4 Eki 2009

,

Chelsea 2-0 Liverpool


Galatasaray maçının üzerine oturup keyifle izleyip sonrasında bloga aktarma düşüncesi vardı maçla ilgili moral bozulunca ne iştah kalıyor, ne de başka bir şey.. Keyifsiz izlenen maçtan da fazla şey çıkmıyor.. Ancelotti'nin EPL'ye gelir gelmez sağladığı uyum inanılmaz.. Chelsea'yle İtalyanlar arasında dokular uyuşuyor işte.. 4-3-3'ten çift forvetli farklı bir sisteme dönüş de takıma sınıf atlatabiliyor, güzel bir örnek olur Chelsea'den bu konuda.. Kadroları belki de ligin en genişi, en kalitelisi.. Ama şampiyonluk adaylarına göre en yaşlısı da.. Uzun vadede tökezleyecekleri günler de gelecek.. Ona verecekleri reaksiyonu izlemek gerek..

Bugün tipik Ancelotti takımı için bekleyerek, yavaş yavaş yüklenerek oynadılar.. Ancelotti'yi sevmem, ama uzmanıdır bu işin.. Elinde yarmalar topluluğu olunca felsefesini da daha iyi yansıtıyor oyuna.. Didier Drogba gecenin yıldızı.. Akıl almaz bir oyuncu oldu son 2-3 yılda, ki ilk gününe göre aygırlaşan fiziği bu potansiyelin ortaya çıkmasında en büyük etkendir bence.. Fiziksel gelişimin futboldaki faydalarına örnektir bu adam.. Karşı takımın 9 numarası bir başka örneği, bir başka özel kalite.. Bugün etkisiz kaldı.. Benitez için söylenebilecek fazla şey yok.. Müthiş bir turnuva hocası, uzun vadeli liglerin ise sonsuz loser'ı.. Kötü transferler ve yanlış hamlelerle dolu geçmişi.. Göbeğin en önemli oyuncularından biri gittiği halde milyon eurolar döküp uzun süre oynayamayacak birini transfer ediyorsanız, maçlarda göbekte ortaya çıkan sorunlarda ilk eleştiriyi de siz alacaksınız.. Futbolun doğası bu.. Bugün kenarlardan gelemediler, orta saha mücadelesini kaybettiler.. Ortaya çıkan büyük bir Chelsea dominasyonu değildi ama maçı bir şekilde çözdü Chelsea.. Drogba - Anelka ortaklığı böyle devam ederse büyük iş açar rakip defanslara.. Deco'yu değerlendirmek için biraz daha zaman gerek.. Gerrard ve Torres'in oyuna hükmedemeyen performansları benim adıma tatsız akşamın başka bir hayal kırıklığı.. Übermensch'ler de arada durgunlaşıyor ama..

Arsenal, Sam Allardyce'ın Blackburn'üne 62'den tavşan yaptı.. Galatasaray maçından önce ve aralarda 15'er dakikalık periyotlar halinde bakabildim maça.. İlk haftadaki performanslar ve bu maçla birlikte Arsenal yine ligin en heyecan verici, en iyi hücum eden takımı.. Lig için yeterli değil tabii bu, hiçbir zaman olmadı.. Ama tabu adamım Arsene Wenger'e zaman zaman kızsam da çömezlerle ortaya çıkardığı bu futbol her zaman dediğim gibi şampiyonluğa eşdeğer gözümde.. Cesc 1 gol 4 asistle günün, hatta haftanın en önemli oyuncusu EPL'de..

Bucaspor içerde Adanaspor'a 4 atmış.. Gülümsettiler yine.. Bank Asya'da ilk 7 haftanın açık ara en golcü takımı Buca.. Yeni bir takım için kesinlikle övgüye değer.. En iyi orta saha elemanı Ozan İpek'i geçen sene TSL'ye sattıktan sonra daha da önemli.. İzlemeye fırsat bulabilirsem önümüzdeki günlerde bu güzel takım için de bir şeyler söylemek gerek..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

milan'ın 160 yaşındaki kadrosuyla bile sezon çıkarttıysa ancelotti bu çok geniş kadroyla da hayli hayli çıkartır düşüncesindeyim.

Enes Özbey dedi ki...

Ancelotti Milan'da da hep ihtiyarlar ile basariya ulasmadi mi zaten! Chelsea tam ona gore bir takim bu acidan...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.