybaşı topçuya hayır!

bonaventure dedi ki...

gelecek sezon kadroyu varol döken çevresinde mi kuracaksınız? :)

Noat Samisa dedi ki...

Hep söylüyorum, bence Varol Döken takımın etrafına kurulmalı.

Parma Maniac dedi ki...

Takımdaki kamplaşmalar can sıkıcı ama eşsiz disiplinci yapımla bunun önüne geçeceğim.. Seneye tam bir kolej takımı olacağız.. Varol Döken bu takımın ruhudur..

varol döken dedi ki...

ben takımın değil alper öcal'ın ruhuyum:)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.