11 Haz 2009

CR7 vs. Messi vol. 2


CR7 vs. Messi muhabbetinde yeni bir cephe açılıyor.. CR7'den görebildiğim bir açıklama yok hala United teklifi kabul etse de ama herkes Real'de oynamasını bekliyor seneye.. United inanılmaz çabuk pes etti.. Perez'in fendi herkesi yeniyor tek tek.. Tek forvetin arkasına Kaka'yı monte ettiler, sağ açığı dünyanın en iyi 2 topçusundan biriyle doldurdular.. Forvet ve sol açık boş kaldı.. Ronaldo'ya 95'i sayan, bu iki bölge için de 70-80'i gözden çıkarır heralde.. Cristiano Ronaldo'nun geçen sene Real'i istemesi bana çok mantıksız gelmişti.. Fakat CL finalindeki Messi mağlubiyeti, o maçtan sonra yaşadıkları ve Real Madrid'de başlayan yeni bir dönemle birlikte net bir şekilde kabul edecektir.. Messi için gidecek La Liga'ya.. El Classico'lar ise bundan sonra her şeyden farklı olacak.. Böyle teknik bir hattın önüne Barca'yı takip edip Eto'o gibi devamlı arayan, mücadele eden, çabalayan bir adam alması gerek bence Real'in.. David Villa gider ama ondan iyisini ve hatta ucuzunu bulmaları mümkün.. 40 milyon euro Villa'ya verileceğine, o paraya çok daha müthiş tek forvet oynayacak birini bulabilir Real.. Sol açık için Ribery bas bas bağırıyor.. Gelirse çok korkunç bir hat olacak..

United'ın durumu daha ilginç.. Şampiyon büyük güç kaybına uğrayacak CR7'yle birlikte.. O paranın yarısının yeni transferlere, yeni genç yeteneklere, hatta yeni CR7'lere harcanacağını kestirmek güç değil.. Ama oturur mu? Yoksa seneye United'dan bir geçiş sezonu mu gelir ilginç işin o tarafı.. Chelsea Ancelotti'yle yaktı kendisini lig yarışında.. United'dan büyük güç kaybı.. Arsenal'in seneye daha iyi olacağı ve yarışın içinde bulunacağı kesin ama ne kadar götürebilirler ligi beklemek gerek onun için.. Eğer Benitez geçen senenin ikinci yarısıyla birlikte dizginleri elden bıraktıktan sonra farklılaşan takımı iyi analiz edebilirse Pool seneye yakın olabilir EPL'ye.. Orada da dengeler çok değişecek transferler gelmeye başlayınca..

10 YORUM:

mcdonell dedi ki...

pool'un ilk EPL şampiyonluğu kapıda gözüküyor. bugun manutd.com'da ronaldo haberini okurken köşede zoran tosiç baska bir haberde sırıtıyordu. yeni 7 zoran olsa bile ferguson ilk senesinde ona ne kadar yuklenecek ve sans verecektir bilinmez.

united'ın bu kadar çabuk pes etmesinin nedeni daha transfer sezonunun başında cr7'nin yerini doldurmaya çalışmakla da açıklayabiliriz. kim bilir belki bir ribery hamlesi gelir

AAAA dedi ki...

Ribery'i ve villa'yı da alaiblirlerse inanılmaz bir hat olaiblir. bizim cm'de yapamadığımızı perez gerçek hayatta yapıyor.
o zaman villa değil bu kadroya ibra yakışır diyorum. ribery, ibra, cr7
arkalarında kaka, xabi alonso hey maşallah.

robben varken daha doğrusu bayern 60 milyonlardan bahsederken (300 milyon$ lık bir bütçe söz konusu ama bu bütçe sadece bonservisler için mi bilmiyorum) ribery'nin alınmasına pek olanak vermiyorum.
defans hattına da birileri alınır. metzelder'le olacak iş değil.

dark knight dedi ki...

