30 Eki 2009

,

FIFA 10 vs. PES 2010


PES 2010'u gördüm ve artırıyorum.. FIFA 10 bu oyuna ağır geçirir..

Edit: Konsolda..

29 YORUM:

Adsız dedi ki...

eğer pc için diyorsan alakası bile yok diyorum. cd'yi kırmamak zor fifa oynarken.

tabii, pes 2010 bok gibi orası ayrı.

Laqnes dedi ki...

PC dersen PES fakat diger her turlu oyun konsolunda FIFA PES'den cok cok onde. (xbox360'da kendim 2 sinide oynadim)

Parma Maniac dedi ki...

PC versiyonunun kötü olduğunu duydum adsız, PS3'ten bahsediyorum..

Adsız dedi ki...

xbox için söylüyorum fifa pesi tokat manyağı yapar!

Griffith dedi ki...

Fifa Pes'i yeni mi geçti? Ben kendimi bildim bileli PES Fifa'ya ağır geçirir de...

Schumy dedi ki...

http://taccizgisi.blogspot.com/2009/09/pc-de-fifa-2010-rezaleti-12-senelik.html

Başka söz söylemeyeceğim. Fifa' nın durumu ortada :)

Alp dedi ki...

fifa oynamadım ancak pes 2010'un o bugüne kadarki en iyi pes olduğunu düşünüyorum. zorluğundan dem vuruluyor sürekli; futbol bu, herhalde zor olacak.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yılların Pes'çisiyim-dim.Sanırım 9 sene.Sırf gerzekçe duygusallık yapıp Fifa09 gerçeğine kulaklarımı tıkayarak geçen sene Pes 2009 oynadım.Kalabalık ortamdaki çoşmalarım yanıma kar kalsada konsol sahibi bir insan olarak oyun oynadığım zamanın çoğunda daha ziyade yanlızdım,2 haftada çözüp en zor seviyeye karşı 10 ay kadar rahat ve sıkıcı maçlar oynadım.Bu yıl "Yeter lan,paramın karşılığını alacam." diyip Fifa'ya bir şans verdim ve demosunu indirdim.Müthiş bir futbol oyunu.Millet "Pes zor olmuş,paslaşmaya zorluyor." filan diyor ya,gitsinler kontrolleri birebir Pes'e göre ayarlayıp Fifa'da bir maç yapsınlar.Pc'ye Pes indirdim yinede bulunsun diye,öylesine yaptığım iki maçtada 3'er salladım Fifa'ya alıştıktan sonra.Fifa'yıda en zorda oynayamıyorum ha,bir alt seviyesindeyim daha,ve bir maç kazanıp bir maç kaybediyorum şu aşamada.Acı çekiyorum oynamaya çalışırken ama futbol yahu,oyun bildiğin futbol işte...

Neticede,yazık ki,bu senenin tartışmasız galibi Fifa.Yazık ki diyorum,hey gidi Konami,efsaneyi sen yarattın,pixel pixel grafiklerde Ps1'de Winning Eleven oynar Fifa oynayanlara zavallı derdik.Hey gidi efsane Pes 5.

Uzun oldu,özür.Fifa müthiş.Jon Kabira'yı özledim.

(Sadece ben değil,bu sene görüldüki bizler bilgisayar oyunlarıyla duygusal bağ kurabilen bir kitleyiz,vay bize vaylar bize...)

bombe_ekran dedi ki...

xbox ve ps3te kıyaslamaya gerek bile yok...fifa atı almış üsküdarı geçmiş..

Laqnes dedi ki...

PES'in FIFA'dan onde oldugunu dusunen arkadaslar; o sadece Turkiye gecerli. Avrupa'nin cogu ulkesinde ve Amerika'da daha PES'i bilmiyorlar bile.Ki oyun konsollarinda PC saymiyorum, yurtidisinda genelde PC'yi oyun icin kullanmiyolar. FIFA PES'e 100 basar.Gidin bir kafeye Turkiye'de xbox veya PS3 varsa 1 30 dakika pes oynayin. 30 dakika FIFA10 aradaki farki anlarsiniz.

Schumy dedi ki...

Şöyle özetlesek ?

Konsolu olan Fifa, olmayan Pes oynasın.

Her horoz kendi çöplüğünde öter, yazıya da eklenen edit ile doğruluğu tartışılmaz hale gelmiş zaten :)

Adsız dedi ki...

bi de bu konsol icin konusuyorum muhabbeti bayatladi be abi, EA SPORTS 07den beri PC icin yapmiyor bu oyunu yani anlayin oyun cikiyor PC icin ama gidip para verip alinmaz ve hala bazilari cikip kardesim ben para veremem konsola oyuna felan ben bilgisayarima download edip oynuyorum fifa cok kotu PC de felan diyor cidden komik oluyor artik. FIFA 10 (hatta 09) konsolda PES ya da hala cikiyosa WE felan tanimaz ps3 ya da 360de en iyi spor oyunudur. Hayatimda bilgisayardan PES oynamadim (sadece ps2de PES takildim uzun sure) oynamayi bu saatten sora da dusunmuyorum (got kadar ekranda klavye ile futbol oynamaya calis sora nerde eski fifa zevki ah eski PES felan de)

Emir dedi ki...

