25 Eki 2009

,

İlk pozisyon gol olur


Muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan - Lugano - Bilica - Carlos, Topuz - Cristian - Emre - Santos, Alex, Colin Kazım

Galatasaray: Leo Franco, Sabri - Zan - Servet - Balta, Keita - Sarp - Ayhan - Arda, Elano, Baros

Böyle bir kanun vardır Kadıköy'deki Fenerbahçe - Galatasaray maçlarında.. Galatasaray kalesindeki ilk tehlike skor tabelasına yansır.. Beklediğim maç benzer.. Bir süredir Kadıköy'deki Fenerbahçe - Galatasaray maçlarında bir şey beklememeyi alışkanlık haline getirdim.. Büyük faydasını görüyorum bunun.. Maç boyunca, 90 dakika müthiş bir heyecan yaşamamı engellemiyor bu.. Bu toprakların en büyük mücadelesi bu.. Kimin ne düşündüğü, dünyanın hangi derbisini kaçıncı sıraya koyacağı umrumda değil benim.. Hiçbir dünya derbisinde bu maçta duyduğum heyecanı duymuyorsam, benim için dünyanın en büyük derbisi bu akşam saat 20.00'de başlayandır.. Romantikleri El Clasico'ya, Superclasico'ya, Milano derbisine, Londra derbilerine, bugünkü Pool-United maçlarına alalım.. Bizim derbimiz bize kalsın..

Maçın öncesini, neler olabiliri yazmayı her Fenerbahçe - Galatasaray maçı gibi gereksiz buluyorum.. Ne yazarsan yaz, hocalar kafasında ne tasarlarsa tasarlasın, çoğunlukla bambaşka şeyler gerçekleşir bu maçlarda.. Akılla, mantıkla bir yere kadar kurgulayabilir, bir yere kadar tahmin edebilirsin bu maçları.. Kadrolar yukarıda beklediğim gibi.. Mor formayla maça çıkma düşüncesini bırakmış Galatasaray ki sevindirici.. Uğurlu forma diye diye geçen sene turuncuyu Kadıköy'de mundar etmiş, daha sonra da çok az giymişti takım.. Mora da aynı şeyi yapmaya gerek yoktu.. Yenilgi sonrasında geçilecek dalgalara bir de moru ekletme ihtimali bunların dışında çok gereksizdi.. Keita ve Sabri'li sağ kanada önlem alacak Daum.. Carlos ve Santos'un arasına sık sık Emre'nin girip o kanadı kırmaya çalışacağını düşünüyorum.. Fenerbahçe savunmasının ağırlık merkezini o tarafa çekebilirse Galatasaray, Sabri'nin ters top atma özelliği üzerinden sol tarafta boşluklar bulabilir.. Maçın kilit noktalarından biri bu ters toplar olacak gözümde.. Fenerbahçe'nin orta göbeği Galatasaray'a göre üstün.. Savunma 4'lüsü de tedbirli oynandığı zaman Galatasaray'a göre daha dengeli.. Bahisçilere bu maçla ilgili hiçbir öneri yapmam, yapamam side hadisesinde, gönlüm el vermez.. İki takımın da maça çok çekingen gireceğini düşünmeme rağmen over akla ve mantığa çok yakın duruyor ama..

Pool - United maçında Torres ve Gerrard'ın durumlarına rağmen Pool bence ağır favori.. 2.60'tan öneririm herkese.. Atalanta - Parma maçı zor olsa da Parma'nın 3.50'lik oranı da küçük oynanan yüksek oranlı kuponlarda değerlendirilebilir.. 3'te oynayan Gençler'i 2.10'dan kaçırdık.. Artık 8 olsun ve maçı izleyelim.. İnsanın başka bir şey yapası gelmiyor zira..

5 YORUM:

Can dedi ki...

Senin yazılardan neden keyif aldığımı anladım şimdi; baştan sona hissiyatım aynı. Beklenti olmayınca darbede hafif oluyor. Liverpool maçına soran herkese 'Pool dedim herkes bana güldü. Kendim oynamam totem meselesi ama 2.6 çok temiz oran.

aşkın dedi ki...

Yaparsa Elano birşeyler yapar Fenerbahçe rakibini bilindik adamlarını durdurmayı biliyor çünkü.Karşıdaysa Guiza boş geçmezse maçı değiştirir.
Sabrican bu maçta oynamasın saçlarını yolarım onun.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Romantik olup şu el sikko'yu zerre önemsememeyi çok-çok ama çok isterdimde,olmuyor,olamıyor.Gene duramıyoruz yerimizde,böyle aşkın ızdırabını...

Adsız dedi ki...

pool yendi. gençlerbilirği yenilmesine rağmen farkı kaçırdı. akşamki maçı da bu sefer alıcaz. heyecandan yerimde duramıyorum.

Can dedi ki...

ve ilk pozisyon gol oldu...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.