4 Eki 2009

,

Ankaragücü 3-0 Galatasaray


Galatasaray'da sezon başından beri sistemi farklılaştıran, işletimini artıran iki oyuncu var.. Supporter'daki yeni Arda ve sağ açıkta takıma kademe atlatan Kader Keita.. Arda'ya zararı veren yoğun maç temposu sonucu oluşan yorgunluk ve Elano'nun takıma girişi sonrası mevkii değişimi.. Keita'nın maçtan bir gün önce oynamayacağını öğrendiğim anda 2 puan kaybını zaten yazmıştım ben defterime ama oyun olarak bu kadar kötüsünü ve 3 farklı mağlubiyetle gelen 0 puanı Eskişehir beraberliği gibi beklemiyordum..

İlk 1 saatten sonra maçı kafamda değerlendirirken aklıma çok şey gelmedi.. Galatasaray'ın hücum adına sezonun tartışmasız en kötü maçıydı.. Bu kadar plansız, programsız bir görüntü sezonun ilk 2 ayında yok.. Son 10 dakikada gelen 3 gol takım savunmasını da çökertti.. Ne Galatasaray'ın yapabildiği özel hamleler, ne de Ankaragücü'nün savunma anlamında özel bir başarısını gördüm bugün.. Solda Murat Duruer, sağda Semavi, ortada da Ceyhun ve Metin ikilisiyle aksiyona girmek için 80 dakika beklemeleri korku yansıması.. Son 1 aydaki düşüşten sonra kanatları tamamen değişmiş Galatasaray'dan iyi futbol beklemedim bugün.. Beklediğimden azını bulmamsa benim sorunum.. Takımın sağ kanadındaki Keita ve Sabri ikilisi Ankara'ya gelmemiş, defansın ortasında geçen seneden beri süren eksiklik daha sezonun başında takıma sirayet etmiş ve sol beki stopere çekmiş, dolayısıyla sol bek 2-3 hafta önce takıma katılan Caner Erkin olmuş, sol açıkta da sezon başının merkez performansçısı Arda Turan.. Taşların bu kadar yerinden oynadığı bir takımda iyi performans bekleyemezsin, kaliteyle 3 puan almaya çalışırsın.. Bugün yetmedi..

Elano'yu hala kötü gidişin başlangıcı olarak görmeye devam ediyorum.. Şu an için yeri kesinlikle yedek kulübesidir gözümde.. Bugün oynayan Aydın bence takımın en iyisiydi, Kewell'le beraber sol tarafı alması gerekiyor.. Aydın (Kewell)- Arda - Keita bu takımın forvet arkası hattı için idealdir şu anda.. Arda'nın bugünkü seçimleri inanılmaz kötüydü, 3 yıldır solda çok beğenmeyen biri olarak anlayabiliyorum ama mevkii farkı dışında nedenler varsa takım için hoş olmayabilir.. Baros genellikle rakip tandemi yıpratan oyuncu rolüyle müthiş katkı sağlıyordu takıma, bugün karşısına çıkan Ediz, Baros'u yıprattı.. Mazur görülebilir.. İlk 1 saatten sonra Ankaragücü'nün daha çok Galatasaray kalesi önünde görünen oyun yapısı Galatasaray'ın aldığı büyük riskleri değil, yavaş yavaş öne çıkan takımda ağır savunma göbeğinin dezavantajlarının sahaya yansıması olarak görülmelidir.. Bunu da yapısal bir kadro sakatlığı olarak değerlendirmek mümkün..