misyonunun dolduğu takımdan "en büyüğe".. 20 milyon euro az olmalıydı tek keşkem budur. zidane da kalsaydı ünvan. vatan namus natalie cambus edebiyatı yapanlar gene her yeri doldurmuş buraya gelmemişler daha.. :) onlara seneye la liga maçları yerine yıkılmayan adam filmini izlemeyi öneriyoruz :))

solda robben takılsın. tek forvet deyince insan boylu poslu birini arıyor villa iyi de kısa yaw :P yine de gelsin tabii ama esas önemli olanlar xabi ile silva dır bana göre hele xabi.
geceyi paris hilton la geçirmiş yarasın yiğidime :))

macanga dedi ki...

ben manchester'dan ribery transferini bekliyorum şimdi hem sağda hem de solda oynayabilen ferguson'un çok verimli kullanabileceği bir oyuncu. eğer manu ribery, ve benzema transferlerini yaparsa liverpool yine ikinciliğe oynar bence. real çok iyi oyuncular transfer etti ama barcelona yine de daha iyi takım bence barcelona'nın yapacağı en büyük hata eto'o yu gönderip ibrahimoviç'İ almak olur, eğer barcelona ibra'yı alırsa real madrid'in şampiyonluk şansı artar.

Adsız dedi ki...

hani real-barca icin hava iyi hos ama, diger buyuk kluplerin bu yaz donemi hamleleri ne olucak cok merak ediyorum... etoo-ibrahimovic takası olayını gecersek, alınıp direk katkı vericek dunya capında adam sayısı 3-4'u gecmez.. villa, silva, ribery, fabregas o kadar. bir de belki benzema,aguero falan. real forvete kimi alıcak, milan kaka'nın manu cr7'nin boslugunu kimlerle sıvayacak, inter,juve,liverpool,chelsea kimleri alıcak? ayrıca real o defans ve defansif ortasahaya da transfer yapıcakmı, milan yeni yapılanmaya gidicek mi vs? su cok bariz ki real madrid'in bu hamleleri hem gelmis gecmis en cok para harcanan transfer donemini tetikleyecek hemde alıştıgımız takım kadrolarının ciddi sekilde değişimine sebep olucak. hayırlısı

Adsız dedi ki...

los galacticos'tan çok daha büyük bir takım geliyor.. ribery'yi artık manchester utd kapar o 96 m€'ya, madrid bence silva'ya yönelecek bu noktada. bir 60 kağıt da ribery'ye saymazlar heralde.

madrid'e bir santrafor lazım ayrıca. sc yani. fc kurtarmaz gibi geliyor. da, kaka-robben-cr7 ile de kurtarmazsa lanet olsun :D

Adsız dedi ki...

bırakın bu Ronaldo mu Messi mi muhabbetini. futbolun akıl ile oynandığı bir üst seviyeye çıkın.
Yani Xavi mi Iniesta mı

Adsız dedi ki...

ciddi ciddimi yazdin united cabuk pes etti diye? real madrid 2 senedir cr7 diye yirtiniyor ferguson uzun sure dayandi bile buna, en sonunda 80 milyon sterline dunyanin en pahali futbolcusu sifatiyla reale gecti cr7 nasil cabuk pes etmis oluyorki united? iyi dayandilar bile, gecen sene gitmis olmasi lazimdi bu kadar naza isteksizlige iyi dayandi sir.

birde sol acik icin herkes ribery fena olur super olur felan diyorda, orda hala bir robben var unutmamak lazim, forvet de ise hala higuain ve diger hollandali eleman var bu sene aldiklari, birde uzerine elden cikmasi gereken saviola, ve nistelrooy var bence takimin forveti kim ne derse desin oturmus halde birde raul gibi bir asmis adam var her an hazir forvetde, tek ihtiyac bence iyi bir sol bek, stoper ve iyi bir on libero

Adsız dedi ki...

ya abicim robben var hala sol kanat boş diyorsun nasıl iş bu. robben noldu öldü mü yoksa galatasaraya mı geldi :)

Parma Maniac dedi ki...

adsız 19.48 United çabuk pes etti derken bu seneyi kastettim..

Robben'in ise bu Real'de işi olduğunu düşünmüyorum ben.. 5 hafta oynasınlar birlikte, Ronaldo tekme tokat döver Robben'i.. Herkesin bencil dediği Ronaldo Robben'in yanında müthiş bir takım oyuncusu kalır.. Zarar verir bence Robben bu takıma.. Rotasyonda faydasını görürler ama..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.