21 Eki 2009

Southgate'i paketlediler


Championship'te 13. hafta oynandı dün.. Geçen sezon küme düşüp bizim Tuncay'ın da piyasasını bir alt lige düşüren Boro'da maçtan sonra 1 yıldır beklenen ama bir türlü gelmeyen karar açıklandı, Gareth Southgate'in görevine son verildi.. 3.5 yıllık ilk menajerlik çabası böylece son buldu Southgate'in.. Başkan Steve Gibson'un kararı açıklarken Southgate'e kurduğu övgü cümleleri belki çok samimi, belki de hocalıktan önce de 5 yıl boyunca Boro forması giymiş ve takım kaptanlığı yapmış Southgate'e karşı gösterilen vefanın karşılığı.. Southgate'te bir menajerde aradıkları her şeyin olduğunu söylemiş.. Futbolun içinde bulunmaya başladığı günden beri verdiği en zor kararın da bu olduğunu eklemiş.. 3.5 yıllık hocalık, hiçbir sezon 12.liğin yukarısını görememe ve 3. yılda küme düşüş.. Boro'nun geçen sene ligin ortalamasında bir savunma ve hücum hattı vardı.. O oyuncularla 38 maçta 28 gol atabilen bir adamın görevden ayrılması gerekiyordu zaten.. Geçen sene EPL'den Championship'e gidenlerde sezon sonunda göreve gelen Alan Shearer Newcastle'da devam ederken, WBA'in hocalığını ise bu sene Roberto Di Matteo yapıyor.. Genç bir adam Southgate, fazla iddialı konuşmanın da anlamı yok.. Kendisini geliştirmek için gerekli zamanı var önünde ama teknik adamlıkta bana zerre umut vermedi.. Bundan sonraki hamlesini düşünerek yapıp başarılı olma zorunluluğu var.. Beceremezse futbolun başka yollarından geçebilir kariyerinin kalan kısmında..

9 YORUM:

apaç dedi ki...

aslında iyiydi de oyunu okuyamıyordu.

Adsız dedi ki...

tuncay'a çak yapışını hiçbir zaman unutamam.

yusuf dedi ki...

southgate'in bu kadar süre görevde kalmasının tek sebebinin ingiltere'deki istikrar bilinci olduğunu düşünüyorum. yoksa kendisi için biçilen süre çok bile.

Adsız dedi ki...

tardini sence dzeko mu ibisevic mi ?

Parma Maniac dedi ki...

Dzeko..

tobias dedi ki...

başarısız sonuçlar aldı ama birçok genç oyuncuya forma verip,piyasaya sürdü.ben şaşırdım açıkcası.

Adsız dedi ki...

b planı yoktu bu gudubetin.

İsmail Şayan dedi ki...

Merhaba,

Sanırım ufak bir düzeltme gerekiyor. Shearer(ki zaten "caretaker" olarak göreve gelmişti), Ashley ile anlaşma sağlayamadı ve ayrıldı. Bildiğim kadarı ile BBC'deki görevine devam ediyor. Görevde haziran başında "caretaker" olarak gelen Chris Hughton var. Bu hafta kendisine görevde kalıcı olması için Ashley tarafından bir teklif götürüldüğü haberleri çıktı ve kendisi de bunu doğruladı. Ancak konu henüz netleşmiş değil. Öte yandan şu anda külübe "baş talipli" statüsündeki Barry Moat'un satış gerçekleşirse Shearer ile uzun süreli çalışma isteği olduğu biliniyor. Yani her yönden belirsizlik içindeler diyebiliriz. O güzelim taraftar daha iyisini hak ediyor ama şimdilik durum bu.

Newcastle muhabiri bildirdi gibi olmasın, Boro'ya da Strachan gelecek deniyor diyerek bitireyim :)

Parma Maniac dedi ki...

hebenneka, teşekkür ediyorum.. Hata çok fahişmiş.. Sana kadar başka biri nasıl farkına varmadı onu anlamadım ben :) Ayıp ettik St. James' Park efsanelerine..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.