Son 4-5 maç hayal kırıklığı yaratıyor evet, keza benim de beklediğim puan kayıpları değildi bunlar.. Hücumda çok efektif başladıktan sonraki düşüş çok etkiledi takımı.. Berbat bir giriş sonrasındaki yükseliş kabulumdu benim, şu an için alınan puanlar hala mükemmel.. Şanssızlık Fenerbahçe'nin de benzer başlangıcı ve puan kayıplarına başlamaması.. Her zaman bir denge unsurundan bahsederim futbolda, bugünün Galatasaray dengeleyecisi 7'de 7'yle başlayan Fenerbahçe.. Bugün Gençler önünde kazanırlarsa müthiş erozyon içindeki Antep'i de geçip Kadıköy'deki maça 27 puanla gelmeleri mümkün duruyor.. Ki o klasiği de düşününce 10'da 10'la birlikte farkı en az 7 puana çıkarabilirler.. Olursa nolur? Skibbe geçen sene 3-4 puan geriye düşünce çığırtkanlığa başlayanlar şimdi Rijkaard'a karşı da yapabilirler mi? Sıkıysa yapsınlar diyorum.. Yaparlarsa Galatasaray'ın vah haline.. Bu adamlara duyulan güven içindeki süreç devam ederse umudu kaybetmek için hala hiçbir sebep yok.. Geçen senenin deja vu'ları yaşanmaya devam ediyor Galatasaray'da.. Farklı tarafların tepki farklılarını görmek ve bunun içinden çıkmak gibi yeni misyonları oluşuyor takımın.. Futbol sadece saha içinde oynanmıyor işte.. Uğraşacak yeni problemler, ülke insanının futbola bakışı, baş edilecek problemler gidişat kötüye döner dönmez bir anda ortaya çıkıyor.. Bu dönemde Rijkaard'a desteği verebilecek tek kesim, geçen sene ilk lig maçında Sami Yen'de Skibbe'yi ıslıklayan Galatasaray tribünleridir.. Sadece teknik kadro ve oyuncuların değil, Sami Yen'in önünde de yeni bir yol oluşuyor.. Nasıl gidileceğini ise ilerleyen zamanlarda göreceğiz..

30 YORUM:

lesmiserable dedi ki...

maç öncesi takımın fizik gücü hakkındaki endişelerim vardı. sonuçta korkulan oldu. parma sana şunu bir kaç soru sorayım yorumumu ole götrüeyim. 1) sence gs'ın barışa ihtiyacı var mıydı bu maçta? 2) topala ben de kızıyorum ama elano ve kewell'ı gördükçe bu adamın ahını fazla mı alıyoruz? asıl sorum şu belli bir kötü gidişat var ama göze çarpanlar belli adamlar mı? (topal, caner gibi) yani karşı yarı sahada oynayan oyuncularımızın kahrını çeken yarı sahayı savunmakla yükümlü adamlarımıza fazla mı yükleniyoruz.
kaliteli ayaklara çok mu bel bağlıyoruz?

Oylum Tanış dedi ki...

Elano konusunda şöyle düşünüyorum. Yani bu kadar hücumsal zenginliği olan bir takımda banko isminin yazılması gereken bir oyuncu. Kulübede olması bir kzanç sağlamayacaktır takıma. Aksine benim anlayamadığım şey, neden 2 defansif orta saha ile maça başlıyoruz biz. Yani o bölgede pekala Elano kullanılamaz mı?

Adsız dedi ki...

insanın moralini düzeltiyorsun tardini.

Parma Maniac dedi ki...

lesmiserable geçen sene de yapılırdı bu kaliteli ayaklara bel bağlama.. İleride 4 tane kaliteli oyuncu var, onlarla gidiyor Galatasaray.. Fazla sığ yorumlar bunlar.. Galatasaray geçen sene de, bu sene de sistemin getirdiği golleri attı, sistem üzerinden hücum etti.. Topal'a fazla eleştiri mi var bilmiyorum ben diğerlerine göre.. Bildiğim şey performansının çok yetersiz olduğu.. Aynı Elano ve Kewell gibi.. Oyuncu üzerinden takım eleştirilmez ama, birliktelik işi bu.. Bugünün cezasını Arda'ya kesersen, yarınki mağlubiyetlerde başka kurban bulursun.. Düşüş sistem arızaları kaynaklı bence..

Oylum Tanış, Elano'nun orada olmayacağı Sturm maçının son 30 dakikasında belli oldu bence.. Rijkaard dener mi bir daha onu bilmiyorum, bence zor ama.. Çözüm ise daha farklı yollarda bana kalırsa..

celine dedi ki...

Bugün ediz'den ziyade risp ve ariel çok iyi oynadı bizde , bu ikisine ayrıca parantez açmak isterim.

