8 Eki 2009

Puyol


Dün İngiliz medyasının tamamına yakınında yer aldı, Puyol için Arsenal ve City yarış halinde.. Nasıl bir üfürmedir bu, temeli nedir bilmiyorum.. City, zaten yaz döneminde John Terry'ye uzun süreli sarkma esnasında Puyol'u da istiyordu, tekliflerini yaptılar ve iş Barcelona'ya kalmadan Puyol tarafından reddedildiler.. Lescott ve Toure'nin geldiği tandemde hala Puyol adının dönüyor olması çok anlamlı değil.. Arsenal yönünde Vermaelen'in yanına uygun ama 32 yaşında bir oyuncu olarak bir Wenger transferinin çok uzağında bir profil.. Daha da ötesi, adam Barcelona için her şeyin de ötesinde.. Kulüp içinde en ağır isimlerden.. Hoca yemeyen, entrikalara girmeyen yapısıyla benim de bayıldığım biri..

Dmytro Chigrinskiy transferinin arkasında bir gerçek var.. Guardiola'nın isteği, tandemi PiQue ve Chigrinskiy ikilisiyle oluşturmak üzerinden şekilleniyor bir süredir.. PiQue'nin top tekniği malum, Chigrinskiy'nin de ondan fazla farkı yok.. Bu iki oyuncu da, çoğu iç oyuncusunda olmayan bir tekniğe ve ilk dokunuşa sahip topla.. Barcelona zaten kavramlar üstü bir futbol takımı, Guardiola bunu daha da üste taşımak istiyor.. Tandemin zaten müthiş olan tekniğini artırıp günün futbolu içinde sonsuz hale getirmek bek kullanımı ve Xavi'nin görevleri üzerinde yeni açılımlar yapıp takımı daha da imkansız top oynayan bir hale getirebilir.. En azından, benim düşüncem Guardiola'nın kafasında bunların olduğu yönünde.. Puyol'un ilerleyen dönemde yedeğe düşmesi böyle bir sonuca yol açabilir mi, asıl önemli olan o.. Bu dedikoduların tekrar ortaya çıkmasının temelinde yatan neden de bu zaten.. Böyle bir sembol için anlamsız geliyor bana.. Ama futbol sürprizlere ve beklenmeyen hadiselere çok açık, biliyoruz geçmişten.. Gelecekse Arsenal'e gelsin, yoksa otursun oturduğu yerde.. O değil de, City'nin Arapları'na hala bu işi bilmiyorlar, parayla yürüyorlar, planlama yok diyen kaldı mı?

15 YORUM:

Tartavuz dedi ki...

Puyol gitmez heralde ama, Arsenal'e giderse bu kötü bir seçim olur arsenal için :)

Wenger'in seçimi göbekte topla oynayabilen stoperler, toure gibi vermaelen gibi, puyol'un bunda bir sıkıntısı olduğu ortada.. 2. olarak arsenal defansının ortası zaten kısa yanılmıyorsam 2 stoperin boyları 1,83 - 1,85 arası EPL için bu bile kısayken, 1,78-1,79 luk puyol'u wenger'in isteyeceğini zannetmiyorum..

Adsız dedi ki...

eğer guardiola böyle bişey yaparsa kendi ipini çeker , benim temennim puyolun barcelonada kalması...zaten Chigrinskiy ve PiQue 'le la ligada değil ama l Şampiyonlar ligi çeyrel final maçlarında çok gol yerler...

aks111 dedi ki...

Puyol Barça da yedek kalmaz bence.Hiç olmadı sol bek oynar abidal den de maxwell den de daha iyi oynar.Oynamışlığı var zaten.

Parma Maniac dedi ki...

Yorumları yanlışlıkla reddettim.. Elimle giriyorum..

Adsız: puyol semboldür ve jübilesini de orada yapar. yedekliği de sorun etmez.

Adsız: şu pique de topçu oldu ya.

Benden Bu Kadar: @tartavuz

kusura bakma da yorumun son kısmında kendinden geçmişsin :))

puyolu kim istemez yahu :))

Arkhe dedi ki...

Puyol'a uzanan eller kırılsın. :)

Şaka bir yana onu gönderirse Guardiola'dan bile soğurum..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

(bkz: ahahahhahahah ben buna gülüyorum ya)

Turiaf dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam Puyol Barça dıında bir takıma gitmem gidersemde bir tek milan'a giderim gibi birşey söylemişti. Ama dediğim gibi emi değilim.

Tartavuz dedi ki...

Parma Maniac arkadaşım bence wenger dışında ben dahil herkes ister... Puyol'a lafım yok zaten.. Benim düşümcemse Puyol'u satan barça yı satar :D

Parma Maniac dedi ki...

Tartavuz, yorum benim değil, "Benden Bu Kadar" nickli arkadaşın yorumuydu..:)

benden bu kadar dedi ki...

@ tartavuz

wenger niye istemesin, yaşlı stopere o kadar karşıysa niye silvestre'yi aldı? niye hala gallas oynuyor?

benden bu kadar dedi ki...

hmm..pardon belirtmişsin gerçi ama oyundan top çıkarma ve boyunun kısa olması onun dünyanın en iyi 3 stoperinden biri olduğu gerçeğini değiştirmez herhalde. arsenal'a gelsin, onun için sistem bile değişir merak etme :))

Jordi Metal dedi ki...

Yarın manşetleri görün :

Rijkaard Puyol'u ikna etti.
Puyol Galatasaray'da.

falan-fıstık :D

joaquinsanchez dedi ki...

puyol'un kontrat sorunları var sanırım barcelona ile.. keza marquez'in de galiba..

Tartavuz dedi ki...

Puyol için sistem değişimi :) Puyol Barça da dünyanın en iyi stoperlerinden... bu önemli bence

Adsız dedi ki...

şu pique de topçu oldu ya diyen arkadaş futboldan anlıyor mu acaba

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.