17 Eki 2009

,

Büyük Maç Haftası


17 Ekim Cumartesi

14.45 Aston Villa - Chelsea
16.30 Stuttgart - Schalke
17.00 Sunderland - Liverpool
19.00 Juventus - Fiorentina
19.30 Hamburg - Leverkusen
21.45 Genoa - Inter
23.00 Valencia - Barcelona

18 Ekim Pazar


20.00 Galatasaray - Trabzonspor
21.45 Milan - Roma

Her sezon 1-2 hafta böyle önemli maç yığılmaları olur.. Bunda biraz sezonun sürprizleri de etkili olur tabi.. Genoa karakterini 2 yıldır gösteriyor mesela, Inter'le önemli bir maç oynaması sürpriz değil.. Sunderland'in Liverpool'u ağırlamasıysa biraz Steve Bruce etkisiyle önem derecesini yükseltiyor.. Ama büyük maçtır gözümde..

45 dakika sonra Villa, Chelsea'yi ağırlayacak.. Son 5 maçtır evlerinde yenilmiyorlar.. Chelsea'yse bu sezon oynadığı 11 maçın 10'unu kazandı.. Bu açıdan bakınca ilginç mücadele.. Lampard'ın son 9 maçta gol atamadığı gerçeğiyse ayrıntı ama ilginç.. Villa'da Ashley Young yok, büyük eksik.. Chelsea'deyse Bosingwa ve Obi Mikel oynamıyor.. Bakınca tipik beraberlik maçı, taraf içinse bana Aston Villa daha yakın geliyor bu seneki durumlarını çok beğenmememe rağmen.. Martin O'Neill UEFA'dan elenince rahatladı, ligde vites yükseltmeye başlarlar yavaştan..

Sunderland - Liverpool maçı günün en ilginç mücadelelerinden biri.. Sunderland sene başından beri favori takımlarımdan biri, çokça da geçmiştir bahis yazılarında.. Çok kazandırdı bu sene Bruce sayesinde.. Geçen hafta United deplasmanında kaçırdıkları galibiyet büyük şanssızlık.. O beraberliği bu hafta başka bir büyük önünde galibiyete çevirme şanslarıysa büyük.. Pool'da Gerrard ve Torres yok, Sunderland'in oranı 4.00.. Denememek için çılgın olmak gerek..

Genoa - Inter başka ilginç maç.. Inter'de Eto'o ve Milito önemli deplasmanda yoklar.. Mourinho bütün planlarını Sneijder ve Balotelli üzerinden kuracak.. Genoa'nın oranı 3.20.. Bu da denenecek maçlardan biri bence.. Inter'de Mourinho'nun yaşadığı sistem sorunları eksik yokken bile dikkat çekerken böyle önemli bir deplasmandan çıkartacakları beraberliğe bile büyük başarı olarak bakarlar.. Garanticiler 1X denesin tabii Sunderland'le beraber..

Juve'nin Fiorentina'yla maçı seyirlik.. Juve'de Del Piero ve Marchisio yoklar.. Kadrosu ölçüsünde çok iyi işler yapan, Melo'yu gönderip maliyetsiz Zanetti'yi orta sahanın ortasına çakıp verim alan, benim için İtalya'nın kült hocalarından Prandelli'nin Fiorentina'sı Juve karşısında ne yapacak merak ediyorum.. Prandelli eski Prandelli olsa günün en zevkli maçı olurdu ama son yıllardaki haliyle tipik bir Serie A maçının vadediyor bu mücadele.. Yine de izlenmesi gerek.. Rakibi Hamburg - Leverkusen ise akıl çelen cinsten duruyor.. Bundesliga'nın 1 ve 2'sinin mücadelesi.. Adamım Skibbe'nin yarattığı Leverkusen'in önce Bruno Labbadia, sonra da Jupp Heynckes önderliğinde gösterdiği atılım, tecrübe kazanan gençlerin lige yavaş yavaş damga vurmaya başlaması.. Geçen sene Leverkusen'in başındaki o Labbadia şimdi Hamburg'u başarıya koşturuyor.. O yönden de ilginç bir mücadele.. Seyir zevki bol, gollü geçme ihtimali yüksek bir mücadele.. Peki TRT böyle bir maçı verir mi? Vermez tabii.. Vermeleri için bir tarafın Wolfsburg, diğer tarafın da Bochum gibi dandik bir Alman takımı olması gerekiyor..

Akşam 23.00'teki Valencia - Barca maçıysa geç saatte büyük keyif verecek başka bir maç.. Barcelona'nın bu seneki durumunun ilk ciddi sınaması.. Bence işleri zor..

Büyük maçlar dışında biraz gönlümün isteğiyle Hannover karşısındaki Skibbe'nin Frankfurt'u 1.90'dan, Wolves karşısındaki Everton da side'da 1.30, handikapta da 2.05'ten önerimdir..

Yarınki Galatasaray - Trabzonspor derbisi ise sonraya kalsın.. Şimdi kuponları hazırlayalım..

5 YORUM:

Adsız dedi ki...

hadi iyisin aston vilayı bildin sayılır.

Adsız dedi ki...

yavrum benim. sunderland de çaktı.

Adsız dedi ki...

inter 5ledi bozuldu fiyaka :D

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

sürprizci baba gibi oldun. kalem kağıtla okuyoruz :)

tobias dedi ki...

fenerbahçe puan kaybetti. ts yıllardır sami yen'den puan alamıyor. sizi bilmem ama ben bu maçtan korkuyorum. inşallah yanılırım.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.