10 Eki 2009

Elveda Ay Elveda Feza


10 gündür pompalanan suni heyecan son buldu, Haziran ayındaki Dünya Kupası Türkiye için pek bir şeye benzemeyecek.. Kaybedilen son nokta ne bu geceki Estonya maçı, ne de dışarıda Bosna'yı yenemeyişimiz.. Grup ikincisinin 7 attığı takımı yenemeyince, dökülen Belçika'ya içeride puan verince çıkamıyorsunuz gruptan.. Bizim takımlarda hep işlerin rakipler tarafından başka maçlarda görülmesini bekleme sendromu vardır.. Bugün beklediğimiz de farklı değildi.. Kendin halledemeyip başkasına kalınca da anlamsız umutlar beslemenin gereksizliği ortaya çıkıyor böyle..

Terim'e bundan sonra yakışacak tavır çok çabuk ve direkt bir şekilde istifa etmektir.. İlk parlayışını Milli Takım hocalığında yapıp ülke futbolunun kaderini değiştiren çok önemli işleri oldu.. Bitti denildiği noktada gelen mucizevi Avrupa 3.lüğü bile kariyerinde parıl parıl parlayacak.. Ama katıldığı her programda, yaptığı her açıklamada 2000'e takık bir şekilde kalmaya devam ettiği sürece bu istikrarsızlığı yaşayacak.. Fatih Terim kulüp takımı çalıştırmalıdır, futbolun içinde olmayı seven bir adam olarak Milli Takım hocalığını uygun görmüyorum ben ona.. Jose Mourinho İngiltere Milli Takım'ını neden reddettiyse, Terim de o nedenlerle artık kulüp takımlarına yelken açmalıdır..

2010'da yine "sadece" İtalya'ya kaldım.. Son iki maçını izlediğim Bosna'nın işi ise play-off'larda çok zor olacak.. Bence tabii..

13 YORUM:

alessandro del piero dedi ki...

tardini goruslerinle her zaman saygi duyulan bir adamsin ama su fatih terim'in hala iyi bir td oldugunu iddia edebilen gorusun yok mu! ben buna gulerim arkadas..

fatih terim`in futboldan son anladigi zamanlar bi 8-9 sene oncesine tekabul ediyordu ve sanirim gunumuzde bu gorusun tek temsilcisi sensin. hele terim'in adamligi(!) konusuna hic girmiyorum bile.. hayir benim anlamadigim, en basitinden bi insan ayni anda hem rijkaard'in hem de terim'in futbol anlayislarini begenemez ki.. boyle bir kontrastlik yok cunku..

neyse, herkesin her gorusu mantikli olacak diye bir kural yok en azindan..

Doga dedi ki...

Ya konuyla çok alakalı değil de bu 3.lüğü kim verdi bize ben onu anlamadım. Rıdvan falan da dedi aynısını. İlla bir 3. olacaksa onun da kupayı alan İspanya'ya elenen Rusya olması icap eder heralde.
2002'den yapıştı heralde bu 3.lük lafı.

tobias dedi ki...

fatih terim istifa!!!!

imperial chekeke dedi ki...

türkiye avrupa 3. sü olmamıştır. avrupa şampiyonasında 3-4 lük diye bir kıstas yok. eğer 5 maça bakarsak rusya daha çok puan topladı zaten.

Adsız dedi ki...

bizde gene italya ya kaldık

lesmiserable dedi ki...

istifa ediyormuş zaten . umarım türk tek. adamlar arasında zirvede olan terimden sonra denizli veya yanal gibi saçmasapan türk antrenör tercihlerini umarım yapmaz federayon. terim den memnun deilsek bu hiç bir yerli teknik adamın bu takımın gelemiyceği manasını da taşır bana göre. umarım eldeki yapıyı iyi değerlendirebilecek birini bulabiliriz. çok da umutlu diilim gerçi.

Parma Maniac dedi ki...

alessandro del piero, 2 paragraflık yazıda Terim iyi bir hocadır saptaması yok.. Ama senin algın yine seçicilik yapıyor, başka yerden konuyu hocalığa getiriyorsun.. Ha düşüncem, Terim iyi bir hocadır.. Ama senin bu postta konuyu buna getirmenle, bir alttaki snooker postuna bu yorumu düşmen arasında zerre fark yok..

Senin neye güldüğün benim umrumda değil ama bir insan hem Terim'in, hem Rijkaard'ın hocalığını nasıl beğenir diyebilen birine yazdığım şu cevap çok bile.. Yazılı kural mı var yahu farklı iki tarz teknik adam, futbolcu, basketbolcu beğenilmez diye.. Aynı tornadan mı çıkartacağız beğenmek için adamları?

Euro 2008'deki Avrupa 3.lüğüne takıp böyle bir şey olmadığını iddia eden adsızlar ise gidip UEFA'ya yapsınlar şikayetlerini.. Zira iki takımı da 3. kabul ediyorlar.. Ama sizin gözünüzde 4 olsun, bir zararı yok bence..

Adsız dedi ki...

hay Fatih Terim kadar taş düşsün başınıza. Bu ülkenin gördüğü bütün başarılar da adamın parmağı var hala iyi bir teknik direktör oldu diye gülesi varmış. her tarafınla gül,her tarafınla çatla orda.Sizin gibiler olduğu sürece de daha çok başarılı olucaktır o..


"hayir benim anlamadigim, en basitinden bi insan ayni anda hem rijkaard'in hem de terim'in futbol anlayislarini begenemez ki.."

ikisinin futbol anlayışları arasında ne gibi farklar var. yaz da bilelim bi ?

apaç dedi ki...

kendisi gittiğine göre artık her yere gidebiliriz.

yaşasın jarolim!

Adsız dedi ki...

iyi de kim gelecek şimdi.sanki aday var da adamın kellesini istiyoruz.bülent uygun gelsin de görün gününüzü.

Can dedi ki...

valla benim için çok heyecanlı geçecek 2010. Capello ile de şampiyon olamazsa İngiltere kendimi Porsuk Çayı'na atıcam. Gerrard, Terry gibi adamlar kupa görsün artık.Zaten bugüne kadar katıldığımız büyük turnuva sayısı 5. Alışmadık ... durmuyor işte. 90'dan bu yana İngiltere destekliyorum; formamı giyer geçerim tv karşısına keyfime bakarım. olan 15 günlük keyfine oldu milletin.

Çetin Cem dedi ki...

memleketin gördüğü tüm başarılarda imzası var diyenler (ki fatih terim'in kendisi bile dedi bunu!) mustafa denizli ile şenol güneş'i unutmasınlar. hatta işin içine kulüp takımlarını katıp lucescu ile zico'yu da unutmasınlar. "bu takımı fatih terim de dünya kupasına götüremediyse kimse götüremez" diye düşünenler edirne'nin dışına baksınlar bence.

bugünden sonra ertuğrul sağlam, bülent uygun gibi laflar geçecektir. türk hoca olmaması gerektiğinin de kanıtıdır bu. iyi bir italyan, alman ya da hollandalı hoca getirilebilir. illa ki hiddink capello mourinho gibi dünya yıldızı olması da gerekmiyor. miroslav blazevic'in bosna'yı bu gruptan çıkarttığını unutmasın kimse.

vizyonu olan, oyuncularıyla mesafesini koruyan bir hoca, fatih terim gibi egoları için yaşayan, 5 yılda sistemin s'sini dahi oturtamayan ve medyasıyla uğraşmaktan işine bakamayan bir teknik direktörden daha iyi çalışacaktır.

frank dedi ki...

tanjevic modeli yapalım, rijkaard gelsin :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.