3 Eki 2009

,

United 2-2 Sunderland


Kieran Richardson bunca yeteneğine rağmen neden United'da oynamıyor diye soru sorulsa bu maçtan sonra, Sir Alex rahatlıkla işte bu yüzden diyebilir.. Öyle bir dirayetsizlik, öyle bir kafasızlık örneği.. Takım Old Trafford'da mükemmel bir maç çıkarırken, sol tarafta Andy Reid'le birlikte iyi işler yapan Kieran Richardson'un Anton Ferdinand'ın gördüğü karttan ders almayıp sarısı varken duran topa müdahale etmesinden sonra atılması maçın kaderini değiştirdi.. Son 4 dakikadaki eksiliş o kadar etkili midir diyebilir herkes.. Sunderland müthiş bir maç çıkarmışken ve United kendi evinde mağlup olduğu zaman son 10 dakikalardaki baskısının b'sini kuramayıp, Sunderland'in oyuna Steed MalbraQue önderliğinde hükmedişi devam ederken gelen kırmızı kart, Steve Bruce'un hamle yapıp savunmanın sol kanadını doldurmasını sağlayan George McCartney hamlesini getirdi, orta sahada topu tutan MalbranQue kenara alındı.. Sonrası United'ın sadece ikinci yarının başında ve golden sonra yapabildiği kısa süreli baskının benzeri ve oyunu tamamen Sunderland kale önüne yıkışı.. Böyle durumlarda dünyanın en tehlikeli takımlarından biri United, yine golü çıkarmayı başardılar 90+2'de..

Steve Bruce'un mükemmel maçlarından birine daha örnektir bu maç.. Sunderland'in para musluğu uzun zamandır açık ama yapılan transferlerden ortaya karakterli bir takım ve iyi bir sistem ortaya çıkarmak geçen senenin Wigan fatihine kaldı.. İyi bir tandem, o tandemin önünde yine çok kaliteli bir orta saha tandemi, yine onların önünde maçların önemli bölümlerinde iç gibi oynatılan, son dönemlerin moda kullanımıyla sistem aksatıcı bir target striker ve en uçta seri ve gol vuruşları etkili bir forvet.. Bunların dışında kalan Steed MalbranQue çok ayrı tabii bu yapıda, oyunun beyni.. Merkez iskeleti çok sağlam bir takım Sunderland.. Erken öne geçtikten sonra müthiş kapandılar ve ilk yarının sonuna kadar oyunu kontrollerinde tuttular.. İkinci yarının başında gelen baskı ve golden çıkış oyunu kilidi.. Yaptığınız başlangıca ev sahibinin verdiği cevaba başka bir cevap verebiliyorsanız psikolojik üstünlüğü de ele geçiriyorsunuz.. Cattermole, Lorik Cana, MalbranQue ve Kenwyne Jones'un orta sahadaki etkinliği United merkezini bezdirdi.. Ferguson önce devrede etkisiz Scholes'u Anderson'la, daha sonra Fletcher'ı Carrick'le değiştirdi.. Danny Welbeck'in 1-2 pozisyonda yaptıklarına Mehmet Özkan'ın serzenişleri fazlasıyla doğruydu.. Yanından Wayne Rooney akarken topu önüne bırakmaya çalışmaması tamamen bir amatörlük ve tecrübesizlik örneği.. Sir Alex cezayı kesecektir.. Wayne Rooney önemli oyuncu ama daima Alex Ferguson sisteminden beslenen bir oyuncu olduğunu unutmamak gerek.. Bu maçın özelinde, bazı periyotlarda sistemin dışına çıkmaya başladığı her noktada sıradanlaşıyor.. Ona düzenli sadık kalan yapısıysa genç yaşta edindiği profesyonellik ve olgunluğu gösteriyor..

İddaa'da Sunderland'e 12.50 vermişler.. Karşısındaki United 1.05.. Cezalandırılmasını istedim o 1.05'in, beraberlik de bir bakıma cezalandırmış oldu.. Bildiğin kepazeliktir o oran şu Sunderland karşısında.. Maçtan önce Chelsea karşısında olduğu gibi önerecektim 12.50'yi.. Yanında 2.40'lık Deportivo ve 1.75'lik Leverkusen -1 bahsiyle 50 oranını bulup tembellik sonrasında oynamaktan vazgeçtim.. Oynasam süper bir son 5 dakika yaşayacakmışım.. Bahsin ve futbolun birlikte güzelliği böyle anlarda saklı.. Kaybederken pek hoş olmayabiliyor ama küçük oynayıp zevkine takıldığın zaman muazzam..

Öğlen maçında Bolton da Spurs'e geçit vermedi.. Luka Modric sakatlandıktan sonra Harry Redknapp'ın 4-4-2'si tamamen mekanik bir hal aldı.. Yaratıcılıktan olabildiğince uzaklar.. Defoe'nun sorunuyla Peter Crouch bugün ilk 11 çıktı ki böyle zamanlarda böyle target striker'lar nimettir.. Bolton Ricardo Gardner'ın golü sonrasında müthiş bir futbol oynarken indirdiği tek topla Kranjcar'a golü attırdı.. Çok özel oyuncudur benim gözümde.. Kazma diyenlerin Türkiye'de yıllarca futbolun kitabını yazan Hakan Şükür'e saydıranlardan farkı yok.. Modric'siz Spurs'te, özellikle White Hart Lane'de daha sık kullanılması gerekir, bence..

Bolton müthiş bir ilk 60 dakika oynadı.. Maçın başından itibaren Spurs yarı sahasındaki baskıları inanılmazdı ama ayarı kaçırdılar.. Türkiye'de de büyük takımlara karşı bazı küçüklerin sıklıkla düştüğü ayarsız baskı son yarım saatlerde çok düşürüyor takımları.. Bolton da düştü.. Gardner'ın golden sonra sağ tarafta çıkardığı oyun son yıllarda gördüğüm en iyi performanslarından biriydi.. Kevin Davies bir maçta daha takıma 3 puanı getiren oyuncu oluyordu.. Davies'in arkasındaki Lee-Chung Yong, Tamir Cohen ve Ricardo Gardner çok iyi maç çıkardı.. Ivan Klasnic'i biraz daha erken bekliyordum oyuna.. 90 dakikaya bakınca oyunun hakkı Bolton ama fiziğin öne çıktığı 2 gol Spurs'e 1 puanı getirdi.. Bugünkü United, yarınki Chelsea-Pool maçından sonra büyük kayıptır Redknapp'ın gözünde eminim.. Öyle de olmalı zaten..

3 YORUM:

Svetlin dedi ki...

berbatov'un gol de acayipti.

Parma Maniac dedi ki...

Haklısın, dalgaya gelmiş başka şeylerden bahsederken.. Enfesti..

sawero dedi ki...

bugün de iyiydi de yarın 4 te bizim maç 6 da liverpool chelsea 8 de fener maçı 10 da sevilla madrid, buz gibi birayla baya iyi gidecek..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.