11 Eki 2009

Grand Prix 2009 Final


John Higgins
5-1 Mark Allen

Neil Robertson 5-1 Joe Perry

Peter Ebdon 2-5 Ding Junhui

Mark Williams 5-2 Robert Milkins

Çeyrek finallerde büyük sürpriz yok.. John Higgins, Mark Allen'ı rahat geçti.. Joe Perry karşısında Neil Robertson beklenenden de kolay kazandı.. Ding Junhui önünde fazla silahı olmayan Peter Ebdon'u Ding yüksek formuyla geçti.. Milkins'in Mark Williams karşısında zaten fazla şansı yoktu..

John Higgins 5-6 Neil Robertson

Ding Junhui 6-1 Mark Williams

Higgins'le Robertson'un maçını izleyemedim ama tam anlamıyla efsaneymiş.. Decider'ı izledim, şansın snooker'ı ne kadar etkileyebileceğini bir daha gördüm.. Önce masayı temizlemeye çok yakınken fazla sert bir vuruş nedeniyle kolay bir kahveyi kaçıran Higgins kontrolü Robertson'a bırakmış.. Daha sonra pembeden çıkarken beyazın gücünü siyaha yettiremeyen Robertson'ın çok büyük şansı.. Siyah için gerçekten double mı denedi onu tam olarak anlayamadım.. Eğer öyleyse çok şanslıydı.. Beyazı banda yapıştırıp Higgins'e güvenli vuruş yapma şansı tanımayan pozisyon da ayrı bir şanstı Neil için.. Higgins tek atışını yaptı, başaramadı.. Neil Robertson TV'den yayınlanan en iyi maçımı oynadım demiş.. Oyunundan ziyade maçın kalitesini söylüyor burada ki ilk 10 frame'de de mükemmel vuruşlar varmış.. Böyle bir maçı kaybetse çok üzüleceğini, ama sonuç olarak da şanslı olduğunu kabul etmiş Robertson.. Son frame'in son vuruşlarındaki 1-2 şanslı pozisyon Robertson'un turnuvanın başından itibaren oynadığı standart üstü snooker'ı küçültmüyor ama.. Higgins karşısında maçı decider'a getirmeyi başarabiliyorsan, biraz da şansı hak ediyorsun demektir..

Higgins de yıllar boyu profesyonel snooker oynayan bir oyuncu olarak şansın iyi ve kötü yanını defalarca tecrübe ettiğini ve bu nedenle büyük bir hayal kırıklığı yaşamadığını söylemiş.. Böyle bir efsanenin zaten Grand Prix'i 5. defa kazanmasına çok gerek yoktu..

Ding ve Mark Williams'ın maçını daha uzun süre takip edebildim.. Ding'in oynadığı oyun da standartların çok çok üzerindeydi.. Bu kadar formda bir Mark Williams'ı 6-1'le paspasa çevirmek kesinlikle çok büyük iş.. Bu turnuvada izlediğim Ding, benim izlediğim Ding'ler içinde açık ara.. Mark Williams'ı defalarca çaresizlik içinde gösterdi ki her ne kadar son yıllarda eskisi gibi olmasa da snooker'da çok önemli bir başarıdır bu..

Neil Robertson - Ding Junhui

İskoçya'nın çok uzaklarından iki ülkenin çok genç iki temsilcisi finalde karşı karşıya.. İkisi de çok net hak etti finali, önce bunu söylemek gerekiyor.. Kim daha önde denirse bir tarafı favori seçmek özellikle çok zor ama Ding Junhui biraz daha istim üzerinde gibi.. Neil Roberson'un kariyerinde 3 tane sıralama turnuvası var.. 3'ü de son 3 yıla ayrı ayrı dağılmış durumda.. Ding Junhui ise son sıralama turnuvasını 3 yıl önce kazandı.. Kazanmaya kimin daha çok ihtiyacı var sorusunun cevabı da Çinli'yi işaret ediyor.. Final 17 frame üzerinden oynanacak.. 15'ten önce tamamlanacağını sanmıyorum.. Yarın 18.00'de ilk seans, 22.00'de gece seansı naklen Eurosport'ta.. Umuyorum ki Emre Yazıcıol sunar..

2 YORUM:

Ege dedi ki...

Abi son satırına belki de en çok katılıyorum. İsmini daha önce, acaba o yorum-ses onun mu diye karar verememiştim, ama geçende ismini de duydum yorumu esnasında..

Tek kelimeyle mükemmel. Keşke saatler boyu anlatsa snooker da biz ondan dinlesek.

Burayı da okuyorsa, tebrik ve saygılarımı iletiyorum. Çok iyi çok çok iyi.

ti esti to dedi ki...

robertson-higgins maçı gerçekten efsenaydi. adamlar nasıl gerildiler. bizi nasıl gerdiler ekranda. robertsonnun kazanmasına üzüldüm diyemeyecem ne kadar higginsi desteklesemde. şu saatten sonra robertson şampiyon olmalı.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.