Mario Jardel dedi ki...

parma ben şu an skibbe'de olduğu gibi camia içersinde gerek GERÇEK taraftar gerekse yönetim içersinde rijkaard takımı 10'ncu da bitirse ses çıkaracak adam olduğunu düşünmüyorum.. sonsuz krediye sahip ve olması gerekende bu yapacakları ona bu sonsuz krediyi sunuyor.. Ha kafası bozulursa o gider mi ? zira galatasaray'a gelmeden önce 1-1.5 milyon euro fazla kazanacağı takımları ret eden rijkaard'ın bunu da yapacağına ihtimal vermiyorum.. hiçbir bebek tökezlemeden, düşmeden doğru düzgün yürümeyi öğrenemez..

Schumy dedi ki...

Hala supporter Arda diyorsun, hayret ki ne hayret...

Arda forvet arkası başlasa iyi oynayacaktı yani ?

Tekrarlıyorum ;

Arda Turan çok yetenekli bir oyuncu, hatta en yetenekli Türk oyuncu ama üzerindeki amatör ruhu atmadığı sürece böyle somurtuk dolanır ortalarda.

Oynamaması lazımdı bugün, kenarda beklemesi lazımdı ama teknik ekip değil yönetim oynattı Arda' yı.

Gol atamayan Baros' a da halısahadaki gibi " zaten atamıyorsun pas vermiyorum sana" diye küstü resmen.

Tek Arda' lık bir iş değil evet ama onun bu kadar kötü oynamaya, bu kadar Hasan Şaşvari hareketler yapmaya hakkı yok. Biz ona gözbebeğimiz derken o gözümüzü oyyuyor resmen...

tobias dedi ki...

sabri ile keita'yı çok aradık :(

lesmiserable dedi ki...

geçen sene de yapılırdı bu kaliteli ayaklara bel bağlama geyiği doğru ben de aynı şeyi soluyorum zaten, geçen seneki halimiz ortada deil mi?
geçen seneki duruma düşmeyelim istiyoruz hepimiz:). asıl solemek istediğim sorun şu sadece hücum alanındaki yarı sahada kalarak oynamaya çalışan oyuncularla oynamaya çalışmak, başımızı hep ağrıtacaktır.

Adsız dedi ki...

Tek forvet harikayiz canim oyle demeyin. Bak Ankaragucu deplasmaninda mac 0-0 devam ediyorken, 60. dakika da Baros'u cikarip Nonda'yi aldik, muhtesem degisiklik idi.

Aydin'in nesini begendin, takimin en kotulerinden biriydi. 3 metreye pas atamayan bir cocuk.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Fener'e de yeniliriz söyleyeyimde süpriz olmasın.Sonrasında Rijkaard harcanırsa orta vadede camiadan umudu keseceğim...

L dedi ki...

@ksenophanes:

umarım dediğin gibidir rijkaard'a olan bakış. umarım.
tabii ki onun kredisi sonsuz olmalı ama, insan güvenemiyor işte bu ülkede yine de.

Ocakçıyan dedi ki...

schumy

başkan içimi dökmüşsün çok doğru

theotheo dedi ki...

şu ayrımı iyi yapmak gerekiyor.

rijkaard takımın potansiyeli neyse onu yapabilecek bir hoca, bir sistemi var, total futbol vs vs.

ancak rijkaard'dan sihirli hamleler beklemeyin, rijkaard teknik direktörlük kariyeri boyuncu iyi bir taktisyen olamadı.

eğer bu kadronun ederi atıyorum ki 80 puansa, aşağı yukarı rijkaardla galatasaray bunu alır, ancak daha üstüne çıkamaz. yani takıma sistemi dışında farklı birşey katamaz.

daum'un elinde rijkaarddan çok daha kötü bir takım olduğu gerçek. yapılan transferlerde kofti. ancak daum bir sistem hocası değildir, bir taktik uzmanıdır, bu nedenle bu yarışta daha avantajlıdır.

hem sistem hem de taktik konusunda uzman hocalarda, kusura bakmayın ama türkiye'ye adımını atmaz.

onur dedi ki...