Fifa 10 için yapılan yorumlar bugüne kadar yapılmış en iyi futbol oyunu olduğu yönünde. Kontrollere alışmak için oyunu saatlerce oynarsanız, neredeyse kendiniz o sahada futbol oynuyormuş gibi hissedeceksiniz. Ben alışmaya çalışıyorum tüm tutorialları izleyip maçlarda uygulamaya çalışıyorum. Mesela yüz yüze geldiğiniz bir oyuncuyu rainbow ile (topu iki ayağının arasına alıp arkadan öne doğru aşırma- kısaca ilhan mansız hareketi :) ) adam geçmenin hazzına pes'te yaklaşmak mümkün değil. Ben de Pes 5'ten beri hiç fifa oynamamıştım ama bu sene ps3'te demoları karşılaştırdığımda tek bir saniye düşünmeden fifa'yı seçtim.

En belirgin fark şu bence. Pes'te aynı şeyleri yaparak sürekli gol atabiliyor ve galip gelebiliyorsunuz ama fifa'da çok gerçekçi bir değişkenlik mevcut. Seçenekler bol; orta yaparak, uzaktan şutla, tek adam şovla, kontratakla gol atmak mümkün; ama hepsi olması gerektiği kadar zor. Ayrıca bir plase vuruş fiziği var ki aşık oldum. Maçlarda da gol olma ihtimali normal şuta göre çok daha fazla.

Adsız dedi ki...

kötü mötü ayarı da veririm bu arada. onu da söyleyeyim ahahah.

mustafa dedi ki...

Dün 6 kişi (üçe üç) PES2010 oynadık..İlk maçtan sonra herkes aynı anda 2009 oynayalım dedi :)
Yılların WE ve PES'cisi olarak FiFA2010 denemeyi sabırsızlıkla bekliyorum.

burak dedi ki...

sevigili tardininin dediği gibi benm için de fifa10 çok farklı bi oyundur.aşmış olandır kısacası .pes i en kötü yıllarında bile oynamış biri olarak bu sene konsola fifa 10 aldım.kesinlikçe maç çok canlı pes te ise durum tam tersine antreman maçlarındaki heyecan yok esneklik yok lisans yok vs. ayrıca bunları tabiki konsola göre söylüyorum artık oyunlar konsolda oynanıyor arkadaşlar pcye cod yükleyim ya da bak pes yükliym aynı tadı verir zaten diyosanız yanılıyosunuz

Adsız dedi ki...

forever pes

imperial chekeke dedi ki...

evet

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

üüzlerek katılıyorum.

tobias dedi ki...

ağzının tadını bilmiyorsun parma maniac :)

joyous dedi ki...

PES 2010 oynamadım ama FIFA 10 hakikaten müthiş bir oyun olmuş. Ofansif anlamda beğenmediğim taraflar var gerçeklikle alakalı. Ama defansif futbol olarak çok gerçekçi duruyor.

"Fast" modu da çok deli olmuş.

dioxide dedi ki...

kesinlikle!

bu konuda aynı fikirde olduğum birilerini görmek güzel .) pes fanatikleri sarmış dört bi yanı..

fifa'yı hala denememiş, eski deneyimlerine göre eleştirenler lütfen önyargılarınızı bırakın ve deneyin..

Greatmagus dedi ki...

Konsollar için doğru. Pes geride kaldı. PC deki pesin grafikleri çok daha güzel konsoldakine göre. Ama pesin bu seneki hamlesi kart ve stratejiydi zaten. Ama konsolda görünen o ki Fifa her anlamda önde gözüküyor. Pc için asla aynı şey söylenemez. EA games resmen öldürmüş PC deki Fifayı.

SİYAH ULAN! dedi ki...

PES 2010'u oynarken bir ara "acaba eksik mi basıyom lan tuşlara" hissine kapıldım; tamam daha önceki oyunlarda beşiktaşla şl'yi almak biraz abest kaçabiliyordu ama bu kadar da abartılmaz ki kardeşim; barcayla oynarken bile karşındaki takım mahalle takımı bile olsa adamlar top göstermiyor, bilgisayara karşı tek oynamamaya tövbe ettim

Daniele De Rossi dedi ki...

ikisinide oynadım pes daha iyi gibi

Umut dedi ki...

arkadaslar pes10 alacak arkadaslar varsa eger aranızda almasın parası cope gıtmesın ben allahtan belese aldım eger para verseydım ıcıme otururdu bence 2009 dewam.serefsizler resmen bu sene sallamıslar mılletı tek guzel yerı sampıyonlar lıgınden elenınce uefaya gıdılıyor o hosume gıttı oyunda rezıl ayrıca tavsıye etmem..

randomcircleshead dedi ki...

BEN FİFA CIYIM ben şimdiye kadar Fifa 10 pc ps2 ps3 de oynadımm gördümm zırvalaştımayın olayı FİFA10 pes 2010 aa fena geçirmiştir pes de şimdiye kadar lisanssız takımlar ve türksel süperlige ait 5 takım vardır FİFA 10 da ise bütün takımlar yer alırrr lütfenn şimdi FİFA 10 vs Pes 2010 muuu cevabını zı bekliyorum

ali berke dedi ki...

Merak ettiğim bir şey var, bu iki oyunun ps2 platformunda bir karşılaştırmasına denk gelen var mı acaba ? pc ve ps3 çok daha büyük platformlar olduğu için küçük lig de kimin kazandığını çok merak ettim :)

Adsız dedi ki...

Yha yürüyün gidin ikisini de aynı gün aldım ilk pEs oynayım (konsolda) her zaman ki mükemmelin ötesinde sonra bi de fifya bakıım dedim açtım sanki çizgi film izliom verdiğim 5 liraya acıom yha değmez o oyuna Ben aldım o salak fifayı siz almayın

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.