20 Eki 2009

Onze Mondial 2009


France Football'un dünyanın en iyi futbolcusu seçimi bir yana dursun, bir başka klas Fransız futbol dergisi Onze Mondial de yaklaşık 30 yıldır yılın oyuncusu seçimini yapıyor.. Bu sene de yılın en iyi 11'i, en iyi futbolcu ve en iyi hoca gibi oylamaları halka açmışlar.. İki stoper, sol bek, sağ bek, iki defansif orta saha, iki ofansif orta saha ve iki forvet seçimi yapıyorsunuz.. Dengesiz oluyor tabii ama yapacak bir şey yok.. Oyları buradan veriyorsunuz..

Kaleciler:

Julio Cesar (Inter Milan), Iker Casillas (Real Madrid), Edwin Van Der Sar (Manchester United), Victor Valdes (Barcelona), Gianluigi Buffon (Juventus), Shay Given (Manchester City)

Sağ Bek:


Daniel Alves (Barcelona), Sergio Ramos (Real MAdrid), Jose Bosingwa (Chelsea), Douglas Maicon (Inter Milan), Bacary Sagna (Arsenal)

Stoperler:


Nemanja Vidic (Manchester United)
, Gerard PiQue (Barcelona), John Terry (Chelsea), Lucio (Inter Milan), Juan (Roma), Giorgio Chiellini (Juventus), Carles Puyol (Barcelona), Rio Ferdinand (Manchester United), Jamie Carregher (Liverpool), Kolo Abib Toure (Manchester City)

Sol Bek:

Patrice Evra (Manchester United), Philipp Lahm (Bayern Munich), Ashley Cole (Chelsea), Aly Cissokho (Lyon), Davide Santon (Inter Milan)

Ofansif Orta Sahalar:

Xavi (Barcelona), Ryan Giggs (Manchester United), Steven Gerrard (Liverpool), Andres Iniesta (Barcelona), Frank Lampard (Chelsea), Franck Ribery (Bayern Munich), David Silva (Valencia), Zvjezdan Misimovic (Wolfsburg), Diego (Juventus), Yoann Gourcuff (Bordeaux)

Defansif Orta Sahalar:

Yaya Toure (Barcelona), Darren Fletcher (Manchester United), Xabi Alonso (Real Madrid), Michael Essien (Chelsea), Lassana Diarra (Real Madrid), Javier Mascherano (Liverpool), Michael Carrick (Manchester United), John Obi Mikel (Chelsea)

Forvetler:

Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Diego Forlan (Atletico Madrid), David Villa (Valencia), Samuel Eto'o (Inter Milan), Zlatan Ibrahimovic (Barcelona), Sergio Agüero (Atletico Madrid), Karim Benzema (Real Madrid), Fernando Torres (Liverpool), Wayne Rooney (Manchester United), Alexandre Pato (Milan), Grafite (Wolfsburg)

Teknik Direktörler:


Pep Guardiola (Barcelona), Sir Alex Ferguson (Manchester United), Jose Mourinho (Inter Milan), Felix Magath (Schalke 04), Guus Hiddink (Rusya)

Yılın Oyuncusu:


Lionel Messi (Barcelona)
, Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona), Julio Cesar (Inter Milan), Steven Gerrard (Liverpool), Zlatan Inrahimovic (Barcelona), Xavi (Barcelona), Fernando Torres (Liverpool), Samuel Eto'o (Inter Milan), John Terry (Chelsea), David Villa (Valencia)

***

Benim için ortaya çıkan kadro Buffon, Maicon - Terry - Vidic - Evra, Yaya - Lassana - Iniesta - Gerrard, Messi - Ronaldo.. Oylamanın tek sakatlığı son zamanların modası Messi ve Ronaldo ikilisini forvet olarak değerlendirme hastalığı.. Bu iki adam varken gidip Torres'i ya da Eto'o'yu seçemiyorsunuz tabii.. Bu adamlar 4-3-3'ün açık forvetleri en fazla.. Formasyonu 4-4-2 seçip bu adamları forvet olarak değerlendirmek anlamsız.. Hangi hocaya verirseniz verin bu adamları, formasyon 4-4-2'yse öncelikli olarak açıklara girerler.. Bazı teknik adamların denemesi, herkesin ütopyası 4-6-0'a göz kırpar burdan çıkacak kadrolar ama yapacak bir şey yok.. Hocayı Pep alacak.. Eğer Sir'ün bir şansı olsaydı, 1991'den beri verilen yılın hocası ödülünü 4 kere alan Arsene Wenger yalnız kalmayacaktı ama zor.. Futbolcuda tek seçenek Messi.. Keşke Iniesta'nın şansı olsa..

5 YORUM:

Adsız dedi ki...

Hani bir numaralı kaleci Casillas diyordun? Ne alaka Buffon?

Parma Maniac dedi ki...

Seçim geçen sezonun seçimi, en iyinin değil.. Benim seçimlerimin bir kısmı da geçen senenin en iyileri, bir kısmı çok sevdiklerim (Ki Buffon buraya girer), bir kısmı da bölgenin en iyileri..

scugnizzi dedi ki...

ben form durumlarına göre değil de en üst düzey yıldızları almayarak bir takım yaptım;

julio cesar/sergio ramos-pique-carragher-lahm/diego-gerrard ofansifler/essien-xabi alonso defansifler/grafite-villa

burak dedi ki...

casillas
ramos terry chiellini lahm
-------lassana
-----gerrard----xavi

ronaldo zlatan messi

diyorum..4-3-3 tabi

real madride kıyak geçerim her daim. 4-5 adam alırım

apaç dedi ki...

lass'ın kafa yapısı hakikaten bilgin gökberk'e benziyor yahu.

her şeyi bir kenara bırakıp; artık yüzleşelim şu gerçekle.

kadro da yapacaktım; ama listede bir tane dahi stoper bek olmadığından yapmama kararı aldım.

oysa ben sağ beke wes brown, sol beke de hreidarsson'u koyacaktım.

kendi adıma büyük talihsizlik :(

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.