İyi takım kazanarak kurulur; bu mağlubiyet bize iyi ders oldu söylemi sadece masal okumaktır! Dediğin gibi FB maçı kaybedilip fark açıldığı zaman ortada ne sistem kalır ne total futbol; herkes sallamaya başlar ki aslında insan doğası gereği normaldir de. Laubalilik düzelir, kondüsyon düzelir ancak düzelmeyecek 2 önemli sorunumuz var gibi: Elano ve sakatlar...Zaten geçen seneki rezil sonucun sebepleri de aslen Lincoln ve müzmin sakat oyunculardı bence!

apaç dedi ki...

sağda, yalın'a benzemekten başka bir numarası olmayan küçük tayfun cora, pardon küçük kaptan uğur..

ortada, beyefendiliğiyle bilinen hakan kadir balta..

kenarda, hala oyuna girip, skoru değiştirmesi beklenen al ahly topçusu kewell..

ortada geldiğinden beri bir tane maçı olmayan aleladelano..

sağda, yerden kalkamayan, 1/4 efecan karaca gücündeki süreyya aydın..

ve üstüne, istisnasız her maç rakip takımın sol tarafını hallaç pamuğu gibi atan, sene başından beri tüm hücum aksiyonlarının içinde yer alan müthiş ikili sabri ile keita'nın yokluğu.

bu şartlar altından normaldir bu sonuç.

hakeme kızıyorsanız, yapmayın.

apaç dedi ki...

sabri
keita
&
uğur
aydın

hiçbir takımın as oyuncularıyla yedek oyuncuları arasında bu denli uçurum olmaz.

sen şayet uğur ile aydın'ı birileriyle yedekleyeceksen bu, sabri-keita ikilisi olmaz.

ali güneş-keller ikilisi olur, durmuş-mehmet eren ikilisi olur ama sabri-keita ikilisi olmaz.

olursa da elin oğlu 3'ü atar, gider.

bu kadar basit.

sicko dedi ki...

Bu yenilgi gerçekten çok kötü oldu. An itibariyle fener yine futbol oynamadan kazanıyor ve 8'de 8 yapıyor puan farkı 5 oldu. Önümüzde Trabzon-Dinamo-Fener-Sivas fikstürü var. Buraya kadar kazasız belasız gelebilseydik keşke. Trabzon'un ve Sivas'ı yenebiliriz ama Fener maçı ne olur bilmiyorum. Gerçekten havaya girdiler ve son zamanlardaki şanssızlığımıza bir de Kadıköy faktörü eklenince, sonucu tahmin etmek pek de zor olmuyor. İlk yarıyı 8 puan geride kapatmamız kuvvetle muhtemel gibi görünüyor. Ama fenerin bu kör topal gidişleri ne kdar sürecek. işte bu da şampiyonluğu belirleyen şey olacak.

Adsız dedi ki...

perçembenin gelişiydi bu maç. sene başından beri rijkaard'dan istediğimiz beklediğimiz futbolu bir türlü izleyemedik. umarım bu mağlubiyetle kötü oyunh serimiz son bulur. fener de fena geliyor bu arada. 8'de 8 yaptılar.

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

elano'yu izlerken şaşırıyorum. neyin var adamım?

Adsız dedi ki...

İşte taraftar işte şampiyon...


"So it begins."

Adsız dedi ki...

haftaya trabzon maçıda çok zor geçecek.allah korusun o maçtada geriye düşersek istenmeyen şeyler olabilri samiyen de.rijkaard ın artık ağırlığını koyması lazım.kimse birbirine pas vermiyor yardımlaşma sıfır.

inadına rijkaard dedi ki...

bir de şu ediz'i istiyorlar. maç boyunca baros'a yapmadığı çirkeflik kalmadı. terbiyesiz herif!

frank dedi ki...

haftaya ts maçını kazanamazsak rijkaard gönderilecek. sanki öyle bir hava yaratılmış. yahu siz yapmayın bari. zaten dört bir yandan sallamaya başladılar.

Adsız dedi ki...

17.haftada lig biter diyen bir arkaadş vardı. şimdi ben azaltıyorum. 10.haftada mabedte biter bu lig asfdghask

Adsız dedi ki...

