20 Haz 2009

Thomas Vermaelen


Arsenal'in bir süredir ilgilendiği ve aslında transferini yaklaşık 10 gün önce bitirdiği Vermaelen'le sözleşme imzalandı.. Fiyat 11.5 milyon euro.. Arsene Wenger'in ısrarla istediği bir oyuncuydu, 85 doğumlu olmasıyla işlemek için fena olmadığı da ortada.. Profilinde stoper ve sol bek pozisyonları var.. Wenger'in ortaya istediği biliniyor ama sol bek sürprizi de gelebilir Clichy'nin durumuna göre.. Söylenti ilk çıktığında eski Arsenal stoperi, yeni menajer çakması Tony Adams tarafından boyu nedeniyle eleştirilmişti Vermaelen.. Kolo Toure ve William Gallas'ın zaten ortalama, hatta ortalama altında fizikleri varken, yine benzer bir şekilde 1.83'lük bir oyuncunun tandeme transferinin Arsenal için yanlış olabileceğini, EPL'deki fiziksel mücadele içinde zayıf kalabileceğini belirtmişti Adams.. Bu Adams zaten son zamanlarda Arsenal'le ilgili, özellikle Wenger'in işleriyle ilgili fazla konuşur oldu.. Yaklaşık 1 ay önce de Arsenal yönetiminde Arsene Wenger'in kellesini isteyen insanlar olduğunu, bunu net olarak bildiğini açıklamıştı.. Ne yapmaya çalışıyor, niyeti nedir ben anlayamadım.. Yıllarca o bölgede oynamış büyük bir tecrübenin sözünü dinlemek gerek ama Wenger fazla sallar mı? Sallamıyor ki transfer sorunsuz bir şekilde ve beklendiği gibi gerçekleşti.. Galatasaray'la da dolaylı bir ilgisi var Vermaelen'in.. Galatasaray'ın başka bir Belçikalı genç stoper Jan Verthongen'e talip olduğu çeşitli basın organlarında üfürüldü.. Buna karşılık da bazıları çıkıp onunla Arsenal ilgileniyor babalar, bize gelmez o diye karşılık verdi.. Verthongen'le Arsenal'in bir ilgisini ben daha önce duymadım, muhtemelen o ilgi Vermaelen ilgisidir, bugün gerçekleşen transfer dolayısıyla.. Bunu da ekleyelim buraya..

7 YORUM:

Her Yol Roma dedi ki...

@parma maniac

hocam küçük bi düzeltme yapayım. vermaelen de verthongen de belçikalı..

Parma Maniac dedi ki...

Eheh hangi kafayla yazıyorum acaba, pek küçük bi düzeltme değil aslında :) Teşekkür ediyorum..

Adsız dedi ki...

Senderos Galatasaray da demekki :)

berthelemy dedi ki...

arsene wenger yine kumar oymamaya devam ediyor. toure ve gallasa göre ne gibi bi artısını görmüş acaba. asıl yeri olan sol bek oynatsa takıma sınıf mı atlatacak? vermaelen türkiyeye gelse iyi transfer der geçerim.

bu bloga ilk mesajım olması sebebiyle şunu da ekliyim. italya dışından biri niye parmayı tutar anlamış değilim. sahibinin devlete attığı kazıklar sayesinde başarılı olmuş, kendisi hapse girince de soluğu serie b'de bulmuş bir takımın neresi çekicidir? bi tarihi falan olsa neyse. parma sütü işte. ankaraspordan ne farkı var?

a.c. sedef dedi ki...

vermaelen hücum yönü çok sağlam duran bi adamdı tüm sene..özellikle geriden gelip ortayı delmeleri ve ceza sahası önünden topla oyuna çıkmanın örneklerini verdi..arsenal'in sezon içinde zaman zaman hastaneden farksız hale geldiği düşünülürse clich sakatken sol beke de geçebilir.o potansiyeli de var.rakamların uçup gittiği; "gelecek vaadeden" her oyuncunun minimum 10 15 milyona satıldığı piyasa ortamında ajax'ta geçirdiği bu kadar iyi bi sezon varken 11,5 milyona alınması yine wenger'in bi başarısı olarak yazılmalı bence..iyi transfer oldu.

Rivers dedi ki...

Adams'ın menajerliğinin gram değeri yoktur gözümde, Premier Lig'de benim gördüğüm ve görüp görebileceğim en kötü 5-10 menajerden biridir sanırım. Ama şu Vermaelen konusunda hak vermemek çok zor kendisine, her genci kolundan çekip getirir oldu Wenger, gençler kulübünden çocuk kreşi boyutuna geçecek artık kulüp.

tA dedi ki...

fmde aldım ben bunu bi kere, az maçta yakmadı beni.

çok mu sığ oldu ne? fm öyle diyorsa öyledir der çekilirim kenara

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.