28 Haz 2009

Transformers: Revenge of the Fallen


Bir film içi bu kadar boş olup nasıl sinemada sonsuz bir eğlence sunar, 2.5 saat hohoyt nidalarıyla kendisini izletir Transformers serisi müthiş bir şekilde gösteriyor bunu.. Michael Bay Hollywood'da "çiuv bum güm" ekolünün en önemli temsilcisi.. Kaale de alınacak bir adam değil normalde ama içini boşalttığı Transformers'ın ambalajına yaptığı katkıları yadsıyamıyorum.. İlk filme bayılmıştım.. Bu film ondan daha boş ama daha iyi efektler, daha ayrıntılı modellemeler ve dövüş sahneleri var.. İlk filmde bütün kapışmalara zoom yaparak salonda adamı delirten Bay bu filmde kamerayı daha uzağa koymuş, daha sağlam planlı kapışma sahneleri çıkarmış ortaya.. Durmadan gelişen CGI teknolojisi tabii bunda büyük etken..

İlk filmi benim için müthiş başarılı kılan tek bir neden var.. Filmden çıktığımda Megan Fox'la bir akşam yemeği yerine Optimus Prime'la bir saat muhabbet edeyim yeter dedirtmeyi başarmıştı film bana.. Bu da tamamıyla başarıya ulaştığını gösterir yapımın.. İkinci filmde de durum farklı değil.. İlk filmde Megatron karşısında şamar oğlanına dönen Optimus Prime'a Revenge of the Fallen'da harika bir iade-i itibar var.. Filmin ortasında 3 decepticon'u harcadığı ve final bölümündeki atraksiyonları tezahürat yapma isteği doğuruyor salonda..

Genel anlamda Transformers hikayesine uygun, güzel göndermeler ve karakterler barındıran hoş bir uyarlama film.. Senaryo yok, aksiyon dışında yönetim yok.. Yaklaşık 2.5 saatlik bir süresi var filmin.. Yarım saatinin gereksiz uzatma olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.. Bu kadar piyasa bir film yapıp süreyi 2.5 saat tutarak seanslardan kısmanın mantığı nedir çözemedim.. 2 saatlik bir film yaşanan tempo sorunlarını da ortadan kaldırır, filmi daha iyi bir hale getirebilirdi..

Bu haline de şükür diyor, Galvatron'u bekliyoruz 3. filmde.. Olmuyor böyle..

7 YORUM:

Haketo Zaman dedi ki...

"bir film nasıl bu kadar içi boş olup..." işte hikaye burada bitiyor. boş bir filmdi.

efet dedi ki...

Once Spider-man, simdi de bu. Cocuklugumda ilgiyle izledigim 2 cizgi-filmin de filmleri yapildi. Ilk iyiydi ancak bu 2.sini pek begendigimi soyleyemem. Ama en azindan 2 film de Spider-manden daha iyi olmus. Sony'nin spider-man e yaptigini hic bir zaman affetmeyecegim.

guner dedi ki...

yazdıklarının hepsine katılıyorum. özellikle şu 2.5 saat mevzusuna. son yarım saat, halbuki en eğlenceli geçecek bölüm olabilirdi, bana çok sıkıcı geldi. sam'in anne babasının diyalogları da çok abartılmış geldi ayrıca, espriler falan çok bayıktı.

ama sonuçta uyarlama filmlerden fazla bi şey de beklememek gerekiyor, dediğin gibi buna da şükür.

Adsız dedi ki...

optimusu megana tercih ediyon ya sana bişey demiyom :@ euheuh ama film hakkatan güzeldi grafik ses müzik olarak...

Olympian dedi ki...

"i am optimus prime" diye konusmaya basladigi anda, ne megan kalir ne bisey adsiz : )

ben son yarim saat icinde bir iki dakika uyudum, bombalamalar sirasinda. ayrica dovus sahneleri yine cok yakindi sanki, karisti isler bir iki sahnede.

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

Bay'ın zaten acayip uzun ama içi boş filmler çekmesinden bir de olmadık yerlere aşk temalarını sıkıştırmasından sıkıldım... Filmden sonra güzel yanı da senin dediğin gibi kamerayı daha uzağa koyması.. İlk filmde ki bu yakınlıkdan dolayı hiç bir şey anlaşılmıyordu.. Görsellik ise müthiş laf tabiki..

Northx dedi ki...

ikinci filmi henüz seyretmedim ancak birinci filmin görsel ve ses performansı bana göre sinema tarihinin en iyisiydi. konunun 10 yaşında bir çocuğa hitap etmesinin ikinci filmde değişeceğini zannetmiyordum ki, buradan da teyid etmiş oldum. michael bay filmi yönetsin yine de, senaryoyu başkası yazsa olmaz mı?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.