Arda Turan gazetelerde yazılanlara ciddi ciddi inanıyor galiba, kendini gerçekten messi zannediyor. Tamam seviyoruz kendisini kredisi sonsuz, ama kahramanlığa soyunmasına ve sisteme ihanet etmesine de gerek yok.

Ardanın çektiği şutları bugün sabri çekmiş olsa idi forumlarda, bloglarda yapılmayan hakaret kalmazdı.

İki yüzlü olmayalım. Sabriyi tek yanlış hareketinde yerin dibine sokanlar nedense bugünlerde pek sessiz. Arda'ya Kewell'a, Ayhan'a yapılmayanlar ile Sabriye yapılanları bir kıyaslayalım. Şapkayı önünüze koyun ve düşünün.

Keita ve Sabri olmadan sağ kanadın hali perişan, Arda perişan, Elano kız gibi top oynuyor, Baroş guizanın EPL görmüş versiyonu.

Rijkaard ve Neeskens olmasa karamsar olmak için birçok sebep sayılabilir, ama teknik ekibe ben çok güveniyorum.

Bu arada Gökhan Zan ı begenmeyenler anlamışlardır herhalde degerini, savunmadan oyunu kuran en onemli oyuncumuz GOkhan Zan hali hazırda. Tobias ın da bir an once orta sahaya donmesi gerekiyor

kapalıüst dedi ki...

topal ve balta felaket.kendilerini toparlamalılar.trabzon maçındada böyle oynarlarsa gereken yapılacaktır.

futbolvefenerbahçe dedi ki...

GS'nin Elano transferini anlayabilmiş değilim. Man.Cİty bu sezon bu kadar iddialı bir takım kurarken Brezilya milli takımında oynayan bir oyuncusu manidardır. Başka bir gelecek planı varsa Elano transferi bir mantık platformuna oturabilir. Yoksa bu yoklu içinde bir savunma yada ortanın göbeğine bir oyuncu daha mantıklı olurdu. GS tüm sezon bunun sıkınıtısını çekebilir.

tesla dedi ki...

yorgunluk var desem değil. takım 90'a kadar hala güçlüydü. taktiksel değişiklik desem, iyi giden bir takımda yapılması akla mantıklı gelmiyor(dizilimden bahsetmiyorum). takım içi bazı problemler olsa fener medyası çoktan karga gibi üşüşürdü olayın üstüne. tek çıkarabildiğim formsuzluk ve muhtemelen yıllık antreman programında bu haftalara denk gelen ağır takvim. şu takımda oynayaman keita ve sabri dışında çok formda diyebileceğiniz tek bir oyuncu yok. milli maç arası tek ilacımız olur diycem ama önceki milli maç arasından beri götü başı toplayamadık bi türlü.

bir de orelyo mu olur yoksa başka yabancı oyncu mu bilemem ama şu oyunu zekasıyla ve gücüylü toplayacak bir orta saha oyuncusuna bu takımın şiddetle ihtiyacı var. ha bir de song'dan sonra bir türlü alınmayan-alınıp da boşaltılan stopere..

geçen maç söylemiştim şimdi tekrar söyleyeyim.elano ortalamasının asla altında oynamıyor. bu adam brezilya milli takımında da böyleydi cityde de..uzun pas sevdasından vazgeçerse iyi bir alternatif olur..yoksa üstüne takım kurulacak bir adam hiç bir zaman olmadı olmayacak da....

granger17 dedi ki...

fenerbahçe kör topal kazanıyo diyen arkadaş 8 haftayı tekrar gözden geçirsin derim kimim daha organize olduğunu görür en azından diğer bir arkadaş kadro olarak galatasarayın daha güçlü olduğunu söylemiş siz teknik direktör olsanız iki takımdan oyuncular seçseniz kimleri alırsınız benim tercihim aşağıdaki gibidir kalede volkanı tercih ederim sağbekte gökhan gönül stoperde lugano ve servet solbek wederson orta sahada emre ve cristian solda arda sağda keita forvet alex ve nonda sizin tercihleriniz görmek isteriz kim daha kaliteli o zaman anlayalım

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.