7 Eki 2009

Grand Prix 2009


İlk tur maçları bugün sonuçlandı:

Neil Robertson 5-3 Gerard Greene

Joe Perry 5-2 Marcus Campbell

Peter Ebdon 5-2 Liang Wenbo

Ryan Day 3-5 Jamie Cope

Marco Fu 4-5 Mark Davis

Allister Carter 1-5 Robert Milkins

Shaun Murphy 4-5 Barry Pinches

Mark King 5-4 Ricky Walden

Stephen Hendry 5-2 Matthew Selt

Mark Allen 5-3 Ian McCulloch

Ding Junhui 5-4 Matthew Stevens

Mark Selby 3-5 Ken Doherty

Mark Williams 5-0 Stuart Bingham

Ronnie O'Sullivan 5-3 Jamie Burnett

John Higgins 5-1 Mark Joyce

Stephen Maguire 5-3 Nigel Bond

İlk turun 3 büyük sürprizi var.. Fu'yu yenen Davis, Allister Carter'ı az daha 5'lik simit yapacak olan Robert Milkins ve Shaun Murphy'yi daha turnuvanın başında saf dışı bırakan Barry Pinches.. Üçü de özelliksiz oyuncular, üçünün de bu oyuncuları yenmesi muazzam olaylar.. İlk turun dengeli maçlarında Peter Ebdon, Çinlilerin Ding'den sonraki yeni umudu, bir önceki sıralama turnuvası olan Shanghai Masters 2009'da kariyerinin ilk sıralama turnuvası finalini oynayan Liang Wenbo'yu 5-2 geçti, beklediğim bir sonuçtu.. Ebdon'un stili tam bir hücum oyuncu katili, Wenbo da bu mücadeleler için fazla tecrübesiz hala.. Jamie Cope'un Ryan Day'i mağlup edişi normal, ama 2 yıldır patlama bekleyen biri olarak heyecanlanmadım.. 2. turda paspasa dönerse şaşırmam.. Ding Junhui, Matthew Stevens'ı decider'da geçti.. İlk turun dengeli eşleşmelerinin bir diğerinde Ken Doherty, Welsh Open 2008'i kazandıktan sonra serbest düşüşe geçen Mark Selby'yi 5-3'le geçti.. Son form durumlarını karşılaştırınca bu da pek şaşırtmadı açıkçası..

Favorilerden Ronnie ilk turda fazla zorlanmamış ama izleyenler keyfinin hiç yerinde olmadığını söylüyorlar ki ikinci turdaki rakip açısından tehlike bu.. John Higgins, Mark Joyce'la zerre uğraşmamış.. Grand Prix'nin özel durumu, bu iki oyuncu ikinci turda karşı karşıya gelecek.. Böyle statüye en ağır küfürler sarfedilir.. Roket'in keyfi yoksa Higgins avantajlı ama böyle final gibi bir maçta başka hüviyete bürünebiliyor oyuncular.. Mark Williams ilk turun 0'a karşı kazanan tek ismi.. Bileğindeki problemden hala tam olarak kurtulamadığı söyleniyor ama rahat bitirmiş Bingham'ın işini.. Onun da karşısında Stephen Hendry olacak ikinci turda.. Stephen Maguire - Nigel Bond mücadelesinin son seansını takip edebildim biraz, özelliksiz bir maçtı.. Bond maçı koparmak için fırsatlar yakaladı ama beceremedi.. Maguire olunca ceza anında kesiliyor tabii..

İlk turun muhtemelen en dramatik, en keyifli mücadelesi ise Mark King ve Ricky Walden arasında oynanmış.. Decider'a kalan maçın son frame'ini iyi ki verdi Eurosport.. Ricky Walden decider'da masada 22 sayı kalmışken yakaladığı 31 sayılık avantajı kullanamadı.. Mark King önce bir snooker bıraktı kahvede, Walden hata yapınca 9 puanlık fark 5'e ve iki snooker'a indi.. Daha sonra King pozizsyon bulamayınca önce kahveyi, daha sonra da maviyi sokarak pembe ve siyaha bıraktı masayı.. Fark 5'ken pembede bırakacağı snooker'da hata 6 puan getirecekti ve maçı alma şansını elde edecekti.. Beklediği de oldu.. Paniğe kapıldı Walden, terlemeler ve ellerde titremeler gelmeye başladı.. Arkasından hatayı değerlendirdi King.. Siyaha çok kötü bir pozisyonda kalsa da, o berbat pozisyondan da potu çıkarınca çok önemli bir geri dönüşle maçı kazandı.. Walden'ın haline üzüldüm.. Böyle bir mağlubiyetin üzerine insan 1 ay ıstaka alamaz eline.. Mark King ise büyük bir motivasyon ve moral gücü sağlamış olabilir bu maçtan sonra.. İkinci turda rakibi Robert Milkins.. Çeyrek final uzak değil..

İkinci tur eşleşmeleri şöyle, yine klasik favorilerimi koyu renkle belirteyim..

Robert Milkins - Mark King

Ronnie O'Sullivan - John Higgins

Jamie Cope - Mark Allen

Mark Williams - Stephen Hendry

Peter Ebdon - Mark Davis

Joe Perry - Barry Pinches

Stephen Maguire - Ding Junhui

Neil Robertson - Ken Doherty

Ronnie - Higgins maçına favori belirlemek ayıp.. Maç yarın 15.45'te Eurosport'ta naklen.. Emre Yazıcıol'un eşsiz snooker anlatımıyla keyif yapacağız.. Kaçırmamak gerek..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

c'mon ronnie !

Adsız dedi ki...

higgins verdi eline, aslan be.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.